Anathemas 1 csillagozás

A Warhammer Horror anthology
Anathemas

Unexplained ​deaths terrify the crew of a tank. A strange instrument beguiles its audience. A man fears for his sanity within a plague-riddled hive. This grim collection of unspeakable cosmic horrors and arcane menaces unveils the subtle darkness that lurks within the souls of mankind and the sinister forces tormenting them.

A bitter sacrifice haunts the forest of a backwater planet; in a plague-riddled hive, a man faces a harrowing choice; an instrument of singular beauty beguiles a failing musician…

There is darkness within the beleaguered souls of those who suffer the worlds of Warhammer. Whether it’s the arcane menaces of the Mortal Realms, or the cosmic nightmares of the 41st Millennium, none are immune to the evil that preys upon the desperate, exploits the cruel and seduces the unfulfilled.

The third in the series of Warhammer Horror anthologies, Anathemas includes more razor-sharp tales of terror and insanity from the imaginings of David… (tovább)

A művek szerzői: Darius Hinks, Paul Kearney, Justin D. Hill, Richard Strachan, Tim Waggoner, Lora Gray, David Annandale, John Goodrich, Jake Ozga, C. L. Werner, Alan Bao, Nicholas Wolf

Tartalomjegyzék

>!
Games Workshop, Nottingham, United Kingdom, 2020
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781789990508
>!
Black Library, Nottingham, 2020
432 oldal · ASIN: B084YPPGJX
>!
Black Library, Nottingham, 2020
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781789990508 · ASIN: 1789990505

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Sirius>!
Anathemas

Anathemas A Warhammer Horror anthology

Gyengén közepes novelláskötet a Warhammer 40k és Age of Sigmar világából.
Nagy rajongója vagyok a horror műveknek, és úgy általánosságban a warhammer világának, viszont ez a kötet nem teljesíti a vele szemben elvártakat.
Az utóbbi időben számottevően észrevehető, hogy a Warhammer 40k világa kezdi elhagyni a régi Lovecrafti múltját, és több jellemzője is a mainstream média által elfogadható irányba változott. Ez részben érthető, mivel az emberek többsége szereti a felszínes pozitív történeteket, és ez látható a Marvel filmek sikerében is. A tényleges érzelmi válság átélése a maga kiszolgáltatott módján már szinte visszataszító az emberek többségének szemében. Ezzel viszont nincs is semmi gond, viszont eme fantasy világok értéke pont abban rejlik, hogy eltérnek az átlagember által megszokottól. Azzal, hogy olyanná teszik mint amilyenek a tömegek kiszolgálására készült fantasy művek csak degradálják az egészet, egy olyan irányba, ahol nem lesz más mint egy tucatmű. Ezért is féltem a W40k-t, mivel egy olyan értéket közvetít melyet másutt nem is igazán találtam, és ennek elvesztése igazi szívfájdalom lenne számomra. Az egyediség mint olyan rendkívül kiveszni látszik a mai világunkban, ahol már csak a tömegeknek való megfelelés hajt szinte mindenkit. Ezért is örültem eme kötet megérkezésének.
Sajnos maguk a művek eléggé kiszámíthatóak. A legtöbb novella elején lehet tudni, hogy milyen irányba viszi el az író a történetet. Tudom, hogy ez egy horror novellákat tartalmazó kötet, de azért ennél jobban is megerőltethették volna magukat. Szinte minden történet kiszámítható, és semmi meglepetést nem tartalmaz. Sokszor átlapoztam a végére az adott novellának, hogy lássam, hogy az én sejtésem válik-e be, és szomorúan tapasztaltam, hogy igazam van, ami nagyon elvette a kedvemet.
Maga a borító viszont nagyon menő a vörös élű lapokkal.
Magát a könyvet viszont csak olyanoknak tudom ajánlani, akik egyszerű horror történetekre vágynak minden csavar nélkül.

5 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Maledictions
Invocations
Nick Kyme: Stitches
Bill Bridges (szerk.): The Sinful Stars
Ellen Datlow (szerk.): Lovecraft's Monsters
N. K. Jemisin: How Long 'til Black Future Month?
Peter Fehervari: Nightbleed
Alan Bao: Runner
H. P. Lovecraft: The Annotated H. P. Lovecraft
H. P. Lovecraft: The Complete Fiction