Diótörő 2 csillagozás

An Leysen: Diótörő

Marika és bátyja, Frici imádják a karácsonyt! Drosselmeier bácsi minden évben valami különleges karácsonyi ajándékot hoz nekik. Idén Marika egy fakatonát kap. Egy diótörőt. Frici szerint furcsán néz ki, de Marika csak a diótörő nagy, kedves szemét látja. Éjjel aztán rájön, hogy új barátja sokkal többre képes, mint csak diót törni. Régen bátor katona volt, aki beleszeretett egy igazi hercegnőbe… Ebben a csodálatos mesekönyvben An Leysen E. T. A. Hoffmann klasszikus karácsonyi meséjét, a Diótörőt öltözteti új köntösbe. A meleg hangulatú képek a rettenetes egérkirály és a varázslatosan szép Cukortündér álomvilágába repítenek minket.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scolar, Budapest, 2019
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635090310 · Fordította: Soós Krisztina

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

>!
Caledonia_Valley P
An Leysen: Diótörő

Ez a kötet még gyönyörűbb, mint a Pöttöm Panna! *-* A Diótörő története mindig is a kedvenceim közé tartozott, és ez a kiadás elképesztően szépen vezeti végig az eseményeket a lapokon át. Az illusztrációk gyönyörűek, és szintén vegyes színezésűek, ám élettel teliek, és olyan, mintha a karakterek bármelyik pillanatban készen állnának kikelni a lapok közül… *-*
Azt hiszem, hogy a történetről nem kell mesélnem, hiszen „mindenki ismeri”, így inkább a kivitelre térnék még ki. Mivel a szöveget fényes, 80%-ban színes hátterű és mintázatú lapokra nyomatták, a betűk néhány helyen sajnos belevesznek a drapériába, az ágyneműhuzatba és még sorolhatnám, ami picit megakasztja az olvasást. Ezt még nem kiáltom ki hatalmas hibának, de érdemes az ilyen apróbb dolgokra is figyelni a könyvkiadás során.
Azt hiszem be kellene szereznem egy saját példányt belőle… ha már Diótörő <3

>!
CarmenV
An Leysen: Diótörő

Kérdés nélkül 5*
Szeretem a Diótörőt, és bár nekem annyira nem tetszett a lófogú Diótörő, a mese nagyon jó, és a képek, főleg ahol szegény normális, az kifejezetten szép és minőségi.
A történet adott, a borítás jó és a tartalom megfelelő :)
A gyerekek képzelete pedig határtalan. <3


Hasonló könyvek címkék alapján

Walt Disney – Karácsonyi mesék
24 mese téli estékre
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt
Bombicz Judit: Csodák könyve
Walt Disney – Mickey karácsonyi ajándéka
John Edwards – Amy Sky Koster: Jégvarázs – Olaf karácsonyi kalandja
Patricia Chare: Karácsonyi macikaland
Disney Junior – 365 jóéjtmese
Ruben Saillens – Lev Tolsztoj: Panov apó különös napja
Suzanne Francis: Olaf karácsonyi kalandja