Lázadók ​hajnala (Reboot 1.) 213 csillagozás

Amy Tintera: Reboot – Lázadók hajnala

Ebben a gyorsléptékű, disztópikus, izgalmas regényben, amely biztosan felkelti Az Éhezők Viadala, A Legenda és A Beavatott rajongóinak figyelmét, egy 17 éves lány újjáélesztettként tér vissza a halálból. Kiképzik elit katonának, és arra kényszerítik, hogy harcoljon… mindaddig, amíg olyan parancsot nem kap, aminek nem engedelmeskedhet.
Amikor Wren Conolly 5 évvel ezelőtt meghalt, mindössze 178 perc után tudták újjáéleszteni. Most ő az egyik leghalálosabb újjáélesztett mind közül… nem úgy, mint újonca, Callum 22, aki úgyszólván még mindig ember. Ahogyan Wren próbálja megtanítani Callumnak hogy hogyan legyen jó katona, a fiú reményteli mosolya átjut a védekezésén. Sajnálatosan Callum nagy szíve túl nagy felelősséget jelent, és Wren azt a parancsot kapja, hogy végezzen vele. Hogy Wren megmentse a fiút, mindent kockára kell tennie.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2015
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616704 · Fordította: Ipacs Tibor

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Callum Reyes (Huszonkettes) · Wren Conolly (Egyhetvennyolcas) · Adina · Beth · Desmond · Ever Ötvenhatos · Gabe · Henry · Hugo Egyötvenes · Leb · Lissy Egyhuszonhetes · Marie Egyharmincöt · Mayer · Milo · Tony

Helyszínek népszerűség szerint

Austin (Texas) · Rosa


Kedvencelte 11

Most olvassa 6

Várólistára tette 180

Kívánságlistára tette 141

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Amy Tintera: Reboot – Lázadók hajnala

Kicsit sokáig tartott, de nagyon tetszett.
Pont annyi izgalom, romantika volt benne, amire most szükségem volt.
Wren szuper hősnő, szeretem, mert ridegsége mögött nagyon sok érzelem lapult és szépen ahogy haladtam a történetben, úgy mutatkozott meg az érzelmesebb oldala.
Callum hatalmas fazon, az ilyen hősökkel szívesen megismerkednék a valóságban is. :D
A vége pont annyira volt függővéges, hogy kibírjam a következő kötetig.
A fél csillag levonás a borító miatt van, nagyon hatásvadásznak tartom és az az elcsúszott szem, jaj nagyon idegesített. Ezen kívül csak ajánlani tudom. :)

_Eriii>!
Amy Tintera: Reboot – Lázadók hajnala

Abszolút öt csillag. Imádom a dísztópiát, és ez a történet az első laptól beszippantott. Nagyon izgalmas a történet, én szó szerint majd lerágtam a körmeimet annyira izgultam. Nagyon tetszett ez az újjáélesztős történet, és az írónő megspékelte még egy jó pár ráadással, aminek hihetetlenül örültem. Imádom amikor egy kis szerelmi szál is vegyül ezekhez a komor dísztópiákhoz, mert úgy érzem, hogy kellennek ezek a rózsaszínek, hogy ellensúlyozzák a sok szürkeséget. Először furcsa volt a fiú főszereplő 22 perce, mert ugyebár Wren 178 perces, de ez így nagyon-nagyon jó volt. Ajánlom mindenkinek aki egy jó kis dísztópiás történetet akar olvasni :)

deen>!
Amy Tintera: Reboot – Lázadók hajnala

Tetszett ez a világ, még akkor is, ha az alapötlet, mely szerint egy vírus kiirtotta az emberek nagy részét, nem a legeredetibb, viszont a főszereplők az újjáélesztettek, már nagyon is azok. A HIRC egy új rendszert teremtett, ahol a vírus terjedését megfékezték, a fertőzötteket és az újjáélesztetteket összegyűjtötték. A 20 év alatti újjáélesztettekből pedig szuperkatonákat képeztek, hogy velük végeztessék el a piszkos munkát. Wren a legtovább halott állapotban maradt újjáélesztett 178 percig volt halott. Így ő egy érzelem nélküli katona, aki gondolkodás nélkül teljesít minden parancsot. Egészen addig, míg nem találkozik Callummal, vagyis huszonkettessel, aki gyakorlatilag halálraítélt az újjáélesztettek világában, mert túl gyenge, ráadásul még elvei is vannak. Callum gondolkodásra készteti Wrent, aki egyszerre másként látja a küldetéseket, a társait, a szabályokat, a jövőt. Mindent megpróbál, hogy életben tartsa Callumot, még ha ez az életébe kerül is. Nem lehet azt mondani, hogy unalmas lett volna a cselekmény, sőt szerintem néha túl gyorsan is haladt a történet. Nagyon tetszett, hogy a Wren mellett más is kapott fontos szerepet. Ever, Wren szobatársa, aki Callumhoz hasonlóan az alsóbb kasztba tartozik, megmutatja a HIRC másik oldalát is. Wren karaktere ugyan kicsit egysíkú, de szerintem ez tökéletesen passzolt a katona mivoltához és a múltjához. Callum és Ever sokkal emberibb, de meg is kapjuk a magyarázatot, miért. Alapvetően élveztem ezt a könyvet, izgalmas volt, szurkoltam a szereplőknek és kíváncsian várom, hogyan folytatódik a történet.
Ami viszont nagyon zavart (már megint) az a rengeteg elírás és helyesírási hiba, amitől szenved a könyv és én is szenvedtem. Egy idő után már nagyon idegesített, hogy folyton olyan szavak kerülnek elő, ahol hiányzik a szóvégi m és rontotta az olvasási élményt.

Ferger_Jolcsi P>!
Amy Tintera: Reboot – Lázadók hajnala

Sokáig halogattam a könyv elolvasását, de nem kellett volna, mert nagyon tetszett :)
Egy viszonylag újszerű világ tárul elénk a könyvben, az Újjáélesztettek világa.
Wren a legádázabb közöttük, mígnem egy szép napon meg nem jelenik Callum… A lány észre se veszi, miközben szép lassan átalakul a gondolkodásmódja az életről, a HIRC-ről, hála Callum felbukkanásának. Rájön, hogy akit eddig jónak hitt, talán nem is annyira jó. S innentől már csak a bonyodalmak jönnek..
Egy kicsit keveselltem az izgalmat a könyvből, de ezen kívül nagyon tetszett.

Levandra>!
Amy Tintera: Reboot – Lázadók hajnala

Egyet kell értenem a fülszöveggel, tényleg azok fogják kedvelni ezt a könyvet, akiknek bejött az Éhezők viadala és A Beavatott. Feltéve, ha tényleg nagy-nagy rajongója a műfajnak. Mert igaz, ami igaz, ez a regény sem mentes azoktól az általános hibáktól, mint a többi hasonló. Adott egy „Hűha!” kategóriás koncepció, ami miatt elolvastam a regényt és előrebocsátom, olvasom a folytatást is! Viszont úgy érzem, azon kívül semmi extrát nem sikerült beletennie az írónak, ugyanaz, mint a társai, csak pepitában.

http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2017/10/amy-tintera-la…

AniTiger P>!
Amy Tintera: Reboot – Lázadók hajnala

„– Próbálj meg nem üvölteni, amikor eltöröm a csontjaidat. Engem ugyanis zavar. Sírhatsz, ha akarsz, azzal nincs gond.
Kitört belőle a nevetés. Nekem nem tűnt viccesnek az, amit mondtam.”

Ez az egyik legfurább zombis sztori, amit valaha olvastam… bár volt bennem egy kis ZOM-B utánérzés, de szerencsére a YA-vonal másfelé vitte el a sztorit. Callum egy életképtelen cukorfalat, míg Wren igazi robotszerű halálosztó! Mivel Wren alapjáraton eléggé érzelemmentes és könyörtelen, odáig voltam az Everrel való különös, ám bensőséges kapcsolatáért!

Vannak benne helyesírási hibák (pl.: Inkább helyett Inkába, 86. o. vagy Sikrül, 126. o.) és következetlenségek, amik egy idő után zavaróak (pl.: most akkor Meyer vagy Mayer? A 95-96. oldalon akad pár verzió…). A borító tetszik, eltekintve attól, hogy a modell tuti betöltötte a harmincat… szépek a színei, jó ez a vonalkód motívum.

Kedvenc: Callum szövege és bírtam, ahogy Wren után járkál!

Blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/06/amy-tinter…

>!
Maxim, Szeged, 2015
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616704 · Fordította: Ipacs Tibor
ViveEe P>!
Amy Tintera: Reboot – Lázadók hajnala

Nem tudott beszippantani a könyv, de ettől függetlenül tetszett.
Tetszik ez az újraélesztettekkel teli világ, százszor több a potenciál benne, mint egy sima zombis könyvben. Szerintem nagyon jól ki van találva a halálban töltött percek által felállított hierarchia, ötletesnek tartom, viszont zavart, hogy a vége felé elmosódott az elvileg igen hatalmas képességbeli különbség Wren és Callum között, sőt itt-ott át is billent a mérleg. Lehet van amiről még nem tudunk.
Viszont emiatt Callum sokkal inkább közel került hozzám, és lett kompetens férfi főhős, mert biztonságban érezhetjük magunkat vele, megvéd minket, őrködik, táplál. Ez kell nekem. :) Wren picit semleges maradt, de semmi baj vele.
Sok mindent kell még megtudni erről a világról, úgyhogy szívesen olvasom tovább a sorozatot, és bízom benne, hogy jobb is lesz ez. :)

Lisie87>!
Amy Tintera: Reboot – Lázadók hajnala

Nem mondom, hogy őrülten jó könyv volt, de sokszor nehéz volt letenni, és magával ragadott a történet.
Leginkább az eleje tetszett, amikor megismerkedünk az aktuális disztópikus világgal és az érzelem mentes főszereplőnkkel. Én is, – mint páran az olvasott értékelések alapján – arra számítottam, hogy zombis könyv lesz, meglepett a könyv az „újjáélesztettekkel”. Kis egyediséget és új (?) ötletet vitt a mostani disztópiák által uralt könyvvilágban. Azt azért nem írnám, hogy néha nem volt egy kis Beavatott vagy Éhezők viadala érzésem, de csak egészen halványan. :)
A második felében, amikor megjelenik a férfi…fiú főszereplőnk, új mederbe kerülnek az események, és megjelenik egy – számomra még pont elviselhető és aranyos – szerelmi szál, amitől Wren előnyére változik. Bírtam Callum kitartását, humorát, „emberségét” a kiképzés alatt. Azért is kapnak egy plusz csillagot, hogy nem nyavalyogtak (mint általában a mostani könyvekben).
Összegezve egy teljesen szerethető kis történet, kellemes kikapcsolódás. kíváncsi vagyok, hogy kiadják e folytatását ,mert érdekelne, hogy hogyan tovább! :D

2 hozzászólás
Dawnofmyth>!
Amy Tintera: Reboot – Lázadók hajnala

Jó az alapötlet, nekem bejött ez a világ, az újjáélesztések, és a halottként eltelt idő szerinti rangsor. Bár kicsit sajnálom, hogy a végén olyan gyorsan zajlanak a dolgok, de kíváncsi vagyok a folytatásra. A főszereplő érzelemmentes, halálos, egészen addig amíg fel nem tűnik Callum. Túl hírtelen ment át érzelmessé, nem volt átmenet. Nagyon hullámzó volt maga a könyv, izgalmasból hírtelen elült.

Bajnoczianna>!
Amy Tintera: Reboot – Lázadók hajnala

Hűha!
A borító az elején megfogott és illik a leíráshoz is. A scifi téma mindig egy jó választás tud lenni.
A halálból visszatérni. Ez a téma furcsa de mégis van benne valami izgalmas mely indítónak jó volt. 17 évesen egy lány visszatér a halálból. Mind ezek harcossá képzik ki akarata ellenére. Mégsem tehet más ha életben akar maradni. Az érzelem és az emberi viselkedés itt megszűnt létezni. Katonák voltak akiket teszteknek vetettek alá. Mégis az ahogy ez a helyzet kialakult azt szépen ábrázolta az író.
Megvolt minden eseménynek a maga helye és ideje, a karakterek igazán szigorú érzelem nélküli személyek lettek. Kicsit túlzóan is hiányzott belőlük az érzelem. Ettől eltekintve nekem pont igy volt izgalmas regény.


Népszerű idézetek

molly_>!

– Próbálj meg nem üvölteni, amikor eltöröm a csontjaidat. Engem ugyanis zavar. Sírhatsz, ha akarsz, azzal nincs gond.
Kitört belőle a nevetés. Nekem nem tűnt viccesnek az, amit mondtam.

40. oldal

Cheril>!

– Mit csináljak?
– Nevess!
– Kössünk egy üzletet! Ha képes leszel megütni, akkor nevetek.
– Te aztán nagyon furcsa vagy!

Masni>!

Minél kevesebb ideig halott valaki az újjáélesztés előtt, annál emberibb marad.
Én százhetvennyolc percig voltam halott.

Kapcsolódó szócikkek: Wren Conolly (Egyhetvennyolcas)
Masni>!

Nem ettünk együtt Everrel. Amint megkaptuk az ételt, ő a hatvan alattiak asztalához ment a tálcájával, én pedig leültem oda, ahol az Egyhuszasok és az annál magasabb számúak ültek. Csak egy olyan volt, aki a közelébe ért az én számomnak: Hugo, az Egyötvenes.
Marie Egyharmincöt és még néhányan felém biccentettek, amikor leültem, de azok az újjáélesztettek, akik több mint százhúsz percig voltak halottak, nem éppen a szociális készségeikről voltak híresek.

Cheril>!

Olyan volt, mintha egy csipetnyi elmebajjal párosult volna ez a vonzó külső.

SzRéka P>!

– […] Csináld azt, amikor olyan üres tekintettel nézel, mintha egyáltalán nem lennének érzéseid.
– Szerintem egyszerűen ilyen az arcom.

Kapcsolódó szócikkek: Leb · Wren Conolly (Egyhetvennyolcas)
Masni>!

– Tetszik neked?
– Nem.
– Miért nem? Helyes fiú.
– Itt mindenki az.
Ez igaz volt, bizonyos szempontból minden újjáélesztett vonzó volt.
A halál után, amikor a vírus kifejtette a hatását, és a test újjáéledt, akkor a bőr tisztább lett, a test jobb állapotba került, a szem pedig elkezdett ragyogni. Olyan volt, mintha egy csipetnyi elmebajjal párosult volna ez a vonzó külső.

AniTiger P>!

    Nem voltam olyan ijesztő, mint amilyennek képzeltem magamat. Sőt az igazat megvallva egyáltalán nem voltam ijesztő.
    Semmiképpen sem néztem ki úgy, mint egy szörnyeteg, aki imád emberekre vadászni.

92. oldal, Kilencedik fejezet


A sorozat következő kötete

Reboot sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: World After – Túlélők világa
Ilsa J. Bick: Hamvak
Neal Shusterman: Viharszem
Isaac Marion: Eleven testek
Tahereh Mafi: Ne engedj
Cecelia Ahern: A Vétkes
Somaiya Daud: Mirage – Az oroszlánudvar
Martin Kay: Titkok útvesztője
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Lori Handeland: Shakespeare, a halhatatlan