Rebel ​– Az új kezdet (Reboot 2.) 49 csillagozás

Amy Tintera: Rebel – Az új kezdet

Wren ​azt hitte, minden emberi tulajdonságát maga mögött hagyta, amikor öt évvel ezelőtt meghalt, majd százhetvennyolc perccel később újjáéledt. Újonnan szerzett erejével, gyorsaságával és öngyógyító képességével – valamint az érzelmek hiányával – Wren Százhetvennyolcas tökéletes fegyvernek bizonyult. Aztán jött Callum Huszonkettes, és mindent megváltoztatott.
Most, hogy mindketten megszöktek, készen állnak arra, hogy békésen új életet kezdjenek az újjáélesztettek rezervátumában. De Micah Százhatvanhármasnak, annak az újjáélesztettnek, aki a rezervátumot vezeti más, sötétebb tervei vannak: el akarja pusztítani az embereket. Az összeset. Micah már évek óta egy újjáélesztett-sereg létrehozásán fáradozik, és most készen áll arra, hogy megtámadja a városokat. Callum maradni szeretne, és meg akarja védeni az embereket. Wren semmit sem szeretne jobban, mint végre felhagyni a küzdelemmel.
A Micah és a HIRC közé került, egymással vitatkozó Wrennek és Callumnek csak egyetlen… (tovább)

Amy Tintera: Rebel

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás Maxim

>!
Maxim, Szeged, 2017
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617732 · Fordította: Ipacs Tibor

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Callum Reyes (Huszonkettes) · Wren Conolly (Egyhetvennyolcas) · Riley


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 61


Kiemelt értékelések

deen>!
Amy Tintera: Rebel – Az új kezdet

Egy igazán pörgős, akció dús és nem utolsó sorban érzelmi és erkölcsi dilemmákkal megtűzdelt folytatása és egyben zárása is Wren és Callum történetének. A két főszereplő, a kiemelkedően harcias 178-as és a korábban csetlő-botló, most viszont igazi szervezővé nőtt Callum a többi újjáélesztettel elmenekül a HIRC-től, hogy egy jobb élet reményében csatlakozzon a rezervátum lakóihoz. A boldog vég azonban várat magára. A csapat egy nem kevésbé veszélyes helyen találja magát, ahol Micah 163-as tartja fenn a rendet, persze vasfegyelemmel. Wren és Callum újra válaszút elé kerül, támogassák Micah-t vagy harcoljanak az emberiségért és nem utolsó sorban magukért. A harc mellett Wren megpróbálja megérteni Callum érzéseit, és a saját magában zajló háborút. Vajon eléggé ember ő még ahhoz, hogy Callum szeresse vagy a fiú nem is látja valójában ki ő? Az írónő nagyon jól megírta a harc és az érzelmek csatáját, nekem nagyon tetszett, hogy Wren próbálja összerakni az új életét, és az is tetszett, ahogy Callum segíti ebben, és mégsem esett át a ló túloldalára. Mert bizony itt újra a létezés és a jövő a tét. Ahhoz hogy végre békére leljenek, még egyszer fegyvert kell ragadniuk, ez azonban könnyen okozhatja a vesztüket is. Engem megvett kilóra ez a történet, egyszerűen lerakni sem akartam annyira vitt magával a cselekmény lendülete. Az új szereplők is közel kerültek hozzám, kivéve persze a rezervátum elitjét. Sajnáltam a veszteségeket, de örültem a befejezésnek. Igazi kedvenc lett.

A kiadó viszont jobban figyelhetne a szöveg gondozására: ennyi helyesírási hibát, elírást rég nem láttam. Hemzseg tőlük a könyv és ez nagyon-nagyon szomorú…

ViveEe P>!
Amy Tintera: Rebel – Az új kezdet

Egy percig nem volt megállás, és ez tetszett. Örülök, hogy két részes a sorozat, mert így belegondolva, nem volt több ebben.
De egyszerűen nem tudok lelkesedni ezért a sorozatért.
Jót tett a váltott szemszög, Callum nagyon jó vezetővé nőtte ki magát. A jelleme pedig nagyon sokban formálta Wrent is.
Sok morális kérdés felmerült, jól sikerült a leírása annak, hogy valóban hátat fordíthatunk-e a világ sorsának, mások fájdalma valóban nem a mi gondunk-e.
Sajnos a mai politikai nézet, az, hogy sebaj, majd megoldja az utódom. A véges idejüket inkább maguk megszedésével töltik.
És itt van velük szemben Callum, aki bár szeretne valahol messze boldog lenni, de tudja, hogy ő igenis sok mindent tehet, hogy jobb legyen a világ, és Wrent is efelé tereli.
Ő pedig ráébred, hogy több, mint gyilkológép.
A fajok közötti együttműködés/ együttélés is elkezdődött.
Jó kis könyv volt, de sajnos kétlem, hogy újra előveszem.

Lisie87 P>!
Amy Tintera: Rebel – Az új kezdet

Hétvégi, könnyed, haladós olvasmány. Annak tökéletes volt.
Örülök, hogy lezártam ezt a sorozatot, és megtudtam, hogy mi lett a szereplőkkel és a teremtett világgal. Wren morális dilemmái és fejlődését nagyon jól érzékeltette a könyv, örülök, hogy nem alakult ki a szokásos szerelmi háromszög, ami a hasonló típusú könyvekben előfordul. Valamilyen szinten megértettem Micah érzéseit az emberek iránt, ez az örök problémája az emberiségnek, a mássággal szemben való intolerancia, és az arra való erőszakos megoldások egy olyan probléma, ami elég gyakran szembejön velem a könyvekben. Itt is megpróbáltak megoldást találni rá és egyfajta kompromisszumot kialakítani a két „faj” között. Azért kíváncsi lennék néha, hogy a „happily ever after” után hogyan alakulnak a dolgok, vajon meddig marad meg a béke. Ha valamit megtanulhatunk a történelmünkből az az, hogy ritkán tanulunk a hibáinkból.
Akció dús volt és szórakoztató!

4 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Amy Tintera: Rebel – Az új kezdet

Az első része sokkal jobban tetszett, de azért ez se volt annyira rossz. Szerintem az volt a legnagyobb baj nálam, hogy nem egymás után olvastam el a két könyvet és már nem sokra emlékeztem a cselekményből, így viszont nem volt annyira érthető, illetve izgalmas. Néhol kicsit untam, de összességében elég élvezhető történet volt. Ezek az újjáélesztettek, akikről a történet szól, félig olyan zombi szerűségek, és én ki nem állhatom a zombikat, így kicsit távol áll tőlem ez a történet, de szerencsére ezek az újjáélesztettek „békések”. Legalábbis a többségük nem szeretne mást, csak azt, hogy az emberek végre békén hagyják őket és boldogan élhessenek a barátaikkal/ismerőseikkel/családjukkal. Micah viszont…. Mikor Wrenék az előző részben megmenekültek a HIRC létesítményből, azt gondolhatták, hogy jobb soruk lesz ezután, de Micah se különb a HIRC-nél, mint ahogy arra utólag rájönnek a főszereplők. A történet végén egy véres összetűzésre is sor kerül, ami nem kis áldozatok árán hozza meg a békét.

Ibanez P>!
Amy Tintera: Rebel – Az új kezdet

Hát igen, kissé össze lett csapva, de azért van itt történés rendesen és szerencsére nem ment el vészesen romantikus irányba. Sőt, ami pozitívum, hogy Callum meglehetősen kijött Wren háta mögül, ki tudott bontakozni ő is (még ha csak huszonkettő is :-D). Micah logikáját valahol meg lehetett érteni, a beépített új szál spoiler jó ötlet volt. Kicsit a harc-részek a végén össze voltak csapva, egy kis csata és hipszhopsz béke van, az emberekkel is elég egy-két ölelés és magyarázat és minden korábbi probléma el van vermelve (ha ez így lenne). De egyébként a világ még mindig jó, a szereplők se mentek át nyálasba, legalábbis amennyire fel tudtam fogni ezt a kötetet (mivel egy tévedés miatt végül angolul voltam kénytelen elolvasni) :-D (jó lenni fordító, segíteni néhány szakasz probléma) :-D Én örülök annak, hogy két kötetbe lett végül csapva az egész, mert félő, hogy a trilógia esetén csak a romantikus szál lett volna még jobban elhúzva. :-D

agi452 P>!
Amy Tintera: Rebel – Az új kezdet

A sorozat utolsó része. Mert ez egy duológia :) Irtó furcsa.
Az első rész Wren narrálású története után most egy váltott szemszögű második részt kaptunk, ami nagyon tetszett! Szerettem Callum fejezeteit is, az ő szemszögéből látni, érezni a cselekményeket és hatásait. Az első részt ott fejeztük be, hogy Wren és Callum megszöknek a HIRC-ből. Gondolhatnánk, hogy boldog vég, de akkor még nem sejtettük, hogy milyen vezetése van az újjáélesztettek táborának. Így az igazi bajok csak most kezdődnek.
Sodró lendületű történetet olvashatunk, kiválóan megírt akciójelenetekkel, belső konfliktusokkal, lelki vívódásokkal, újra egymásra találással, és sajnos az elengedhetetlen, fájó veszteségekkel. A második részben megismerhetjük Riley-t, aki Wren kiképzője volt, és bizony én nagyon meg is kedveltem őt. Ami nem változott, az Wren és Callum viszonya egymással. Az összetartozás, az egymásért kiállás minden helyzetben. Nagyon szerettem a jeleneteiket.
Úgy gondolom, egy jó lezárást kaptunk az írónőtől, bátran merem ajánlani a disztópia rajongói számára!

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Amy Tintera: Rebel – Az új kezdet

A könyv tele volt jó ötletekkel, ütős karakterekkel és érdekes történetszálakkal. Szívesen olvastam, pörögtek az oldalak, de sajnos kicsit kapkodósnak éreztem a sztorit, túl sok minden történt röpke 330 oldal alatt, mintha két könyvet sűrítettek volna egybe, ami pláne a vége felé már nehézkesen működött. Mindennek dacára örömmel gondolok vissza a sorozatra, örülök, hogy itthon is megjelent.

http://sorok-kozott.hu/2017/05/konyvkritika-amy-tinterr…

Kathreen>!
Amy Tintera: Rebel – Az új kezdet

Kicsit összecsapottnak éreztem itt-ott, de annak örülök, hogy nem húzták el három részen keresztül.

Adrienn_Hujder_Spirit_Bliss I>!
Amy Tintera: Rebel – Az új kezdet

Ha csak néhány szóval jellemezhetném ezt a könyvet, azt mondanám: feszültséggel teli, pörgős, izgalmas, akciódús.
De szerencsére ennél bővebben is volt módom írni róla egy blogbejegyzésben. :)

Katt ide, ha érdekel, mit gondolok Wrenről és Callumról: http://spiritblissoldala.blogspot.hu/2017/07/amy-tinter…

Ency_moly P>!
Amy Tintera: Rebel – Az új kezdet

A történet folytatása is bővelkedett izgalmakban, valahogy mégsem tudott igazán megérinteni, de ez valószínűleg nem a könyv hibája. Lehet, hogy nem volt megfelelő hozzá a lelkiállapotom, mert alig vártam, hogy a végére érjek, pedig akciókban most sem volt hiány.
Örültem a váltott szemszögnek, mert így bepillantást nyertem, mind Wren, mind Callum gondolataiba, érzéseibe. Jó volt végigkövetni, ahogy fokozatosan összecsiszolódtak.
Az újjáélesztettek tábora szolgált néhány meglepetéssel, de Wren összeszedetten reagálta le a dolgokat. spoiler Az események gyorsan pörögtek, sokszor azt éreztem, hogy kicsit túl gyors is ez a tempó. Annyi minden történt ebben a részben, hogy talán egy harmadik részre is elég lett volna. A végső összecsapás is tartogatott meglepetéseket. spoiler A befejezéssel elégedett vagyok, szerintem méltóképpen lett lezárva a történet.


Népszerű idézetek

booksta_girl01>!

Szerintem mindannyian legyünk olyanok, amilyennek lennünk kell.

223. oldal

booksta_girl01>!

– (…) Van nálam kés. Ha akarod, kivehetem belőled azt a születésszabályozó chipet.
– Beléd is szúrnám azt a kést!

300. oldal

booksta_girl01>!

– Még mindig látszanak a sebhelyek, amiket akkor szereztem, amikor elfogtak az utca közepén és megvertek – jegyezte meg Callum.
Riley a szemét forgatta. – Rajtad nem maradnak sebhelyek!
– Jó, akkor érzelmileg sérültem! – Callum szája szélén mosoly bujkált.

303. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Callum Reyes (Huszonkettes) · Riley
booksta_girl01>!

– Gyűlölöm a patkányokat!
– Pedig nincs olyan rossz ízük.
– Te atyaúristen, el ne meséld!

191. oldal

booksta_girl01>!

Nem akarom az életem hátralévő részét azzal tölteni, hogy az emberek ellen harcolok.

23. oldal

booksta_girl01>!

Jobb véglegesen meghalni, vagy arra ébredni, hogy újjáélesztett vagy, és akiket ismertél, azok már halottak?

79-80. oldal

Emese_Szalai>!

– Én tervezek, te meg elvégzed a dolog „mindenkinek jól behúzok” részét. Ez így tetszik.

305. oldal

booksta_girl01>!

Elvigyorodott. – Ajjajj! Te teljesen nőies és szentimentális lettél! Ez aranyos!
– Szívesen megmutatom, hogy mennyire nem nőies és szentimentális az öklöm, ha esetleg szeretnél némi emlékeztetőt!

119. oldal

Emese_Szalai>!

Az emberek megszívták! Nagyon-nagyon megszívták!

82. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Ruins – Romok
Marissa Meyer: Cinder
Julianna Baggott: Tiszták
Veronica Rossi: Végtelen ég alatt
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Lauren Oliver: Káosz
Veronica Roth: Árnyak és jelek
Lois Lowry: Valahol, messze
Patrick Ness: Háború a békéért
Tahereh Mafi: Ne hazudj