Beautiful 7 csillagozás

Amy Reed: Beautiful

When Cassie moves from the tiny town where she has always lived to a suburb of Seattle, she is determined to leave her boring, good-girl existence behind. This is Cassie's chance to stop being invisible and start being the kind of girl who's worth noticing.

Stepping into her new identity turns out to be easier than Cassie could have ever imagined…one moment, one choice, changes everything.

Cassie's new existence both thrills and terrifies her. Swept into a world of illicit parties and social land mines, she sheds her virginity, embraces the numbness she feels from the drugs, and floats through it all, knowing that she is now called beautiful. She ignores the dangers of her fast-paced life…but she can't sidestep the secrets and the cruelty.

Cassie is trapped in a swift downward spiral tinged with violence and abuse, and no one--not even the one person she thought she could trust--can help her now.

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Simon Pulse, 2009
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 1416978305

Kedvencelte 1

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Röfipingvin MP
Amy Reed: Beautiful

Rettenetes történet, baromi jól megírva*. És egy újabb történet, ahol úgy, de úgy megvertem/kiosztottam volna a szülőket, hogy a fal adja a másikat!
Szörnyű belegondolni, hogy ez létezik, pedig sajnos igen. És ez a könyv is csak arra sarkallja az embert, hogy járjon nyitott szemmel!
* Valóban jól van megírva, első könyvem Amy Reed-től, de szerintem nem az utolsó. Mondjuk elég lineáris volt, és teljesen kikövetkeztethető a végjáték.

>!
Zsoofia
Amy Reed: Beautiful

Ez a könyv félelmetesen kényelmetlen olvasmány volt. A főszereplő tizenhárom éves. TIZEN. HÁROM. Erre a tényre még ráerősít, hogy a főszereplő E/1-es narratívája tőmondatokból áll, amik közül hiányzik a pont, és vesszőkkel van összekötve, mintha sose tudná, hol akarja befejezni a mondatot, csak megpróbálja megragadni, ahogy épp sikerül, földhözragadtan egyszerű szavakkal.
A történet taszított. Nem akartam elhinni, hogy ilyen létezhet (tizenhárom éves kislánnyal), nem akarom elhinni, hogy egy ilyen átalakulás ilyen gyorsan megtörténhet. Ez egyáltalán nem gyerekek kezébe való.

>!
Rémálom
Amy Reed: Beautiful

Amy Reed, mit tettél velem? Itt ülök és bőgök egy halom papírzsepi között. Igazságtalan vagy velem!
A Clean Amy Reed másik regénye volt az első, amit kézbe kaptam, és egyből megszerettem az írónőt, hiszen aki drogelvonóról ír, ráadásul normálisan, az rossz nem lehet. DE EZ?! EZ A REGÉNY?! Kifejezhetetlen…
Az egész egy döntéssel kezdődik, hogy kit választ barátjának a főhősünk, nem tehet róla, hogy pont épp egy szociopata drogos nézte ki őt magának, mint az új játékszere, innentől pedig egyre csak lejjebb van. Az egész keserű, nyomasztó, nincs remény, nincs boldogság, mindenki törött, mindenkinek rossz és SENKI nem fog rajtad segíteni.
Nem ajánlom ezt a könyvet jó kedvre, mert a végén egy kis szimmetriával, csak a kést döfi a szívünkbe Amy Reed.

>!
Treacle
Amy Reed: Beautiful

Úristen, ez a könyv…

Egyrészt nem, nem és nem. Nem akarom tudomásul venni, hogy 13 évesek ilyen életvitelt folytatnak. Hiszen ők még gyerekek, hogy keveredhetnek ilyesmibe? És hol vannak a szüleik, a tanáraik? Tényleg ennyire közönyös világban élünk?
Természetesen a könyvben megkapom a választ, ami egy kiábrándító igen. Cassie szüleit nem érdekli, hogy a 13 éves kislányuk mit csinál, kivel jár el, miért kell ismeretlen városrészekbe menni érte. Csak tudomásul veszik. Ugyanez igaz Alex anyukájára is… Mintha természetes lenne. Vagy már az is?

Másrészt meg igen, igen és igen. Amy Reed nagyszerűen ragadta meg a történetet. Hihetetlen módon ábrázolta a reménytelenséget, a kilátástalanságot, a fájdalmat, a csalódottságot. Azt, hogy milyen amikor az ember tulajdonképpen magatehetetlenül zuhan, mert egy olyan spirálba kerül, amiből szinte lehetetlen kilépni. Cassie megfelelési vágyása egyre rosszabb döntések meghozására kényszeríti, amik előbb-utóbb egy romba dőlt élethez vezetnek.

Úristen, ez a könyv…
(Sejtettem én, hogy amit @Rémálom és @abstractelf ilyen jónak értékel, az rossz nem lehet.)

4 hozzászólás
>!
abstractelf
Amy Reed: Beautiful

A vége… a vége… én teljesen kikészültem a könyv végére! És a legvége… a végétől teljesen… nem találok szavakat a végére, csak, hogy az volt, ami 5 csillagra kerekítette a könyvet. Az az érzelmi töltet, ami az utolsó oldalakban volt…


Népszerű idézetek

>!
Rémálom

If you are still, no one can hurt you. If you play dead, there is nothing to kill.

>!
Rémálom

Maybe that's all love is – one person saying it because they think they're supposed to and the other person feeling too guilty to say anything else – and everyone's delusional who believe it's anything like Shakespeare, because Romeo and Juliet were just crazy and horny and the same ages as me and Ethan. Maybe this is all love is and all it will ever be – boys fucking girls and pretending it's love, girls getting fucked and pretending they like it, saying „I love you, too,” and wanting to throw up.

85.

>!
Rémálom

I see all of this, but all I hear is the dirt crunching in my ears and you ruined her over and over. I don't know what it means, but I like the sound of it. It sounds like a movie, dramatic and important, and I am dramatic and important and worthy of having a movie made about me. There are people who will pay money to watch me get ruined.

22.

>!
Rémálom

There is a numbness that's greater than all the others, one that is different than floating to the ceiling, different than a wall of fog or an empty shell or stoned stupor or blank space or sheer will. It is numbness that stars with the sharpest pain you've ever felt. There is a dull knife that cuts your heart out. There are giant fists that smash it into a bloody pulp. But then you are left with a cavity, an empty, aching space that can feel nothing but loss, a word, loss, abstract and unspecific.

223.

>!
Rémálom

There's a hollow place where my heart should be, gutted and scraped and thrown out the door. I cannot breathe to fill it up. The emptiness feels like lead, like the heaviest thing in the world.

38.


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen Chbosky: The Perks of Being a Wallflower
Katie McGarry: Pushing the Limits
Hunter S. Thompson: Fear and Loathing in Las Vegas
James Frey: My Friend Leonard
Ryan Gattis: All Involved
Jade Sharma: Problems
Hubert Selby, Jr.: Requiem for a Dream
Stephen King (Richard Bachman): Roadwork
Tarryn Fisher: Marrow
Bret Easton Ellis: The Rules of Attraction