Until ​the Beginning 2 csillagozás

Amy Plum: Until the Beginning

When Juneau’s clan disappeared, she lost more than her friends and family; she lost her entire world. She discovered her life was a lie—her people had secret abilities that others wanted, desperately enough to kidnap an entire village. Juneau is close to finding them, and she couldn't have done so without Miles, her greatest ally…and perhaps something more.

Juneau is the key to unlocking her people’s secrets, so there is a target on her too. To rescue her people, and herself, Juneau must discover what she and her abilities are truly capable of.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, London, 2015
336 oldal · ISBN: 9780062225634 · ASIN: 0062225634

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Rileey>!
Amy Plum: Until the Beginning

Az első rész tetszett, de ez… a kettőt kellett volna összegyúrni egybe, és akkor mondhatnám, hogy oké, de talán még úgy sem, mert a magyarázat olyasmire lett redukálva, ami nem annyira nyerte el a tetszésem. Mert a természetfeletti szálat, ami a vonzóereje volt e sorozatnak, a szimpla tudományra sikerült visszavezetni, ami aztán össze lett mixelve a spiritualitással, és olyan se füle, se farka eredményt hozott.

De más sem klappolt:
– A könyv nagy részét ki lehetett volna dobni, mert az égvilágon semmi sem történt az első felében. Mentek, mendegéltek aztán megint mentek. És a semmi megírása is unalmasra sikerült. Feszültség minek.
– A romantikára a reakcióm: ööö. Szóval Juneau és Miles között még mindig nulla a kémia, de nem baj, van out of the blue szexjelenet a semmi közepén (higiénia meg védekezés nélkül, halleluja), vannak szemforgatós párbeszédek, és izé… nem tudom hova ragozzam. 2-3 hét telt el az első rész első oldala óta, szóval maradjunk annyiban, hogy ez az egész Miles feladja az addigi életét Juneau-ért, és szívesen elmegy az erdőbe lakni, kicsit irreális. A páros az előző könyvben még valamennyire működött a szociális és kulturális ellentét meg a kölcsönös nem szívlelés miatt, de itt ez huss, eltűnt. Sőt, még lefolytattak egy csevejt a Star Warsról, mert nyilván Juneau még azt is tudja részletekbe menően, hogy az mi! (Abba meg tényleg bele se menjünk, hogy egy ekkora differenciára épülő kapcsolat soha nem működhetne.)
– Váltott szemszög: továbbra is teljesen felesleges. Különösen az elején izgis, mikor Miles a nagy csatáját vívja a halállal, és akkor kap egy csomó álomjelenetet. Majdnem csatlakoztam hozzá. Mármint nem a meghalásban, hanem az alvásban.
– A szerző kocsifétise: oké, lenyeltem, hogy Juneau csak úgy megtanult Miles figyelésével kocsit vezetni. Itt meg 15 perces gyorstalpalóval mindenki elsajátítja a gépkocsihasználatot. *welcometotherealworld*
– A megoldás: kezdjük azzal, hogy a plot tök ugyanaz, mint az előző könyvé, és azzal végződik, ami annak a célkitűzése. Aztán nincs semmi. Nem tudom, mit lehetett volna kihozni ebből a történetből, de nekem ez így nagyon kevéske lett. De áldhatom az eget, hogy legalább nem lett szétnyújtva trilógiára.

Most azon gondolkodom, mit kéne kiemelnem, ami tetszett, de olyan nehéz találni valamit. Ja, néha Miles beszólásain mosolyogtam, de az ő karaktere is olyan irreális változáson esett keresztül, hogy konkrétan pár hét alatt erdőlakó Rambová transzformált, aki a videójátékos képességeit kamatoztatva agyalta ki a szabadítási taktikát meg tanult meg lőni… khm.


Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Cress (angol)
Cristin Terrill: All Our Yesterdays
Lissa Price: Portrait of a Starter
Alexandra Bracken: In Time
Lori M. Lee: The Infinite
Tony DiTerlizzi: The Search for WondLa
Patrick Ness: The Knife of Never Letting Go
Ilsa J. Bick: Shadows
Kendall Jenner – Kylie Jenner: Rebels: City of Indra
Rachel Manija Brown – Sherwood Smith: Hostage