13 ​dolog, amit a mentálisan erős emberek elkerülnek 5 csillagozás

Amy Morin: 13 dolog, amit a mentálisan erős emberek elkerülnek Amy Morin: 13 dolog, amit a mentálisan erős emberek elkerülnek

Mindenki tudja, hogy testi erőre rendszeres mozgással és súlyzós edzéssel tehetünk szert. De hogyan erősíthetjük magunkat mentálisan, ha kihívásokkal nézünk szembe vagy valamilyen csapás ér minket?
Amy Morin pszichoterapeuta a tanácsadással töltött évek és személyes veszteségei révén megértette, hogy gyakran a legyőzhetetlennek tűnő szokások tartanak vissza bennünket a sikertől és a boldogságtól. Ebben a magával ragadó könyvben bemutatja, mi az a 13 dolog, amit a mentálisan erős emberek elkerülnek. Tanácsai, gyakorlatai segítségével nemcsak mentális izmainkat edzhetjük, hanem életminőségünket is jelentősen javíthatjuk.

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2016
336 oldal · ISBN: 9789633044209
>!
HVG Könyvek, Budapest, 2016
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633043295

Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 29


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Amy Morin: 13 dolog, amit a mentálisan erős emberek elkerülnek

Egyetlen kivétellel kisebb-nagyobb mértékben az összes dolog vonatkozik rám, amelyeket kerülnöm kéne, ha mentálisan erős szeretnék lenni, úgyhogy van min dolgoznom. Olvasmányos, gyakorlatias könyv, és nagyon szimpatikus az üzenete, amit az utolsó mondatokban foglal össze, az idézetek között megtaláljátok.

4 hozzászólás
>!
Zanit
Amy Morin: 13 dolog, amit a mentálisan erős emberek elkerülnek

Semmi extra. Semmi olyan, amit eddig nem tudtunk volna vagy nem olvastunk volna más könyvekben. Kicsit erőltetettnek is tűnik.
A borító rettenetesen csúnya.

>!
Szilvia_Lőrincz
Amy Morin: 13 dolog, amit a mentálisan erős emberek elkerülnek

Nagyon jó könyv csak ajánlani lehet. A 13 példát történetekkel támasztaj alá ami bemutatja magát a hibát is és azt is, hogy mi áll annak a hátterében, és hogy hogyan tudod feldolgozni, elengedni azokat a dolgokat amik akadályoznak. Nem mindegyik dologgal rendelkezem, de a legtöbbel igen, és szerintem mindenképp újra fogom olvasni. A hasznas tanácsokat a fejezetek végén összegyűjti, mik azok a dolgok amik segítenek, de mellette ott vannak a azok a dolgok, amik az adott dolognál nem segítenek. Azoknak ajánlom igazán, akik tudják, hogy problémájuk van, de nem tudják, hogy mi az. Miközben olvastam meg-meg állt feldolgozni a hibákat, és végig gondolni, hogy mik azok amiket én csinálok.


Népszerű idézetek

>!
meseanyu MP

A mentális erő fejlesztése nem azt jelenti, hogy mindenben a legjobbnak kell lennünk, a legtöbb pénzt keresnünk, vagy a legnagyobb tetteket véghezvinnünk. Annyit tesz, hogy tudjuk: rendben leszünk, bármi is történjék. Ha mentálisan erősek vagyunk, akkor felkészülten tudjuk fogadni a komoly magánéleti válságot, a pénzügyi gondokat vagy a családi tragédiákat. Képesek leszünk megküzdeni mindazzal, amit az élet hoz, ugyanakkor mindig a saját értékrendünknek megfelelően tudunk élni.
Ha mentálisan megerősödünk, a legjobb formánkat hozzuk, lesz bátorságunk helyesen cselekedni, és valóban el tudjuk fogadni önmagunkat és mindazt, amire képesek vagyunk.

287. oldal

>!
orsi2525

Az önsajnálat lassan elemészthet bennünket, és végül teljesen megváltoztatja a gondolkodásunkat és a viselkedésünket. De dönthetünk úgy is, hogy a kezünkbe vesszük az irányítást. A hozzáállásunkat akkor is megváltoztathatjuk, amikor a körülményeinkre semmilyen befolyásunk nincs.

28. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

John Douglas – Mark Olshaker: Sötétség
John Douglas – Mark Olshaker: Sorozatgyilkosok
John Douglas – Mark Olshaker: Megszállottak
P. J. Blumenthal: Kaspar Hauser testvérei
Jared Diamond: A világ tegnapig
Adamus Saint-Germain: A tudatosság játéka
Charles Duhigg: A szokás hatalma
Lisa O. Engelhardt: Helyes és helytelen, elkél ám a fegyelem
Sylvia Löhken: A személyiség ereje
Paul Watzlawick – John H. Weakland – Richard Fisch: Változás – A problémák keletkezésének és megoldásának elvei