Az ​elmúlt napok könyvesboltja 2 csillagozás

Amy Meyerson: Az elmúlt napok könyvesboltja

„Rendkívül ​szórakoztató… Egyszerre találós kérdés, rejtély, családi dráma és egy könyvesboltszerető ember álma, sőt még ennél is több.” – Aimee Bender, A citromtorta különös szomorúsága szerzője

Miranda Brooks sosem fogja elfelejteni a tizenkettedik születésnapját. Ekkor veszett össze ugyanis az anyja és az imádott nagybátyja, a különc Billy. A lánynak fogalma sincs arról, mi vezethetett a szóváltáshoz, amely végül mindent megváltoztatott.
Attól kezdve nem látta többé a nagybátyját, így sok-sok év múltán, Billy halálakor meglepődve értesül arról, hogy a férfi ráhagyta a Los Angeles-i könyvesboltját. Mirandának nemcsak a csőd szélén álló üzlet irányításával és a meglehetősen ellenséges boltvezetővel kell megbirkóznia, de a végére kell járnia a nagybátyja utolsó kincsvadászatának is. A férfi ugyanis nyomokat hagyott hátra számára a könyvesbolt polcain sorakozó könyvekben, amelyek révén nemcsak a férfi élettörténete tárul a lány elé, hanem az is, miért szakadt ketté a… (tovább)

Eredeti mű: Amy Meyerson: The Bookshop of Yesterdays

>!
General Press, Budapest, 2019
440 oldal · ISBN: 9789634523093 · Fordította: Frei-Kovács Judit

Most olvassa 3

Várólistára tette 151

Kívánságlistára tette 218

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
domkati
Amy Meyerson: Az elmúlt napok könyvesboltja

Miranda a nagybátyja halálát követően egy csomagot kap, ami miatt nyomozásba kezd és együtt izgulhatunk vele, miközben könyvek és személyek által megismeri családja rejtett történetét.
Az alaptörténet nagyon jó, megfelelően van felvezetve és kibontva. Viszont hosszúra nyúlik a lezárás és sokszor nem tudtam azonosulni a főhős reakcióval, érzéseivel. Sok angol és amerikai klasszikust juttat eszünkbe, amiket kedvünk lesz (újra) elolvasni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Robin Sloan: Penumbra úr nonstop könyvesboltja
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
Cynthia Swanson: Nővérek könyvesboltja
Chris Carter: A keresztes gyilkos
Michael Connelly: Sötét visszhang
Kelly Oram: Cinder és Ella
James Ellroy: Szigorúan bizalmas
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Raymond Chandler: Örök álom
Kendall Ryan: Szeress és hazudj