The ​Song of David (The Law of Moses 2.) 16 csillagozás

Amy Harmon: The Song of David Amy Harmon: The Song of David

I ​won my first fight when I was eleven years old, and I’ve been throwing punches ever since. Fighting is the purest, truest, most elemental thing there is. Some people describe heaven as a sea of unending white. Where choirs sing and loved ones await. But for me, heaven was something else. It sounded like the bell at the beginning of a round, it tasted like adrenaline, it burned like sweat in my eyes and fire in my belly. It looked like the blur of screaming crowds and an opponent who wanted my blood.

For me, heaven was the octagon.

Until I met Millie, and heaven became something different. I became something different. I knew I loved her when I watched her stand perfectly still in the middle of a crowded room, people swarming, buzzing, slipping around her, her straight dancer’s posture unyielding, her chin high, her hands loose at her sides. No one seemed to see her at all, except for the few who squeezed past her, tossing exasperated looks at her unsmiling face.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
262 oldal · ASIN: B00XO2XFBW
>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2015
>!
CreateSpace, Washington, 2015
260 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781514185018

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Amelie Anderson · David 'Tag' Taggert


Kedvencelte 7

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Amy Harmon: The Song of David

Amy Harmon megint csak beleírta a szívét ebbe a történetbe. Azt imádom a legjobban Amy könyveiben, hogy olvasás előtt mindig van egy sejtésed, hogy miről szól majd a történet. De nem! Az egy kis semmiség ahhoz képest, amit majd kapsz. Minden várakozást képes felülmúlnia minden művének. Ez is olyan szépre sikeredett, hogy most is fájnak a szemeim a sok sírástól. Az írás nagyon költői, a szavainak pedig ereje van. Ez a könyv megrendítő bepillantást nyújt egy olyan ember életébe, aki szó szerint harcolt egész életében. Tag (David) minden embert képes a személyes varázsával lenyűgözni.
Amikor először beleolvastam a történetbe és láttam, hogy Moses meséli el a történetet, nem esett le rögtön, hogy miért is. Ahogy el kezdtem olvasni rájöttem, hogy elengedhetetlen lett volna, hogy ne ő mesélje el az egészet. Olyan izgatott voltam a kazetták hallgatása közben. Millie-t már Moses könyvében imádtam, de azt hiszem, ebben a történetben még annál is jobban. Mindenkit szerettem. Henry elrabolta a szívem. Örülnék neki, ha a következő kötetet neki szánná az írónő. Lenyűgöző, elbűvölő igaz szerelmi történet. Egyetlen spoiler. spoiler spoiler

11 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Amy Harmon: The Song of David

Szívem minden melegével köszönöm Amy Harmon-nak ezt a könyvet! ♥
Mondjuk előbb összeszedem a darabkáit és megpróbálom összeragasztani! Közben még sírok pár órát és elraktározom magamban azt a semmihez sem fogható, érzelmi hullámvasutat, amit David és Millie története során átéltem.
Egy dolog sejteni és remélni, hogy az első részhez hasonló élményt fog nyújtani, és egész más dolog megtapasztalni. Moses jelenléte tovább növelte a könyv értékét. Mert ez a könyv szívbemarkolóan gyönyörű és ÉRTÉKES. Számomra megfizethetetlen értékkel bír!

Azt kívánom, hogy minden ember találjon magának egyfajta „Tag Team”-et az élete során!

spoiler Egy apró konkrétummal is beértem volna.

>!
262 oldal · ASIN: B00XO2XFBW
5 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Amy Harmon: The Song of David

Amikor olvasni kezdek egy könyvet, az első, hogy megvizsgálom a borítót.
Ez esetben elégedettséggel kezdtem neki a kötetnek és nagyon reméltem, hogy megüti azt a mércét, melyet az első résznél kaptam.

Sokkalta többet nyújtott, mint egy egyszerű, de kellemes időtöltés.
Mérhetetlen könnycsepp hullott alá, rendkívül sok sóhaj hagyta el ajkaimat és többször is félre kellett tegyem, hogy megéljem az olvasottakat.
Ha egy író, ilyen szinten tud bánni a szavakkal, szinte feltölti ismeretlen olvasója lelkét szeretettel, élettel és egy bizonyos burkot von köré, mely védelmezi míg véget nem ér a közös „utazás”.
Annyira szép, különleges történetet olvashattam, hogy még mindig csak keresem a szavakat és nem is tudom mit írhatnék.

Úgy gondolom ennyi is elég.
Számomra kedvenc és remélem még sok „gyermekét” vehetem kézbe az írónőnek.

Kedvenc!♥

>!
262 oldal · ASIN: B00XO2XFBW
11 hozzászólás
DarknessAngel>!
Amy Harmon: The Song of David

Olvasás után még sokáig a gondolataimban maradt a könyv. Elmélkedtem felette és emésztgettem, sírtam és örültem. Egyszerűen, egy csodás élményben volt részem Amy Harmonnak hála.
Kicsit furcsálltam, hogy David és Moses szemszöge váltakozik, pedig nagyon örültem volna, ha Amelie gondolatait is jobban megismerhettük volna. Mindesetre így is megvoltak a varázslatos leírások. Végigkövethettük David életét, a megismerkedését Amelievel, a barátságukat, szerelembe esésüket és még sok más útközben adódó sok más dolgot. Amelie „kiléte” nagyon meglepett, de ezzel együtt is csak még tökéletesebb volt a számomra. Imádtam a kedvességét, kitartását, dolgosságát, és hogy egyszerűen mennyire, de mennyire szerethető. Davidnek esélye sem volt ;) A legjobban talán Henryt sikerült megszeretnem. Legjobb testvér a világon! Olvadoztam és meghatódtam, akárhányszor róla olvastam.♡ Imádtam, hogy milyen szoros kapcsolat alakult ki közötte és David között, valamint hogy mennyire vigyázott a nővérére.
Davidről pedig csak annyit, hogy hosszú döcögős utat tett meg ő is Moses-vel, mire az lett belőle aki, de szerintem ő is azt mondaná, hogy megérte. Minden perce megérte.

Sokat gondolkoztam a könyv végén. Először egyből vehemensen a pozitív csoda oldalára álltam, viszont sehogy sem hagyott nyugodni az egész, így el kellett játszanom a másik végkifejlet gondolatával is. Akkor pedig jöttek a könnyek és jól kisírtam magam. Most így frissen kialudva, lenyugodva és átgondolva, csakis a csodában tudok hinni. Szóval számomra nem is kérdés, hogy happy end lett a vége.
Csak ajánlani tudom ezt a könyvet, sorozatot, illetve akármelyik könyvét az írónőnek. Bízzunk benne, hogy fognak jönni magyarul is.

4 hozzászólás
pveronika>!
Amy Harmon: The Song of David

Egyszerűen nem tudok betelni ezzel az írónővel. Minden egyes könyve egyedülálló és semmihez sem hasonlítható. Valami elképesztően magával ragadóan ír és ez a történet is a szívem legmélyéig hatolt. Imádtam minden sorát és nagyon-nagyon különleges volt, akár csak a The Law of Moses, csak egy kicsit másképpen. A könyv egyediségét főleg a felépítése adta, amely hitetlenül ötletesen van megoldva, hiszen a jelent Moses narrálja míg David szemszögét a Millinek hátrahagyott kazettákból ismerhetjük meg. (Bár napjainkban játszódik, David mégis hangkazettákon hagyja hátra üzeneteit, később kiderül, hogy miért.) Annyira csodálatos volt az ő és Amelie kapcsolata. Gyönyörűen van leírva és annyira szerettem minden egyes momentumát, ahogyan a könyvben szereplő karaktereket is.

David 'Tag' Taggert rendkívüli körülmények között találkozott Moses-al az előző kötetben, és bár Moses először igyekezett megszabadulni tőle, de egy idő után legjobb barátokká váltak. Ők ketten rengeteg kalandon estek át, hiszen bejárták a világot és Tag volt az, aki kimozdította Mosest a kis világából a humorával és a lehengerlő személyiségével. Tag egy elég jómódú texasi családból származik, de ő mégis azt választja életútjának, hogy otthagyja a családi bizniszt és Utahban nyit egy bárt és egy edzőtermet, ahol bokszot és kevert harcművészeteket tanít, hiszen Tag maga is többszörös MMA bajnok. Millivel a saját bárjában találkozik, szintén különös körülmények között. David kapcsolata Millivel és autista öccsével nagyon-nagyon szívmelengető. Imádtam, ahogy David elmeséli a megismerkedésüket, majd a kapcsolatukat. Úgy tűnik minden jól alakul és a nagy nőcsábász végre megtalálja a nyugalmát egy aranyos lány mellett, de egyszer csak se szód se beszéd eltűnik. Egyedül a hangkazettákat hagyja hátra Millinek, amelyek folyamatosan darabkáról darabkára segítenek felfedni mi is lehet a háttérben, és hogy hová tűnt David.

Annyira szépen megírt történet volt ez is. Nagy a verseny nálam, hogy Amy Harmon hihetetlenül jó könyvei közül melyik a legeslegjobb. Eddig talán a The Law of Moses vezette a sort, de ez a könyv is igazán méltó folytatása lett az előző kötetnek és szorosan ott van az élmezőnyben. Egyszerre szívbemarkoló, szívmelengető, erőteljes, inspiráló, különleges és egyedi.

http://veronikasreaderfeeder.com/amy-harmon-the-song-of…

9 hozzászólás
lovEVly>!
Amy Harmon: The Song of David

„Millie told me once that the ability to devastate is what makes a song beautiful. Maybe that’s what makes life beautiful too. The ability to devastate. Maybe that’s how we know we’ve lived. How we know we’ve truly loved.”

Ha a The Law of Moses-ban a varázs már-már kézzel tapintható, ebben a részben a csodák az egészen apró dolgokban rejlenek, például az apró buborékokban, melyek egy szénsavas üdítő kinyitása után az arcod körül táncolnak, vagy mikor egyik szeretted megannyi érzéssel ejti ki neved, vagy akár egy gyönyörű dalban, melynek hallgatása közben inkább lehunyod a szemed és teljesen átadod magad a zenének. Ha képesek vagyunk kinyitni a szemünket és a szívünket, s valójában látni, csodák milliói tárulnak szemünk elé, csak észre kell vennünk őket.
A The Song of David lapjait megszámlálhatatlan kisebb-nagyobb csoda szövi át, az egyik ilyen hatalmas varázs maga Tag Taggert személye, a csupaszív MMA harcos, aki minduntalan helyezi maga elé szeretteit, és szorítja háttérbe saját magát. A ragyogó Amelie 'Millie' bátorsága, aki a legkisebb dolgokban is képes megtalálni a varázslatot. Henry ♥
Az egész Tag Team, melynek összetartása, szeretete, odafigyelése a másik iránt, egy óriás családdá formálva őket.
Imádtam minden egyes sorát, nevettem, sírtam, reménykedtem, szerettem, és az egész történet olvasása alatt nem adtam fel a hitemet, hogy csodák már pedig igenis léteznek.

eSsZ>!
Amy Harmon: The Song of David

azt gondolom, hogy amikor egy konyv tartalmaval azonosul az ember.. amikor ott van veluk es mosolyog.. orul.. fel.. bosszankodik.. hallgatja a csendet.. vagy sir.. az a konyv es szereploi sokkal kozelebb allnak hozzank mint egy atlagos iras..

amikor erted es aterzed a hosod gondjat.. amikor tudod, hogy min is megy keresztul..
amikor a masik oldalt is erted.. tudod, hogy mit erez.. es abszolut nem akarod..

amikor annyira hiteles az egesz.. hogy amikor hozzad szol a gyereked a valo vilagbol egy pillanat kell, hogy tudd nem ott vagy hanem itt…

amikor hallod a zenet.. latod a szineket..
erzed a banatot.. a mosolyt… a kave illatat..

amikor elersz az ut vegere.. es Moses-el egyutt sohajtasz fel.. :)

igen.. ezeket atadni.. azt hiszem ez maga is egy csoda.. es igen.. sirtam is. bar nem szeretem a giccses .. rozsaszin nyaltengert.. ez az ertekeles megis olyanra sikeredett.. na ja.. megse vagyok olyan szoros szivu ..bunko..

6 hozzászólás
Fallen_Angel>!
Amy Harmon: The Song of David

Moses könyve is felkavart, de teljesen más okból. Az egy szép történet, érzelmi hullámvasutakkal – de az én valóságomtól távol. A The Song of David viszont pont azért döngölt a földbe, mert a témája miatt nagyon is személyesen érint. Ritkán sírok egy könyv miatt, most sírtam, nem is keveset, bár ez most nagyon kellett a lelkemnek. Lehet, hogy még fizetnem kellene a könyv árán felül Amynek a terápiáért? :)

Maga a történet egyértelműen öt csillagot érdemel, sőt többet is adnék, ha lehetne. Taget már az előző könyvben is kedveltem, most már pláne. Millie-t sem lehet nem szeretni, nem beszélve az öccséről, aki teljesen levett a lábamról. Jó volt újra „találkozni” Moses-szel és Georgiaval is.
Ez volt a harmadik könyvem Amy Harmontól, de most már kíváncsi vagyok a többire is. Az eddigiekben annyi közös volt, hogy mindegyik fájdalmasan szép történet, de nem voltak egyformák, sőt mindhárom egyedi és különleges volt.

3 hozzászólás
CsepAdri>!
Amy Harmon: The Song of David

Az írónő minden könyve szíven üt. Mindig eljön az a rész ahonnan nincs megállás. A Making Faces mellbe vágott, The Law Of Moses leszorított, ez a könyv pedig a földön tartott.
Már az elején sejted, baj van, még nem tudod mi csak érzed, h nagy. Egyik kazetta a másik után elmesél egy rendkívüli szerelmet. Aztán megtudod mi a baj és tudod, nem fog csoda történni, mert ez nem egy olyan könyv, de reménykedsz. Pontosan ezért a reménykedés miatt még szebb az utolsó fejezet és annak is az utolsó bekezdése. De végül az epilógus emlékeztet a halandóságra, egyszer mindenkinek eljön az ideje.

6 hozzászólás
Lady_E>!
Amy Harmon: The Song of David

Tag már a The Law of Moses-ben is nagyon szimpatikus volt és ez most csak erősödött. Illetve Millie személyében szerencsére egy egyenrangú partnert kapott, aki átlátott a felszínen mutatott személyiségén és van olyan kemény harcos, mint maga Tag. Tetszett a dinamikájuk, mégis a kedvencem Hanry lett ebben a könyvben. Csodálatosan különleges!


Népszerű idézetek

pveronika>!

We were there for different reasons. […] I saw dead people, and he wanted to die. We were young, we were lonely, we were lost, and I didn’t want to be found. I wanted to run to the ends of the earth and make the dead chase me.
Tag just wanted to figure the world out.

pveronika>!

“I have a new favorite sound.” “What's that?” “The way you say Millie. It shot straight to the top of my list.”

pveronika>!

You hold onto me. You trust me. You use me. You lean on me. You rely on me. You let me shelter you. You let me love you. All of you.

pveronika>!

Millie had become my favorite sight,my favorite smell,my favorite taste,my favorite sound.My favorite.

pveronika>!

“Are you going to devastate me David?” she asked.

“God, I hope not,” I prayed aloud.

Anticipation dissolved the lingering space between us, and I pressed my needy lips to her seeking mouth. And then we melded together, hands clinging, bodies surging, music moaning, dancing in the wreckage. Sweet, sweet devastation.

“Too late…” I thought I heard her whisper.

pveronika>!

If heaven was the octagon then Millie was my angel at the center of it all. The girl with the power to take me down and lift me up again. The girl I wanted to fight for, the girl I wanted to claim.

pveronika>!

We’d run away together as lost boys looking for Neverland and somehow managed to come full circle as men.

pveronika>!

„Sex is not the most intimate thing two lovers can do. Even when the sex is beautiful. Even when it’s perfect.” Millie drew a deep breath as if she remembered how perfect it had truly been. “The most intimate thing we can do is to allow the people we love most to see us at our worst. At our lowest. At our weakest. True intimacy happens when nothing is perfect.”

pveronika>!

If the world is too flat, people like me will slide right off.

k_bius>!

„I've been suffering for a while now, Millie.”
„You have?” she asked, clearly amazed.
„Since the moment I saw you. It devastated me. And I love when a girl devastates me.”

Kapcsolódó szócikkek: Amelie Anderson · David 'Tag' Taggert

Hasonló könyvek címkék alapján

Rebecca Yarros: Eyes Turned Skyward
Colleen Hoover: Maybe Someday
L. J. Shen: Scandalous
L. J. Shen: The Villain
Helen Hoang: The Heart Principle
Vi Keeland: The Summer Proposal
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Us
Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & the Six (angol)
Elle Kennedy – Sarina Bowen: Good Boy
L. J. Shen: Broken Knight