The ​Law of Moses (The Law of Moses 1.) 38 csillagozás

Amy Harmon: The Law of Moses Amy Harmon: The Law of Moses

If ​I tell you right up front, right in the beginning that I lost him, it will be easier for you to bear. You will know it’s coming, and it will hurt. But you’ll be able to prepare.

Someone found him in a laundry basket at the Quick Wash, wrapped in a towel, a few hours old and close to death. They called him Baby Moses when they shared his story on the ten o’clock news – the little baby left in a basket at a dingy Laundromat, born to a crack addict and expected to have all sorts of problems. I imagined the crack baby, Moses, having a giant crack that ran down his body, like he’d been broken at birth. I knew that wasn’t what the term meant, but the image stuck in my mind. Maybe the fact that he was broken drew me to him from the start.
It all happened before I was born, and by the time I met Moses and my mom told me all about him, the story was old news and nobody wanted anything to do with him. People love babies, even sick babies. Even crack babies. But babies grow… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2015
ASIN: B00XLYSXHE · Felolvasta: Tavia Gilbert, J. D. Jackson
>!
CreateSpace, Washington, 2014
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781502830821
>!
CreateSpace, Washington, 2014
332 oldal · ASIN: B00PKSZ78M

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Moses Wright · David 'Tag' Taggert · Georgia Shepard · Georgia Shepherd · Josie Jensen · Samuel Yazzie


Kedvencelte 10

Most olvassa 1

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 35


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
Amy Harmon: The Law of Moses

Miután befejeztem a könyvet azon gondolkodtam, hogy a magyar kiadok mi szerint választják ki a külföldi írok könyveit a magyar kiadásra. Tudom, hogy nemsokára jön Amy első könyve, de ezidáig hol voltak? Az Amazonon és a Goodreadson is nagyon magas értékeléseket kapott mindegyik Amy Harmon könyv, és nem csak ő, mert rengeteg nevet tudnék felsorolni akinek nagyon de nagyon gyönyörű történetei vannak, és sajnálatos módon a magyar olvasókhoz sosem fog eljutni egy egy könyv, hacsak nem tudunk angolul. Amy Harmon első könyve egyszerűen elvarázsolt, nincs rá jobb szó szerintem. Gyönyörű, egyedi, és mély gondolatokkal teli történetet olvastam, egy nagyon különleges fiúról és egy gyönyörű lány szerelméről. Nagyon izgalmas, fordulatokkal teli történet. Ajánlom nagyon….

2 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Amy Harmon: The Law of Moses

Kívülről és belülről, az első sortól az utolsóig, minden gyönyörű gondolatát, az összes szívfájdító pillanatát és kivételes szereplőjét, teljes szívemből szerettem. ♡

A könyv első része ámulatba ejtett. Moses káprázatos képessége igazán különlegessé tette a történetet. A második része összetört. Eli miatt elsírtam vagy öt hordónyi könnyet, miközben folyamatosan az eltűnt lányok körül forogtak a gondolataim.

Amy Harmon kimagasló írói tehetségének újabb bizonyítéka ez a könyv! ♡

>!
CreateSpace, Washington, 2014
332 oldal · ASIN: B00PKSZ78M
11 hozzászólás
DarknessAngel>!
Amy Harmon: The Law of Moses

5 hála:
Amy Harmon, ez a könyv, hit, szeretet és Eli Shepherd♡

Ez volt az első angol könyvem az írónőtől, eddig csak magyarul olvastam tőle, de ennek mostantól vége. Nem lehetséges ugyanis, hogy ezek után ne kezdjek neki minél hamarabb David, Josie és Dr. Noah könyvének.

A The Law of Moses gyönyörűséges példája annak, hogy mire képes a hit és a szeretet. Moses már kisbaba kora óta igazi különlegesség, ami a cseperedésével csak egyre jobban kimutatkozik. Megható volt végigkövetni, ahogy a nehéz gyerek- és kamaszkora ellenére mennyit változott és fejlődött; hogy végül mert szeretni és szeretve lenni.
Nagyon a szívembe zártam nem csak Mosest, hanem Georgiat is, aki sosem adta fel, ha Moses-ről, vagy a lovairól volt szó. Tetszett, hogy mennyire eltökélt, és hogy ő igazán látja Moses valóját. Eli pedig maga az igazi csoda, aki miatt legszívesebben végigbőgtem volna az egész könyvet, amint felbukkant.
A végén levő csavarra viszonylag hamar rájöttem, de ez semmit sem rontott az olvasás élményéből. Ami pedig a könyv végét illeti, nem is Amy lenne, ha nem kaptunk volna egy csodás epilógust❤

2 hozzászólás
Naiva P>!
Amy Harmon: The Law of Moses

„There are laws. There are rules. And when you break them, there are consequences. Laws of nature and laws of life. Laws of love and laws of death.”

Ilyen egy 6 csillagos könyv. Hiszen annyi minden volt benne. Erőteljes, epikus hatású szerelmi történet, apró, finom, kis üzenetekkel. Nem értem, miért vártam vele eddig. Hiba volt. A történet egyszerre volt gyönyörű és tragikusan elképesztő. Mindez nagyon szépen megírva. A karakterek több rétegűek, mélyek, akiknek nem volt egyszerű az életük. A könyv főszereplője, Moses ment keresztül a legnagyobb jellemfejlődésen, pedig szinte mindenki alábecsülte őt. Bevallom, én is. Georgia pedig egy fantasztikus lány, de tényleg. Csodálatos személyiség, aki biztos az érzelmeiben és nem félt kimutatni azt. A könyv minden sorát élveztem, ami tele volt szerelemmel, romantikával, rejtéllyel és feszültséggel és egy spoiler Arra a rejtélyre már körülbelül a történet felénél rájöttem, de ez semmit nem von le a történet értékéből. Olyan érzésem volt olvasás közben, ha végül nem végződik jól' a történet, akkor is minden a legnagyobb rendben lesz. Olvassátok!

4 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Amy Harmon: The Law of Moses

„People who are afraid of the truth never find it.”

Hogy őszinte legyek sose értettem mi alapján választják ki a hazai kiadók, hogy éppen mit adnak ki magyarul. Már egy ideje figyelgetem az olvasói kéréseket, és szomorúan látom sokszor figyelmet sem kapunk, miért? Én megveszek minden egyes darabot, gondolom ezen oldalon szinte mindenki, és ez nem kevés darabszámot jelentene.
A frusztrációm oka egyszerű, ez a kötet kiemelkedő.
Nem öt csillag, egy kedvencelés és kész letudva.
A könyv, számos előnnyel rendelkezik, amit más molyok már leírtak, nem fogom ismételni, de egyet ki kell emeljek.
Végre egy író, aki érti a szavakat, ismeri őket, és meri is használni. Minden mondatában ott a szépség, az intelligencia és az a bizonyos tudat, hogy íróként minőségi történetet nyújt át olvasójának.
Tessék magyarul is kiadni, és úgy lefordítani, ahogy az eredetileg szerepel.
Addig is, aki kicsit is érti az angol irány olvasni!

Egy hatalmas élmény volt, imádtam.

Kedvenc!♥

pveronika>!
Amy Harmon: The Law of Moses

Különleges volt ez a könyv. Amy Harmon hihetetlen írói tehetséggel van megáldva. Olyan csodálatos képességgel tudja megformálni a szavat és mondatokat, hogy néha az ember szíve hevesebben ver már csak attól, hogy olvassa a szavait. Elképesztően szépen megírt, szívbemarkoló történet. Ezúttal valami egészen újat kaptam, mégis ugyanúgy a lelkemig hatolt ez a történet is.

A könyv főszereplője Moses, akit csecsemőként egy mosodában találnak meg egy kosárban akárcsak a bibliai történetben, ezért mikor beviszik a kórházba a nővérek ezt a nevet adják neki. Kicsi városkában történik az eset, így hamar fény derül rá, hogy a szülőanyja egy drogfüggő volt, aki néhány nap múlva meg is halt, így kerül kisfiú a nagymamájához. Cracked baby. Így nevezik az olyan babákat akinek drogfüggő volt az édesanyjuk. Úgy hírlik az ilyen babák betegen jönnek a világra, vagy rohamok, esetleg hallucinációk gyötrik őket és hamar kiderül, hogy Moses is különleges fiú. Nem barátkozik senkivel, folyton bajba kerül, nem tud megülni egy helyben, kivéve amikor elmerül a festés világában. Merthogy Moses fest, nem is akárhogy. Csodálatos színekkel, élethű képekkel és arcokkal egész falakat tölt meg és ilyenkor teljesen kikapcsol, valahová máshová kerül. Azonban szinte mindig olyan dolgokat fest ami felkavarja az embereket. Halott vagy eltűnt szeretteiket és azok emlékeit festi fel a házuk falára, az út szélére.

Moses szomszédságában él egy lány Georgia, aki mindenáron össze akar barátkozni a fiúval és végül szerelembe is esnek egymással. Georgiának tetszik, hogy Moses különleges, elbűvöli ahogy fest, és bár meglehetősen furcsa a kapcsolatuk, mégis szívet melengettető.
A történet rendkívül izgalmas fordulatokat is tartogat, ugyanis a környéken az évek alatt folyamatosan történnek furcsa eltűnések, amelyek során rendszerint fiatal lányok az áldozatok. Mindenki Mosesre gyanakodik, hiszen ő az aki lefesti őket az út szélére, a nappalija falára… Aztán történik valami, ami miatt Mosesnek hirtelen el kell hagyni a várost. Majd a történet hét év múlva folytatódik…

A csodálatos borító egy annál is csodálatosabb történetet rejt. Mindenkinek ajánlom aki egy fordulatos, szívbemarkoló de ugyanakkor gyönyörű könyvet szeretne olvasni.

http://veronikasreaderfeeder.com/amy-harmon-the-law-of-moses/

2 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Amy Harmon: The Law of Moses

Ez a második Amy Harmon könyvem, de nem az utolsó. Nagyon érdekes, hogy Moses halott emberek portréit festi meg, akikkel soha nem találkozott. A borítója gyönyörű, nekem nagyon tetszik. Várom már, hogy mikor jelenik meg.

3 hozzászólás
Ittimi78>!
Amy Harmon: The Law of Moses

Nem mindennapi történet, nem mindennapi szereplőkkel, gyönyörűen megírva.

Egy lehetetlen szerelem két fiatal között, tele kételyekkel, félelmekkel, fájdalommal, elutasítással, reménnyel, szépséggel, színekkel és sötétséggel, majd a lehető legnagyobb gyásszal, amit ember megélhet. És a gyász az, mi végül megteremti a lehetőséget, ennek a két ártatlan és tiszta léleknek, hogy egymásban megtalálják saját, keserédes békéjüket.

Nagyon tetszett! A gyönyörű és a fájdalmas részek karöltve jártak, és a vége is pozitív, ennek ellenére azt mondom, csak akkor vedd kézbe, ha fel vagy készülve egy velősebb történetre. Nem egy laza délutáni kikapcsolódás, mert garantált, hogy ha egyszer elkezded, csak a végén fogod tudni letenni. :))

7 hozzászólás
brigi11 P>!
Amy Harmon: The Law of Moses

Sajnos ez a történet most nem hozta azt az érzést, amit megszoktam Amy Harmontól. Továbbra is fenntartom azt a véleményemet, hogy az írónő gyönyörű szépen fogalmaz, de ebben a történetben én semmi újat nem találtam. Minden egyes csavart, fordulatot tudtam előre, ráadásul Georgia karaktere rettentően irritált. Annak viszont nagyon örülök, hogy Dr. Noah is kapott egy történetet, mert ő és Tag voltak a kedvenceim ebben a történetben.

eSsZ P>!
Amy Harmon: The Law of Moses

a legcsodálatosabb és egyben a legszomorúbb könyvek egyike… amit valaha olvastam….

most elvonul kucorogni a kanapé szélére egy csomag zsepivel ..és amikor hazajön a kisfiam a suliból, minden szeretetem rázúdítom egy hatalmas ölelésben..

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!

Everyone always talks about being color blind. And I get that. I do. But maybe instead of being color blind, we should celebrate color, in all its shades. It kind of bugs me that we’re supposed to ignore our differences like we don’t see them, when seeing them doesn’t have to be a negative.

Kapcsolódó szócikkek: Moses Wright
pveronika>!

If I only knew how to paint Georgia into my life, or how to paint myself into hers without overwhelming her, then maybe the trepidation I felt would melt away. I would never be easy to love. There were some colors that overpowered all the others, some colors that didn’t blend.
But I wanted to try.

DarknessAngel>!

“My job site, my rules.”
“So those are your rules. Your laws?”
“Yeah. The Law of Moses.” He smirked.

Kapcsolódó szócikkek: Georgia Shepherd · Moses Wright
_Eriii>!

If you don’t love, then nobody gets hurt. It’s easy to leave. It’s easy to lose. It’s easy to let go.

_Eriii>!

People who are afraid of the truth never find it.

DarknessAngel>!

“We can’t escape ourselves, Tag. Here, there, half-way across the world, or in a psych ward in Salt Lake City. I’m Moses and you’re Tag. And that part never changes. So either we figure it out here or we figure it out there. But we still gotta deal. And death won’t change that.”

Kapcsolódó szócikkek: David 'Tag' Taggert · Moses Wright
_Eriii>!

Georgia’s eyes. Georgia’s hair. Georgia’s smile. Georgia’s personality. Georgia’s kisses.

_Eriii>!

“Do you think she knows how much I love her?"
„You gave her flowers and said you were sorry.”
„I did.”
„You kissed her.”
I could only nod.
„You painted her pictures and hugged her when she cried.”
„Yeah,” I whispered.
„You laughed with her too.”
I nodded again.
"Those are all the ways to say I love you.”

pveronika>!

Whatever it was, when Moses came to Levan, he was like water—cold, deep, unpredictable, and, like the pond up the canyon, dangerous, because you could never see what was beneath the surface. And just like I’d done all my life, I jumped in head first, even though I’d been forbidden. But this time, I drowned.

6 hozzászólás

A sorozat következő kötete

The Law of Moses sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Ilona Andrews: On the Edge
Mindee Arnett: The Nightmare Affair
Bree Despain: The Dark Divine
Jessica Shirvington: Embrace
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely
Deborah Harkness: A Discovery of Witches
Cassandra Clare: Lord of Shadows
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves
Gail Carriger: Changeless