The ​Law of Moses (The Law of Moses 1.) 26 csillagozás

Amy Harmon: The Law of Moses

If ​I tell you right up front, right in the beginning that I lost him, it will be easier for you to bear. You will know it’s coming, and it will hurt. But you’ll be able to prepare.

Someone found him in a laundry basket at the Quick Wash, wrapped in a towel, a few hours old and close to death. They called him Baby Moses when they shared his story on the ten o’clock news – the little baby left in a basket at a dingy Laundromat, born to a crack addict and expected to have all sorts of problems. I imagined the crack baby, Moses, having a giant crack that ran down his body, like he’d been broken at birth. I knew that wasn’t what the term meant, but the image stuck in my mind. Maybe the fact that he was broken drew me to him from the start.
It all happened before I was born, and by the time I met Moses and my mom told me all about him, the story was old news and nobody wanted anything to do with him. People love babies, even sick babies. Even crack babies. But babies grow… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
CreateSpace, Washington, 2014
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781502830821
>!
CreateSpace, Washington, 2014
332 oldal · ASIN: B00PKSZ78M

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Georgia Shepard · Moses Wright


Kedvencelte 7

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

>!
_Eriii
Amy Harmon: The Law of Moses

Miután befejeztem a könyvet azon gondolkodtam, hogy a magyar kiadok mi szerint választják ki a külföldi írok könyveit a magyar kiadásra. Tudom, hogy nemsokára jön Amy első könyve, de ezidáig hol voltak? Az Amazonon és a Goodreadson is nagyon magas értékeléseket kapott mindegyik Amy Harmon könyv, és nem csak ő, mert rengeteg nevet tudnék felsorolni akinek nagyon de nagyon gyönyörű történetei vannak, és sajnálatos módon a magyar olvasókhoz sosem fog eljutni egy egy könyv, hacsak nem tudunk angolul. Amy Harmon első könyve egyszerűen elvarázsolt, nincs rá jobb szó szerintem. Gyönyörű, egyedi, és mély gondolatokkal teli történetet olvastam, egy nagyon különleges fiúról és egy gyönyörű lány szerelméről. Nagyon izgalmas, fordulatokkal teli történet. Ajánlom nagyon….

2 hozzászólás
>!
Naiva P
Amy Harmon: The Law of Moses

„There are laws. There are rules. And when you break them, there are consequences. Laws of nature and laws of life. Laws of love and laws of death.”

Ilyen egy 6 csillagos könyv. Hiszen annyi minden volt benne. Erőteljes, epikus hatású szerelmi történet, apró, finom, kis üzenetekkel. Nem értem, miért vártam vele eddig. Hiba volt. A történet egyszerre volt gyönyörű és tragikusan elképesztő. Mindez nagyon szépen megírva. A karakterek több rétegűek, mélyek, akiknek nem volt egyszerű az életük. A könyv főszereplője, Moses ment keresztül a legnagyobb jellemfejlődésen, pedig szinte mindenki alábecsülte őt. Bevallom, én is. Georgia pedig egy fantasztikus lány, de tényleg. Csodálatos személyiség, aki biztos az érzelmeiben és nem félt kimutatni azt. A könyv minden sorát élveztem, ami tele volt szerelemmel, romantikával, rejtéllyel és feszültséggel és egy spoiler Arra a rejtélyre már körülbelül a történet felénél rájöttem, de ez semmit nem von le a történet értékéből. Olyan érzésem volt olvasás közben, ha végül nem végződik jól' a történet, akkor is minden a legnagyobb rendben lesz. Olvassátok!

4 hozzászólás
>!
pveronika P
Amy Harmon: The Law of Moses

Különleges volt ez a könyv. Amy Harmon hihetetlen írói tehetséggel van megáldva. Olyan csodálatos képességgel tudja megformálni a szavat és mondatokat, hogy néha az ember szíve hevesebben ver már csak attól, hogy olvassa a szavait. Elképesztően szépen megírt, szívbemarkoló történet. Ezúttal valami egészen újat kaptam, mégis ugyanúgy a lelkemig hatolt ez a történet is.

A könyv főszereplője Moses, akit csecsemőként egy mosodában találnak meg egy kosárban akárcsak a bibliai történetben, ezért mikor beviszik a kórházba a nővérek ezt a nevet adják neki. Kicsi városkában történik az eset, így hamar fény derül rá, hogy a szülőanyja egy drogfüggő volt, aki néhány nap múlva meg is halt, így kerül kisfiú a nagymamájához. Cracked baby. Így nevezik az olyan babákat akinek drogfüggő volt az édesanyjuk. Úgy hírlik az ilyen babák betegen jönnek a világra, vagy rohamok, esetleg hallucinációk gyötrik őket és hamar kiderül, hogy Moses is különleges fiú. Nem barátkozik senkivel, folyton bajba kerül, nem tud megülni egy helyben, kivéve amikor elmerül a festés világában. Merthogy Moses fest, nem is akárhogy. Csodálatos színekkel, élethű képekkel és arcokkal egész falakat tölt meg és ilyenkor teljesen kikapcsol, valahová máshová kerül. Azonban szinte mindig olyan dolgokat fest ami felkavarja az embereket. Halott vagy eltűnt szeretteiket és azok emlékeit festi fel a házuk falára, az út szélére.

Moses szomszédságában él egy lány Georgia, aki mindenáron össze akar barátkozni a fiúval és végül szerelembe is esnek egymással. Georgiának tetszik, hogy Moses különleges, elbűvöli ahogy fest, és bár meglehetősen furcsa a kapcsolatuk, mégis szívet melengettető.
A történet rendkívül izgalmas fordulatokat is tartogat, ugyanis a környéken az évek alatt folyamatosan történnek furcsa eltűnések, amelyek során rendszerint fiatal lányok az áldozatok. Mindenki Mosesre gyanakodik, hiszen ő az aki lefesti őket az út szélére, a nappalija falára… Aztán történik valami, ami miatt Mosesnek hirtelen el kell hagyni a várost. Majd a történet hét év múlva folytatódik…

A csodálatos borító egy annál is csodálatosabb történetet rejt. Mindenkinek ajánlom aki egy fordulatos, szívbemarkoló de ugyanakkor gyönyörű könyvet szeretne olvasni.

http://veronikasreaderfeeder.com/amy-harmon-the-law-of-moses/

2 hozzászólás
>!
Viktória_Erdei 
Amy Harmon: The Law of Moses

Ez a második Amy Harmon könyvem, de nem az utolsó. Nagyon érdekes, hogy Moses halott emberek portréit festi meg, akikkel soha nem találkozott. A borítója gyönyörű, nekem nagyon tetszik. Várom már, hogy mikor jelenik meg.

3 hozzászólás
>!
Ittimi78
Amy Harmon: The Law of Moses

Nem mindennapi történet, nem mindennapi szereplőkkel, gyönyörűen megírva.

Egy lehetetlen szerelem két fiatal között, tele kételyekkel, félelmekkel, fájdalommal, elutasítással, reménnyel, szépséggel, színekkel és sötétséggel, majd a lehető legnagyobb gyásszal, amit ember megélhet. És a gyász az, mi végül megteremti a lehetőséget, ennek a két ártatlan és tiszta léleknek, hogy egymásban megtalálják saját, keserédes békéjüket.

Nagyon tetszett! A gyönyörű és a fájdalmas részek karöltve jártak, és a vége is pozitív, ennek ellenére azt mondom, csak akkor vedd kézbe, ha fel vagy készülve egy velősebb történetre. Nem egy laza délutáni kikapcsolódás, mert garantált, hogy ha egyszer elkezded, csak a végén fogod tudni letenni. :))

7 hozzászólás
>!
Szinna
Amy Harmon: The Law of Moses

Ha Amy Harmon könyvet veszek a kezembe négy dologban biztos lehetek: erős szereplők, egyedi történet, lassú románc és gyönyörű stílus.
“I turned, letting her catch me. And I caught her too, wrapping my arms around her so tight that the space between us became space around us, space above us, but not space inside us.”
Moses törvényei egyszerűek: "Fess, fuss és ne szeress. Azt hiszem a történet végére mindegyik szabály megszegődik…

6 hozzászólás
>!
eSsZ P
Amy Harmon: The Law of Moses

a legcsodálatosabb és egyben a legszomorúbb könyvek egyike… amit valaha olvastam….

most elvonul kucorogni a kanapé szélére egy csomag zsepivel

..és amikor hazajön a kisfiam a suliból, minden szeretetem rázúdítom egy hatalmas ölelésben..

9 hozzászólás
>!
Fallen_Angel P
Amy Harmon: The Law of Moses

Az Arctalan szerelem valamiért nagyon megfogott, így ahogy végeztem azzal, rögtön Amy Harmon más írásait kezdtem keresni. Elsőként a The Law of Moses-ra esett a választásom, aminek a szépsége hasonló, a sztori azonban kissé más, több egy szerelmes történetnél.

Moses egy elveszett, briliáns és ugyanakkor kissé ijesztő fiú, aki nem mindennapi körülmények között született, az élete pedig még kevésbé mindennapi. Georgia, a lovakkal dolgozó farmerlány kitartóan szereti Mosest, pedig a kisváros lakói nem rajonganak a fiúért, sőt talán félnek is tőle, illetve őrültnek tartják – talán nem véletlenül, hiszen Moses olyan halottak portréit festi meg, akikkel életükben sosem találkozott. Georgia azonban nem adja fel, de Moses körül egyre különösebb dolgok zajlanak.

A történet olyan, mint egy tó, néha hűsítően átölel, néha pedig sötét hullámok között lehúz, és volt olyan pont, amikor nagyon reméltem, hogy nem fulladok bele. Mert egyszer majdnem félbehagytam a könyvet – félretettem úgy fél napra, de aztán csak muszáj volt folytatnom. Szerencsére, mert végül mégiscsak egy öt csillagos történet kerekedett ki belőle.
Végül öt jó dolog a történetből: Georgia makacs szerelme, az hogy elfogadja Mosest olyannak, amilyen, a lovak, spoiler, és a befejezés.

5 hozzászólás
>!
julcseee P
Amy Harmon: The Law of Moses

Ez volt a legelső teljesen angol (és nem könnyített) könyvem, és bevallom eleinte nehezen haladtam vele, Szóról szóra mindent lefordítottam, majd végül rájöttem hogy így sosem fogok végezni, és elkezdtem úgy olvasni, hogy csak akkor fordítottam le egy-egy olyan szót amit nem értek, hogyha a teljes mondat megértéséhez szükség volt rá. És így, főleg, most hétvégén amikor még időm is volt, elkezdtem haladni vele, sőt, nem tudtam letenni, és a végére már olyan gyorsan olvastam minta magyar sorokat szinte.
Ez egy nagyon, nagyon jó könyv! Be kell valljam, hogy azért választottam pont ezt a könyvet, mert olvastam @pveronika értékelését, és karcát, és innen is nagyon köszönöm neki, mert ezt a könyvet tényleg bűn lett volna kihagyni!
Előttem már sokan leírták hogy miről szól, és a fülszöveg is próbál felkészíteni rá, de erre nem lehet…
Tényleg nagyon remélem hogy valamelyik magyar kiadó megtalálja Amy Harmont, és elkezdik kiadni magyarul is könyveit, mert hiba lenne ha a magyarok kihagynák ezt a történetet. Vagy, ha más nem, muszáj még párat tőle olvasni angolul… :)

2 hozzászólás
>!
tothbrigi98
Amy Harmon: The Law of Moses

Olyan szinten megfogott a történet az elejétől kezdve, hogy náthásan, lázasan sem bírtam abbahagyni. Muszáj volt megismernem a teljes sztorit.
Akárhányszor eldöntöttem, hogy igenis ideje egy kis szünetet tartanom, sikerült még jobban felélénkítenem önmagam kíváncsiságát. Intenzív olvasás volt ez, de a legjobb fajtából – még az sem érdekelt, hogy a fejem és agyam kétségbeesetten vágyik a pihenésre.

Amy Harmon gyönyörűen fogalmaz, csodásan szövi a mondatok hálóját és remek írnónő. Sajnálom, hogy sokan nem ismerik még a nevét sem, mert fantasztikus. Az emberek, akik nem olvassák vagy még nem olvasták az irományait, hatalmas dologról maradnak le. Nem hiában kapott a könyv csupa pozitív visszajelzést például molyon is.

Azoknak ajánlom a regényt, akik szeretik a romantikus történeteket, de nem félnek a szívbemarkoló igazságtól sem. Garantált az érzelmi hullámvasút az olvasók számára, de ígérem, minden percért megéri!

http://brinessza.blogspot.com/2015/11/amy-harmon-law-of…

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
_Eriii

If you don’t love, then nobody gets hurt. It’s easy to leave. It’s easy to lose. It’s easy to let go.

>!
pveronika

If I only knew how to paint Georgia into my life, or how to paint myself into hers without overwhelming her, then maybe the trepidation I felt would melt away. I would never be easy to love. There were some colors that overpowered all the others, some colors that didn’t blend.
But I wanted to try.

>!
_Eriii

Georgia’s eyes. Georgia’s hair. Georgia’s smile. Georgia’s personality. Georgia’s kisses.

>!
_Eriii

I wanted to bite him hard enough to express my frustration, yet sweetly enough that he’d let me do it again.

>!
_Eriii

People who are afraid of the truth never find it.

>!
pveronika P

“There’s nothing wrong with the house, Georgia,” he said at last. “Is that it? It’s not haunted. Places aren’t haunted. People are. I am.” His tone was resigned, and I looked up at him with the same acceptance.
“Nah. That’s not it, Moses. I don’t want your house. I just want you.”

>!
_Eriii

If I were to paint you, I would use every color.

Kapcsolódó szócikkek: Georgia Shepard · Moses Wright
>!
pveronika

Those are my five greats for Georgia today. Those were my five greats yesterday and they will be tomorrow and the next day, until your kisses get old. Then I'll have to think of something else.

>!
pveronika

“That’s it, Moses. Give me five greats.” Georgia said, like she was demanding push-ups, a drill sergeant barking out a command.
“Five greats?”
“Five things that are great about today. About life. Go.”
I just stared at her sullenly.
“Okay. I’ll go first. It’s easy. Right off the top of my head, five things I’m grateful for. Bacon, wet wipes, Tim McGraw, mascara, and rosemary,” she said.
“That’s kind of a strange assortment,” I said.
“What did you tell me about finding beauty in little things? What was that painter’s name? Vermeer?”
“Vermeer was an artist, not a painter,” I objected, scowling.
“An artist who painted nails and stains and cracks in the wall, right?”
I was impressed that she remembered.
“The five greats game is kind of like that. Finding beauty in ordinary things. And the only rule is gratitude. My mom and dad use it all the time. Grumbling isn’t really allowed around my house. Foster kids learn that real quick. Any time you start feeling sorry for yourself or you go into a rant about how bad life sucks, you immediately have to name five greats.”


A sorozat következő kötete

The Law of Moses sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joe Abercrombie: Before They Are Hanged
Terry Pratchett: Nation
Robin Hobb: Fool's Errand
George R. R. Martin: A Feast for Crows
Mark Lawrence: Prince of Thorns
Victor Milán: The Dinosaur Knights
Seth Dickinson: The Traitor Baru Cormorant
Joe Abercrombie: The Heroes
David Gemmell: Legend
Glen Cook: The Books of the South