The ​Bird and the Sword (The Bird and the Sword Chronicles 1.) 36 csillagozás

Amy Harmon: The Bird and the Sword Amy Harmon: The Bird and the Sword

Swallow, ​Daughter, pull them in, those words that sit upon your lips. Lock them deep inside your soul, hide them ‘til they’ve time to grow. Close your mouth upon the power, curse not, cure not, ‘til the hour. You won’t speak and you won’t tell, you won’t call on heav’n or hell. You will learn and you will thrive. Silence, Daughter. Stay alive.

The day my mother was killed, she told my father I wouldn’t speak again, and she told him if I died, he would die too. Then she predicted the king would trade his soul and lose his son to the sky.

My father has a claim to the throne, and he is waiting in the shadows for all of my mother’s words to come to pass. He wants desperately to be king, and I just want to be free.

But freedom will require escape, and I’m a prisoner of my mother’s curse and my father’s greed. I can’t speak or make a sound, and I can’t wield a sword or beguile a king. In a land purged of enchantment, love might be the only magic left, and who… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Novel Audio, Burlington, 2018
ASIN: B07DFQ8FQ4 · Felolvasta: Trina Nishimura
>!
354 oldal · ISBN: 1533134138 · ASIN: B01FIT5ITU
>!
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781533134134

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

King Tiras of Degn · Lady Lark of Corvyn · Kjell · Meshara · Lord Craig of Corvyn


Kedvencelte 10

Most olvassa 1

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 40


Kiemelt értékelések

Szami81>!
Amy Harmon: The Bird and the Sword

Lebilincselő, magával ragadó fantasy, ami egyszerűen letehetetlen! Nem véletlen, hogy eddig csak 5*-os értékeléseket kapott :)
Ezennel Amy Harmon bekerült a kedvenc írónőim közé.
Olvassátok!

12 hozzászólás
pveronika>!
Amy Harmon: The Bird and the Sword

*ARC generously provided by author in exchange for an honest review*

Amy Harmon szavaiban varázslat rejlik. Varázslat, amellyel minden egyes alkalommal képes valami csodálatost és különlegest átadni. A The Bird and the Sword egy gyönyörű és izgalmas olvasmány volt, tele lélekkel és tiszta szépséggel. Ez a történet is már az első soroknál magához láncolt és nem is engedett el az utolsó oldalig.

Az írónő bebizonyította, hogy fantasy műfajban is különleges és csodálatos könyvet tud alkotni. Ezúttal egy olyan fajta gyönyörű történetet kaptam a tollából, amely igazán varázslatos helyekre kalauzolt el. A világ amelyet megalkotott különleges és összetett, megtöltve varázslattal, kivételes képességekkel és mágikus lényekkel.

Mindent imádtam ebben a könyvben! A történet izgalmas volt, a könyv felépítése pedig tökéletes. Annyira tetszett, ahogy az írónő oldalról oldalra bontogatja ki a részleteket, a végén egy teljes kört leírva a történettel. Mind a főszereplők, mind a mellékszereplők örök helyre leltek a szívemben. Imádtam, hogy Lark milyen makacs és független lány, és annak ellenére, hogy nem tud beszélni, a gondolatai nagyon is sokat mondtak. Azt pedig mondanom sem kell, hogy Tiras király is egyenes utat talált a szívembe. A Lark és Tiras közötti szerelem gyönyörűséges, és sokszor rendkívül szórakoztató.:) Végig izgultam azért, hogy vajon a végén meg tudják-e találni “Boldogan élünk, míg meg nem halunk” befejezésüket.

Ez alkalommal az írónő egy gyönyörű mesével ajándékozott meg, amelyet egyszer majd szívesen adnék oda a gyerekeimnek is. Sőt úgy gondolom, hogy ez az a történet, amely tényleg megérdemelné, hogy egyszer a filmvásznon is láthassuk.

Amy Harmon tagadhatatlanul kivételes tehetség. Nagyon-nagyon kevés szerzőt ismerek, aki ennyiféle műfajban képes tökéleteset alkotni, és aki képes arra, hogy tényleg minden kötetével lenyűgözzön. Ahogy már mondtam, Amy Harmon szavaiban valódi varázslat rejlik, akárcsak az általa megalkotott szereplőkében.

http://veronikasreaderfeeder.com/amy-harmon-the-bird-an…

2 hozzászólás
Naiva P>!
Amy Harmon: The Bird and the Sword

„He was beautiful and terrifying and he knew it.”

Egy a könyv vegytiszta mágia. Az írónő egy újabb 6 csillagos könyve.
Romantikus, fantasy egy kis történelmi beütéssel. Külön-külön is szeretem mind a három műfajt, de egyben maga a tökéletes kombináció. Hihetetlenül imádtam azt, ahogy a történet kibontakozott. Amy nagyon tehetséges írónő. Ezt már számos remekművével bizonyította, de mindezt egy ilyen elképesztő történettel is fokozni tudta. Nem számít, milyen műfajban alkot, az mindig hibátlanul szép. Ha eddig nem lett volna Amy a kedvencek egyike, ezzel rögtön azzá vált volna. Miért nem ír még többet ebben a műfajban? Kiváló érzéke van hozzá és zseniálisan csinálja.
A történet Lark szemszögén keresztül olvashatjuk, aki egy nagyon magányos lány. Az anyja halála után nem elég, hogy elveszítette a hangját spoiler de a szabadságát is. Így a saját otthonában él fogolyként. Nagyon magányos és senki nem tudja, hogy mire gondol. Törékeny, sápadt leheletfinom „madárkának” látatja magát, pedig valójában egy erős hősnő, aki képes a hátrányát előnnyé formálni.
Tirast egy kicsivel nehezebb volt megszeretni. Tiras ennek a Jeru nevezetű országnak a királya. Sokszor tűnt hidegnek, ridegnek, egy „gyönyörű szörnyetegnek”, de végül sikerült megkedvelnem. Ő egy erős, de a lelke mélyén mégis egy sebezhető karakter. spoiler Ahogy végre nem csak nézett, hanem látott is….megfogalmazhatatlan. Ebben a világban minden embernek van, valamilyen ereje. Sokan jósok, látnokok, vagy gyógyítók a képességeik által. Lark képessége sokáig rejtély.
Az összes karaktert nagyon szerettem. Tele volt a történet kanyarokkal, csavarokkal.
Amy igazi mágiával szőtte át az egészet
Szépséges „mesét” alkotott a szerelemről, szeretetről, megbocsátásról és önmagunk elfogadásáról. Ha olyan történetre vágysz, amitől a lélegzeted is eláll, akkor ez a lehető legjobb választás.

2 hozzászólás
Szimirza P>!
Amy Harmon: The Bird and the Sword

A fantasy nem az én világom, de annyira jó volt a borító és a fülszöveg, hogy muszáj volt bele vágnom, és nem csalódtam. Jól megírt történet, ami beszippant és lebilincsel! Csak ajánlani tudom!

3 hozzászólás
lovEVly>!
Amy Harmon: The Bird and the Sword

„You don't need wings to fly,” she chirped.
„What do you need, Daughter?” I asked softly.
(…)
„Words.”

Olyan régen olvastam már ekkora lelkesedéssel, csak úgy pörögtek a lapok az ujjaim között.
Egyszerűen hihetetlen mire képes Amy Harmon a szavak erejével.. Mesterien bánik velük, ahogyan egyik egyedüli szavat teszi a másik után, megtalálva azok tökéletes helyét, mintha azok is szebben csengenének, megköszönve az írónőnek ezzel azt, hogy régi-jó barátaik újból melléjük kerülhettek.
Nem tudok és őszintén nem is akarok hibát felfedezni a történetben. A könyvfelépítése, az a mágikus világ, amit a szemünk elé tár, az összes szereplő jó, illetve kevésbé becses tulajdonságával együtt, a cselekedeteik, amiket a szerelem, kapzsiság, hatalomvágy nevében cselekszenek, s még a végtelenségig sorolhatnám.. Az egész történet, a könyv összes fejezetével együtt tökéletes volt számomra. ♥
Ui. off

felícia97>!
Amy Harmon: The Bird and the Sword

Amy ismét megmutatta, hogy nem tud csalódást okozni.Mostanra megszokhattam volna már,hogy az ő tollából csak különleges történet kerülhet ki legyen az bármilyen témában vagy műfajban,így nem ért meglepetésként, hogy a sokak által dicsért The Bird and The Sword is beváltotta a hozzá fűzött reményeimet. Az elmúlt időszakban sajnos rendkívül kevés időm jut az olvasásra így még inkább próbálok figyelni arra milyen könyveknek szentelek időt, ez a történet viszont régóta várólistás volt nálam és már bánom, hogy eddig halogattam.Az írónő varázslatosan bánik a szavakkal,általuk pedig olyan meséket alkot amiket lehetetlen utánozni vagy épp nem szeretni.Továbbra is úgy gondolom hogy Amy minden műfajban tud maradandót alkotni,ez alól a fantasy sem kivétel,nekem ugyanakkor még mindig a történelmi ihletésű művei szólnak a legnagyobbat. De itt most egy ízig vérig fantasy-ról beszélünk és ha valaki egy percig is kételkedne abban, hogy micsoda nagyszerű történetről van szó az nézzen csak rá a százalékra hiszen ez esetben az is hűen tükrözi a valóságot. Rendkívül élveztem és szerettem ezt a könyvet,még talán jobban mint a First Girl Child-ot,pedig anno azt is imádtam.És hogy miért? A szereplők miatt.Történetben hasonló erősségű felépítést kapunk,az előbb említett sztoriban egy hajszállal erősebb és drámaibb cselekménnyel,itt viszont a hőseink annyira szerethetőek,és annyival inkább közelebb tudtak kerülni a szívemhez,hogy ez lett végül a sikere a Bird and the Sword-nek.Lark és Tiras király is olyan szívhez szóló és nagyszerűen sikerült karakterek,hogy ők és a köztük apránként kibontakozó szerelem elvitte a hátán az egész történetet.Tetszett, hogy bár meg volt a cselekmény is,mégis inkább egy szereplő központú történetnek lehettem tanúja.Jeru földjén hosszú ideje üldözik a varázslattal és különös képességekkel rendelkezőket,így azoknak akiket valami többel ajándékozott meg a sors mint az egyszerű embereket azok rejtegetni kényszerülnek adottságaikat.Lark és az édesanyja is olyan erővel bírnak ami szavakon keresztül képes befolyásolni a világ dolgait,egy balszerencsének köszönhetően viszont az akkori király előtt is feltárul kettejük titka,aki mindenki szeme láttára megöli a kislány anyját.Az asszony a halála előtt azonban még megátkozza a királyt és a fiát ,lányát pedig örök csendre inti míg eljön az ideje annak hogy újra szavaival árassza el a világot.Lark így hát elrejtve és nélkülözve nő fel egy trónra és hatalomra áhítozó apa árnyékában némán, bár ő másoktól eltérően érzi maga körül a természetet és az emberi érzéseket is.A maga módján kommunikál a világgal,és bár az emberek nagy része keresztül néz a jelentéktelen és néma lányon,Lark élete azonban örökre megváltozik mikor egy nap az a erdőben találkozik az új királlyal,édesanyja gyilkosának fiával Tiras-al aki a saját céljaiért magával viszi a királyi városba a lányt.Így kezdődik tehát Lark története,a lányé aki eszköz a kapzsi és hatalomra vágyó férfiak világában mégis kibontja a szárnyait és képességeit Tiras király mellett akiről kiderül,hogy más mint a többiek,és végül szerelembe ejti a kis pacsirta szívét.Annyira szép volt ahogy apró gesztusokon,pillantásokon vagy épp érintéseken keresztül kibontakozott Tiras és Lark szerelme,hogy nem győztem várni minden egyes közös jelenetüket. Lark megismeri a saját képességeit ahogy Tiras megnyitja a világot neki a szavakon és a betűkön keresztül és ezt nagyszerű érzés volt végig követni.Szerettem Lark karakterét,aki bár makacs és kitart a meggyőződési mellett,mégis hatalmas szíve van.Ahogy küzd és szeret példaértékű a történet során,és ez hasonlóan igaz volt Tiras-ra is. Talán elsőre rideg és számító uralkodónak tűnik mint az apja,de hamar rájövünk hogy mennyire fontos neki Jeru sorsa és az embereké ,aki pedig fontos számára azért pedig mindent megtesz.Tetszett ahogy szereti és vigyázza Lark-ot,mert ilyenkor mutatkozott meg leginkább a valódi énje,a törődés és az ugratások között.A király titka engem meglepett,erre nem gondoltam megmondom őszintén de határozottan adott egy kis izgalmat a történetnek.Ami kicsit zavaró volt nekem hogy bizonyos dolgok nem voltak kellően megmagyarázva,vagy kibontva főleg a lezárás körül,az szerintem picit összecsapott lett,de hát mivel ez egy mese ahol nem kell logikus magyarázatokat várnunk mindenre,ezt nem vettem a szívemre.A záró fejezetek szívet melengetően szépen voltak így én nem is kérhettem volna mást hogy mosollyal az arcomon tegyem le az olvasómat.Örülök hogy végre sikerült elolvasnom és idővel a második kötetre Kjell történetére is szeretnék sort keríteni,ahogy még több másik könyvre is Amy-től. :)

Vicky3>!
Amy Harmon: The Bird and the Sword

Magával ragadó mese egy elveszett, szeretetre éhes pacsirtáról, aki egy váratlan fordulatnak köszönhetően megtalálja a menedékét és önmagát.

Első könyvem Amy Harmontól és azt kell mondjam minden korábban hallott dícsérő szót megérdemel az írása, mert valami gyönyörűen fűzi össze a szavakat magával ragadó szöveggé, ami szinte simogatja az olvasó lelkét olvasás közben. Régen éreztem úgy, hogy már pusztán maga a mondatok olvasása is kielégítette a szépérzékemet. Profin teremti meg Amy a hangulatot és adja át a szereplők érzelmeit, mindezt úgy, hogy nem használ barokkos körmondatokat, hanem teljesen természetesen folyik a szöveg az olvasó szemei előtt.

Maga a történet a két főszereplő körül forog, sőt leginkább Lark belső lelki világára és az ő szárnybontogatásaira fókuszál. Éppen ezért nagyon karakterközpontú történetről van szó, ami remekül passzolt az írónő írási stílusához. Lark egy szeretetre éhes, végtelenül magányos szürke kis pacsirta, aki némán (szó szerint néma), mindig a háttérbe húzódik és csak figyeli, ahogy az élet elsuhan mellette, miközben még mindig próbálja feldolgozni anyja elvesztését. Ezt a monoton mókuskereket zavarja meg a király, Tiras felbukkanása.

Őszintén szólva kellett egy kis idő hogy megszokjam Larkot, mint főszereplőt, mert nagyon régen találkoztam utoljára ennyire passzív narrátorral. Lark egy végletekig submissive jellem, aki csak arra vár, hogy valaki végre meglássa és elfogadja őt, cserébe pedig az egész lényét, minden szeretetét, gyengédségét és kedvességét odaadná, csak hogy kedvére tegyen a partnerének. De tenni nem tesz érte aktívan semmit. Sőt semmiért nem tesz aktívan, az események csak megtörténnek vele, ő meg úszik az árral, de nem veszi kezébe a saját sorsát. Nagyon konzisztensen van felépítve a személyisége és a karakterfejlődése is az alapvető jellemének a tükrében történik. Tökéletesen érthető miért van szüksége Tirasra, miért néz el neki minden kegyetlen szót és szívfájdalmat. Érthető, de nem kevéssé bosszantó. spoiler

Tiras is következetes, több rétegű karakter lett a lapokon: egy elkeseredett király, aki meglát egy lehetőséget Lark erejében – az utolsó szalmaszálat, ha tetszik – és kihasználja azt. Logikusan érthető nagyrészt mit miért tett, de morálisan azért könnyen megkérdőjelezhető. A köztük kialakult romantikus szál az enemies-to-lover trope-ra épült és ennél az elemnél bukkantak fel a problémáim. Ahhoz, hogy nálam jól működjön ez a klisé – amit kifejezetten tudok szeretni – egy ügyes kötéltáncot kell járni az írónak az ellenségeskedés és a szerelem között. Itt viszont túl sokáig tartott az ellenségeskedés Tiras részéről, nem éreztem át a szerelmet az ő oldaláról egyáltalán. Értem, hogy kihasználta Larkot, amit nem is rejtett véka alá, de közben sokszor teljesen indokolatlanul volt kegyetlen a szavaival, csak hogy megbántsa. Olyan huza-vonát játszott le, egyszer kedves, majd kegyetlen, aminek a nagy részére semmi magyarázat nincsen adva, miközben Lark, jelleméből adódóan többnyire csak elfogadta ezt. spoiler Lark szemszögéből még logikus volt és ott értettem is hogy jutottunk el a szerelemig, hisz szüksége volt egy erős, domináns párra, aki látja őt és megmondja mit csináljon, akinek oda tudja magát adni teljesen, de Tiras szerelmét egyszerűen hiteltelennek éreztem. spoiler
spoiler

Amiért viszont végül kissé csalódva csuktam be a könyvet és sajnos nem lett kedvenc, az teljes egészében egy félreértés eredménye. Mint említettem korábban, ez egy gyönyörűen megírt romantikus mese. Mese! Nem fantasy. Ha tudtam volna ezt előre, akkor megfelelően állok hozzá és valószínűleg nem csalódtam volna, így viszont mások voltak az elvárásaim. Szépen lett elmesélve az írónő stílusában egy monda, ami a világ alapját adta, majd te, mint olvasó ezzel az infóval dolgoztál végig. Ez nem lett jobban kifejtve, nem lett megmagyarázva, mert mesére jellemzően megkapod az alap infót, azt elfogadod mint alapvető igazság és nem kérdőjelezed meg, mert az üzenete a lényeg, amit közvetít. Szóval lényegében semmilyen világkidolgozást nem kapsz, minden a képzeletedre van bízva. Mesékre jellemzően a történet is le van egyszerűsítve, így pedig minden mozzanatát előre láttam, semmi meglepetést nem tartogatott a sztori. spoiler A mellékszereplők szintén egy jellemző megtestesülései, a történet lineáris, egyetlen kitérő nélkül, a morális kérdések nagyon fekete-fehér módon vannak tálalva, a szimbolika jól működik, de nagyon egyértelmű minden. A megoldás pedig tényleg meseszerűen egyszerű.

Összességében egy gyönyörűen megírt történetet kaptam kissebb hibákkal, amik miatt sajna nem tudtam maradéktalanul élvezni a történetet, de az biztos, hogy fogok még olvasni az írónőtől.

CsepAdri>!
Amy Harmon: The Bird and the Sword

Fantasykkal szemben nagyon kritikus vagyok, de itt Amy Harmon ismét meglepett. Teremtett egy olyan világot ahol létezik a varázslat, ahol szívesen lennék látogató. Létrehozott olyan karakterteket, mint Lark és Tiras. Alkotott egy olyan történetet ami az első szótól az utolsóig lekötte a figyelmem, tudni akartam a terület történetét ahol játszódik ez a mese és a szereplők sorsa hogyan alakul.

4 hozzászólás
Arym>!
Amy Harmon: The Bird and the Sword

Nem ez az első fantasy könyvem, nem is ez lesz az utolsó. Sok hasonlóval találkoztam már, mégis úgy érzem, Amy Harmonnak sikerült létrehozni egy új és egyedi hangulatot. Elvarázsolt a világ, a szereplők…csak úgy faltam a lapokat.
Lark ajándékáról nekem a japán kotodama jutott eszembe. Nagyon megkedveltem ezt a lányt. A sok negatív dolog ellenére tiszta maradt a lelke, és nem a gyűlölet vezérelte őt.
Tiras is egy összetett személyiség. Én az elején nem szerettem, de ahogy haladt a történet a szemem láttára nyílt és változott meg, kezdett nekem is egyre szimpatikusabb lenni.
Biztos, hogy folytatni fogom ezt a sorozatot, megérdemli az 5 csillagot. :)

4 hozzászólás
Fallen_Angel P>!
Amy Harmon: The Bird and the Sword

„You don’t need wings to fly”

Szárnyak talán tényleg nem kellenek hozzá, de egy Amy Harmon könyv mindenképpen.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

pveronika>!

I can’t make words. I can’t make a sound. I have thoughts and feelings. I have pictures and colors. They are all bottled up inside of me because I can’t make words.
But I can hear them.
The world is alive with words. The animals, the trees, the grass, and the birds hum with their own words.
“Life,” they say.
“Air,” they breathe.
“Heat,” they hum.

Naiva P>!

You glow, Lark.” His hand climbed back up again and swept over my unbound hair. I swallowed, suddenly close to tears. Then why does no one see me? “I see you,” he said

pveronika>!

You are easy to overlook. Slim and pale and so quiet. But now that I’ve studied your soft grey eyes and traced the fine bones of your face, now that I’ve kissed your pale pink mouth, I don’t want to look anywhere else. My gaze is continually drawn back to you.” Without hesitation I gave him another truth.
You . . . are . . . impossible . . . to overlook.

Naiva P>!

I wanted to run away from all the men who sought dominion over me, who thought they could win me, imprison me, use me, cut me.

Naiva P>!

“This one is a prince.”
“Oh?”
“Yes. The Prince of Poppets. And he can fly.”
“Without wings?”
“Yes. You don’t need wings to fly,” she chirped, repeating something I’d told her.
“What do you need, Daughter?” I asked, quizzing her.
“Words,” she answered, her big, grey eyes alight with knowledge.
“Tell me,” I whispered.
She picked up the poppet nearest her and pressed her lips to the place on the poppet’s chest where its heart would be.
“Dance,” Lark whispered, believing it could. She set it down on the floor and we watched together.

Kapcsolódó szócikkek: Lady Lark of Corvyn · Meshara
pveronika>!

You don’t need wings to fly,” she chirped, repeating something I’d told her.
“What do you need, Daughter?” I asked, quizzing her.
“Words,”

Naiva P>!

I saw the span of his wings with the fiery red tips, unlike any bird I’d ever seen, and I asked those wings to bring him to me. I concentrated on the word he’d given me when I’d followed him from branch to branch, wall to wall, as we walked through the night to the cottage in the woods. Home, he’d said. Home. Come home, Tiras, I urged. Come home.

Naiva P>!

He smiled wickedly and my breath caught. He was beautiful and terrifying, and he knew it. I looked away, afraid the words would escape my head. But he didn’t seem to hear me. Maybe he was right. Maybe he only heard the words I gave him.


A sorozat következő kötete

The Bird and the Sword Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Empire of Storms
Holly Black: The Wicked King
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Cassandra Clare: Clockwork Prince
Cassandra Clare – Wesley Chu: The Lost Book of the White
Mindee Arnett: The Nightmare Charade
Elizabeth Lim: Reflection
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Soman Chainani: The School for Good and Evil
Katherine Arden: The Winter of the Witch