Running ​Barefoot 10 csillagozás

Amy Harmon: Running Barefoot Amy Harmon: Running Barefoot Amy Harmon: Running Barefoot

When Josie Jensen, an awkward 13-year-old musical prodigy, crashes headlong into new kid Samuel Yazzie, an 18-year-old Navajo boy full of anger and confusion, an unlikely friendship blooms. Josie teaches Samuel about words, music, and friendship, and along the way finds a kindred spirit. Upon graduation, Samuel abandons the sleepy, small town in search of a future and a life, leaving his young mentor behind. Many years go by, and Samuel returns to find his old friend in need of the very things she offered him years before. Their roles reversed, Samuel teaches Josie about life, love, and letting go.

Deeply romantic and poignant, 'Running Barefoot' is the story of a small town girl and a Native American boy, the ties that bind us to our homes and families, and the love that gives us wings.

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
318 oldal · ASIN: B007VT7JN4
>!
CreateSpace, Washington, 2012
440 oldal · ISBN: 9781475043747

Kedvencelte 6

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
_Eriii
Amy Harmon: Running Barefoot

Amy Harmon nagyon gyönyörűen ír. Ez a történet is tele volt szebbnél szebb mondanivalókkal, amelyek igazan a szívedig hatolnak. Szívmelengető volt olvasnom Josie és Samuel történetét. Ebbe a történetben is nagy szerepet kap a vallás, amit olyan szívesen olvastam, olyan szívmelengető volt egy-egy idézet, vagy egy-egy történés, ahogy ők ketten megbeszélik, megvitatják a miérteket. A másik nagy szerep a katonaság. Örültem, hogy nem egy sérült lékű Samuelt kaptunk vissza. Ajánlom nagyon.

2 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Amy Harmon: Running Barefoot

A maga egyszerűségével ez egy gyönyörű történet volt. A sztori érdekessége az, hogy maga az írónő is élt a Levan nevű kisvárosban és létező helyeket említ meg a könyvében. Az indián kultúra iránti értékelése is érezhető, ahogy Samuel által megismertet minket a legendákkal. A történet két teljesen különböző ember barátságának történetét mutatja be, miközben könyvekről, és zeneszerzőkről tudunk meg érdekességeket. Mindkét főszereplő belopta magát a szívembe, és végig drukkoltam nekik, hogy megtalálják a boldogságukat. A végén még néhány könnycsepp is kicsúszott, ahogy Josie az apjával a búcsúzásról beszél.
(Az I. Korinthus 13. fejezetében valóban gyönyörű gondolatok vannak, nem véletlenül a szeretet himnusza)

1 hozzászólás
>!
Marcsika74
Amy Harmon: Running Barefoot

Tündéri kis történet, szívet melengető, csavarok nincsenek benne, mégis sokat ad és még a befejezése is pozitív. Imádtam minden sorát <3

4 hozzászólás
>!
pveronika P
Amy Harmon: Running Barefoot

Nagyon szép történet volt, és szinte döbbenetes, hogy ez volt az írónő első kiadott könyve, és már ezzel a kötettel is ilyen hihetetlenül magas színvonalat tudott megütni. Az írónő ismét gyönyörű szavakkal és ezúttal még annál is gyönyörűbb zenékkel varázsolt el, és minden egyes sorát szívvel-lélekkel olvastam. Az írónő annyira szép történeteket tud az olvasók elé tárni, ami manapság rendkívül ritka. Egyszerűen nem tudom, hogyan csinálja, de valami hihetetlen mélységgel tud az olvasó érzelmeire hatni.

A történet ugyanabban a utah-i kisvárosban játszódik, mint a The Law of Moses . A főszereplő Josie Jensen, aki a történet kezdetekor csupán 13 éves, de ennek ellenére az élete úgy alakult, hogy a vártnál korábban kellett felnőnie. Nagyon hamar elvesztette az édesanyját és ezt követően rá marad a háztartás, míg édesapja és három bátyja a ház körüli teendőket, a lovak és az állatok gondozását végzik. A véletlen úgy hozza, hogy az iskolabuszon a 18 éves Samuel mellé kell ülnie. Samuel egy nagyon csendes fiú, aki úgy érzi, hogy nem tartozik sehová, ugyanis félig navajo-indián. Josie és Samuel között az idő során nagyon különleges és szoros barátság kötődik, amelynek alapja főleg a komolyzene és az irodalom iránti közös szenvedély. Josie gyönyörűen zongorázik és az álma az, hogy profi zongorista legyen, míg Samuel a tengerészgyalogsághoz szeretne csatlakozni érettségi után. A tanév hamar véget ér és a fiú valóban bevonul, majd ez után tíz évig nem is tér haza. Josie élete közben máshogy alakul, mint ahogy megálmodta, és a történet felénél szinte megszakadt a szívem érte. Őszintén nagyon mélyen megérintett ez a könyv.

Csodálatos, hogy milyen erős barátság alakult ki Josie és Samuel között. Szívmelengető és inspiráló volt, ahogy a lány segített Samuelnek megnyílni és beszélni, és ahogy segített neki megtalálni a helyét a világban. Imádtam a navajo legendákat és a csodálatos zenéket, amelyek együttese különleges és varázslatos színezetet tudott adni a könyvnek. Ez egy igazán gyönyörű történet volt szerelemről, gyászról, barátságról és második esélyekről.

picit bővebben:
https://veronikasreaderfeeder.wordpress.com/2015/10/10/…

8 hozzászólás
>!
Morgiana
Amy Harmon: Running Barefoot

Rendben volt, valahogy egyik szereplő sem tudott igazán megfogni, pedig érdekesen indult.
Próbálkozom még a szerzővel.


Népszerű idézetek

>!
pveronika 

You can't build walls and then be mad when no one wants to climb over them.

>!
pveronika 

You always had this light that made you seem like royalty….such an incredible mind, such beauty and humility. You took my breath away, time after time, day after day, on that smelly old school bus.

2 hozzászólás
>!
Ninácska 

… women have many emotions, but only one physical response. When we're angry we cry, when we're happy we cry, when we're sad we cry, when we're scared, you guessed it, we cry.

5 hozzászólás
>!
pveronika 

Like a shoe that has lost its mate is never worn again, I had lost my matching part and didn’t know how to run barefoot.

>!
pveronika 

You’re… home. That’s what you’ve been for me ever since I met you. The note I could hear even when it wasn’t being played. The one I gravitated towards all these years.

>!
pveronika 

You see beauty in things other people just take for granted. You need understanding, and, and…deep conversation, and someone who can keep up with that mind of yours!

>!
pveronika 

Your song…that is the nicest thing anyone's ever done for me.

>!
pveronika 

“Do you hear it?" Samuel asked, his eyes penetrating.
„I don't hear it…but I know it's there.” I struggled to express something that I'd never put into words. „Sometimes I think if I could just SEE without my eyes, the way I FEEL without my hands, I would be able to HEAR the music. I don't use my hands to feel love or joy or heartache – but I still feel them all the same. My eyes let me see incredibly beautiful things, but sometimes I think that what I SEE gets in the way of what's…what's just beyond the beauty. Almost like the beauty I can SEE is just a very lovely curtain, distracting me from what's on the other side…and if I just knew how to push that curtain aside, there the music would be.” I threw up my hands in frustration. "I can't really explain it.”

>!
pveronika 

You’re not the girl I love best, Josie. You’re the only girl I’ve ever loved.

>!
pveronika 

When you realize there's so much you can't control, you get pretty stingy with what you can.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kat French: The Piano Man Project
Chuan C. Chang: Fundamentals Of Piano Practice
Encyclopedia Of Picture Chords For Keyboard
Anthony Burgess: The Pianoplayers
J. Sandy – E. McLean – J. Holborne – R. Cruickshank (szerk.): Hooked on 101 Easy Piano Classics
Nick Krispin – Barrie Carson Turner: Really Easy Piano: Film Songs
Zoe Bolton: Really Easy Piano: More 21st Century Hits
Jane Campion – Kate Pullinger: The Piano
Papp Lajos: Klavier-Piano-Zongora ABC 2
Papp Lajos: Klavier-Piano-Zongora ABC 1