Az ​Ékkő (Az Ékkő-trilógia 1.) 576 csillagozás

Amy Ewing: Az Ékkő

Az Ékkő egyenlő a gazdagsággal, a szépséggel és a hatalommal. De vannak lányok, akik számára nem jelent mást, csak a szolgaságot.
Violet a Lápon született és nevelkedett, és genetikai adottságai képessé teszik rá, hogy ő hordja ki az Ékkő egyik előkelőségének gyermekét. A Tó Hercegnője egy aukción vette meg Violetet, aki hamar megtanulja az Ékkő csillogó felszíne alatt rejtőző brutális igazságot. El kell fogadnia a csúf valóságot, és meg kell próbálnia életben maradni.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2016
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632617190 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin
>!
Maxim, Szeged, 2016
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617183 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Violet Lasting · Ash Lockwood · Lucien · Garnet · Raven Stirling · A Tó Hercegnője · Választófejedelemné


Kedvencelte 75

Most olvassa 14

Várólistára tette 357

Kívánságlistára tette 271

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Amy Ewing: Az Ékkő

Kicsit sokára sikerült elolvasnom.
Félre tudtam tenni és napokig hozzá se nyúlni.
Viszont, abban a pillanatban, amikor ismét kezembe került a kötet, beszippantott és nem eresztet.
Violet egy szerethető hősnő, aki még nekem is tudott meglepetést okozni.
Ash aranyos volt, de semmi extra érzelmet nem váltott ki.
Aki viszont felkeltette az érdeklődésem és nagy reményeket fűzök hozzá, nem más, mint Garnet.
A világ felépítése tetszett, de nagyon kegyetlen és ez a társadalmi norma szabályosan utálatot váltott ki belőlem.
Nem hiszem örülnék, ha egy ilyen világképpel kellene azonosulnom és Violethez hasonlóan, elkövetnék bármit, csak hogy lázadjak és meneküljek.
A függővég várható volt, bár attól még kiborító.
Bár nem kedvenc, nagyon várom a következő kötetet és csak ajánlani tudom.

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Amy Ewing: Az Ékkő

Olvastam már egypár értékelést, de engem ez a könyv csak nagyon kis mértékben emlékeztetett a Párválasztóra vagy az Éhezők viadalára. Kegyetlen, kasztosodott világ, szegény ámde makacs főszereplő/hősnő. Itt azonban van mágia, közvetlen utalás a múltra (4.vh. stb. ) azonban nincs. A történet izgalmas, érdekes és olvasmányos. Violetet lehet szeretni és van más kedvelhető szereplőnk is. Ash aranyos, de sok vizet nem zavar, ellenben Garnet még okozhat meglepetést. A függővégért meg majd még számolunk :)

2 hozzászólás
>!
DarknessAngel
Amy Ewing: Az Ékkő

Ó, te jó ég! Tudtam, hogy miről fog szólni a történet, mégis amikor nekikezdtem, hideg zuhanyként ért az egész. Ennyire szörnyű disztópiát még nem olvastam. És szörnyű alatt nem a cselekményt, vagy a szereplőket értem, hanem magát a világot. Ezt a kegyetlen, kegyetlen világot, amiben Violet, Raven és a többiek élnek. Nem hittem volna, hogy ennyire megérint majd a könyv, és hogy a végét még meg is siratom, pedig így lett.
Talán nem a legakciódúsabb történet, – lassan indít, de egyre kegyetlenebb lesz – viszont a végére már csak kapkodod a fejed, és a szíved egy fekete hajú és kék szemű lányért sír a leginkább. Legalábbis velem ez történt.
A szerelmi szál kifejezetten feldobta a történetet, még ha gyorsan is alakult ki. Legalább lesz még valami, amiért halálra izgulhatom magam a többi dolog mellett.
A borító gyönyörű, a függővég idegtépő, az Ékkő világa egy szenvedés. Imádom, de borzongok is. Kell a folytatás!

3 hozzászólás
>!
FairyDust
Amy Ewing: Az Ékkő

Őszintén szólva nem tudtam, hogy ez egy ilyen kemény disztópia lesz, én egy Párválasztó kaliberű könnyen befogadható történetre számítottam… hát tévedtem!
Kegyetlen amin ezek a lányok keresztül mennek, és megrázó Amy Ewing által felépített világ. Violet egy szimpatikus karakter volt, nem játszotta az áldozatot, hanem kereste a kiutat és a szövetségeseket ebben a brutális helyzetben. Annak ellenére, hogy viszonylag rövid könyvről van szó, az elejével nagyon nehezen haladtam. Azért vontam le fél csillagot, mert számomra a románc felesleges és kidolgozatlan volt, de ez lehet később orvoslásra kerül. Szeretném folytatni a sorozatot!
Bővebb ajánló: https://missreaders.com/books/details/13

>!
Naiva P
Amy Ewing: Az Ékkő

Kezdem a borítóval. Nagyon szép, de az eredeti sokkal szebb. A világfelépítés kidolgozott volt, ugyanakkor mégse. Bár szerintem ez a legtöbb disztópiára jellemző, mert minél többet megtudunk arról a világról, annál több új kérdés merül fel az olvasóban. A történetben végig jelen volt a disztópiára jellemző, nyomasztó hangulat, és a borzalmas társadalmi forma. Egy kevéske remény és sokkal több bizonytalanság. A szerelmi szál számomra túl gyorsan jött. Oké, aranyos volt, de akkor is nagyon nagyon insta.
A helyettes és a gigolo eleve tiltott viszonya. Könnyen jött és könnyen felejthető. A hősnő szerintem eléggé szerethető és eléggé eszes, amíg szerelmes nem lesz. Mentségére legyen, hogy még nagyon fiatal és csak most döbben rá, hogy semmi nem az, aminek látszik.
A mellékszereplők is szerethetőek és szerintem mindenki tartogat valami meglepetést. Lucien, de még Annabelle is. A legnagyobb meglepetést kétség kívül Garnet okozta, de megszoktam már, hogy egy szépfiú a könyvekben általában nem nélkülözhet dramaturgiát, nem maradhat csak úgy funkció nélkül.
A hercegnő…. spoiler olyan, mint valami mániákus depressziós a hangulatingadozásaival együtt. Nem tudok kedvelni egy olyan valakit, akinek spoiler Kösz, de nem. Kíváncsi leszek a folytatásra is.
Valamit viszont nem értek. spoiler

11 hozzászólás
>!
_Eriii
Amy Ewing: Az Ékkő

Nagyon tetszett, amit viszont ki nem állhatok, az a függővég, utálom!! Majdnem minden dísztópiára vevő vagyok, ha van benne egy kis szerelmi szál, meg valami igazán komoly dolog a tét. Volt egy kis Déjà vu érzésem olvasás közben, de ezt nem igazán bántam, mert tetszett a történet. Öt csillagot nem adok, mert úgy gondolom, lehetett volna több akció is benne, de remélem a következő kárpótolni fog. Violetett nagyon megszerettem, igazán összetett személyiség, bátor, okos, szép, és sosem adja fel. A szerelmi szál számomra úgy jött mint derült égből a villámcsapás, de ha ezektől eltekintek, négy nagyon erős csillag. Ajánlom nagyon.

4 hozzászólás
>!
Deziréé
Amy Ewing: Az Ékkő

Még mindig nem tértem magamhoz a könyv után. Egyszerűen nem találom most a szavakat. Annyira zseniálisan ki van minden gondolva, az egész történet, a szereplők, minden.
Izgalmas és romantikus történet, alig várom a folytatást. el sem tudok képzelni mire számítsak még, erre a könyvre nem tudtam felkészülni, soha nem tudtam, hogy mi fog éppen történni.
Csodálatos könyv.

>!
MissFortune
Amy Ewing: Az Ékkő

Ki merem jelenteni, hogy az összes eddig olvasott könyv közül ez volt rám a legnagyobb hatással. Na persze, nem feltétlen jó értelemben. Tegnap este átrágtam magamat a könyv felén, érdekes a maga módján, meg persze kíváncsi voltam, hogyan alakul Violet élete. De basszus, elolvastam az előszót, és háát.. nem ilyen kaliberű történetre számítottam. Ez egy borzalmas, rettenetes, sz*r világot fest elénk. Ez a könyv tegnap este úgy lehangolt, mint még egyik sem. Pont ezért tartózkodom A szolgálólány meséjétől is. Együtt féltem Violettel az aukciótól, a Hercegnőtől, nagyon aggódtam Ravenért… Violet, és persze az összes többi helyettes elképesztően erős. A szívem megszakadt mindegyikükért..

Lenyűgöző és rémisztő volt. Biztosan folytatni fogom, ugyanis nagyon durva függővéget kaptunk.

4 hozzászólás
>!
Orsi999
Amy Ewing: Az Ékkő

Eddig mindig is imádtam a disztópiás könyveket, de ez most nagyon lehangolt.
A szereplők közül csak Violet-et sikerült megkedvelnem, a többi vagy gyanús volt, vagy idegesített.
Ahhoz képest, hogy 368 oldalas nagyon lassan haladtam vele. A könyv számomra nagyon vontatott volt, így eléggé untatott. Teli volt leírással, ami még jobban fokozta az unalmamat.
Részben kíváncsi vagyok, hogy vajon mit hoz ki a folytatásból az írónő, de részben félek is, mert ezt nagyon el is lehet rontani.

7 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989
Amy Ewing: Az Ékkő

Egyedi, brutális, érzelmek egész garmadáját felsorakoztató disztópiát olvashattam.
Az Ékkő egy szörnyű világ, amelyben képtelen volnék létezni és amilyen remélem sosem jön el… Benne él Violet, egy okos, szép, tehetséges lány, aki nem akar fejet hajtani és harcol önmagáért, a szeretteiért, a szerelméért, a túlélésért.
Szörnyű volt nyomon követni, ahogy a Hercegnők és Grófnők a Helyettesekkel bántak. Lekezelőek voltak. Megalázóak. Álnokok. Rengeteg fájdalom és megsemmisítő szituáció, tett követte egymást a regényben, és mégis ebben a kegyetlen förgetegben felsejlett a remény és a szeretet szikrája.
A függővég durva kínzás, remélem hamar érkezik a folytatás.


Népszerű idézetek

>!
Sheila_7

– A remény értékes dolog, nem? – mondja csendesen. – És mégsem méltányoljuk, amíg el nem veszítjük.

>!
I_luv_Krisztián

Anyám mondogatta mindig, hogy a jó étel megnyugtatja a háborgó lelket.

110. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Violet Lasting
2 hozzászólás
>!
Vivi_

Szeretem a napkeltét, még a naplementénél is jobban. Van valami izgalmas abban, ahogy a világ ezernyi színnel életre kel. Reményt keltő.

Kapcsolódó szócikkek: napfelkelte
>!
DarknessAngel

Egyszer azért, hogy lássa, amilyen valójában. Másodszor, hogy az elméjében lássa. Harmadszor azért, hogy az akarata szerint alakítsa.

Kapcsolódó szócikkek: Violet Lasting
>!
Madama_Butterfly P

– De egyet elmondhatok: amikor ma reggel felébredtem, olyan érzés volt, mintha ismét levegőt kapnék. Mintha egy súlyt emeltek volna le rólam, és évek óta először önmagam voltam.
– Mi történt ma reggel?
Elmosolyodik: – Úgy döntöttem, megkereslek.

268. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ash Lockwood · Violet Lasting
>!
sedina22

Van valami izgalmas abban, ahogy a világ ezernyi színnel életre kel.

>!
mevelin

Megláncoltak, megkötöztek, eltakartak. Most először érzem rabnak magam.

121. oldal

>!
Vivi_

Ó, szép, zsenge leányok, jól vigyázzatok
Magatoknak legényt hogyan s miként fogtok….
Ó, a szerelem maga a gyönyör, míg hű
A friss szerelem csodás, varázsa elbűvöl
Ám a szerelem megfakul, a szerelem kihűl
És elillan, mint a harmat reggel a fűről.

>!
DarknessAngel

Átfogja a derekamat, és szorosan magához von. Úgy érzem, megint kapok levegőt.

308. oldal


A sorozat következő kötete

Az Ékkő-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: World After – Túlélők világa
Lauren Oliver: Delírium
Patrick Ness: Háború a békéért
Dan Wells: Ruins – Romok
Sara Raasch: Hó mint hamu
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt
Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Julianna Baggott: Tiszták