A ​fehér rózsa (Az Ékkő-trilógia 2.) 346 csillagozás

Amy Ewing: A fehér rózsa

Violet Lasting rabságban és elnyomásban él a Tó Hercegnőjének palotájában, míg fény nem derül viszonyára Ashsel, a királyi hölgyek kísérőjével. A szerelmeseknek így menekülniük kell. Egy pillanatra sem érezhetik magukat biztonságban, hiszen nem tudhatják, ki barát, ki ellenség. Útjuk során azonban egyre világosabbá válik, hogy az Ékkő zsarnoksága egy felkelés felé sodorja a Magányos várost. Rá kell bízniuk magukat a Fekete Kulcsra, egy titkos társaságra, aminek eltökélt célja a királyi családok uralmának megdöntése. Ash, Violet és legjobb barátnője, Raven mindentől távol, egy erdei tanyán, a Fehér Rózsában találnak menedékre. Itt él Sil, aki régen maga is az Ékkő rabja volt. Ő veszi pártfogásába a fiatalokat, és nemcsak arra döbbenti rá Violetet, hogy hatalmas erő birtokában van, hanem arról is meggyőzi, hogy az ő feladata lesz, hogy vezesse a lázadókat.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2016
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617688 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Violet Lasting · Ash Lockwood · Lucien · Garnet · Raven Stirling · Rye · Sienna · Sil


Kedvencelte 23

Most olvassa 6

Várólistára tette 103

Kívánságlistára tette 104

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Amy Ewing: A fehér rózsa

Elég rövid, hamar átrágtam magam rajta. Izgalomban most sem volt hiány. Az első rész szerintem brutálisabb, bár itt már lehet a spoiler miatt éreztem így. Fellélegeztem, hogy vége a legnagyobb rossznak, ami csak Violettel történhetne. Tulajdonképpen mire vége lett a bujkálásnak, rohanásnak, pont akkora kezdtem volna elunni, szóval teljesen jól időzített az író. Szerintem érdekes volt, hogy a körök életébe jobban beleláthattunk, illetve aranyos mellékszereplőkre bukkantam, mint például Tolvaj.

Jó lett volna, ha Violet képességei nem ennyire hirtelen törnek a felszínre. Bár nem is tudom mit várok, mert az Ashhel való szerelem is pont ilyen hirtelenséggel következett be. Mindenesetre ezen a téren örültem volna, kicsit többnek.
Kíváncsi vagyok, hogy mit hoz a következő rész. Raven az eddigi kedvencem.

3 hozzászólás
DarknessAngel >!
Amy Ewing: A fehér rózsa

Nagyon vártam már ezt a részt azok után, ahogy az első befejeződött. Kíváncsi voltam, mi lesz a szereplőkkel, hogy egyáltalán el-e jutnak a célig, vagy újra valamilyen csapdába esnek. A könyv felét végigizgultam, annyira féltettem Violettet és a kis társaságát. Mikor rátaláltak a Fehér Rózsára és Sil-re, újabb érdekességek vetődtek fel, főleg a mágiával kapcsolatban. Tetszett, hogy Violet mennyire megtanulta uralni a képességét, habár szerintem nagyon kevés idő alatt. Lehetett volna egy kicsit hosszabb a folyamat, csak úgy az érdekesség kedvéért, de sebaj. Lényeg, hogy megtanulta, és hogy mire használta.
Az én favoritom még mindig Raven, így örülök, hogy többet szerepelt. Még mindig a szívem szakad meg érte, annyira sajnálom. Habár tudtam, hogy az Ékkő kegyetlen, még mindig sikerül letaglóznia a szörnyű tetteivel. Ash és Lucien története is… hát, basszus! Inkább az Éhezők viadala mint ez.
Garnet is egyre jobban meglep. Remélem semmi sem fog vele történni a következő részben, mert már eléggé megszerettem.
Befejezéshez kaptunk megint egy szép függővéget, ami majd kínozhat, de azért nem annyira szörnyűt, mint az első részben volt.

UI: Miért ilyen rövid a könyv? :(

10 hozzászólás
_Eriii>!
Amy Ewing: A fehér rózsa

Jó volt ez a rész, sokkal jobban élveztem mint az elsőt. Ebbe a részben úgy éreztem, hogy Violet kezd kiteljesedni. Eléggé izgalmasra sikeredett, végig izgultam értük, amíg elérték a céljukat. Igaz, hogy a java még hátra van, és úgy érzem lesz még mit izgulni a következő részben is. A herceg elég jó értelemben lepett meg. Asht nagyon sajnáltam. Ami nagyon zavart az a vége, meg amilyen gyorsan túl estek a mágia elsajátításán. Ilyen nincs. Szerintem az írónő ezt egy picit össze csapta. Összességében kíváncsi vagyok a harmadik részre is.

loveQhuay>!
Amy Ewing: A fehér rózsa

O-M-G!

Mi volt ez?! IMÁDOM! De ilyen függővéget úristen ne máááár!

Úgy pörgött a cselekmény és csak jöttek az újabbnál újabb infók, egy percre alig bírtam letenni! Durván jó volt ez a rész is, pedig féltem hogy az első után talán rosszabb lesz, de simán hozta a szintet. Persze rövidebb volt, amit sajnálok, mert úgy olvastam volna még!

Az első részt nagyban hasonlítottam az Éhezők viadalához és a Párválasztóhoz is, ellenben most azt mondom, csak az Éhezők viadalát fedeztem fel benne, de azt nem csak egyszer. De nem bántam, jót mosolyogtam a helyzeteken, és nem zavart hogy mennyire hasonlít spoiler

Garnet és Raven wííí :D Garnet olyan cuki, hogy ennyit változott, és kinyílt a szeme! És szegény Ash is mennyit szenvedett :(

Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz mindennek a vége! Imádom ezt a sorozatot! És a borítói is annyira szépek :)

5 hozzászólás
AniTiger P>!
Amy Ewing: A fehér rózsa

Nyomasztó és néhol sokkoló* volt, de nem tudtam letenni és (szinte) egyvégtében elolvastam a második kötetet. Kicsit ugyan sietős volt nekem, hiszen szinte átrohantunk az egész történeten – gondolom emiatt lehetett gyorsan kiolvasni. ;)) Ha Raven, illetve Ash nem mesélte volna el, hogy hogyan bántak velük, akkor a rohangálás miatt kicsit lapos lett volna az egész.

*Két-három érzelmileg kritikus pontot leszámítva fordulatoktól mentes volt még így is. Nekem kevesebb volt, mint az első kötet, de ettől függetlenül szeretem Violet borzasztó világát és tűkön ülve várom az utolsó részt.

spoiler

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/11/amy-ewing-…

>!
Maxim, Szeged, 2016
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617688 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin
1 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Amy Ewing: A fehér rózsa

Az előző részt bár sokáig olvastam, a végére nagyon megtetszett.
Ez a kötet még izgalmasabbnak ígérkezett és a feléig nagyon jónak találtam, de utána egyszerűen meguntam.
Túl sokáig tartott a menekülés.
Valószínű az sem segített, hogy belázasodtam időközben, de lankadt a figyelmem és igazándiból a végére már inkább idegesített.
Úgy döntöttem pár hét múlva újra olvasom, legalább is remélem lesz kedvem hozzá.
Addig egy erős közepes.

>!
Maxim, Szeged, 2016
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617688 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Naiva P>!
Amy Ewing: A fehér rózsa

Jobban tetszett, mint az előző kötet. Sokkal kalandosabb, izgalmasabb volt. Disztópia és a fantasy keveréke, amiben a romantikus szál csak nagyon enyhén érezhető. Szeretem, amikor egy könyv középpontjában a menekülés áll. Főleg akkor, ha a szereplők ép bőrrel megússzák. Az írónő az arányokkal bánhatott volna kicsit másként, de a lényeg, hogy végig izgalmas maradt a történet. Az új karakterek többsége szimpatikus volt. Jobban bele lehetett látni a kísérők és Ash életébe. Nekem a szívem szakadt meg érte és a kishúgáért. Ravenből sokkal többet kaptam. Őt azt hiszem kedvelem. spoiler Violet továbbra is talpraesett és szerethető hősnő. Garnet nagyon meglepett. Semmit nem olvastam erről a sorozatról korábban. Talán ezért is gondoltam arra, hogy talán majd ő jön össze Violet-tel. De jók lesznek ők Ash-sel. A vége, illetve a hercegnő aljas húzása nem lepett meg.

Zzsófi>!
Amy Ewing: A fehér rózsa

Vááááá, hol a következő rész?
Ez. Elképsztő. Volt.
Tele van fordulatokkal.
Na jó. Összeszedem magamat. A sokk után.
Szóval A fehér rózsa c. kötet túlszárnyalta az elsőt. Egy csomó mindent megtudtunk a Magányos Város történelméről, a helyettesek szerepéről… De nem fogok spoilerezni. :P
Ez a trilógia vagy sorozat? elképsztő. Más kifejezést nem tudok rá mondani. :D
Sajnos, egy szörnyű világot ábrázol, és sajnos azt kell hogy mondjam, sokszor eszembe jut a mai világ a könyv olvasása közben. A kegyetlenség, manipuláció stb… Mind jelen van ma is. Ilyen szempontból tanulságos lehet a könyv, nem szabad hagyni magunkat elnyomni.
Az összes pozitív szereplőt nagyon szerettem. Violet, ASH ahh*.*, Lucien, Gartner, Sil, Raven, Tolvaj, Ochre… és még sorolhatnám.
Nem tudok többet modnani….
El KELL olvasni.
Ha olvastad az első kötetet, és gondolkozol, hogy elolvasd-e a másodikat is, akkor segítek: olvasd. Ha nem olvastad az első kötetet, akkor csak annyit tudok mondani, hogy itt a karácsony.
Érdemes.
Tényleg.

Evelena>!
Amy Ewing: A fehér rózsa

Vannak olyan könyvek, amik trilógiák második részei és azon túl, hogy teljesen „átvezető könyv” hatását keltik az emberben, mást nem is igazán lehetne elmondani róluk. Na, ez pont nem egy ilyen könyv!
Itt a cselekményt még az első részénél is pörgősebbnek éreztem, a karakterek kicsit árnyaltabbak lettek. Adott egy menekülés, ahol a körülmények jócskán összeesküsznek a szereplők ellen. Egy ismerős, aki boldogan és hiszékenyen él a rendszerben, nem értve a körülményeket.
Egy lány, akinek mindent hátra kell hagynia, életveszélyes helyzetekkel szembenézve.
Egy másik lány, akinek az emlékeit is el akarták venni, aki már önmagával is erősen küzd nap mint nap.
Egy fiú, akinek elképzelhetetlenül kemény élete volt, akinek a családja nem tiszteli a saját vérét sem.
Egy másik fiú, aki harcol az igazságért, hiába él jobb körülmények közt, mégis átlát a szitán.
Új helyszín a semmi közepén, új kezdetek, félelmetes igazságok és képességek, egy új valóság, ahol felcsillan a remény.
Izgalmas volt, várom a folytatást.

deen>!
Amy Ewing: A fehér rózsa

Sajnálom, hogy ilyen rövidke lett a folytatás, mert szívesen olvastam volna bővebben a mágiáról, a paladinokról és a sziget felépítéséről. Violet, Ash és Raven végig menekül a szigeten, hogy eljusson a Farmra, ahol végre biztonságban lehetnek. Az útjuk rázós, sokszor csak hajszálon múlik az életük, végig rettegnek, hogy mikor kapják el őket. Ash-t ráadásul igaztalanul vádolják, így ő lesz az első számú közellenség. Izgalmas volt ez a rész, igazi körömlerágós fajta. A könyv második felében megismerjük Sil-t és a Fehér Rózsát, az ő történetüket és Violet megpróbál azzá válni, amit várnak tőle. Ez azonban korántsem olyan egyszerű. Azért amilyen nehéz elsajátítani és megérteni a mágiát, Violetnek ez elég gyorsan sikerült és ezt egy kicsit sajnálom, mert pont erről a részről szívesen olvastam volna még. Ash-t nagyon sajnáltam, hogy Violeten kívül mindenki lenézi és eszükbe se jut, hogy ő mennyit szenvedett életében. Garnet igazi meglepetés volt, remélem még sokat fog szerepelni. A Fekete Kulcs társasága pedig remélem, végre összeáll. Megint kegyetlen függővéggel zárul a cselekmény, így örülök, hogy már a polcon vár a befejező rész.


Népszerű idézetek

Zzsófi>!

Megérdemeljük, hogy szabadok legyünk.

72. oldal

Sylvanas_Windrunner>!

– (…) Meg tudnátok győzni, hogy húzzon ki valahogy ebből az ostoba, megrendezett házasságból? Nem élhetem le az életemet Corallal! Miniatűr teáskészleteket gyűjt!

187. oldal, 16. fejezet (Maxim Könyvkiadó Kft, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Garnet
Zzsófi>!

– A természet önzetlen – mondja. – Csak életben akar maradni. Az emberiség kárt tesz benne, felássa a földet, megmérgezi a vizeket, saját céljaira leigázza a követ, fémet és sziklát.

190. oldal

Zzsófi>!

– Nem is tudom, hogy köszönjem meg.
– Maradj életben – mosolyodik el.

49. oldal

[névtelen]>!

– Ő hogy keveredett bele ebbe? – súgja a fülembe, miközben Garnetet figyeli.
Vállat vonok.
– Úgy próbál meg kettőtöket kijuttatni innen, hogy közben ne patkoljon el – válaszol helyettem Garnet. (…)
– És mi a terv?
– No, de komolyan, Violet, szerinted kézikönyvből dolgozom? Menet közben találom ki a következő lépést.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ash Lockwood · Garnet · Violet Lasting
AniTiger P>!

    – Bárcsak többet tehetnék – mondja. – Hasznosabb lehetnék. Négy évet töltöttem a Kísérők Házában, és csak annyit tanultam meg, hogyan kell elcsábítani a nőket. Annak nem sok értéke van.
    – Te nagyon is értékes vagy.
    – Valóban? Életem során csak annyit értem, amennyit hajlandóak voltak fizetni értem.
    – Én sosem fizettem érted – mondom. – Mégis mérhetetlenül értékes vagy számomra.

214. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ash Lockwood · Violet Lasting
[névtelen]>!

– Hogy vagy? – kérdezem.
Raven a régi mosolyával néz rám. – Mintha eloszlott volna a köd. És levettek volna egy nagy követ a nyakamból. Tisztának érzem magam. Nem úgy, mint régen, de jobban. – Ingerült pillantást vet Garnetre. – Szólhatsz neki, hogy ne tébláboljon körülöttem! Az anyámnál is rosszabb.
– Tegnap összeestél itt nekem – morog Garnet. – Szeretnék a közeledben maradni, hogy elkapjalak.

231. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Garnet · Raven Stirling · Violet Lasting
[névtelen]>!

– Most már látom mindet. A helyetteseket. Korábban észre sem vettem őket. Csakhogy most már őt látom mindegyikben. – Tudom, hogy Ravenről beszél.

298. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Garnet · Raven Stirling

A sorozat következő kötete

Az Ékkő-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: World After – Túlélők világa
Lauren Oliver: Delírium
Charlie N. Holmberg: A papírmágus
Sara Raasch: Hó mint hamu
Patrick Ness: Háború a békéért
Dan Wells: Ruins – Romok
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Leigh Bardugo: Ruin and Rising – Pusztulás és felemelkedés
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt
Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei