A ​fehér rózsa (Az Ékkő-trilógia 2.) 235 csillagozás

Amy Ewing: A fehér rózsa

Violet Lasting rabságban és elnyomásban él a Tó Hercegnőjének palotájában, míg fény nem derül viszonyára Ashsel, a királyi hölgyek kísérőjével. A szerelmeseknek így menekülniük kell. Egy pillanatra sem érezhetik magukat biztonságba, hiszen nem tudhatják, ki barát, ki ellenség. Útjuk során azonban egyre világosabbá válik, hogy az Ékkő zsarnoksága egy felkelés felé sodorja a Magányos várost. Rá kell bízniuk magukat a Fekete Kulcsra, egy titkos társaságra, aminek eltökélt célja a királyi családok uralmának megdöntése. Ash, Violet és legjobb barátnője, Raven mindentől távol, egy erdei tanyán, a Fehér Rózsában találnak menedékre. Itt él Sil, aki régen maga is az Ékkő rabja volt. Ő veszi pártfogásába a fiatalokat, és nemcsak arra döbbenti rá Violetet, hogy hatalmas erő birtokában van, hanem arról is meggyőzi, hogy az ő feladata lesz, hogy vezesse a lázadókat.

Eredeti mű: Amy Ewing: The White Rose

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, 2016
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617688 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Violet Lasting · Ash Lockwood · Lucien · Garnet · Raven Stirling · Rye · Sienna · Sil


Kedvencelte 14

Most olvassa 8

Várólistára tette 100

Kívánságlistára tette 109

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel P
Amy Ewing: A fehér rózsa

Nagyon vártam már ezt a részt azok után, ahogy az első befejeződött. Kíváncsi voltam, mi lesz a szereplőkkel, hogy egyáltalán el-e jutnak a célig, vagy újra valamilyen csapdába esnek. A könyv felét végigizgultam, annyira féltettem Violettet és a kis társaságát. Mikor rátaláltak a Fehér Rózsára és Sil-re, újabb érdekességek vetődtek fel, főleg a mágiával kapcsolatban. Tetszett, hogy Violet mennyire megtanulta uralni a képességét, habár szerintem nagyon kevés idő alatt. Lehetett volna egy kicsit hosszabb a folyamat, csak úgy az érdekesség kedvéért, de sebaj. Lényeg, hogy megtanulta, és hogy mire használta.
Az én favoritom még mindig Raven, így örülök, hogy többet szerepelt. Még mindig a szívem szakad meg érte, annyira sajnálom. Habár tudtam, hogy az Ékkő kegyetlen, még mindig sikerül letaglóznia a szörnyű tetteivel. Ash és Lucien története is… hát, basszus! Inkább az Éhezők viadala mint ez.
Garnet is egyre jobban meglep. Remélem semmi sem fog vele történni a következő részben, mert már eléggé megszerettem.
Befejezéshez kaptunk megint egy szép függővéget, ami majd kínozhat, de azért nem annyira szörnyűt, mint az első részben volt.

UI: Miért ilyen rövid a könyv? :(

10 hozzászólás
>!
_Eriii
Amy Ewing: A fehér rózsa

Jó volt ez a rész, sokkal jobban élveztem mint az elsőt. Ebbe a részben úgy éreztem, hogy Violet kezd kiteljesedni. Eléggé izgalmasra sikeredett, végig izgultam értük, amíg elérték a céljukat. Igaz, hogy a java még hátra van, és úgy érzem lesz még mit izgulni a következő részben is. A herceg elég jó értelemben lepett meg. Asht nagyon sajnáltam. Ami nagyon zavart az a vége, meg amilyen gyorsan túl estek a mágia elsajátításán. Ilyen nincs. Szerintem az írónő ezt egy picit össze csapta. Összességében kíváncsi vagyok a harmadik részre is.

>!
AniTiger MP
Amy Ewing: A fehér rózsa

Nyomasztó és néhol sokkoló* volt, de nem tudtam letenni és (szinte) egyvégtében elolvastam a második kötetet. Kicsit ugyan sietős volt nekem, hiszen szinte átrohantunk az egész történeten – gondolom emiatt lehetett gyorsan kiolvasni. ;)) Ha Raven, illetve Ash nem mesélte volna el, hogy hogyan bántak velük, akkor a rohangálás miatt kicsit lapos lett volna az egész.

*Két-három érzelmileg kritikus pontot leszámítva fordulatoktól mentes volt még így is. Nekem kevesebb volt, mint az első kötet, de ettől függetlenül szeretem Violet borzasztó világát és tűkön ülve várom az utolsó részt.

spoiler

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/11/amy-ewing-…

>!
Maxim, 2016
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617688 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin
1 hozzászólás
>!
loveQhuay
Amy Ewing: A fehér rózsa

O-M-G!

Mi volt ez?! IMÁDOM! De ilyen függővéget úristen ne máááár!

Úgy pörgött a cselekmény és csak jöttek az újabbnál újabb infók, egy percre alig bírtam letenni! Durván jó volt ez a rész is, pedig féltem hogy az első után talán rosszabb lesz, de simán hozta a szintet. Persze rövidebb volt, amit sajnálok, mert úgy olvastam volna még!

Az első részt nagyban hasonlítottam az Éhezők viadalához és a Párválasztóhoz is, ellenben most azt mondom, csak az Éhezők viadalát fedeztem fel benne, de azt nem csak egyszer. De nem bántam, jót mosolyogtam a helyzeteken, és nem zavart hogy mennyire hasonlít spoiler

Garnet és Raven wííí :D Garnet olyan cuki, hogy ennyit változott, és kinyílt a szeme! És szegény Ash is mennyit szenvedett :(

Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz mindennek a vége! Imádom ezt a sorozatot! És a borítói is annyira szépek :)

5 hozzászólás
>!
Naiva P
Amy Ewing: A fehér rózsa

Jobban tetszett, mint az előző kötet. Sokkal kalandosabb, izgalmasabb volt. Disztópia és a fantasy keveréke, amiben a romantikus szál csak nagyon enyhén érezhető. Szeretem, amikor egy könyv középpontjában a menekülés áll. Főleg akkor, ha a szereplők ép bőrrel megússzák. Az írónő az arányokkal bánhatott volna kicsit másként, de a lényeg, hogy végig izgalmas maradt a történet. Az új karakterek többsége szimpatikus volt. Jobban bele lehetett látni a kísérők és Ash életébe. Nekem a szívem szakadt meg érte és a kishúgáért. Ravenből sokkal többet kaptam. Őt azt hiszem kedvelem. spoiler Violet továbbra is talpraesett és szerethető hősnő. Garnet nagyon meglepett. Semmit nem olvastam erről a sorozatról korábban. Talán ezért is gondoltam arra, hogy talán majd ő jön össze Violet-tel. De jók lesznek ők Ash-sel. A vége, illetve a hercegnő aljas húzása nem lepett meg.

>!
Zzsófi
Amy Ewing: A fehér rózsa

Vááááá, hol a következő rész?
Ez. Elképsztő. Volt.
Tele van fordulatokkal.
Na jó. Összeszedem magamat. A sokk után.
Szóval A fehér rózsa c. kötet túlszárnyalta az elsőt. Egy csomó mindent megtudtunk a Magányos Város történelméről, a helyettesek szerepéről… De nem fogok spoilerezni. :P
Ez a trilógia vagy sorozat? elképsztő. Más kifejezést nem tudok rá mondani. :D
Sajnos, egy szörnyű világot ábrázol, és sajnos azt kell hogy mondjam, sokszor eszembe jut a mai világ a könyv olvasása közben. A kegyetlenség, manipuláció stb… Mind jelen van ma is. Ilyen szempontból tanulságos lehet a könyv, nem szabad hagyni magunkat elnyomni.
Az összes pozitív szereplőt nagyon szerettem. Violet, ASH ahh*.*, Lucien, Gartner, Sil, Raven, Tolvaj, Ochre… és még sorolhatnám.
Nem tudok többet modnani….
El KELL olvasni.
Ha olvastad az első kötetet, és gondolkozol, hogy elolvasd-e a másodikat is, akkor segítek: olvasd. Ha nem olvastad az első kötetet, akkor csak annyit tudok mondani, hogy itt a karácsony.
Érdemes.
Tényleg.

>!
deen
Amy Ewing: A fehér rózsa

Sajnálom, hogy ilyen rövidke lett a folytatás, mert szívesen olvastam volna bővebben a mágiáról, a paladinokról és a sziget felépítéséről. Violet, Ash és Raven végig menekül a szigeten, hogy eljusson a Farmra, ahol végre biztonságban lehetnek. Az útjuk rázós, sokszor csak hajszálon múlik az életük, végig rettegnek, hogy mikor kapják el őket. Ash-t ráadásul igaztalanul vádolják, így ő lesz az első számú közellenség. Izgalmas volt ez a rész, igazi körömlerágós fajta. A könyv második felében megismerjük Sil-t és a Fehér Rózsát, az ő történetüket és Violet megpróbál azzá válni, amit várnak tőle. Ez azonban korántsem olyan egyszerű. Azért amilyen nehéz elsajátítani és megérteni a mágiát, Violetnek ez elég gyorsan sikerült és ezt egy kicsit sajnálom, mert pont erről a részről szívesen olvastam volna még. Ash-t nagyon sajnáltam, hogy Violeten kívül mindenki lenézi és eszükbe se jut, hogy ő mennyit szenvedett életében. Garnet igazi meglepetés volt, remélem még sokat fog szerepelni. A Fekete Kulcs társasága pedig remélem, végre összeáll. Megint kegyetlen függővéggel zárul a cselekmény, így örülök, hogy már a polcon vár a befejező rész.

>!
Evelena
Amy Ewing: A fehér rózsa

Vannak olyan könyvek, amik trilógiák második részei és azon túl, hogy teljesen „átvezető könyv” hatását keltik az emberben, mást nem is igazán lehetne elmondani róluk. Na, ez pont nem egy ilyen könyv!
Itt a cselekményt még az első részénél is pörgősebbnek éreztem, a karakterek kicsit árnyaltabbak lettek. Adott egy menekülés, ahol a körülmények jócskán összeesküsznek a szereplők ellen. Egy ismerős, aki boldogan és hiszékenyen él a rendszerben, nem értve a körülményeket.
Egy lány, akinek mindent hátra kell hagynia, életveszélyes helyzetekkel szembenézve.
Egy másik lány, akinek az emlékeit is el akarták venni, aki már önmagával is erősen küzd nap mint nap.
Egy fiú, akinek elképzelhetetlenül kemény élete volt, akinek a családja nem tiszteli a saját vérét sem.
Egy másik fiú, aki harcol az igazságért, hiába él jobb körülmények közt, mégis átlát a szitán.
Új helyszín a semmi közepén, új kezdetek, félelmetes igazságok és képességek, egy új valóság, ahol felcsillan a remény.
Izgalmas volt, várom a folytatást.

>!
ViveEe P
Amy Ewing: A fehér rózsa

Hát ez is egy közepesen jó átkötő rész. Izgultam, mert hát csak a fél világon át kellett menekülniük, de azért nem biztos, hogy a fél könyvnek erről kellett volna szólnia.
Viszont előnye volt, hogy más körök nehézségeit is testközelből megtapasztaltuk, és néhány ember megismerésével személyesebbé vált.
Aztán végre odaérünk a Fehér Rózsába és innentől lesz még érdekesebb a történet.
Viszont nekem túl young adult hősnő Violet. 16 éves, és semmilyen olyan adottsága nincs ami miatt én rá bíznék egy mindenki életét érintő forradalmat. Nagyon kedves lány, tiszta szívvel, de azért nem egy Katniss. De tetszik a tehetségük valódi lénye. Mindig szimpatizálok az elem mágiával.
Ami zavart, hogy hamarabb megtanulták a valódi erejüket kezelni, minthogy kimondjuk, hogy Ékkő. Bár Violetnél még elfogadom, szépen volt megírva az ő „ébredése”. A többi összecsapott.
Nagyon kíváncsi vagyok a befejező részre, mert zseniálisan elborzasztó ez a világ, aminek ideje radikálisan megváltoznia.

>!
perpetua P
Amy Ewing: A fehér rózsa

Sajnos sokszor már félve kezdem el olvasni egy trilógia második kötetét, mert annyira vegyes, hogy hogy sikerült. Nagyon örülök, hogy ebben a könyvben nem kellett csalódnom. :)
Talán kicsit izgalmasabb volt a cselekmény, már tudjuk, hogy sokan munkálkodnak az elnyomás ellen. A mi Violet-ünknek kulcsszerepe lehet a harcban és a központban az volt, hogy kezdi jobban megismerni, mire is képes valójában. Nagyon tetszett, hogy újabb rétegeit ismertük meg a mágiának, megfogott, hogy mire is lehetnek képesek a helyettesek. Annyit sajnálok, hogy a romantikus szál kicsit a háttérbe szorult, de szerencsére nem tűnt el Ash, nem szabad megfeledkezni az ő jelenlétéről és ő is szeretné bebizonyítani, hogy nem csak egy egyszerű kísérő, több van benne. Aminek viszont örültem, hogy Raven sokat szerepelt a könyvben. Már az előző könyvben megkedveltem, és sajnos most messze van régi önmagától, de még így is nagyon szeretem, hogy jelen van. Sok mindenen kellett keresztülmennie, de igazi túlélő és remélem, hogy még tartogat valami különlegességet vele kapcsolatban az Írónő. :)
A vége persze megint kicsit megrázott, de az első rész lezárása után nem lepődtem meg, hogy most is függővéggel zárult a könyv. :)


Népszerű idézetek

>!
Zzsófi

Megérdemeljük, hogy szabadok legyünk.

72. oldal

>!
Zzsófi

– Nem is tudom, hogy köszönjem meg.
– Maradj életben – mosolyodik el.

49. oldal

>!
Zzsófi

– A természet önzetlen – mondja. – Csak életben akar maradni. Az emberiség kárt tesz benne, felássa a földet, megmérgezi a vizeket, saját céljaira leigázza a követ, fémet és sziklát.

190. oldal

>!
Sylvanas_Windrunner

– (…) Meg tudnátok győzni, hogy húzzon ki valahogy ebből az ostoba, megrendezett házasságból? Nem élhetem le az életemet Corallal! Miniatűr teáskészleteket gyűjt!

187. oldal, 16. fejezet (Maxim Könyvkiadó Kft, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Garnet
>!
Katara_Phoenix P

– Most már látom mindet. A helyetteseket. Korábban észre sem vettem őket. Csakhogy most már őt látom mindegyikben. – Tudom, hogy Ravenről beszél.

298. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Garnet · Raven Stirling
>!
Zzsófi

– Hát nem érted, hogy szeret? Szeret, és gyűlöli magát, és sosem lesz elég jó, se neked, se a családjának, se senkinek. Ellopták, elragadták, kifordították önmagából, és minden, ami tiszta volt benne, azt hagyták megrohadni és elsorvadni. Szégyelli magát.

100. oldal

>!
DarknessAngel P

Azon a helyen megkeményedik az ember. Tükröt tart elénk, és megmutatja az emberi természet legrosszabb oldalát. Az Ékkő megváltoztatja az embert.

225. oldal


A sorozat következő kötete

Az Ékkő-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Cinder
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Beth Revis: Across the Universe – Túl a végtelenen
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Melissa Landers: Elidegenítve
Veronica Roth: Árnyak és jelek
Michael Grant – Katherine Applegate: Eve & Adam – Éva és Ádám
Patrick Ness: Kés a Zajban