Közös ​titkaink 14 csillagozás

Amy Bloom: Közös titkaink

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„A ​régi szerelemhez semmi sem fogható.”
„Az év egyik legjobb könyve”
Financial Times

Lorena Hickok 1932-ben ismeri meg Eleanor Roosveltet a későbbi elnök, Franklin Roosevelt elnöki kampánya során. Lorena szegény sorban nőtt fel Dél-Dakotában, ám később korának legelismertebb újságírónője lett Amerikában.
Hick, ahogy a barátai hívják, először nem rajong az idealista és előkelő Eleanorért, ám ahogy egyre jobban megismeri, mégis szoros kapcsolat alakul ki közöttük, s a barátságuk végül szerelemmé mélyül.
Lorena invitálására Hick is a Fehér Házba költözik mint a fist lady legjobb barátja. Valódi státusza éppen úgy nyílt titok, mint az, hogy a felesége mellett Franklin Rooselvelt is szeretőket tart. Az éles eszű, független és erős Hick egyszerre csodálja az elnököt, miközben egyik legnagyobb riválisa is.
Versengés és önfeláldozás, szeretet és árulás, gyengédség és kíméletlen harc – Amy Bloom regénye magával ragadó képet fest szenvedélyről,… (tovább)

>!
Libri, Budapest, 2019
252 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634334262 · Fordította: Frei-Kovács Judit
>!
Libri, Budapest, 2019
252 oldal · ISBN: 9789634336266 · Fordította: Frei-Kovács Judit

Most olvassa 2

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

>!
cintiatekla P
Amy Bloom: Közös titkaink

A Közös titkaink visszaemlékezés a szerző szemüvegén keresztül, eközben pedig több dologra is fény derül a két nő kapcsolatából, múltjából, ám számomra mégis a könyv vége volt igazán az, ami miatt azt tudom mondani, hogy ennyire tetszett: Hick és Eleanor időskorukban, még mindig egymáshoz ragaszkodva élnek együtt, amikor Eleanor meghal. Hick nekrológja pedig igazán szívbemarkoló, onnan derül ki igazán, hogy mit is jelentettek ők egymásnak.

Összességében úgy gondolom, hogy ez a regény ha nem is kavar nagy vihart itthon, de biztosan irodalmi csemege: egyrészt a hozzám hasonlóaknak, akik nem sok információval rendelkeznek a szereplőkről, másrészt azoknak, akik valamilyen szinten képben vannak, a Közös titkainkkal pedig bepillantást nyerhetnek a kulisszák mögötti történésekbe.

Bővebben: http://www.teklakonyvei.hu/2019/10/amy-bloom-kozos-titk…

>!
Tóth_Danci
Amy Bloom: Közös titkaink

Nem a Roosevelt házaspár miatt kezdtem neki a könyvnek, ők inkább hírnevet adtak neki, nem az ő titkos viszonyaik érdekeltek, hanem az ajánlóban említett Lorena Hickok története. Meg is ismertem, megszerettem.Jó volt olvasni az életéről és a gondolatiról. Az ami Eleanorral történt csak „hab volt a tortán” és megszépítette a leírtakat. Persze nem lehetett figyelmen kívül hagyni Franklin és Eleanor Rosveltet, a beiktatásokat és további eseményeket.
Szép irodalmi alkotás a maga nemében, jól megírt mondatok, remek körítés. Boldogan , egy jó történettel a fejembe, olvastam az utolsó mondatokat. De…spoiler A történet egészét tekintve persze beláttam, hogy rendben van, de a levonásban érezhető a sértettségem.

>!
termannzsuzsa
Amy Bloom: Közös titkaink

Nem sok könyvet hagyok félbe, ahhoz tényleg nagyon nehezen kell boldogulnom vele. Na ez az a könyv. Néhol egészen olvasmányos, tetszettek a fiatalkori történetmesélős részek, de a politikai és valós idejű keverések és zavaros ki kivel miért és ki kicsoda egyáltalán nem kötött le. Nem tudtam és mivel nem érdekel, nem is akartam követni. Annyi jó és izgalmas könyv vár a polcomon, nem fecsérlem az időm olyanra, ami nem tetszik. Ettől függetlenül lehet ez bejön valakinek, nekem nagyon nem….

>!
konyvkritika
Amy Bloom: Közös titkaink

Nehezen tudom megérteni, hogy ezt a könyvet miért nevezték el az év egyik legjobb könyvének, mert nekem egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet. Se a könyv témája, se a felépítése, se a nyelvezte nem tetszett. A karakterek ábrázolása egyenesen idegesítő volt, a cselekménye szerteágazó és unalmas, helyenként nagyon sok hiányos történelmi háttérrel. Egyedül a könyv utolsó mondatai azok, amik igazán megfogtak, szép és megható megfogalmazása az igaz szerelemnek.

Bővebben a blogomon: https://konyvmoly.com/amy-bloom-kozos-titkaink/


Hasonló könyvek címkék alapján

Leigh Bardugo: Six of Crows – Hat varjú
Tiffany Reisz: Az úrnő
Jandy Nelson: Neked adom a napot
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje
Susan Elizabeth Phillips: Csak Te kellesz!
Madeline Miller: Akhilleusz dala
Alice Walker: Kedves Jóisten
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi