Amire ​nincs magyarázat 33 csillagozás

Amire nincs magyarázat

Hogyan gyulladhat ki egy élő ember minden külső behatás nélkül? Igaz-e, hogy a holtak szellemei egyszercsak megjelennek előttünk, vagy hogy egy holttest a földben harminc év után is oly ép és érintetlen marad, mintha csupán mély álmát aludná?
Véletlennek tűnő egybeesések, hipnózis, gondolatátvitel, szellemidézés, szellemek létezése, tengeri szörnyek, Loch Ness-i szörny, Bermuda-háromszög, UFO-k, stigmatizáció, könnyező és vérző képek, szobrok.
A könyv csupa rejtélyes jelenséggel foglalkozik. Témái roppant változatosak, egyetlen közös vonásuk a titokzatosság. A különféle jelenségeket példák, megtörtént események leírásai színesítik.

>!
Park, Budapest, 1993
206 oldal · ISBN: 9637737952 · Fordította: Szép Dezső
>!
Park, Budapest, 1992
206 oldal · ISBN: 963773712X · Fordította: Szép Dezső
>!
Novotrade, Budapest, 1991
206 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635850344 · Fordította: Szép Dezső

1 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
krlany I+SMP
Amire nincs magyarázat

Én ezt nagyon szerettem ifjú koromban. Minden érdekelt, amit valami kis titokzatosság vett körül, és mindig bennem volt, egyszer megfejtem A titkot. Ha nem ezeket, akkor valamelyiket, valahol. Még nem jött el az a pillanat. Lehet nem is fog. Még mindig érdekel A titok, de már a hétköznapiaknak is tudok örülni, nem kell a nagy világmegváltás.

>!
metahari
Amire nincs magyarázat

a semmit ha megismerjük, nem semmi marad továbbra is?!

>!
Rendbonto
Amire nincs magyarázat

Nagyon-nagyon régen olvastam… pfff… dehogy olvastam, még csak a képeket nézegettem benne, annyira fiatal voltam. Aztán később, mikor már megtanultam olvasni is, végig futottam a könyvet. Nagyon tetszett és magával ragadott. Mindig valami kis borzongás futott végig rajtam, ahányszor a könyv borítójára néztem, mert tudtam, hogy a könyvben foglaltak akár igazak is lehetnek…

>!
Roszka
Amire nincs magyarázat

Hihetetlen történések vannak benne,és elgondolkodunk,hátha majd mi megfejtjük! Pedig………

>!
gabona MP
Amire nincs magyarázat

A fizikatanárom javaslatára olvastam el és forgattam érdeklődve ezt a könyvet. Még valamikor év közben a spontán öngyulladás Istenem, miért hisz benne bárki is? kapcsán került szóba a folytatásával együtt, azonban azt szerencsére most nem találtam. A kinézetét és úgy az egészet egyben nézve olyan, mint ha a Story, a Best, a Lokál, a Ripost (és még sorolhatnám) szerkesztőségét kérték volna meg egy tudományos-ismeretterjesztő anyag összeállítására és ők végül ezt hozták össze – mert attól, hogy Józsi beöltözik jetinek és lefotózzák, még nem fog létezni a hegyi ember. Azt hiszem, Marshallnak az Így jártam anyátokkalból van egy hasonló könyve…

>!
Tüske
Amire nincs magyarázat

Szeretem az ilyen témájú könyveket…..mert rám bízza hogy elhiszem vagy sem.

>!
hbernadett
Amire nincs magyarázat

Ez a könyv vezetett be a természetfeletti dolgok világába!

>!
FruzsinaRacz
Amire nincs magyarázat

annyira féltem tőle :) Van benne egy rész a skizofrénekről- ÓÓÓÓ (ha most is rágondolok- ráz a hideg)brrrr

>!
lennora P
Amire nincs magyarázat

Felsős, általános iskolás koromban olvastam, még a 90-es évek második felében, de sokszor vissza-visszanéztem belőle egy-egy témát, cikket. Nagyon lefoglalt, szerettem.

>!
Péter_Szombati
Amire nincs magyarázat

Kicsit elfogultan adok 5 csillagot, de 4 és felet mindenképp megérdemel. Az utolsó fél annak szól, hogy 6 éves koromban ezt olvastam először, és ez a könyv volt az, ami a paranormális jelenségek iránti érdeklődésemet először felkeltette.

A két szerző tárgyilagosan tárgyalja a különböző jelenségeket, jelenségköröket, a leghíresebb, leginkább megdöbbentő eseteket hívva alapul. Spontán égés, eltűnések, szellemek, levitáció – az egész banda itt van. Szinte mindegyik szekcióban találunk olyan esetet, ami még ma is rejtély. Bátran ajánlom mindenkinek, annak is, aki most kezdi az ismerkedést a témával, és annak is, aki már rutinos benne – a gazdag képanyag és az okos szerkesztés miatt.

Öröm kézbevenni, bár sajnos nincs valami jól ragasztva a kötés: rongyosra olvastam, és a borítója sajnos elvált a gerincétől sok-sok év után – míg ugye más könyveknél ez nem feltétlenül fordul elő.


Hasonló könyvek címkék alapján

Cat Winters: Fekete madarak árnyékában
John Michael Greer: Mágikus lények kalauza
Marek Vadas: A gyógyító
Joyce Reardon: Ellen Rimbauer naplója
Peter Underwood: Szellemek – Hogyan lássuk?
Johann Valentin Andreä – Jan van Rijckenborgh: Rózsakereszt Krisztián Alkémiai Menyegzője I-II.
Patrick Matthews: Sohase mondd, hogy vége!
Ted Andrews: Találkozás a szellemvilág lényeivel – Kapcsolatfelvétel a láthatatlan dimenziókkal
Szabó Judit: Fénysugarak
Halász Emese: Spiritualitás 1.