Kitaszítottak (A mágia rabjai 1.) 87 csillagozás

Amira Stone: Kitaszítottak

Elég ​bátor vagy új útra lépni?

A kissé neveletlen Ene hercegnő szabadságot szeretne, és szívesen elmenekülne a rá váró kötelezettségek elől. Mena pedig az egyetlen ember, akit az istenek mágikus hatalommal ruháztak fel. Ő inkább lenne hercegnő, mint magányos volur.
Egy politikai gond miatt a testvérpárnak veszélyes vidékre kell utaznia: egy néphez, akiket a királyi családjuk igázott le.
Lehet, hogy nem csak halálos veszedelem vár rájuk, hanem a szívükre is veszély leselkedik?
Ray nehéz családi titkokat hurcol. Harcokat vállal a csőcselék szórakoztatására, hogy húgáról gondoskodni tudjon. Ám egy nap nem lapulhat tovább, dühe új útra viszi.
Kein csak az élvezeteket és a dicsőséget hajszolja. De eljön a nap, amikor dönteni kell a saját, és a családja sorsa között.
A mágia valamelyik fiút a volur társának szánja.
De vajon melyiket? Ki az, akitől felragyog a volur ereje?
Egyikük sem tervezte, hogy szerelemre, barátokra, titkokra és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577720

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Kein · Ray · Ene Arden · Damon Haren · Emma · Matu · Mena Arden · Tiiu


Kedvencelte 15

Most olvassa 17

Várólistára tette 281

Kívánságlistára tette 306

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Amira Stone: Kitaszítottak

Fantáziadús és nagyon belevaló történet!
Akadtak benne vicces és fülledt részek is, de váratlan fordulatokban is gazdag. Rég találkoztam ennyire összetett, sokrétű karakterekkel, ugyanis itt nem csak a főszereplők, de a fontosabb mellékszereplők (pl.: Emma, Garth, Arutelu, Tiiu, stb.) is mind csodálatos részletességgel lettek felépítve, és ez igaz a világra is, ahol a történet játszódik. Szerettem a volur-meeshai vonalat, a családnevüket vesztett nemesi családok történetét, az udvari intrikákat, a lázadókról csepegtetett információkat, és a mind pörgősebbé váló sztorit. Engem elvarázsolt, és már most nyűglődöm, hogy hol van a folytatás…

Számomra a legnagyobb és legváratlanabb fordulat Maria Oja vallomása volt, a kedvenceim pedig Ray és Ene voltak.

Bővebben…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2020/02/amira-sto…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577720
1 hozzászólás
deen>!
Amira Stone: Kitaszítottak

Nagyon erős sorozatkezdő könyv volt. Érdekes a világ, bár az elején kicsit zavaros volt a sok információ miatt, így nehezen raktam össze a dolgokat. A négy főszereplő mindegyike más, máshonnan jött, másképp szeretné élni az életét. A hercegnő, aki nem akar királynő lenni, a volur, aki szabad életet szeretne, a kitaszított fiú, aki bármit megtenne a húgáért, és a másik kitaszított, de másként élő Ray, aki elismerést szeretne. Valahogy egyikük sem ott van, ahol lenni szeretne, és bármit megtenne csak hogy másik életet élhessen. Valahol mindegyikük önző, de az események következtében kénytelenek összefogni, ha túl akarnak élni. A cselekmény lassan haladt, mégis mindig történt valami, ami továbbvitt a következő oldalra. Az írónő jól mutatta be a két világ ellentétességét és ahogy egyre több dolog derült ki, annál bonyolultabbá vált a cselekmény. A történet vége igen nagy fordulatokkal bírt, meglepő volt és persze jó kis függő vége van. Tetszett.

vikcs>!
Amira Stone: Kitaszítottak

Az írónő könyvének borítóleplezésén részt vettem nemrégiben és önmagában már a könyv borítója, fülszövege felkeltette az érdeklődésemet a könyv iránt, úgy meg pláne, hogy magyar az alkotó.

Nos, először is szögezzük le, hogy egy elég komplex regényről van itt szó, ráadásul egy sorozat kezdőkötetéről, ami egy fantasy világban játszódik. Eleve ez a felállás elég kemény, hiszen egy fantasy világot felépíteni a nulláról, kitalálni olyan dolgokat, amik nem elcsépeltek és újdonság legyen az olvasók számára, baromi nehéz. Mégis úgy vélem, ezt az akadályt az írónő simán vette.

Egy hihetetlenül izgalmas, fordulatos, bonyolult és csavaros történetet kaptam, amit néhol vicces beszólások tarkítanak. Amint beindult a sztori, nem volt megállás, pörögtek az oldalak és az események, egyre mélyebbre csöppentünk a palotai intrikákba, no és persze a főszereplőink is okoztak fejtörést rendesen.

Ami miatt levontam egy csillagot az a nehézkes indulás volt, valamint néha ide-oda csapongtunk és nem értettem mi van, vissza-vissza kellett olvasgatnom és néha úgy éreztem, az írónő is picit belegabalyodott néhány dologba. Nem nagy hibák, egy kis csiszolással és fejlődéssel kiküszöbölhető, számomra picit zavaró volt, de ennek ellenére nagyon tetszett a könyv, nagyon erős kezdés volt és nagyon várom a folytatást!

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.com/2020/03/amira-stone-…

Molymacska P>!
Amira Stone: Kitaszítottak

Elég hamar hallottam a kötetről, és ennek a kötetnek is végigkövethettem a kiadásának végső fázisát. Itt kell megragadnom az alkalmat, hogy beszéljek arról is, hogy szerintem mennyire furcsa lett ez a könyv kívülről. Bár a korona, mint jelkép tényleg illik a könyvhöz, és tényleg jól néz ki a borító, mégis nekem kicsit furcsa ez, ehhez a könyvhöz. Talán azért, mert a könyv tartalmilag nagyon… erős (itt inkább a tesztoszterontól duzzadó izmokra gondolok) és kevésbé ennyire… lányos. Úgy gondolom, ez lehet, mást is be fog csapni.
A másik furcsaság, nyilván marketing szempontból, az a pötty. Én amikor először beleolvastam, rögtön sötét örvénybe raktam volna (a két férfiszemszög mindenképpen inkább sötétörvényes) és ahogy haladunk a történettel, úgy ingadozik, hogy milyen (vörös, zafír, vagy SÖ). Van benne olyan rész, ami vöröspöttyös, DE nem az egész könyv olyan, mint egy átlagos vöröspöttyös.
A történet négy szereplőről szól, két fiúról, akik lázadók földjén élnek, és bunyóznak a pénzért és így a túlélésért, míg a másik oldalon két női szereplőnk a pompában és csillogásban nem akarják a sorsukat beteljesíteni. Mikor pedig találkozik a négy főszereplő, kiderül, hogy az egyik fiút kiválasztotta a sors, így neki kell a meeishanak lennie. De azt nem tudjuk, melyik, így elindul a történet a négy főszereplővel, akik semmit sem úgy akarnak, ahogy az meg van írva.
A történet erőssége a karakterek: talán legjobban az mutatja ezt, hogy négy nézőpontkarakter is helyet kap a történetben, és mindegyik el tud különülni egymástól. A történet, amit követhetünk nem annyira bonyolult, hogy négyen is mesélhessék, de mégis kellemes volt több nézőpontból akár ugyanazt a problémát megfigyelni. Talán ez adja a könyv vonzerejét, hogy mindent kicsit több szemszögből látunk, kicsit máshogy, de közben ugyanúgy is. Így sokkal jobban láthatjuk egy karakter épülését, fejlődését, a saját szemszögén keresztüli változások által.
Nekem az is nagyon pozitív volt, hogy a szerzőt hallottam a Csillagszóró könyvkarácsonyon a karakterekről beszélni. Bár az én fejemben nem minden állt így össze, tényleg sokat számít, hogy mindegyik karakter kicsit a maga feje után megy, lázadók túlélni, a lányok pedig minden mást akarnak csinálni, csak nem azt, amit nekik kellene. Ezt valószínűleg senki se ismeri fel önszántából, hiszen az kicsit a mi gyarlóságunk, a mi hisztink, a mi nem akarásunk is lenne (emiatt nagyon örültem neki, hogy mégis benne van).
A szemszögváltások elősegítik, hogy a karakterek árnyaltak legyenek, és minden felet meg tudjunk érteni. Néha a karakterek, mint a való életben is, rossz döntéseket hoznak, de láthatjuk az utat, ami a döntéshez vezet, és ez érdekes. Ilyenkor, a rossz döntéseknél az olvasó nem feltétlenül szisszen fel, inkább picit ő is bólogat, hogy milyen igaz, vagy szomorú, mert tudja, hogy ennek nem lesz jó vége.
Talán pont emiatt a legérdekesebb karakter Kein, aki nem egy alapvetően pozitív figura, sok rossz döntése van, mégis valahogy meg tudja érteni az olvasó, hogy mi is történik vele. Valahogy inkább szomorúság lengi körbe, ami miatt rossz döntéseket hoz, és nem egy alapvetően negatív főhősre jellemző negatív érzések. Be kell vallanom, imádom Kein karakterét, és nem csak azért, mert erős (vagy vonzó… igen, nála megy a nyálcsorgatás), hanem azért, mert talán őt tudtam a legjobban megérteni a kötet során.
A történet érdekes, bár a közepén a karakter- és világépítés közben valahogy megült kicsit.
Nem volt rossz, de valahogy kevésbé volt izgalmas az út, amit megtettek, és inkább a
bevezetésen, illetve a lezáráson volt a hangsúly, ez talán azért is volt, így érezhető, mert a közepén konkrétan spoiler
Számomra nagyon furcsa volt a könyv olyan szempontból, hogy nagyjából aki figyel, az elég jól fogja tudni, ki lehet (lesz?) a meeshai. Mármint eléggé ordító, hogy kicsoda, mégis fent tudja tartani az írónő azt a kétséget, hogy lehet, hogy mégsem ő. (igen, itt mondjuk a célcsoport, aki nem én vagyok, biztos sokkal bizonytalanabb a könyvben, mint én :D )
A lezárás zsenialitása, összetettsége pedig mégis kárpótolt a kicsit megült részekért. Bár az is igaz, hogy nem sorozatra készültem, így azt hittem, a legnagyobb meglepetés, hogy ki lesz a meeshai, ehelyett viszont sokkal érdekesebb csatákat olvashattam, hiszen nem csak afelé haladnak a szereplők, hogy a nagy rejtély kiderüljön, hanem egy háború felé is. (ellenben sorozat lesz, szóval még évek, mire a valódi befejezést is olvashatom).
A világ érdekes, mert bár egy részét megismertük, de még pont annyi lehet rejtve előttünk, illetve pont olyan lehetőségek vannak benne így is, amiket akár novellákban, akár a következő könyvben is szívesen olvasnék. (nagyon sajnálom, hogy a Gyöngyfüzérbe nem került bele a hugica otthon maradt történetiéből valami…)
Mindent egybevetve nem tökéletes könyv, de mégis jó. Kellemes olvasni, a szereplők történetei néha húsbavágóak, a vége egy hatalmas döbbent, és csak azt tudom mondani, várom a folytatást.

Papírra_vetett_gondolataim>!
Amira Stone: Kitaszítottak

Amira Stone egy elsőkönyves szerzőnk, ami egyáltalán nem elhanyagolható tény, márpedig azért sem, mert én ezt egyáltalán nem éreztem a történeten. Szerintem az írónő egy hihető, szerethető fantasy világot alkotott, ahol azért egyáltalán nincs egyszerű dolguk a szereplőknek. Számomra a történetben megjelenő karakterek érdekesek és szerethetőek voltak, mindenkivel tudtam egy kicsit valami miatt azonosulni. A kötet vége felé pedig úgy beindultak az események, hogy csak kapkodtam a fejem, hogy mennyi minden történik. Remélem, azért az írónő dolgozik már a folytatáson mert már nagyon kíváncsi vagyok, hogy a számomra legkedvesebb szereplőknek hogyan is alakul a sorsuk.

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2020/03/a…

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Amira Stone: Kitaszítottak

A mágia rabjai 1

Gyönyörű borító, színvonalas tartalom.
Ez egy eszméletlenül jó könyv volt, boldog vagyok hogy olvashattam, imádtam minden sorát.
Egy számomra új tehetséges hazai író alkotását ismerhettem meg, amit ezúton is köszönök és gratulálok hozzá kedves Amira Stone. Érett munka, semmi hibát nem találtam benne, igazán élveztem az olvasását.
Sok szereplős alkotás és a különböző karakterek szemszögéből olvashattam az eseményeket, amik bővelkedtek izgalomban és igen szerteágazó emberi sorsokkal, amik természetesen összefonódtak.
Egy szegregált társadalomról szólt, ami évszázadokkal korábban véres hatalmi harcok miatt szakadt ketté, az elit dúskál, a kitaszított rétegek éheznek, ami magában hordja a lázadás magvait.
A fiatal főszereplők élete egy jóslat miatt összefonódik, mindkét oldalról sorsuk eggyé válik, és végigkövethető az egyéni sorsuk, gondolataik, álmaik és a valóság kínálta lehetőségeik.
Mindez pörgős, izgalmas, letehetetlen formában.
Imádtam ezt a könyvet a szereplőket és a meglepő fordulatokat. Igen meglepő volt számomra a végkifejlet, egyáltalán nem gondoltam arra a szereplőre, aki végül vérfürdőbe taszította az eseményeket.
Enyhén függő vége van és remélem hamar megíródik és olvashatóvá válik a következő rész.

Kedves KMK, egyetlen problémám volt a könyvvel, olyan apró betűkkel nyomták, hogy majd kifolyt a szemem, mire a végére értem, ami persze semmit nem vont le a tartalom értékéből. Ha javasolhatnám a következő résznél, inkább nyomják vékonyabb papírra, de kétszer akkora betűkkel. :)

diamondfox P>!
Amira Stone: Kitaszítottak

Tetszett is meg nem is. 「(゚ペ)

Ahogy többen is írták, rohadt lassan indult be a történet, igencsak nagy lére lett eresztve a világfelvezetés – és igazából tökre úgy érzem, hogy le lett írva 200 oldalnyi felépítés, és egyébként semmit nem tudtam meg. Valamiért ezt érzem, pedig tényleg kaptam infókat.
Küzdöttem vele, bevallom, eléggé lehúzta a kedvem, azt hittem, hogyha VP, akkor gyorsan olvasós – azért is szoktam ilyet választani, hogyha valami gyors, kevésbé gondolkodósat akarok. Itt kaptam egy nagyon furcsán kivitelezett szerelmi háromszöget, tele gonoszokkal és kevésbé gonoszokkal; alja népekkel és királyi felsőbbrendűekkel, plusz hatalmas kaotikussággal.
És a legjobb az egészben, hogy szerintem nem történt semmi ebben a kötetben azon kívül, hogy hirtelen felbukkantak a lázadók és akkor most döntsd el, hogy velük vagy vagy ellenük. Annyira tipikus a felállás, hogy meg sem lepődtem a végén. Viszont akkor mire fel ez a 3,5 csillag? Mert érzem benne a fejlődési lehetőséget! Most, hogy már a világot megismerhettük, tudjuk a karaktereket, tudjuk a motivációikat, lehet tovább dolgozni a tényleges történésekkel – bízom benne, hogy a folytatás sokkal izgalmasabb lesz. (*•̀ᴗ•́*)و ̑̑

2 hozzászólás
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Amira Stone: Kitaszítottak

Szeretem azokat a könyveket, amik meg tudnak lepni. Amik olyan WTF csavarokat szállítanak, hogy csak hebegek-habogok. Ez a könyv a szememben tele volt csavarokkal, dramaturgiai tetőpontokkal. Külön élvezet volt, ahogy az írónő egybefonta a négy karakter útját, rengeteg jó megoldást kaptunk. Szeretem az okosan felépített könyveket és külön jó pont, ha tudok agyalni a köteten. Márpedig itt sikerült, és ez még nagyobb élménnyé tette az olvasást.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2020/02/konyvkritika-amira-stone…

tinuviel89>!
Amira Stone: Kitaszítottak

Meglepően jó volt. Érdekes világfeldolgozást kaptam, és várom a folytatást.

R4ms3s P>!
Amira Stone: Kitaszítottak

Az első kötet egy nagyon jó kezdése egy pörgős, izgalmas fantasy sorozatnak. Rengeteg minden történik, nagyon sok szereplőt ismerhetünk meg, így biztos vagyok benne, hogy még napokig ezen fog kattogni az agyam.

Kezdjük a pozitívval. A történet jó, az enyhe fantasy világ felépítse érdekfeszítő. Az írónő stílusa tetszik, bár szerintem nagyon kezdő még.
A főszereplők érdekesen lettek kidolgozva bár néha úgy éreztem túlságosan is összefolyik a jellemük, és nem maradtak hűek az eredeti karakterükhöz. De nem volt ez zavaró. Kein és Damon volt a kedvencem, mert ők tudták mit akarnak, mit miért csinálnak. Ene iránt vegyes érzelmeim voltak mert néha bátor volt, néha hisztis, így nem tudtam hová tenni, ahogy Rayt sem, mert szerintem ő volt az egyetlen, aki azt sem tudja mit csinál. Néha úgy éreztem, hogy ez a könyv sokkal jobb lett volna, ha a 4 szereplő szálat lecsökkentjük kettőre, de a könyv végére már ezt nem bántam.
Inkább volt ez romantikus könyv, mint fantasy, ami nagyon meglepett engem, mert bevallom nem ezt vártam.

Ami viszont nem tetszett az az, hogy minden túl lett bonyolítva és a nehézkes kezdés után néha belezavarodtam a történésekbe. Ez egy olyan típusú könyv, amit ha leraksz órákra akkor nehezen rázódsz vissza a könyvbe mert minden cselekményt és nevet meg kell annyira jegyezni, hogy ha napokig elhúzod akkor biztos vagyok benne, hogy mikor eljutsz a végére, a nagy fordulathoz, ott fogsz ülni gondolkodva, hogy eddig mi is történt. Ezért az ember kénytelen, hogy ne tegye le hosszabb ideig.

Az erős kezdés után remélem nem fog mélyzuhanásba menni a sorozat. Bár szerintem csak jobb lesz a történet így bizakodva várom a folytatást.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577720

Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Annyira fafejű vagy, hogy azon se csodálkoznék, ha holnapra lombkorona nőne a homlokodra.

1 hozzászólás
Könyvmolyképző KU>!

Tiszta szívemből gyűlöllek, mert még sose láttam nálad gyönyörűbbet.

Könyvmolyképző KU>!

– A felcser túl jó munkát végzett – állapítja meg.
– Rendkívül tehetséges, szerintem még a karót is képes lenne kihúzni a seggedből.

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damon Haren · Ene Arden
Könyvmolyképző KU>!

– Ha bántani mersz, sikítok.
Bántani? Amiket szívem szerint tennék vele, attól garantáltan sikoltozna, de nem segítségért. A másik kezében lévő kardra siklik a pillantásom
– Ezt én is mondhatnám.
– Megnézném, ahogy segítségért kiáltasz.
– Ha ez a vágyad, akkor csak küld a szobámba a nevelőnődet. Félmeztelenül.

276. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ene Arden · Ray
Könyvmolyképző KU>!

– Megfeleltem az igényeidnek? – szólal meg ekkor elfúló hangon.
– Mire gondolsz?
– A kis játékodra.

Egy darabig szótlanul nézzük egymást, végül erőt gyűjtök, és ártatlanságot színlelve ellágyítom a hangom.
– Miből gondolod, hogy közöm volt hozzá?
– Az illatodból.
– Kutyának hiszed magad?

bookaholic_angel>!

– Ha bántani mersz, sikítok.
Bántani? Amiket szívem szerint tennék vele, attól garantáltan sikoltozna, de nem segítségért.

Kapcsolódó szócikkek: Ene Arden · Ray
Könyvmolyképző KU>!

Egyszer egy öreg kocsmáros azt mondta nekem, mindig a vég a legszebb, mert akkor már tudjuk, mit veszítünk. Igaza volt. Kezdem piszkosul érezni, hogy mit hagyok magam mögött.

Könyvmolyképző KU>!

– Eltűrted, hogy semmibe vegyem és bántsam a hercegnőt, de azt már nem, hogy ugyanezt tegyem a lánnyal, aki benned lakozik.

Júlia2005>!

Félig törött szárnnyal, megtépve és elhagyva
Felőröl a hiányod, megfojt a bánata.
Nélküled én sem lélegzem, hajnalra nem mozdulok.
A halál csókja után én is szárnyra kaphatok.
Aztán csak szállunk, szállunk egyre messzebb
Az égnél is feljebb,
Túl a végtelenbe
örökké szeretve.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete
Anna Banks: Poszeidón
Kelly Oram: Örökkön-örökké
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Jeaniene Frost: Síri csendben
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Joss Stirling: Misty