Kitaszítottak (A mágia rabjai 1.) 44 csillagozás

Amira Stone: Kitaszítottak

Elég ​bátor vagy új útra lépni?

A kissé neveletlen Ene hercegnő szabadságot szeretne, és szívesen elmenekülne a rá váró kötelezettségek elől. Mena pedig az egyetlen ember, akit az istenek mágikus hatalommal ruháztak fel. Ő inkább lenne hercegnő, mint magányos volur.
Egy politikai gond miatt a testvérpárnak veszélyes vidékre kell utaznia: egy néphez, akiket a királyi családjuk igázott le.
Lehet, hogy nem csak halálos veszedelem vár rájuk, hanem a szívükre is veszély leselkedik?
Ray nehéz családi titkokat hurcol. Harcokat vállal a csőcselék szórakoztatására, hogy húgáról gondoskodni tudjon. Ám egy nap nem lapulhat tovább, dühe új útra viszi.
Kein csak az élvezeteket és a dicsőséget hajszolja. De eljön a nap, amikor dönteni kell a saját, és a családja sorsa között.
A mágia valamelyik fiút a volur társának szánja.
De vajon melyiket? Ki az, akitől felragyog a volur ereje?
Egyikük sem tervezte, hogy szerelemre, barátokra, titkokra és… (tovább)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577720

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Ray


Kedvencelte 5

Most olvassa 11

Várólistára tette 224

Kívánságlistára tette 263

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
AniTiger MP
Amira Stone: Kitaszítottak

Fantáziadús és nagyon belevaló történet!
Akadtak benne vicces és fülledt részek is, de váratlan fordulatokban is gazdag. Rég találkoztam ennyire összetett, sokrétű karakterekkel, ugyanis itt nem csak a főszereplők, de a fontosabb mellékszereplők (pl.: Emma, Garth, Arutelu, Tiiu, stb.) is mind csodálatos részletességgel lettek felépítve, és ez igaz a világra is, ahol a történet játszódik. Szerettem a volur-meeshai vonalat, a családnevüket vesztett nemesi családok történetét, az udvari intrikákat, a lázadókról csepegtetett információkat, és a mind pörgősebbé váló sztorit. Engem elvarázsolt, és már most nyűglődöm, hogy hol van a folytatás…

Számomra a legnagyobb és legváratlanabb fordulat Maria Oja vallomása volt, a kedvenceim pedig Ray és Ene voltak.

Bővebben…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2020/02/amira-sto…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577720
1 hozzászólás
>!
vikcs P
Amira Stone: Kitaszítottak

Az írónő könyvének borítóleplezésén részt vettem nemrégiben és önmagában már a könyv borítója, fülszövege felkeltette az érdeklődésemet a könyv iránt, úgy meg pláne, hogy magyar az alkotó.

Nos, először is szögezzük le, hogy egy elég komplex regényről van itt szó, ráadásul egy sorozat kezdőkötetéről, ami egy fantasy világban játszódik. Eleve ez a felállás elég kemény, hiszen egy fantasy világot felépíteni a nulláról, kitalálni olyan dolgokat, amik nem elcsépeltek és újdonság legyen az olvasók számára, baromi nehéz. Mégis úgy vélem, ezt az akadályt az írónő simán vette.

Egy hihetetlenül izgalmas, fordulatos, bonyolult és csavaros történetet kaptam, amit néhol vicces beszólások tarkítanak. Amint beindult a sztori, nem volt megállás, pörögtek az oldalak és az események, egyre mélyebbre csöppentünk a palotai intrikákba, no és persze a főszereplőink is okoztak fejtörést rendesen.

Ami miatt levontam egy csillagot az a nehézkes indulás volt, valamint néha ide-oda csapongtunk és nem értettem mi van, vissza-vissza kellett olvasgatnom és néha úgy éreztem, az írónő is picit belegabalyodott néhány dologba. Nem nagy hibák, egy kis csiszolással és fejlődéssel kiküszöbölhető, számomra picit zavaró volt, de ennek ellenére nagyon tetszett a könyv, nagyon erős kezdés volt és nagyon várom a folytatást!

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.com/2020/03/amira-stone-…

>!
Molymacska P
Amira Stone: Kitaszítottak

Elég hamar hallottam a kötetről, és ennek a kötetnek is végigkövethettem a kiadásának végső fázisát. Itt kell megragadnom az alkalmat, hogy beszéljek arról is, hogy szerintem mennyire furcsa lett ez a könyv kívülről. Bár a korona, mint jelkép tényleg illik a könyvhöz, és tényleg jól néz ki a borító, mégis nekem kicsit furcsa ez, ehhez a könyvhöz. Talán azért, mert a könyv tartalmilag nagyon… erős (itt inkább a tesztoszterontól duzzadó izmokra gondolok) és kevésbé ennyire… lányos. Úgy gondolom, ez lehet, mást is be fog csapni.
A másik furcsaság, nyilván marketing szempontból, az a pötty. Én amikor először beleolvastam, rögtön sötét örvénybe raktam volna (a két férfiszemszög mindenképpen inkább sötétörvényes) és ahogy haladunk a történettel, úgy ingadozik, hogy milyen (vörös, zafír, vagy SÖ). Van benne olyan rész, ami vöröspöttyös, DE nem az egész könyv olyan, mint egy átlagos vöröspöttyös.
A történet négy szereplőről szól, két fiúról, akik lázadók földjén élnek, és bunyóznak a pénzért és így a túlélésért, míg a másik oldalon két női szereplőnk a pompában és csillogásban nem akarják a sorsukat beteljesíteni. Mikor pedig találkozik a négy főszereplő, kiderül, hogy az egyik fiút kiválasztotta a sors, így neki kell a meeishanak lennie. De azt nem tudjuk, melyik, így elindul a történet a négy főszereplővel, akik semmit sem úgy akarnak, ahogy az meg van írva.
A történet erőssége a karakterek: talán legjobban az mutatja ezt, hogy négy nézőpontkarakter is helyet kap a történetben, és mindegyik el tud különülni egymástól. A történet, amit követhetünk nem annyira bonyolult, hogy négyen is mesélhessék, de mégis kellemes volt több nézőpontból akár ugyanazt a problémát megfigyelni. Talán ez adja a könyv vonzerejét, hogy mindent kicsit több szemszögből látunk, kicsit máshogy, de közben ugyanúgy is. Így sokkal jobban láthatjuk egy karakter épülését, fejlődését, a saját szemszögén keresztüli változások által.
Nekem az is nagyon pozitív volt, hogy a szerzőt hallottam a Csillagszóró könyvkarácsonyon a karakterekről beszélni. Bár az én fejemben nem minden állt így össze, tényleg sokat számít, hogy mindegyik karakter kicsit a maga feje után megy, lázadók túlélni, a lányok pedig minden mást akarnak csinálni, csak nem azt, amit nekik kellene. Ezt valószínűleg senki se ismeri fel önszántából, hiszen az kicsit a mi gyarlóságunk, a mi hisztink, a mi nem akarásunk is lenne (emiatt nagyon örültem neki, hogy mégis benne van).
A szemszögváltások elősegítik, hogy a karakterek árnyaltak legyenek, és minden felet meg tudjunk érteni. Néha a karakterek, mint a való életben is, rossz döntéseket hoznak, de láthatjuk az utat, ami a döntéshez vezet, és ez érdekes. Ilyenkor, a rossz döntéseknél az olvasó nem feltétlenül szisszen fel, inkább picit ő is bólogat, hogy milyen igaz, vagy szomorú, mert tudja, hogy ennek nem lesz jó vége.
Talán pont emiatt a legérdekesebb karakter Kein, aki nem egy alapvetően pozitív figura, sok rossz döntése van, mégis valahogy meg tudja érteni az olvasó, hogy mi is történik vele. Valahogy inkább szomorúság lengi körbe, ami miatt rossz döntéseket hoz, és nem egy alapvetően negatív főhősre jellemző negatív érzések. Be kell vallanom, imádom Kein karakterét, és nem csak azért, mert erős (vagy vonzó… igen, nála megy a nyálcsorgatás), hanem azért, mert talán őt tudtam a legjobban megérteni a kötet során.
A történet érdekes, bár a közepén a karakter- és világépítés közben valahogy megült kicsit.
Nem volt rossz, de valahogy kevésbé volt izgalmas az út, amit megtettek, és inkább a
bevezetésen, illetve a lezáráson volt a hangsúly, ez talán azért is volt, így érezhető, mert a közepén konkrétan spoiler
Számomra nagyon furcsa volt a könyv olyan szempontból, hogy nagyjából aki figyel, az elég jól fogja tudni, ki lehet (lesz?) a meeshai. Mármint eléggé ordító, hogy kicsoda, mégis fent tudja tartani az írónő azt a kétséget, hogy lehet, hogy mégsem ő. (igen, itt mondjuk a célcsoport, aki nem én vagyok, biztos sokkal bizonytalanabb a könyvben, mint én :D )
A lezárás zsenialitása, összetettsége pedig mégis kárpótolt a kicsit megült részekért. Bár az is igaz, hogy nem sorozatra készültem, így azt hittem, a legnagyobb meglepetés, hogy ki lesz a meeshai, ehelyett viszont sokkal érdekesebb csatákat olvashattam, hiszen nem csak afelé haladnak a szereplők, hogy a nagy rejtély kiderüljön, hanem egy háború felé is. (ellenben sorozat lesz, szóval még évek, mire a valódi befejezést is olvashatom).
A világ érdekes, mert bár egy részét megismertük, de még pont annyi lehet rejtve előttünk, illetve pont olyan lehetőségek vannak benne így is, amiket akár novellákban, akár a következő könyvben is szívesen olvasnék. (nagyon sajnálom, hogy a Gyöngyfüzérbe nem került bele a hugica otthon maradt történetiéből valami…)
Mindent egybevetve nem tökéletes könyv, de mégis jó. Kellemes olvasni, a szereplők történetei néha húsbavágóak, a vége egy hatalmas döbbent, és csak azt tudom mondani, várom a folytatást.

>!
Papírra_vetett_gondolataim
Amira Stone: Kitaszítottak

Amira Stone egy elsőkönyves szerzőnk, ami egyáltalán nem elhanyagolható tény, márpedig azért sem, mert én ezt egyáltalán nem éreztem a történeten. Szerintem az írónő egy hihető, szerethető fantasy világot alkotott, ahol azért egyáltalán nincs egyszerű dolguk a szereplőknek. Számomra a történetben megjelenő karakterek érdekesek és szerethetőek voltak, mindenkivel tudtam egy kicsit valami miatt azonosulni. A kötet vége felé pedig úgy beindultak az események, hogy csak kapkodtam a fejem, hogy mennyi minden történik. Remélem, azért az írónő dolgozik már a folytatáson mert már nagyon kíváncsi vagyok, hogy a számomra legkedvesebb szereplőknek hogyan is alakul a sorsuk.

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2020/03/a…

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Amira Stone: Kitaszítottak

A mágia rabjai 1

Gyönyörű borító, színvonalas tartalom.
Ez egy eszméletlenül jó könyv volt, boldog vagyok hogy olvashattam, imádtam minden sorát.
Egy számomra új tehetséges hazai író alkotását ismerhettem meg, amit ezúton is köszönök és gratulálok hozzá kedves Amira Stone. Érett munka, semmi hibát nem találtam benne, igazán élveztem az olvasását.
Sok szereplős alkotás és a különböző karakterek szemszögéből olvashattam az eseményeket, amik bővelkedtek izgalomban és igen szerteágazó emberi sorsokkal, amik természetesen összefonódtak.
Egy szegregált társadalomról szólt, ami évszázadokkal korábban véres hatalmi harcok miatt szakadt ketté, az elit dúskál, a kitaszított rétegek éheznek, ami magában hordja a lázadás magvait.
A fiatal főszereplők élete egy jóslat miatt összefonódik, mindkét oldalról sorsuk eggyé válik, és végigkövethető az egyéni sorsuk, gondolataik, álmaik és a valóság kínálta lehetőségeik.
Mindez pörgős, izgalmas, letehetetlen formában.
Imádtam ezt a könyvet a szereplőket és a meglepő fordulatokat. Igen meglepő volt számomra a végkifejlet, egyáltalán nem gondoltam arra a szereplőre, aki végül vérfürdőbe taszította az eseményeket.
Enyhén függő vége van és remélem hamar megíródik és olvashatóvá válik a következő rész.

Kedves KMK, egyetlen problémám volt a könyvvel, olyan apró betűkkel nyomták, hogy majd kifolyt a szemem, mire a végére értem, ami persze semmit nem vont le a tartalom értékéből. Ha javasolhatnám a következő résznél, inkább nyomják vékonyabb papírra, de kétszer akkora betűkkel. :)

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog
Amira Stone: Kitaszítottak

Szeretem azokat a könyveket, amik meg tudnak lepni. Amik olyan WTF csavarokat szállítanak, hogy csak hebegek-habogok. Ez a könyv a szememben tele volt csavarokkal, dramaturgiai tetőpontokkal. Külön élvezet volt, ahogy az írónő egybefonta a négy karakter útját, rengeteg jó megoldást kaptunk. Szeretem az okosan felépített könyveket és külön jó pont, ha tudok agyalni a köteten. Márpedig itt sikerült, és ez még nagyobb élménnyé tette az olvasást.

Bővebben a blogon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2020/02/konyvkritika-amira-stone…

>!
csfannie P
Amira Stone: Kitaszítottak

"Nagy elvárásokkal vágtam bele a könyvbe, és ennek az egyik oka a varázslatos borító volt. Reménykedtem abban, hogy legalább annyira fog tetszeni ez a kötet, mint a legutóbbi olvasmányaim, de sajnos csalódnom kellett. A szereplők közül Ene lett a kedvencem, aki egy bátor, erős karakter, és az ő szemszögét éreztem a legkiemelkedőbbnek, míg a többiek idegesítettek.
Nem gondolom úgy, hogy nekem ez egy újraolvasós könyv lenne, de ízlések és pofonok. Ettől függetlenül várom a folytatást, hiszen elég erőteljes függővége van ennek a kötetnek, és kíváncsian várom, hogy mi fog történni Nebessenben ezek után."

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2020/02/amira-stone-…

>!
Judit_Megyeri IP
Amira Stone: Kitaszítottak

Előre leszögezem, hogy nem vagyok nagy fantasy rajongó, viszont ennek a regénynek már az Aranymosáson kikerült részlete is megfogott két éve. Abból is felvillant, hogy olyanok lesznek a szereplők, akiket én szeretni szoktam: nem egydimenziósak, hanem szépen árnyalt, igazi emberek, gyengeségekkel együtt. Egyikük sem igazi hős alkat. Ray túl forrófejű, Kein önző, Ene vadóc, Mena túl gyenge. Mind a négyen ágálnak a sorsuk ellen, közben próbálnak helyt állni, ami persze nem mindig sikerül, sokszor hibáznak, sokszor rossz eszközhöz nyúlnak, de éppen ezek miatt lesznek olyan izgalmas karakterek.

Maga a történet gördülékeny, jól olvastatja magát. A cselekmény ugyan picit lassan bontakozik ki, és a közepén úgy éreztem, egy kicsit le is ült, de aztán az utolsó száz oldalon jól felpörögtek az események. Ki kell emelnem, hogy az írónő remekül bánt a rejtélyekkel, pont jó helyen derültek ki a nagy titkok, sokszor bombaként robbanva. Ray és Ene kettősét annak ellenére nagyon szerettem, hogy az elején az én ízlésemnek túl hirtelen jött a túl elsöprő vonzalom. spoiler Később viszont az írónő szépen árnyalta Ray és Ene kapcsolatát, érezni lehetett köztük az ellenszenvvel vegyes vonzódást. És bár Kein volt a kedvenc szereplőm mind közül, mert imádtam a stílusát, meg hogy mindig a jó és a rossz határán egyensúlyozott, de az Emma iránti vonzalmát nagyon nem szerettem. Nem éreztem annyira megalapozottnak, és ezért nem is tudtam komolyan venni, inkább gondoltam azt, hogy a visszautasított férfi hiúsága, mint igazi szerelem.

A világépítés bennem nem hagyott semmi hiányérzetet. Jól magam elé tudtam képzelni a világot, megismertem a viszonyokat anélkül, hogy túl hosszan részletezte volna az írónő a – számomra – mindig kicsit unalmas hátteret. Maradtak ugyan homályos foltok a történet elolvasása után, amik nyilván a következő részből fognak kiderülni, ám ennek ellenére sem éreztem azt, hogy a regény ne lenne egy kerek egész. A vége persze folytatásért kiált, de nem zárul irgalmatlan nagy függővéggel.

Jó szívvel ajánlom azoknak, akik szeretik a karakterközpontú, érzelmekkel fűszerezett, könnyedebb fantasykat.

https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2020/02/vele…

>!
ribizli0414
Amira Stone: Kitaszítottak

A fülszöveg igazán ígéretes volt, és első könyvnek nagyon is remek. Különleges volt a világ is, amit az írónő létrehozott. Ritkán futok bele olyan világépítésbe a zsáneren belül, ami valami teljesen újat tud hozni, de itt bizony sikerült. Elég bonyolult is volt megértenem, kellett hozzá az egész kötet, hogy körvonalazódjon a rendszer, hogyan épül fel a társadalom, a mágia ebben a világban.
Adott négy nézőpontkarakter, akik szemein keresztül ismerjük meg a történetet. Ebből egy egyáltalán nem volt számomra érdekes, szinte semmit nem adott hozzá a történethez a személyisége, csak magát a lappangó tényt, amit titkolni próbált. A többieket nagyon szerettem, ők határozottan körvonalazott személyiségek voltak és jó volt belelátni a gondolataikba. Egy elnyomott társadalom zendülése, harcok, árulás, politika, gyűlöletből szerelem és (számomra egy kivételével) izgalmas karakterek gondoskodnak arról, hogy kiszakítsanak minket a valóságból. A könyv második felében volt néhány csavar, ami nagyot lendített a cselekményen. Negatívumnak egyedül azt tudnám felhozni, hogy spoiler
A besorolását illetően ez egy vérvörös pöttyösre sikeredett, néhol durvább, mint amit úgy általában a VP könyvektől megszoktunk, de ez a világ megköveteli a némileg több brutalitást. A borító pedig gyönyörű! Várom a következő részt!

>!
Nyuszibusz
Amira Stone: Kitaszítottak

Bevallom, hogy egy megszokott vörös pöttyös könyvre számítottam. De! Nem azt kaptam, hanem egy nagyon összetett, jól kidolgozott könyvet, ahol a szerelmi szál másodlagos.
A borító alapján is azt gondolná az ember, hogy eléggé „csajos” pedig nem. Mondjuk pont a borítóba szerettem bele először, a fülszöveg is megfogott.
Izgalmas, bonyolult és csavaros történetet kaptunk tele politikával és intrikával.
A négy főszereplőből kettővel szimpatizálokspoiler kettővel pedig nem spoiler :D Pedig először mindenki szimpatikus volt, és olvasás közben ahogy jobban megismertem őket, úgy alakultak az én érzéseim is velük kapcsolatban. Első könyvnek erős volt szerintem, kíváncsian várom a folytatást. Remélem lesz olyan jó mint ez :)


Népszerű idézetek

>!
Könyvmolyképző KU

Annyira fafejű vagy, hogy azon se csodálkoznék, ha holnapra lombkorona nőne a homlokodra.

1 hozzászólás
>!
Könyvmolyképző KU

Tiszta szívemből gyűlöllek, mert még sose láttam nálad gyönyörűbbet.

>!
Könyvmolyképző KU

– A felcser túl jó munkát végzett – állapítja meg.
– Rendkívül tehetséges, szerintem még a karót is képes lenne kihúzni a seggedből.

>!
Könyvmolyképző KU

– Ha bántani mersz, sikítok.
Bántani? Amiket szívem szerint tennék vele, attól garantáltan sikoltozna, de nem segítségért. A másik kezében lévő kardra siklik a pillantásom
– Ezt én is mondhatnám.
– Megnézném, ahogy segítségért kiáltasz.
– Ha ez a vágyad, akkor csak küld a szobámba a nevelőnődet. Félmeztelenül.

>!
Könyvmolyképző KU

– Megfeleltem az igényeidnek? – szólal meg ekkor elfúló hangon.
– Mire gondolsz?
– A kis játékodra.

Egy darabig szótlanul nézzük egymást, végül erőt gyűjtök, és ártatlanságot színlelve ellágyítom a hangom.
– Miből gondolod, hogy közöm volt hozzá?
– Az illatodból.
– Kutyának hiszed magad?

>!
bookaholic_angel

– Ha bántani mersz, sikítok.
Bántani? Amiket szívem szerint tennék vele, attól garantáltan sikoltozna, de nem segítségért.

>!
Könyvmolyképző KU

Egyszer egy öreg kocsmáros azt mondta nekem, mindig a vég a legszebb, mert akkor már tudjuk, mit veszítünk. Igaza volt. Kezdem piszkosul érezni, hogy mit hagyok magam mögött.

>!
Könyvmolyképző KU

– Eltűrted, hogy semmibe vegyem és bántsam a hercegnőt, de azt már nem, hogy ugyanezt tegyem a lánnyal, aki benned lakozik.

>!
Júlia2005

Félig törött szárnnyal, megtépve és elhagyva
Felőröl a hiányod, megfojt a bánata.
Nélküled én sem lélegzem, hajnalra nem mozdulok.
A halál csókja után én is szárnyra kaphatok.
Aztán csak szállunk, szállunk egyre messzebb
Az égnél is feljebb,
Túl a végtelenbe
örökké szeretve.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom – Egy birodalom végzete
Anna Banks: Poszeidón
Kelly Oram: Örökkön-örökké
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Jeaniene Frost: Síri csendben
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Joss Stirling: Misty