These ​Broken Stars (Starbound 1.) 13 csillagozás

Amie Kaufman – Meagan Spooner: These Broken Stars Amie Kaufman – Meagan Spooner: These Broken Stars Amie Kaufman – Meagan Spooner: These Broken Stars

Lilac LaRoux and Tarver Merendsen never should have met. She’s the socialite daughter of the richest man in the galaxy, and he’s a decorated soldier fighting back rebellions on newly terraformed planets. But when the vast luxury spaceliner they’re both traveling on crashes, they find themselves thrown together as the two sole survivors on an unknown planet.

As they survive harsh conditions and dwindling supplies—not to mention each other—the two begin to uncover a mystery surrounding the abandoned planet that neither of them could have guessed.

The first in a trilogy, THESE BROKEN STARS sets into motion a series of timeless, standalone love stories that span galaxies—and are linked by their shared worlds and one mysterious enemy.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Hyperion, 2014
374 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781423171218
>!
Hyperion, 2013
374 oldal · ISBN: 9781423171027
>!
374 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781743318522

2 további kiadás


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Meeraval_Marnath>!
Amie Kaufman – Meagan Spooner: These Broken Stars

El sem hiszem, hogy elolvastam ezt a könyvet.
Nagyon nem akaródzott anno ezt elolvasnom, nagyon nyálasnak tűnt. Kijött magyarul, még mindig nem akartam. Aztán egy közös olvasás végett mégis kezembe vettem az angolt. És tejóég. Miértnemakartamelolvasni?
Igen, nyálas, rettentően idegesítő verziója a nyálasságnak, de nem tud érdekelni, mert mindemellett remek története van. Mikor már azt hittem, hogy unalmas lesz az egész, az írópáros rendes megcsavarta a dolgokat. Természetesen, ehhez a csavarokat az én államból szedték ki, sokáig tartott fölszedni a földről az állam és visszatenni, de megérte. A végén már kapkodtam a fejem, pláne, hogy a vége felé jött minden össze. Zh-k és vizsgák, költözés, munkakeresés, köszipuszi.
A folytatásától kicsit tartok, bár ha ugyanúgy csalódni fogok abban, mint a These Broken Stars-ban, akkor inkább tartok tőle. Hmm, BookDepo~?

Rileey>!
Amie Kaufman – Meagan Spooner: These Broken Stars

Itt egy ékes példa arra, hogyan írjunk rettenetes romantikát. Szívesen felpofoztam volna mindkét szereplőt, de főleg Lilacot. Még egy ilyen bosszantó nőszemélyt! A főhősök közti kapcsolat a tipikus eleinte-utállak-aztán-belédszeretek-de-azt-gondolom-hogy-a-másik-utál típusú. Csakhogy ez elképesztően erőltetett. Már maga a felütés is totálisan abszurd, de máshogy nem lehetett megoldani: Tarver egyszerűen nem ismeri fel az univerzum leghíresebb emberének kb. ugyanolyan híres lányát. Mindenki az égvilágon tudja, hogy a lány hogy néz ki, de ő nem. Mert ugye más esetben nem közelíthetett volna felé olyan szándékkal, amivel tette. Viszont Lilac durván bánik minden férfival, mert a hatalmas és csúnya apukája minden férfit bánt, aki az ő kicsi lányára szemet vet. Tehát Tarver is erre a sorsra jut, és ez megalapozza az egymás iránti ellenszenvüket. Ami rendkívül ostoba módon nyilvánul meg. Például, mikor zuhanni kezd az Icarus, és ők eljutnak egy mentőkabinba, Lilac közli Tarverrel, hogy keressen magának egy másikat, mert ugyebár az apja nem találhatja őket együtt. Olyan apróság, hogy éppen zuhan a hajó, és bármelyik pillanatban meghalhatnak, kit izgat? És ugyanez van, mikor már a bolygón vannak, Lilac folyamatosan, agyatlan tyúk módjára ellenkezik. Végül is, túlélni minek?
És ez azért különösen kiábrándító számomra, mert váltott szemszög van.
Ezek után csak úgy hirtelen összejönnek, és rögtön utána egyből irány az ágy. Igaz, hogy higiéniai és egyéb eszközök nem állnak rendelkezésre, de nekem mégis azt kell olvasnom, hogy Tarvernek napok óta tartó gyaloglás után milyen isteni illata van. Hát jó. Nem túl élénk a képzelőerőm.
Szóval akkor most ezek után túlteszem magam a gyatra romantikán. Emiatt fél csillag mínusz, és próbálom odaképzelni, hogy nem volt. Mert a többi részét IMÁDTAM!
Igazából nagyon is vártam ezt a könyvet, mert ezt a fajta sci-fit az összes klisés elemével együtt imádom. Megadta azt az alaphangulatot, amiért egyszerűen odavagyok, és ahogy haladt előre a cselekmény, kezdett izgis lenni, és annyira élveztem ezt a feszült várakozást, hogy mi lesz ebből. Nagyon tetszett a fejezetek végén lévő flashforward, amiből megtudtuk, hogy megmenekülnek a bolygóról, és Tarver egyáltalán nem azt mondja el, ami történt. Érdekes kontrasztot alkotott az igazsággal.
Kár, hogy olyan sokára jön a következő rész, én úgy akarnám mondjuk most azonnal!

3 hozzászólás
Moony>!
Amie Kaufman – Meagan Spooner: These Broken Stars

Tudom, hogy mennyire közkedvelt ez a könyv… szóval kíméletes leszek.
Alig vártam, hogy befejezzem. Nem tetszett s történet, ami szomorú, mivel nagyon jól indult. Nem kedeveltem Tarvert, és egyenesen utáltam Lilac-ot. Az egésznek nem láttam az értelmét, és úgy éreztem, mintha a történetet egy vékony cérnán rángatnák előre. A „nagy csattanók” hidegen hagytak, a befejezés pedig elsietett volt. Nem fogott meg, pedig nagy elvárásaim voltak ezzel a könyvel. Talán pont ez volt a baj.


A sorozat következő kötete

Starbound sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Ruins
Tracey Garvis Graves: On the Island
Marissa Meyer: Winter (angol)
Anna Sheehan: A Long, Long Sleep
David Levithan: Another Day
Neal Shusterman: Unwind
Suzanne Collins: Mockingjay
Susan Ee: World After
Sara Raasch: Snow Like Ashes
Mary E. Pearson: The Kiss of Deception