Cioburi ​de stele (Trilogiei Constelaţii 1.) 1 csillagozás

Amie Kaufman – Meagan Spooner: Cioburi de stele

Trei lumi. Trei poveşti de iubire.
Un singur duşman.

Icarus e o uriaşă navă spaţială care călătoreşte prin hiperspaţiu cu viteză superluminică. Icarus explodează, iar Lilac LaRoux (fiica celui mai bogat om din univers) şi Tarver Merendsen (care, la doar 18 ani, este deja erou de război) sunt singurii supravieţuitori. O navetă de salvare îi duce pe o planetă pustie, unde găsesc o formă ciudată de viaţă ("fiinţele şoptitoare"), supusă unui experiment secret condamnabil, iniţiat de tatăl lui Lilac. Totul se schimbă după ce Lilac şi Tarver dezleagă misterul „fiinţelor şoptitoare” şi află că ar putea fi salvaţi. Dar nu vor mai fi niciodată aceiaşi tineri care au păşit cândva pe planeta pustie.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Trei, Bukarest, 2014
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786067190373 · Fordította: Luminiţa Gavrilă

Kiemelt értékelések

Lunèa_Charlotté>!
Amie Kaufman – Meagan Spooner: Cioburi de stele

A könyvvel már egy jóóóó ideje szemeztem. Csak sose adódott még egy olyan alkalmas idő, most meg megkaptam. :) A suli könyvtárában meglátva, egyből kivettem.
Maga az alaptörténet, bámulatos! Habár kicsit mélyebben belegondolva nagyon morbid az egész. xD
A szereplők hiába különböző világokból származnak, mégis megvan az az összhang, percről percre egyből megtalálják azt a közös hangot. Új és új dolgokat megtudva róluk. Talán az ahogy ők viselkedtek, vagy a jellemük, vagy csak ahogy köztük a szálak kezdtek kialakulni, valami ott nekem nem jött be, azért is van a fél pont levonás. Nekem ott valami nem stimmelt…
De maga a világ! A bolygó ahova érkeztek és a lények amik ott élnek!… Oh, mamă! Valami eszméletlenül jó és rendezett, minden annyira fantasztikus, a leírások, a történtek ott, minden annyira bámulatos. Sőt a könyvet ismét elolvasnám csak a bolygó miatt! :D
De visszatérve a történethez, talán egy kicsit nagyon erőltetve volt, túlságosan a véletleneken alapult az egész, szóval nem stabil lábakon áll a történet, szinte már hihetetlen.
De nem ezért fantasy, hogy fél lábbal a valótlanságban legyen? :))


A sorozat következő kötete

Trilogiei Constelaţii sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

David Levithan: Încă o zi
David Levithan: Zi după zi
Suzanne Collins: Revolta
Lauren Oliver: Delirium (román)
Leigh Bardugo: Regatul umbrelor
Cassandra Clare: Îngerul mecanic
J. A. Redmerski: Niciodată împreună?
Cecelia Ahern: Defecți
Rick Yancey: Al cincilea val
Tahereh Mafi: Spulberă-mă