Tészták ​olasz módra 0 csillagozás

Receptek – fortélyok – tippek a bevásárláshoz
Ambrus Éva – Császár András: Tészták olasz módra

Élvezet ​a szemnek és a szájnak!
Az olaszok számára szinte elképzelhetetlen az élet tészta nélkül! De a magyar konyhában is egyre inkább helyet kapnak a legváltozatosabban elkészíthető metéltek, spagettik, makarónik, és már nemcsak az olasz vendéglőkben hódolunk a tészták iránti szenvedélyünknek, egyre több családban kerül rendszeresen főételként az asztalra.
A könyvben elsőként olyan, zöldséggel és sajttal készült tésztákkal ismerkedhetünk meg, mint például a „penne zöld spárgával”, a „gombás ravioli” vagy a „juhsajtos ternette”. Majd számos fenséges recepten keresztül – mint a „tonhalas linguine”, a „füstölt lazacos fettuccine” vagy a „bárányragus tészta” -mutatjuk be, hogy a tésztát hallal, a tenger gyümölcseivel éppúgy el lehet késztíteni, mint szárnyasokkal vagy másfajta húsokkal. Külön fejezetben találhatók azok a tésztafajták, meylek pikáns töltelékkel készülnek, egyebek közt olyan ínyencségek, mint a „bazsalikomos tortellini” vagy a „zöldfűszerekkel töltött… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 2002
96 oldal · ISBN: 963547587X · Fordította: Papp Krisztina

Hasonló könyvek címkék alapján

Lajos Mari: 199 mesés olasz étel – 66 színes ételfotóval
Illés Andrea – Repka Noémi: Olasz finomságok könyve
Bártfai László: Bártfai Laci bácsi olasz szakácskönyve
Péter Jánosné: Olaszos ízek
Aprósütemények
Justh Szilvia (szerk.): Pizzák, piték, rizottók
Sütőben sült finomságok
Justh Szilvia (szerk.): Olasz konyha
Házi sütöde
Beke Csilla (szerk.): Olasz ételek