Anya, ​kérek még! 27 csillagozás

Hozzátáplálás egyszerűen
Ambrus Éva: Anya, kérek még!

Amikor ​a hozzátáplálás témája egy édesanya számára aktuálissá válik, sokféle egymásnak ellentmondó információval találkozhat. Elsőre ijesztő lehet az egész, de a sok jó tanácsot félretéve, akkor járunk jó úton, ha kisbabánk jelzéseit figyeljük és követjük.

A szerző, Ambrus Éva – a ManóMenü.hu alapítója, feleség és édesanya – szakértőkkel karöltve mutatja meg, hogy a hozzátáplálás milyen egyszerűen is működhet. A kisgyermek egészséges fejlődését az első években alapozzuk meg, ehhez pedig a kiegyensúlyozott táplálkozáson át vezet az út. A könyvből megismerhetjük, hogyan érdemes felkészülni a hozzátáplálásra, vagyis milyen alapanyagokkal, hogyan kezdjünk neki, milyen konyhatechnológiai eljárásokat és eszközöket alkalmazzunk, melyek azok a biztos jelek, amikből arra következtethetünk, kisbabánk készen áll rá. De arra vonatkozóan is megnyugtató tanácsokat kaphatunk, mit tegyünk, ha a gyerek válogatni kezd vagy éppen beteg.

A sok hasznos gyakorlati útmutató mellett 118… (tovább)

>!
Boook, Budapest, 2020
254 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155417535 · Illusztrálta: Sólymos Ágnes Eszter
>!
Boook, Budapest, 2019
254 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155417535

Kedvencelte 2

Most olvassa 10

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

Gyöngyi0309 P>!
Ambrus Éva: Anya, kérek még!

Ambrus Éva: Anya, kérek még! Hozzátáplálás egyszerűen

Nagyon szuper könyvecske, főként a receptek tetszenek benne.
Hasznos lehet azok számára is,akiknek ismeretlen terület a konyha, eléggé az alapoktól magyaráz. Nagyon sok része nem volt újdonság, a főiskolán sokat tanultam az alapanyagokról, vitaminokról, konyhatechnológiai eljárásoktól. Inkább maga a hozzátáplálás új terület számomra, és bevallom, azért még lennének kérdéseim, picit részletesebb lehetne a menetének leírása.
Külön pluszpont, hogy minden étel képpel van ellátva, így láthatjuk, hogy kb. hogy kell kinézni az ételnek.
Az is nagyon tetszik benne, hogy nincs elsznobosítva, a hozzávalók nem beszerezhetetlenek, és noha az egészséges életmód az alapja, egyáltalán nem terel paleo, vagy vegán, vagy bármilyen más „divat” irányába.
Végigolvastam az összes receptet, de még hosszú ideig naponta lapozgatom, sok dolgot fogok készíteni belőle.

lena91>!
Ambrus Éva: Anya, kérek még!

Ambrus Éva: Anya, kérek még! Hozzátáplálás egyszerűen

Szerintem ez a legszuperebb könyv a hozzátáplálással kapcsolatban. Nagyon sokat tanultam belőle, pedig elég káoszosnak tűnt a ht, kicsit féltem is tőle eleinte. Nagyon szuper receptek vannak, nem csak babáknak, hanem az egész családnak. Emellett nagyon ajánlom a Manómenü fb csoportot is minden kezdő anyukának.

Pancsurka>!
Ambrus Éva: Anya, kérek még!

Ambrus Éva: Anya, kérek még! Hozzátáplálás egyszerűen

Jó lesz ez. Nagy segítség a hozzátáplálás kezdetétől, biztos, hogy a legtöbb receptet ki is fogom próbálni. Van néhány számomra nem egyértelmű dolog, de ezeket átlépve örömmel használjuk mindennap a könyvet.
Azt már most látom, hogy a babacsinta nagy kedvenc lesz, tök egyszerű, és nekem is ízlik. :)
Annak külön örülök, hogy olyan alapanyagokkal dolgozik, ami nagyjából mindenhol beszerezhető (találkoztam olyan gyerekkajás szakácskönyvvel, ami kb. a 2. oldalon vérzett el a beszerezhetetlen alapanyagok miatt).
Tetszik, hogy a legegyszerűbb püréktől az ünnepi tortákig szinte mindenre ad ötletet.

BeetheBlessed>!
Ambrus Éva: Anya, kérek még!

Ambrus Éva: Anya, kérek még! Hozzátáplálás egyszerűen

Nagyon sok szuper és esztétikus recept van benne. Még nem kezdtem el a hozzátáplálást, de már rendszeresen forgatom ezt a könyvet. Nekem a hozzátáplálás hátteréről kevés információt tartalmazott, ezért megvettem a Kiskanál Kommandó Hozzátáplálás szakemberektől kiadványát is. A kettő együtt tökéletes.

BlueViki>!
Ambrus Éva: Anya, kérek még!

Ambrus Éva: Anya, kérek még! Hozzátáplálás egyszerűen

Kevés receptet csináltam meg ténylegesen a könyv alapján, inkább ötleteket merítettem belőle. Próbáltam a hozzátáplálási táblázatot (azaz, hogy éppen mit kéne bevezetni) összehozni azzal, hogy mit hogy ajánl megcsinálni, mit mivel érdemes keverni. Leginkább arra volt jó, hogy amit nem szoktam főzni, azzal is megpróbálkoztam valahogy, vagy a körülbelüli arányokat is megtudtam azokhoz, amiket amúgy is szoktam főzni, hogy most kis mennyiségben is működjön (bár amikor már bevezetésre kerültek, a két gyereknek kb 1 felnőtt adagot kellett csinálni).
A babacsintát többször is megcsináltam, nagy kedvenc, de pl. a túrós változata a nagyon nem sikerült kategória. Úgyhogy arról nem feltétlen tudok nyilatkozni, hogy melyik recept működik és melyik nem.
Nagy átlagban elmondható, hogy a hozzátáplálási táblázatban aktuálisan bevezetendő kaját tisztítsd meg (mosd, hámozd, stb.), hőkezeld (párold/főzd/süsd, stb.), majd pürésítsd és kész is (legalábbis az első pürés időszakban ennyi :D aztán jön a darabosabb és fulladósabb/parásabb rész). Viszont egy idő után akkor is elakad az ember és egyoldalúvá válik a táplálás, ahogy kialakulnak a rutinok, és arra nagyon is jó a könyv, hogy néha valami új dolgot is belevigyél, valami olyan ötletet ami amúgy nem jött volna magadtól.
Már itt pihen a következő könyv is (Válogatós gyerekek), bár egyelőre nem tűnnek válogatósnak (kopp kopp kopp …egyelőre). Továbbra is fellapozom néha egy-egy ötletért ezt a könyvet (és valószínűleg a kövi könyvet is).

Lèna>!
Ambrus Éva: Anya, kérek még!

Ambrus Éva: Anya, kérek még! Hozzátáplálás egyszerűen

Már maga a könyv is nagyon ízléses, jó érzés forgatni. Sok hasznos információ van benne, nem túl szájbarágós, mégis érthető; azonban még maradtak bennem kérdések. A receptek életszerűek, könnyen elkészíthetők és az egész család számára finomak. Világ életemben felesleges dolognak tartottam az internet világában a szakácskönyveket, de ezt mindenképp érdemes beszerezni.

Hajnalcsillag>!
Ambrus Éva: Anya, kérek még!

Ambrus Éva: Anya, kérek még! Hozzátáplálás egyszerűen

A leghasznosabb segítség, amit eddig a hozzátáplálás témájában találtam. Egy gyors első olvasás alatt tisztába kerültek az alapok,de majd később is biztos sokszor előfogom venni, ha elbizonytalanodok vagy receptre lesz szükségem. Szuper könyv!

viktike>!
Ambrus Éva: Anya, kérek még!

Ambrus Éva: Anya, kérek még! Hozzátáplálás egyszerűen

Igazság szerint elég sok mindkét elkészítenék ebből a könyvből magamnak is :D
Nagyon jók a képek is, már csak azt kellene valahogyan megoldani, hogy kóstolót is adjanak a könyv mellé :D

krocky07>!
Ambrus Éva: Anya, kérek még!

Ambrus Éva: Anya, kérek még! Hozzátáplálás egyszerűen

Nagyon jól összeszedett és az infókat érthetően átadó könyv.


Hasonló könyvek címkék alapján

Havas Dóra: Születéstől születésnapig
Nagy Réka: Ökobaba
Anjali Shah: Szuper babaételek
Berente Ági: A babaápolás kézikönyve
S. Deli Magda: Nagymami konyhája
Michael van Straten – Barbara Griggs: Szuper ételek gyermekeknek
Elizabeth Hormann – Márta Guóth-Gumberger: Szoptatás
Szilágyi Virág: Iker siker
Patak Gyöngyvér: Szoptass ügyesen!
Vasvári Judit (szerk.): A baba első éve