The ​Restorer (Graveyard Queen 1.) 9 csillagozás

Amanda Stevens: The Restorer

My name is Amelia Gray. I'm a cemetery restorer who sees ghosts. In order to protect myself from the parasitic nature of the dead, I've always held fast to the rules passed down from my father. But now a haunted police detective has entered my world and everything is changing, including the rules that have always kept me safe.

It started with the discovery of a young woman's brutalized body in an old Charleston graveyard I've been hired to restore. The clues to the killer—and to his other victims—lie in the headstone symbolism that only I can interpret. Devlin needs my help, but his ghosts shadow his every move, feeding off his warmth, sustaining their presence with his energy. To warn him would be to invite them into my life. I've vowed to keep my distance, but the pull of his magnetism grows ever stronger even as the symbols lead me closer to the killer and to the gossamer veil that separates this world from the next.

>!
Mira, Richmond, 2011
378 oldal · ISBN: 9781459201552
>!
Mira, Richmond, 2011
376 oldal · ISBN: 9780778329817

Kedvencelte 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

jolanka2>!
Amanda Stevens: The Restorer

IMÁDTAM! Ha lenne több tehetségem az íráshoz, pont ilyet tennék össze. Tökéletes volt? Nem. Viszont pont annyi rejtély, borzongás és romantika volt benne, amennyi számomra ideális. Jobban szerettem, mint Anita Blake-et a kezdetekben! Ha nagyon kötözködni akarok, az utolsó fejezetben az elkövető motivációi nem voltak mindig kristálytiszták… Miért kellett Ameliát bevonni? Miként segített / segíthetett volna ez neki a felszabadulásában? Na de Devlin… Engem megvett… Imádom a vívódó karaktereket!!!!

SinkaZsuzsanna>!
Amanda Stevens: The Restorer

Végre egy főhősnő, akiből nem lesz arrogáns Superwoman a képességei hatására, hanem sebezhető és emberi marad. :)

Kiara P>!
Amanda Stevens: The Restorer

Kifejezetten tetszett! A műfajban szerintem a jók közé tartozik, amikből sajnos nincs túl sok. Látszott rajta, hogy volt vele meló, hogy van mögötte egy kis kutatómunka is. Bejött, hogy igényesen van megírva (angolul olvastam, és legalább három-négy szónak utána kellett néznem, hogy mit jelent, ami nálam azért ritka).
A főszereplők is szimpatikusak voltak. Érezhető közöttük a kémia, ami mindig plusz, ráadásnak pedig kedvelhetőek voltak külön-külön is. A mellékszereplők is hozták a kötelezőt, úgyhogy karakterek szempontjából nem panaszkodhatom.

Tetszett ez a megközelítés a szellemekkel kapcsolatban, talán ilyennel eddig még nem is találkoztam. Jó volt, hogy a szokásos „halott embereket látok”-dolgon csavart egyet az írónő. És érdekes volt a krimi része is, még ha nem is volt benne túl nagy meglepetés.

Összefoglalva a gondolataimat: jól szórakoztam. Kikapcsolt, és egyszer sem akartam felpofozni a szereplőket, vagy földhöz vágni a Kindle-t… A pacsi jár, kedves Amanda. :)

>!
Mira, Richmond, 2011
378 oldal · ISBN: 9781459201552
Dreamwalker>!
Amanda Stevens: The Restorer

Nagyon tetszett, izgalmas, fordulatos misztikus krimi – alig tudtam letenni! Borzongás és romantika mellett eredeti a történet. Egyben van, de sok szálat nem varrt el még benne az írónő. Szinte bemászik a bőröm alá… már kezdem is a következő részt!
Angolul olvastam és ez talán elvonta a figyelmem a szóismétlésekről, amiről a többiek írnak. Szóval csak ajánlani tudom!

mnetimi>!
Amanda Stevens: The Restorer

Először furcsa és félelmetes volt számomra ez a könyv .Igazából nem szoktam Thrillert olvasni nem is szeretem de ez igazán megfogott.Tetszett és a folytatása is lenyűgözött.

wolfy27>!
Amanda Stevens: The Restorer

Hihetetlen jó hangulata van a könyvek, olyan kísérteties, borzongós, és nem csak néhány jelenetnél, hanem az első oldaltól az utolsóig végigkíséri a történetet. A temetők leírása egyszerűen pazar. Nagyon tetszett. A krimi szál nagyon jó, végig fenntartja az érdeklődést, és szerintem a gyilkos személyét se lehet kitalálni. A romantikus szál is nagyon jó, szép lassan indul be, hiszen mindkét szereplőnek van oka tartani a távolságot és mégsem tudnak távol maradni egymástól.


Népszerű idézetek

Kiara P>!

If one has enough money or influence, one can make anything disappear.

30. fejezet (Mira, 2011)


A sorozat következő kötete

Graveyard Queen sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
Kim Harrington: Clarity
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
J. D. Robb: Holiday in Death
Ilona Andrews: Magic Strikes
Darynda Jones: First Grave on the Right
Gail Carriger: Changeless
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer