Örök ​kísértés (Sírkertek Királynője 1.) 441 csillagozás

Amanda Stevens: Örök kísértés

A fiatal és titokzatos Amelia Gray sírkő-restaurátor, aki látja a szellemeket. Az élősködő kísértetek nem tudhatják meg, hogy látja őket, hiszen akkor élete is veszélybe kerül. A lány ezért elkerüli azokat az élőket, akiknek nyomában szeretteik nyughatatlan szellemei járnak.

John Devlin detektívnek brutális gyilkosságok felderítésekor lesz szüksége Amelia segítségére, ám a férfit árnyékként követi elhunyt felesége és kislánya.

A lány hiába küzd a férfi iránt érzett vonzalmával, nem hozhatja a kísértetek tudomására, hogy látja őket, sőt látja azt is, ahogy parazitaként szívják el a férfi életerejét. Azonban hiába igyekszik tartani a távolságot, a kettejük közti vonzalom elmossa a határokat e világ s a másvilág között…

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632932415 · Fordította: Szlovacsek Ilona

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Amelia Gray · John Devlin


Kedvencelte 65

Most olvassa 15

Várólistára tette 249

Kívánságlistára tette 160

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Krisztina_Németh_2>!
Amanda Stevens: Örök kísértés

Évek ota találkozom ezzel a könyvel, de nem érdekelt annyira, hogy el is olvassam. Most rászántam magam, és nekem nagyon tetszett. Pedig álltalában nem érdekelnek a szellemes (és) vagy zombis könyvek, ezeket mindég hanyagolom. Nagyon bátornak tartottam Ameliát, én biztos nem mernék sötétedés után temetöbe menni. Érdekes volt az egész szellem téma számomra. Én az a tipus vagyok aki azt hiszi el amit lát. Nos szellemet nem láttam még (szerencsére, mert meghalnék a fékelemtöl), viszont azt sem állitanán biztosra, hogy nem léteznek. Igazábol abban sem vagyok biztos hogy nem hiszek ebben az egészben. Na mindegy. A könyv nagyon tetszett. Kedveltem Amelia karakterét, Devlinröl viszont nem sokat tudtunk meg (a családja tragédiáján kivül).
A tettes kilétét nem találtam ki rögtön, nekem több gyanusitottam is volt. Biztos hogy elolvasom a magyarul megjelent köteteket, remélem egyszer ezt is átveszi valamelyik kiado.

Evelena>!
Amanda Stevens: Örök kísértés

A temetőben játszódó, borzongós történetek mindig is érdekeltek. Filmekben és könyvekben is. A Silber sorozathoz is pontosan ez hozta meg a kedvemet, hogy a leírása alapján láttam, temetős jelenetek is vannak a könyvben.
Számomra, ha temetőben járok, mindig a régi sírkövek az érdekesek, mintha a múlt, a történelem szavát hordoznák magukban. Az állapotuk is jelzi, hogy milyen sok éve állnak már ott, hol mohával benőve, hol már megkopva kissé.
Amelia sírkő-restaurátor révén hosszú napokat is képes egyedül tölteni ódon temetőkben, míg a munkáját végzi. Ám most valami más… a temető, ahol munkát kapott nem jó kisugárzású, a szellemeket látó Amelia a szokásosnál is különösebb dolgokat lát és érzékel. Mikor gyilkosság történik és egy jóképű, ám kísértett nyomozó felbukkan, a lány megszokott rutinja felborul. Belegabalyodik a nyomozásba, ami az olvasónak is érdekes, mert mindenki gyanús.
Hú, vannak itt olyan jelenetek is, mikor a föld alatt, a nagy sötétben léptek nyoma hallatszik, árnyak mozognak. Nagyon nagyon kísérteties és borzongós volt és természetesen teljesen megvett magának! Borzasztóan szerettem olvasni! Ám különös módon nappal sosem érdekelt annyira… hűen a stílusához, mindig este jött rám az olvasás. Régóta kiszemeltem már a történet és messze túlteljesített az elképzeléseimen, annyira izgultam a dolgok alakulása miatt és megszerettem Ameliát és Devlint. Emellett annyi érdekes dolgot tanít a sírkövekről. Csillagos ötös. :)

Naiva P>!
Amanda Stevens: Örök kísértés

Az egyik legmesszebb tőlem álló műfaj a krimi, de egy paranormális szállal máris sokkal közelebb éreztem magamhoz. Fel se tűnt. Kissé lassan haladtam vele, mert kellett egy kis idő, hogy a hangulata magával ragadjon, de miután ez megtörtént, teljesen beszippantott. Az írói stílus lendületes, a leírások pedig szépek. Kellemesen borzongtam és rendesen izgatott voltam. Szó szerint végig olyan érzésem volt, mintha egy elhagyatott temetőben bolyonganék. Amelia szimpatikus hősnő volt, de szerintem egy kicsit elvesztette a valódi önmagát, spoiler Nem állítom, hogy nem volt meg rá az oka. Szívdöglesztő, rejtélyes, problémás és megmentésre szorul. A hunyóval kapcsolatban volt sejtésem, de sokáig nem voltam benne biztos. Mindenképpen izgalmasnak, titkokkal teli, ígéretes sorozatnak indul. Kíváncsi vagyok a folytatásra.

2 hozzászólás
GytAnett P>!
Amanda Stevens: Örök kísértés

Meglepően jó volt ez a könyv, őszintén szólva nem is gondoltam volna, elvégre nagyon olcsó volt. :D Tudom, idióta felfogás. :)
Nem is tudom, mikor fogtam utoljára a kezemben ilyen jó minőségű könyvet. Szép, fehér lapok, a gerinc nem törik meg olvasás közben, és még súlya is van. Minőségi munkát végeztek a nyomdában, az biztos.
A könyvről annyit tudtam, hogy vannak benne kísértetek, éppen emiatt tartottam tőle, mert annyira nem kedvencem ez a paranormális téma, mivel rettentő félős vagyok. Bevallom, néha frászt kaptam, pedig másoknak nem hinném, hogy para lenne ez a könyv.
Nagyon örültem, hogy végre egy 27 éves főszereplőt kaptunk. Amelia karaktere érdekes volt, meg tudtam érteni, hogy mit miért csinál. Értettem, hogy Johntól miért nem tartja távol magát. Egyetlen egy dologgal nem bírtam azonosulni: 3 másodperc alatt szerelmes lett az ürgébe. Én még mindig nem hiszek a szerelem első látásra témában. Na mindegy, ez legyen az én gondom. :)
Nem igazán értettem Amelia és a szülei kapcsolatát. Az apja nagyon titkolózó, biztos vagyok benne, hogy nagyon súlyos titkokat őriz. Furcsa volt, hogy az anyjával sem volt kimondottan jó kapcsolata. Úgy éreztem, hogy az apja és a titkolózás miatt, amit nem érzek megengedhetően egy családban.
John. Nem bírtam beleszeretni, nagyon kevés dolgot tudtunk meg róla. Eddig igazából csak annyi infót kaptunk, hogy megtudjuk, miért is olyan, amilyen. Kíváncsi vagyok, hogy valójában milyen ember, meg hogy még mi(ke)t rejteget.
A végén viszont mérges voltam. Hogy lehet a nagy végkifejletet és a megoldást 3 oldalban leírni? Pff…
A befejezése viszont nem vet vissza attól, hogy tovább olvassam a sorozatot. :)

deen>!
Amanda Stevens: Örök kísértés

Ami a könyv első kézbefogásakor meglepett, hogy egy jó minőségű könyv, jó minőségű papírra nyomva, olyan, amilyet sajnos egyre ritkábban találok. A könyv olvasása ezáltal is sokkal nagyobb élmény volt, ámbátor e nélkül is nagyon tetszett volna. A cselekmény nagyon olvastatta magát, helyenként érdekes volt, én nem is gondoltam volna, hogy egy temetőhöz így is hozzá lehet állni, lehet szép és megnyugtató hely. Helyenként borzongató volt, a paranormális oldallal, a szellemekkel, akik nem igazán kedvesek, az árnyéklényekkel, és persze izgalmas is, hiszen volt itt egy gyilkosunk, aki a főszereplőn, Amelián keresztül üzen a kísértetek által követett, ezért elkerülendő kategóriába tartozó, jóképű és titokzatos Devlin nyomozónak. Az írónő mindent bevetett a krimi szálban, gyakorlatilag a végéig nem tudtam ki a gyilkos, és sikerült jól megvezetnie. Ami viszont nem volt igazi, az a szerelmi szál, nem értettem, hogy Amelia miért is vonzódik hirtelen ehhez a férfihoz és hogyan lettek egy pillanat alatt ilyen mély érzései. A másik fekete pont a lezárás, túl hirtelen volt és kidolgozatlan. De ennek ellenére nagyon jó könyv volt és biztos folytatom.

Kawaii_vIVIv>!
Amanda Stevens: Örök kísértés

Csalódtam :(
Nem is volt félelmetes, és izgalmas se. Szörnyen unalmas volt, a könyv feléig nagyon szenvedtem vele és hiába ajnározta Amelia Devlint, nekem akkor sem jött be mint pasi.
Végül a könyv felén túl már kezdett egy kicsit izgi lenni a történet, bár szerintem simán ki lehetett találni ki áll az egész mögött, attól függetlenül, hogy nem csak rajta állt a dolog.
Talán később folytatom, de most nincs hozzá kedvem. :(

Lisie87 P>!
Amanda Stevens: Örök kísértés

Ó istenem, végre egy olyan könyv, amiben a főszereplő nő, nem 17, hanem 27 éves! XD
No, szóval, mivel nagy rajtam a nyomás, ugyanis sokan írták, hogy kíváncsiak a véleményemre…aki még nem olvasta, annak ajánlom! Aki olvasta és tetszett neki, azzal egyetértek, hogy tényleg jó könyv! :)
Engem teljesen lekötött és elszórakoztatott. Nagyon tetszett a stílus, a szereplők, a történet. Közben rájöttem, hogy az alienek mellett nagyon félek a szellemektől! XD Hősiesen bevallom, hogy volt egy-két rész, ahol borzongtam! :)
Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, mert még sok titok felfedezetlen maradt és a szerelmi szál is éppen hogy csak…bimbózni kezdett! :)
Ami a fél csillag levonást illeti..nagyon haragudtam a végére, mert az írónő 3 oldalon összecsapta a végkifejletet. >:-( spoiler

13 hozzászólás
NightStar>!
Amanda Stevens: Örök kísértés

Na kérem szépen, ilyen egy jó kis paranormális romantikus. Őszintén szólva többször találkoztam már ezzel a sorozattal, de a sírkertes téma el is üldözött. Mégis érdekes volt olvasni, ahogy Amelia aprólékos precizitással és hozzáértéssel dolgozott, valamint, hogy mennyi minden kiderülhet egy-egy sírról, sírkertről.

Ameliát nagyon megszerettem, már az első néhány oldalon könnyen tudtam vele azonosulni. Viszont a szüleit és a velük való kapcsolatát nagyon furcsának találom. Az édesapja távolságtartó viselkedése pedig a közös adottság fényében érthetetlen számomra.

Végig volt egy olyan érzésem, mintha kimaradtak volna részek. Ez a szerelmi szálnál volt a leghangsúlyosabb. Belépett a képbe Devlin, a maga titokzatos, rejtélyes kisugárzásával és szörnyű múltjával. Már dörzsölgettem a kezem, hogy milyen jó kis lehetőségek rejlenek a karakterben és a helyzetben. Aztán pislogtunk egyet és már bele is szerettünk. Komolyan, egyszerűen nem értem, mikor szeretett bele Amelia és miért. Mert a múltján kívül nem tudunk meg semmit róla, a karakterábrázolás a nullához közelít. Legalábbis így éreztem, sajnos én nem tudtam beleszeretni, pedig nagyon akartam.

Ennek ellenére megadom az öt csillagot, mert a történet tetszett, néha borzongató volt. Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra.

Wandamaci >!
Amanda Stevens: Örök kísértés

Atyavilág…végre egy jó könyv! Idén valahogy sorra kifogtam, az olyan történeteket, amiket nem tudtam szeretni. Ezt viszont nagyon szerettem.
Első körben bevallom, nem szeretem a krimiket…de ezután a könyv után elgondolkodtam. Tényleg nem szeretem?! A nyomozás minden percét élveztem, kattogtam és gyanúsítgattam.
Nagyon olvastatta magát a történet, nem figyeltem és repültek az oldalak. A cselekmény előrehaladtával ez csak fokozódott, a végén meg nem tudtam letenni.
Már az elején magával ragadott a sejtelmes, őszies, nyirkos, baljós hangulat. Sok mindent megtudtam a temetőkről, jelképekről és a restaurálásról.
Mindig történt valami. Hátborzongató volt, ahogy a szellemekről írt, ez keveredve a gyilkosságokkal zseniális volt. Nem, nincs semmilyen szellemi aberrációm :D
Felváltva izgultam, hogy mi lesz a szellemekkel, de ott a gyilkos is, aki bárki lehet „a legjámborabb ember, akire nem is gondolnál”. Nem is beszélve a romantikus szálról. Kellő mennyiségben volt jelen, igaz, néhol már sok volt Amelia rajongása, de nagyon tetszett ahogy a dolgok alakultak. Végre nem első látásra szerelem és tiédvagyokmindörökké két perc után.
A végkifejletnél sejtettem, hogy ki a gyilkos bár vagy háromszor elbizonytalanodtam, és volt, amikor már mindenki gyanús volt, viszont erre a lezárásra nem számítottam. Nagyon durva volt. Végig izgultam és borsódzott a hátam rendesen. Sosem fordult még elő, de ahogy olvastam a végét tiszta libabőrös lett a karom. Nagyon élveztem olvasni! Egy akciónak hála olcsón jutottam hozzá, de a legnagyobb kellemes csalódás mostanában. Aki még nem olvasta, tegye meg mindenképpen! :)

Bajnoczianna>!
Amanda Stevens: Örök kísértés

Bár egy régi könyvről van szó, de a fülszöveg mégis érdekes történetet ígér. A mi titkunk, igy kezdődik a múltbéli jelenet ahol Amelia apjával gyereként először lát igazi szellemet, ez után pedig titkolja a képeségét a világ elöl.
Szinte senki nem tud róla, csak ő mert a hosszú évek alatt megtanulta elrejteni. Mikor gyilkosság történik a temetőben ahol dolgozik találkozik a nyomozóval aki váratlan fordulatokat hozz az életébe. Innétől kezdve pedig együtt dolgoznak hogy felderítsék az ügyet. Első ránézésre olyan mint egy új tv sorozat aminek a bevezető része kezdődik valamelyik adón.
Mégis is tudtam hogy ez folytatásos történet, igy hát nem vártam tőle nagy durranást. Kaptam egy izgalmas krimit amiben bele szőte az író a szellemeket is. Ettől jobb lett a történet mert adott egy pluszt neki, igy élvezetes olvasmánnyá vált. Fordulatos történet volt bizony, de egy másik könyv miatt nem tudott akkora élmény nyújtani nekem. Persze itt is tartogatott a történet meglepő eseményeket, igy várom a folytatást.
http://ujkv.blogspot.hu/2018/03/orok-kisertes-amanda-st…


Népszerű idézetek

perpetua P>!

– Miért jöttél át ma éjjel? – kérdeztem halkan. – Amikor épp te mondtad, hogy tartsam magam távol a nyomozástól.
– Komolyan gondoltam.
– Akkor mi hozott ide?
– Hogy én képtelen vagyok távol tartani magam.

298. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amelia Gray · John Devlin
cassiesdream>!

Idővel minden titok borzalmas teherré válik.

124. oldal

Kapcsolódó szócikkek: titok
Dyus33 P>!

– És magának? Szoktak lenni visszatérő álmai?
– Szoktak – hallgatott el. – Aztán felébredek, és kiderül, hogy valóság.
Hosszú csend.

27. fejezet

victoria_m997>!

Ahogy az ügyvédek szokták mondani, csak olyan kérdést szabad feltenni, amire tudni lehet a választ vagy számoltunk a következményekkel.

54. oldal, 5 (2013, Athenaeum)

Kapcsolódó szócikkek: Amelia Gray · kérdés · következmény · ügyvéd
cassiesdream>!

Nem minden sikerül úgy, ahogy elterveztük. Abból kell kihoznunk a legjobbat, ami van.

53. oldal

Tünde_Tóth_2>!

– És magának? Szoktak lenni visszatérő rémálmai?
– Szoktak – hallgatott el. – Aztán felébredek, és kiderül, hogy valóság.

Judyth3>!

– Ezer dolog van, amitől félni lehet, de egy holttest, az ártalmatlan.

Kapcsolódó szócikkek: John Devlin
Belle_Maundrell >!

– Kiráz tőle a hideg. Nem bízom senkiben, aki ennyire sápadt, hacsak nem halott.

128. oldal

Wandamaci >!

(…) a gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni egymással…

341. oldal

Belle_Maundrell >!

A holtaknak van mondanivalójuk, csak meg kell hallgatni őket.

92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: halott · John Devlin

A sorozat következő kötete

Sírkertek Királynője sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Állattemető
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Stephen King: A halálsoron
Madeleine Roux: Sanctum – A rejtélyes társulat
Elizabeth Chandler: Angyalok és emberek
Nalini Singh: Angyalháború
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Laurell K. Hamilton: Végzetes flört
Charlaine Harris: Holtak klubja
Ben Aaronovitch: London folyói