A ​próféta (Sírkertek Királynője 3.) 237 csillagozás

Amanda Stevens: A próféta Amanda Stevens: A próféta

A Sírkertek királynője-trilógia befejező részében hősnőnk, a szellemekkel suttogó Amelia Gray visszatér Charlestonba, hogy pontot tegyen az őrjítő kísértet-históriák végére. A szívdöglesztő detektív, John Devlin nyomában még mindig ott lohol elhunyt kislánya és csodaszép felesége szelleme, ám ezúttal Amelia szeme alatt is sötét karikák gyűlnek: az ő életerejét is parazitaként szívja el egy kísértet, akinek csak ő segíthet. Vajon beteljesedik Amelia és Devlin szerelme, és nyugovóra térhetnek a kósza lelkek? Elhagyja végre a várost a Gonosz? A próféta romantikus történet, kalandregény és kísértet-sztori egyben, a paranormális románcok rajongóinak új kedvence.

Eredeti mű: Amanda Stevens: The Prophet

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Athenaeum, Budapest, 2014
356 oldal · ISBN: 9789632933344 · Fordította: Markwarth Zsófia

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

John Devlin · Amelia Gray · Clementine Perilloux


Kedvencelte 25

Most olvassa 4

Várólistára tette 64

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Evelena
Amanda Stevens: A próféta

Na itt aztán tetőfokára hág a misztikum!
Visszatérve Charlestonba, Amelia nem tud távol maradni Devlintől. Meg is értem. :D
A rész első felének középpontjában a kihallgatott beszélgetések állnak, persze pont mindig lényeges információk hangzanak el. (Mindig nevethetnékem támadt, mikor Amelia egy újabb bokorban kötött ki).
Ismét kezdődhet a nyomozás, de most valahogy minden összekuszálódik. Álmok kusza hada is kísérti Ameliát, nem „csak” a szellemek.
Végre kicsit több romantikus jelenet is felbukkan.
Mariamát még a korábbiaknál is jobban kiborítónak találtam. Viszont Shanit megkedveltem.
A fél csillag levonást azért kapja, mert nekem kevés volt a temetős rész.
Kedvenc lett a sorozat, minden könyvet nagy kíváncsisággal olvastam. :)
Úgy tudom, nemrégiben megjelent a folytatása a sorozatnak (3 rész is lesz :))) ), szükségem van rájuk!

>!
deen
Amanda Stevens: A próféta

Sajnálom, hogy magyarul nem jelent meg több rész, mert maradtak kérdések, nyitott maradt a könyv. Persze a történet maga lezárult bizonyos szinten, Amelia végre pontot tehetett az elvarratlan szálak végére. Amelia nem nyomozó, de ezúttal is kénytelen nyomozósdit játszani, főleg, hogy a saját élete és nyugalma a tét. Izgalmas volt a cselekmény, tele misztikummal, bolyongó lelkekkel, helyenként igazán hátborzongatóak voltak az események. Dariust nehezen helyeztem el: jó vagy rossz, igazából nem lehet ilyen egyszerűen beskatulyázni. A szereplők bonyolult kapcsolati rendszere miatt a nyomozás is szövevényes volt, elég nehezen jöttem rá, hogy ki is a hunyó a gyilkosságban. Mert indíték az volt bőven minden szereplőnél. Reméltem, hogy Amelia Devlin helyzetére is talál megoldást és végre tényleg egymásra találhatnak. Jó sorozat, olvasnám még.

>!
GytAnett P
Amanda Stevens: A próféta

Lassan egy éve olvastam az első két részt, de azok valahogy sokkal izgalmasabbnak, félelmetesebbnek maradtak meg bennem. Ezt elolvastam, de nem adott semmi extrát igazából.
Amelia visszatért Charlestonba. Nagyon kíváncsi voltam, hogy végül mit hoz ki az írónő Devlinből és a kapcsolatukból. Ennél sokkal többet vártam a romantikus vonalon. Egyáltalán nem bírtam átérezni a szerelmüket. Nagynak akarta A.S. beállítani, de nem értettem, hogy honnan is jöttek ezek a hatalmas érzelmek.
A paranormális vonal most talán még nagyobb hangsúlyt kapott, de nem féltem tőle, pedig borzongást vártam. Nem mondom, hogy nem kaptam időnként frászt Shanitól és a kedves édesanyjától, de bőven túlélhető volt. :)
Eseménydús volt a könyv, mégsem éreztem kifejezetten izgalmasnak. Csak olvastam, mintha egy középkategóriás filmet néznék. Haladtam, lapoztam, de hatással egyáltalán nem volt rám.
Ettől függetlenül a 4 csillagot megérdemli, mert alapvetően nem volt ez rossz. Azt viszont sajnálom, hogy olvashatom magyarul a folytatásokat. :/

>!
NightStar
Amanda Stevens: A próféta

Ritkán találkozom olyan paranormális romantikussal, ahol a paranormális szál viszi a hátán a sztorit. Ezalatt azt értem, hogy én általában a romantikus szálra koncentrálok, nekem az a fő elem. Itt viszont nem ez a helyzet.

A romantikus szálat rettentő gyengének érzem. Nem tudtam átérezni a szerelmüket, beleélni magam, mert nem tudom, mikor jött ez a hűdehűha nagy szenvedélyes szerelem. Én ütődött romantikus ennek ellenére mindig vártam Devlin felbukkanását és a közös jeleneteket.

Mégis megszerettem a sorozatot, attól függetlenül is, hogy a paranormális oldal sem volt tökéletes. Valahogy már az első rész megvett magának és minden hiba ellenére nem tudtam hátat fordítani. A folytatást is szívesen olvasnám, mert a végén maradtak elvarratlan szálak, megválaszolatlan kérdések. De tekinthetjük akár befejezett sorozatnak is kisebb-nagyobb hiányérzetekkel. Tessék olvasni, ajánlom! :)

>!
perpetua P
Amanda Stevens: A próféta

Kicsit jobbra számítottam az biztos, de azért ez is nagyon tetszett. :)
Visszatértünk Charlestonba, és újra felbukkant Devlin. Természetesen rá vártam sokat, és gondoltam, hogy nagyon is a központban lesz, de többet vártam ettől a száltól. A szenvedély érezhetően lángol közöttük, de azt hittem, hogy picit előrébb kerül ez a szerelmi szál.
A nyomozás része szintén Devlin-hez kapcsolódott, az viszont nagyon fordulatos volt. A végén teljesen letaglózott a csavar, teljesen megvezetett az írónő. Mariama nagyon érdekes karakter, kíváncsi lettem volna egy olyan verzióra is, ahol életben van, és úgy borzolja a kedélyeket.
A nagyobb gondom azzal volt, hogy az előző részben, nagyon sok érdekesség kiderült Amelia múltjáról, és azt hittem, hogy kezdünk is ezekkel valamit, de ez kimaradt. Ha jól informálódtam, lesz még folytatás, úgyhogy remélem visszakanyarodunk oda. :)

>!
Bajnoczianna
Amanda Stevens: A próféta

A szellem és egy ember szerelmi története. Mintha egy áthatolhatatlan fal lenne kettejük között ami az élet. Semmit nem tudnak tenni ellene, mert ez ott van kettejük között mint akadály. Mégis az érzelmek nem tudnak parancsolni.
Egyre fokozódik a feszültség a történet során. A szellemes regény méltó befejezést kapott szerintem. Az írónő a végére felépített egy roppant izgalmas történetet. Három könyvön keresztül követem nyomon Amelia és Devlin igazán jó párosítássá vált, sok hasonló tulajdonság volt kettejükben. A végére olyan befejezés született ami nekem nagyon tetszett.

>!
Orsi_olvas
Amanda Stevens: A próféta

Nagyon megszerettem ezt a sorozatot és rettentően bánt, hogy nem adták ki magyarul a folytatásokat.
Amelia visszatér Charlestonba és új rejtélyek után kezd nyomozni. Természetesen Devlin is újra felbukkan, csak úgy mint felesége és kislánya kísétő szelleme. Amelia és Devlin közti kapocs még nincs lezárva, sőt, a köztük lévő izzás tovább erősödik.
Érdekes módon a paranormális illetve nyomozós szálat most erőteljesebbnek éreztem, mint a romantikus vonalat. A nyomozás nagyon izgalmas volt, tele váratlan fordulatokkal és Devlin múltjáról is sokat megtudunk.
A történetet akár tekinthetnénk lezártnak is – bár nagyon sok kérdés maradt megválaszolatlanul. Én viszont nem elégszem meg ezzel, egész biztosan folytatni fogom a sorozatot angolul.

4 hozzászólás
>!
Lanore P
Amanda Stevens: A próféta

Teljes mértékben a könyv hatása alá kerültem, szinte faltam a hátborzongató, különleges, misztikus hangulatú lapjait. Tény, hogy kicsit lassabban alakultak a dolgok, mint az előző részben, de ez egyáltalán nem zavart, elmerültem Amelia világában, a ködös temetőkkel, régi és új szereplőkkel, titkokkal, szellemekkel, és megoldatlan rejtélyekkel együtt. Minden sorát imádtam, és ezzel a kötettel abszolút ott a helye a kedvenc sorozataim között. DE hiába kaptam egy jól kitalált lezárást, és választ majdnem minden kérdésemre, ez bizony nem egy trilógia, így továbbra is nagyon várom a folytatást!

2 hozzászólás
>!
Wandamaci
Amanda Stevens: A próféta

Sajnos ebben a részben is csalódnom kellett. Nem erre a történetre számítottam.
A könyv nagyrészében nem történik semmi. Amelia válik egyre idegesítőbbé. Féltékeny mindenre és mindenkire, értelmetlenül kérdezősködik és beleüti mindenbe az orrát, valamint biztosan tud mindent, holott tulajdonképpen fogalma sincs semmiről (?!).
Elkapkodottnak éreztem a végét is, mivel amikor már végre történik valami lezavarjuk gyorsan az utolsó 20 oldalban. A csavarokat is úgy éreztem, mintha gyorsan a képembe lennének vágva. Amúgy érdekesen alakult a lezárás, nem gondoltam volna, de túl tömör volt a végére.
Viszont volt egy megható rész spoiler.
Azt viszont, sajnálom, hogy a temetőrestaurálás a háttérbe szorult, az első részben érdekes volt.
A sorozat összességében jó volt. Egyedi hangulata van a történetnek és nagyon könnyen bele tudtam képzelni magam a világába.
Az első rész egy nagyon erős kezdést adott, amit a következő részek sajnos nem tudtak megugrani.

>!
ggizi P
Amanda Stevens: A próféta

Most sem kellett csalódnom, egyszerűen imádom! ezt a sorozatot.
Annyira (számomra) tökéletes elegyet alkot ez az ódon temetői légkörrel és a zűrös szellemvilággal erősített misztikum az izgalmas karakterekkel és egy kevés romantikával, hogy még ha maga a történet nem is volt oly átütő, mint az előző rész, nekem ez az egész úgy unblock a maga borzongós alaphangulatával, nagyon is élvezetes. Többször bizonytalan voltam, hogy épp melyik világban járunk, elveszve a sötét varázslatokban, vagy épp a rideg, de ugyanolyan rejtélyes valóságban. Nagyon tetszett!
Bízom benne, hogy a folytatást is mihamarabb olvashatjuk.


Népszerű idézetek

>!
Sippancs P

– Mondta már valaki neked, hogy mekkora hazudozó vagy?
– Én… nem tudom, miről beszélsz.
Regina oldalra fordította a fejét.
– Hagyjuk már! Ebben a sztoriban annyi igazság van, mint a kétfejű aligátorban, ami megette az ötödikes technika makettemet.

192. oldal

>!
Wandamaci

(…) csak a buta nők számítanak a férfiak kegyelmére és nagylelkűségére…

>!
Sippancs P

Ha egy ház képes megőrizni a korábbi lakosok érzéseit, akkor egy hely is magába zárhatja a sikolyokat.

303. oldal

>!
LoveRosie

Szinte megbabonázta a pillanat. Én is néztem: Shani hullámzó haját és a menetszéltől lengő apró kék ruháját.
Devlin nem nézett rám, amikor leültem mellé. Le sem vette a szemét a hintáról.
– Mióta vagy idekint? – kérdeztem.
Nem válaszolt.
-Jól vagy?
– Nem fúj a szél. – Odafordult hozzám, és az arcát látva hirtelen felgyorsult a szívdobogásom. – Nem fúj a szél.
– Tudom.
– Akkor mondd meg, hogyan — mondta suttogva

>!
LoveRosie

Devlin felállt, ezért gyorsan odamentem hozzá. Átölelt, én pedig hozzásimultam. Most már ő a menedékem. Az egyetlen biztonságos mentsváram.
A nap átkandikált a fák között, miközben kéz a kézben kisétáltunk a kapun.

>!
Perly P

Nagymamám ragaszkodott ahhoz, hogy megtarthassa az üzletet. Mindig azt mondta, hogy csak a buta nők számítanak a férfiak kegyelmére és nagylelkűségére, még egy olyan jómódú és hatalmas férfi esetében is, mint a nagyapám. Elég haladó gondolkodású volt fiatalkorában.

Kapcsolódó szócikkek: Clementine Perilloux
>!
Sippancs P

A szellemet fürkészve próbáltam elhessegetni a remény aprócska fényét.
– Ha segítek, akkor kvittek leszünk, igaz? Semmivel sem tartozom neked.
Robert Fremont elmosolyodott.
– Sose alkudozz a halállal. Nekünk már nincs mit vesztenünk.

36. oldal

>!
LoveRosie

A mágia lehet világos és sötét. Attól függ, kiben bízik. Figyelje a jeleket, kislány. Emlékezzen az időre!

>!
LoveRosie

– Milyen hideg van itt! – mondtam. – Te is érzed?
– Bekapcsolom a fűtést.
– Nem fog segíteni.
Devlin az útra szegezte a tekintetét.
– Ezt miből gondolod?
Azért, mert belőle jón.
Ránéztem a hátsó ülésekre. Shani sötét tekintete összetalálkozott az enyémmel, majd a kisujját az ajkához emelte.

>!
LoveRosie

A hinta hirtelen megállt, és Shani egyszer csak a férfi mellett állt. Kísérteties kezét az arcára tette.
– Érzed őt, nem igaz? Koncentrálj.
Devlin lehunyta a szemét, és az arcához emelte a kezét.
– Az ujjaid megérintik a kezét.
A közömbössége egyszerre megszűnt, és egy furcsa hang jött ki a torkán…
– Shani…
– Itt van, John. Mindig is itt volt.
Devlin próbálta visszafojtani a könnyeit.
– Jázminillatot érzek.
– Igen. Az ő.
Shani letérdelt és John térdére tette a fejét. A férfi automatikusan a lábára tette a kezét.
– Nem a te hibád, ami vele történt – mondtam. – Azt szeretné, hogy tudd. (…)
– Meg kellett volna védenem. – Megszakadt a szívem a hangjában lévő fájdalomtól. – Meg kellett volna mentenem.
– Ideje megszabadulnod a bűntudattól. El kell engedned, hogy tovább tudjon lépni. Egy része úgyis mindig itt marad veled. Mindig is különleges helyet foglal majd el a szívedben. Tudnia kell, hogy minden rendben lesz veled nélküle.
Devlin kinyitotta a kezét, és Shani a gyűrűért nyúlt. A gránát megcsillant a holdfényben, amikor felhúzta kicsiny ujjára. Devlin csodálkozva és elképedve figyelte. Természetesen nem látta, de azt igen, ahogy a gyűrű felemelkedett a tenyeréből.
– Shani – suttogta

Kapcsolódó szócikkek: John Devlin

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Állattemető
Nalini Singh: Vonzódás
Nalini Singh: Angyalháború
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Deborah Harkness: Az élet könyve
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Madeleine Roux: Sanctum – A rejtélyes társulat
Chuck Wendig: Halálmadarak
Richelle Mead: A végső áldozat
Gena Showalter: Atlantisz