A ​birodalom (Sírkertek Királynője 2.) 276 csillagozás

Amanda Stevens: A birodalom

Amanda Stevens paranormális-romantikus sorozata, a Sírkertek királynője folytatódik. A halottlátó temetőrestaurátor, Amelia Gray egy újabb megbízatást kap, ami majdnem az életébe kerül. Ezúttal ugyanis egy tó mélyére süllyedt ódon temető női kísértetei kérik a segítségét, miközben a látszólag csendes kisvárosban feltűnik a Gonosz, és ördögi tervet eszel ki…

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
376 oldal · ISBN: 9789632932743 · Fordította: Markwarth Zsófia

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Amelia Gray · Thane Asher · Tilithia "Tilly" Pattershaw


Kedvencelte 50

Most olvassa 6

Várólistára tette 87

Kívánságlistára tette 42

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Krisztina_Németh_2
Amanda Stevens: A birodalom

Azt a mindenit! Na ez hátborzongató kis történet volt. Szerintem Amelia a legvagányabb karakter. Én tuti összekuporodnék a sarokban ha szellemet látnék, Amelia meg simán átnéz rajtuk. Ebben a részben rengeteg dolgot megtudtunk Amelia múltjáról, ami szintén hátborzongató. Devlin hiányzott, de megkaptuk helyette Thane-t, aki tényleg cuki, de én jobban várom Amelia és Devlin kapcsolatát, remélem még is kapjuk a következő részben.

>!
GytAnett P
Amanda Stevens: A birodalom

Hűűű, ez a könyv számomra sokkal meredekebb volt, mint az első rész. Időnként már abban is voltak para részek, de ez majdnem az elejétől a végig hátborzongató volt. Nem tudom, hogy mégis hogyan csinálta az írónő, illetve a fordító, de akkor is állt a szőr a hátamon, amikor aztán tényleg semmi nem történt. Hangulatkeltés egyértelműen 5-ös. Jó, tegyük hozzá, hogy én kb. még a saját árnyékomtól is képes vagyok megijedni. :D
Nem csak az alaphangulat, a történet is hazavágott. Féltem. :D Amikor besötétedett, a lakásban kb. az összes villanyt felkapcsoltam, és még a redőnyöket is gyorsan lehúztam, nehogy belessen hozzám egy-két szellem. :'D Volt olyan jelenet, ahol ijedtemben akkorát dobbant a szívem, hogy majd' kiesett a helyéről. spoiler
Végre rengeteg dolgot megtudhattunk Amelia múltjáról. Bár azt hozzá kell tenni, hogy most elég sok dolog sejthető volt már az elején/közepe táján is.
Azt hittem, hogy Devlint hiányolni fogom, de Thane szerencsére feledteti bírta őt egy kicsit. Őt jobban megkedveltem, mint Devlint. Igazi fekete bárány.
Imádtam a történetben, hogy már a végére abszolút nem lehetett tudni, hogy ki hazudik, és ki mond igazad. Jó, nyilván vannak sejtései az olvasónak, de pl. azt már én sem tudtam, hogy Thane-ről mégis mit gondoljak.
Az előző résznél még nem éreztem azt, hogy ez a temető meg temető restaurátor téma igazán ki lett volna használni (akár a félelemkeltésre), de itt erre már egyáltalán nem volt panaszom. :D
Eredetinek gondolom a történetet, nem igazán olvastam még hasonlót (ettől függetlenül persze létezhet), és kifejezetten lebilincselő. Kíváncsian várom, hogy mit tartogat a harmadik rész. Arra meg nem is merek gondolni, hogy az utána lévő részek nincsenek lefordítva magyarra…

21 hozzászólás
>!
deen
Amanda Stevens: A birodalom

Lehet még fokozni ezt a történetet? Az első rész megfogott, de ez a rész már tejesen beszippantott. A cselekmény már az elején borzongató volt, majd egyre feszültebb lett, végül egyenesen hátborzongató. Sokkal izgalmasabb volt ez a rész, mint az első, és több volt benne a csavar is. Emellett nagyon sok minden kiderült Amelia múltjáról, hogyan fogadták örökbe és kicsoda is ő valójában. Azt sajnáltam, hogy Devlin ezúttal nem kapott szerepet, de kaptam helyette egy másik, nem kevésbé jóképű és titokzatos Thane-t, akit a szellemek helyett a múltja kísért. Amelia ezúttal jó nagy fába vágja a fejszéjét. Egy olyan városban, amit egyetlen család uralt mindig, mára már megfogyatkoztak, ahogy a városlakók is. Azonban, amikor lemegy a nap minden megelevenedik és a gonosz maga jön Ameliához, hogy elvegye, ami kell neki. Ebben a városban minden rejtélyes, az erdő önálló életet él, és az emberek sem azok, akiknek mutatják magukat. Amelia élete pedig ismét veszélybe kerül, amikor egy gyilkos nyomába ered. Meglepett ez a könyv, mert nagyon jó volt.

>!
Evelena
Amanda Stevens: A birodalom

Amelia maga mögött hagyva Charlestont, az Asher Falls nevű kisvárosba érkezik. Itt nem szeretik a kívülállókat, és ezt szeretik is érzékeltetni…
Teljesen új a helyszín és a szereplők köre. Ismét mindenki gyanús, és persze a történet még az előzőnél is rémisztőbb. Kezdve egy különös fényképpel, majd a régi temetővel, ami oly közeli Ameliához.
Angust nagyon megszerettem, kis édes. Ugyanígy zokon vettem volna a többiek rosszindulatát, és óvtam volna őt Amelia helyében.
Devlin sajnos nincs ebben a részben, viszont kapunk egy újabb dögös pasit. Thane is helyes, de nem Devlin.
Hú, volt itt minden, susogó erdő, árnyak, csapdák, őrülten gondolkodó, hatalomvágyó emberek, szellemek… (mert ebben a sorozatban kihagyhatatlanok). Újabb borzongás áradat, sok-sok temetővel, Amelia múltjával (végre jobban átláthatja ő is és mi is, hogy ki is ő valójában).
Bravúros, talán még az elsőnél is izgalmasabb!

>!
NightStar
Amanda Stevens: A birodalom

Új helyszín, új pasi. Na, de ne aggódjon senki, Devlint nem felejtettük el, borongunk is néhányszor a hiánya miatt. Viszont Asher Falls elég hátborzongató hely a víz alatti temetőjével és a fura lakóival. Nem lehet tudni, hogy kiben lehet megbízni és ki akar ártani és miért.

Ebben a részben elég nagy mennyiségű információt zúdít ránk az írónő. Az Amelia körüli köd egy kicsit feloszlik, kicsit tisztábban látunk. Jó volt kilépni az előző rész környezetéből, hangulatából, ez mindenképpen jó húzás volt az írónő részéről.

Angus arany pofa, örülök, hogy Amelia rátalált. Thane pedig megint egy kiaknázatlan karakter, aki csak úgy ott volt, jó volt, de köszönjük ennyi. Egy áthidaló megoldás, mert tudjuk, spoiler

Ezután viszont már nagyon érdekel a befejezés. :)

>!
perpetua P
Amanda Stevens: A birodalom

Később jutottam ennek a könyvnek az olvasásához, mint terveztem, pedig tényleg nagyon vártam a folytatást és még igazán fantasztikus történetet is kaptam. :)
Amelia környezetváltozásra vágyik, ezért elvállal egy munkát Asher Falls elszigetelt városában, hiszen el kell távolodnia a kísértéstől… Devlintől… Mindenkinél olvastam, hogy félt, hogy a könyv kárára válik a nyomozó hiánya, de az írónő tökéletesen kárpótolt minket. Thane és Amelia között is izzott folyamatosan a levegő, őket is azonnal megszerettem együtt. A nő igazán gyakorlatias, talpraesett, hiába van kapcsolata a túlvilággal, próbál két lábbal a földön járni, ebben a részben talán még jobban megkedveltem.
A történet sokkal izgalmasabb volt, igazán rejtélyes és kicsit még hátborzongató is ennek a városnak a légköre. Rengeteg titok lengi körül a lakókat és nagyon nehéz volt kiismerni, hogy ki a barát és ki az ellenség. Ami még jobban tetszett, hogy Amelia múltjának egy nagy darabjáról is lehullott a lepel. Az első részben még nem igazán volt erre utalás, vagy csak nagyon halvány és most már nagyon érdekel, hogy rendeződik-e a sorsa, na meg persze, hogy a szerelem is rátalál- e már véglegesen.
A második részek, eddigi tapasztalatok alapján kezdtem már elkönyvelni, hogy mindig unalmasabb, átkötő könyvek, de ez a mű teljesen megcáfolta ezt. :)

6 hozzászólás
>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Amanda Stevens: A birodalom

Sírkertek Királynője 2

Ez a rész sokkal izgalmasabb volt, mint az első, sokkal jobban tetszett.
Érdekes hely volt, ahol főhősnőnk új munkát vállalt, egy szigeten fekvő kisváros, tele rejtélyekkel és múltbéli titkokkal. Hátborzongató hely volt és az ott élő és várost uraló emberek sem voltak különbek. Főleg az ott születettek, akik kívülállónak tekintettek mindenkit, aki nem ott látta meg a napvilágot, még akkor is, ha az illető sokkal régebben lakott már ott, mint ők. Mondhatni volt egy réteg, akik különbnek tartották magukat a többieknél. A rész végére meglepő titkok tárultak fel és természetesen hősnőnk megint belekeveredett az események sodrába.
Sajnos ebből a sorozatból is csak 3 rész jelent meg és nem tudom folytatják-e valaha a további részek megjelentetését. Egyenlőre nem jelzi a moly, hogy kaszálták volna, ezért reménykedem, hogy olvashatom majd mind a 6 részét, ennyi van egyenlőre és még nincs lezártnak jelezve.
Legalább még a 3. részt el tudom olvasni.

>!
Wandamaci
Amanda Stevens: A birodalom

Az első rész nagyon jól sikerült, így nagy reményekkel vágtam bele.
A történet alapötlete zseniális. Adott a külvilágtól szinte elzárt kis település, ahová egy komppal lehet eljutni a tavon keresztül. A tó érdekessége, hogy egy régi temetőt öntött el a víz, így a városka a hegyek (ahol a gonosz lakik) és a szellemek közé van bezárva. Na ide meghívnak egy szellemlátó temetőrestaurátort. Kézenfekvő volt az izgalmas sztori. Mégis csalódtam.
Sokkal többet ki lehetett volna hozni az alapötletből. Ezt a részt nem igazán éreztem borzongatónak, inkább kicsit pszicho thrilleres volt. Nem nagyon történik semmi, de mindentől félünk. Ismét átjött a borongós, nyirkos hangulat ezt csak fokozta a tó, de mégsem borzongtam, ilyen helyszínekkel pedig lehetett volna.
Az előző részben tetszett a szerelmi szál, most nem igazán erre számítottam. spoiler. Érdekes dolgok derültek ki, a végére jobban összeálltak a darabkák. Még mindig merültek fel kérdések, gondolom azokat már a 3. rész meg is válaszolja.
Ha a történet nem is volt annyira izgalmas néhol, a helyszín maga megérdemli a 4 csillagot.

>!
gab001 P
Amanda Stevens: A birodalom

Kifejezetten jobban tetszett, mint az első rész. Bár hiányzott Devlin, de szerencsére az írónő kárpótolt Thane-nel. Nagyon tetszett a könyv hangulata, mert annyira baljóslatú, hogy folyamatosan feszült figyelemmel vártam, hogy mi bukkan fel a következő oldalon, így nem is nagyon tudtam félretenni a könyvet. Tele van rejtéllyel, ármánnyal és mindenféle misztikus utalással. Az összefüggéseket pedig csak sejteni lehet, s az írónő bőven tartogatott meglepetéseket. Sokkal jobban megszerettem Amelia-t, de leginkább a helyszín és a hátborzongató hangulat tetszett. Nagyon bizakodó vagyok a utolsó következő résszel kapcsolatban.

>!
Athenaeum, Budapest, 2013
376 oldal · ISBN: 9789632932743 · Fordította: Markwarth Zsófia
4 hozzászólás
>!
Bajnoczianna
Amanda Stevens: A birodalom

Pont olyan jó maradt mint az első könyv. A regény egy szálon fut a szelem történetként amitől izgalmas és rejtélyes is. Nekem pont az tetszett benne hogy az író egyszerű eseményeket írt bele, de azok részletesen voltak kidolgozva. Ebben a részben jobban megismerhettem Ameliát magát és persze a többi szereplőt múltját. Az ö fejlődése is tetszett hisz a szellemekkel való kapcsolata sok jó tulajdonságot adott neki. Bátrabb lett és erősebb, igazi női főhős karakteré kezd fejlődni. Sajnáltam hogy vége volt mert még szívesen olvastam volna tovább.


Népszerű idézetek

>!
Zora85

– A harag olyan, mint a babona. Tudjuk, hogy nincs értelme, mégis ragaszkodunk hozzá.

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: harag
>!
nykyriana

– Egyébként Thane Asher vagyok. Az összetöpörödött Asher-birodalom törvényes örököse, legalábbis addig, míg nagyapa át nem írja a végrendeletét. Ide-oda ugrál köztem és a nagybátyám közt. Ezen a héten én vagyok a kedvenc. Ha jövő csütörtök előtt beadja a kulcsot, nyertem.

Kapcsolódó szócikkek: Thane Asher
>!
Zora85

Honnan tudnád, hogy ki vagy, ha azt se tudod, honnan jöttél?

59. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Thane Asher
>!
Zora85

Nehéz elengedni a múlt szellemeit, ha ők nem akarnak menni.

191. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amelia Gray
>!
Sippancs P

– Mi olyan lebilincselő egy rakás régi sírkőben? – kérdezte Ivy a szemét forgatva.
– Ez történelem – felelte Thane. – Honnan tudnád, ki vagy, ha azt sem tudod, honnan jöttél?

59. oldal

>!
Bibi_️3 P

A könyvtárnak por – bőr – és régi könyv- szaga volt; már kiskorom óta rajongtam ezért az illatért.

113

>!
Wandamaci

Néha azon tűnődöm, hogy a halottakra szánt pénznek vajon nem lenne-e jobb helye az élők sorában.


A sorozat következő kötete

Sírkertek Királynője sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah Fine: Sanctum
Darynda Jones: Első sírhant
Stephen King: Állattemető
Stephen King: Kedvencek temetője
Stephen King: Álom doktor
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
J. D. Robb: A halál fényében
Chuck Wendig: Halálmadarak
Peter S. Beagle: Egy csendes zug
Karen Chance: Holdvadász