Titkok ​Könyve (Vanza 2.) 81 csillagozás

Amanda Quick: Titkok Könyve Amanda Quick: Titkok Könyve Amanda Quick: Titkok Könyve

Szép, ​okos, önfejű, ami a szívén, az a száján. Az ilyen társalkodónőt senki nem tűri maga mellett sokáig. Nem csoda hát, hogy Emma Greysonnak ajánlólevelet kell hamisítania , ha új álláshoz akar jutni. Ám hiába biggyeszt pápaszemet az orrára, a vidéki kastélyban vendégeskedő urak felfigyelnek szépségére. Tolakodó udvarlásuk elől egy szekrénybe rejtőzik, ahol váratlan társaságra akad…
Edison Stokes erős kézzel igazgatja vállalatbirodalát, de akkor sem hátrál meg, amikor barátja nyomozómunkára kér: egy régi becses könyvnek lába kélt, és gyanúja szerint a vendégek közt keresendő a tolvaj. Aki most áldozatára, a megfelelő nőre les, hogy Emma mindenkinél alkalmasabb alany a kísérlethez.Csak úgy tudja szemmel tartani és megvédelmezni, ha maga mellé fogadja segítőtársul. Nem is sejti még, hogy Emma hajlíthatatlan konoksága nemcsak a nyomozás sikerét, de mindkettejük életét is veszélybe sodorhatja.
„Ha délután veszel kézbe egy Amanda Quick-regényt, készülj fel rá, hogy ébren… (tovább)

Eredeti mű: Amanda Quick: I Thee Wed

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Macenas, 2018
278 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632033754 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Maecenas, Budapest, 2010
320 oldal · ISBN: 9789632032207 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Maecenas, Budapest, 1999
320 oldal · ISBN: 9632030109 · Fordította: F. Nagy Piroska

Kedvencelte 10

Most olvassa 3

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Amanda Quick: Titkok Könyve

Ez egy hihetetlenül izgalmas krimi volt, amire már nagyon nagy szükségem volt. Nem nagyon akartam belekezdeni, már vagy fél éve itt van a polcomon, munkatársam volt olyan kedves és kölcsönadta. De ugye nem olvastam még korábban történelmi romantikust és még az írónőt sem ismertem ezért, folyton halogattam. Mivel mostanában olvastam hasonló könyveket így gondoltam, kipróbálok ezt a könyvet is, hogy tetszik e majd. Tetszett!!!
Még csak most ismerkedem a történelmi romantikus regényekkel, de egyre jobban megszeretem őket. Nem is gondoltam, hogy valaha is ki fogok velük békülni. A kosztümös filmeket egyszerűen ki nem állhatom, és ezért azt gondoltam, hogy a könyvek se fognak tetszeni. Szerencsére nem lett igazam. Újabb műfajt fedeztem fel, amivel persze rengeteg könyv jár. :)
Amanda Quick-től ez volt az első könyvem és nagyon megtetszett. Igaz, hogy épp egy sorozat és ez a második része, de szerintem teljes mértékben olvasható volt, és kerek volt a történet így is. A történet két főszereplőjét nagyon megszerettem. Emma nagyszájú, bátor és vicces. Már az elejétől szerettem. Viszont Edison nem volt végig szimpatikus. A történet elején még nem szerettem igazán. De később persze, hogy imádtam. A nagy meglepetés Edison nagymamája Victoria volt. Akit a végére szintén megkedveltem. Ami kész csodának számít.
Kellemes csalódás volt ez a történet. Biztos fogok még az írónőtől olvasni.

2 hozzászólás
>!
Sippancs P
Amanda Quick: Titkok Könyve

Az ilyen történetek miatt imádom annyira Amanda Quicket! Az ilyenek miatt, amiben van élet, van humor, van báj, van romantika és egy kis krimi szál, vannak izgalmak és heves szócsaták, és amiben a szereplők talpraesettek, és csak úgy pattognak közöttük azok a szikrák.
Istenem! Most már biztos, hogy rossz korba és helyre születtem…

14 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Amanda Quick: Titkok Könyve

Első könyvem volt anno az írónőtől, és mindjárt kedvenc lett. A. Q. érdeme, hogy rákaptam a műfajra. A könyvet azóta többször is elolvastam.

>!
oldmoviegirl01 P
Amanda Quick: Titkok Könyve

Találkozás egy szekrényben, áljegyesség, egy egzotikus sziget rejtélyes legendája, közös nyomozás, a várva várt egymásra találás. Könnyen olvasható, de gyorsan felejthető.

>!
vIVIv
Amanda Quick: Titkok Könyve

„Ha délután veszel kézbe egy Amanda Quick-regényt, készülj fel rá, hogy ébren töltöd az éjszakát. Lehetetlenül bűbájos.”

Előnye, hogy gyorsan lehet vele haladni, és végig izgalmas, Emma szimpatikus, önfejű,okos és bátor, nem tud tűkön ülni. :D Edison és ő nagyon jó páros együtt, és az álca esküvő nem sokáig lesz az. :) A nagymama változott sokat, és ez Emmának köszönhető, mert őszintén kertelés nélkül rávilágított a lényegre, amit csak belátott végül, hogy a lánynak igaza van és egész jó kapcsolat kerekedett belőle.
A fél csillag levonás csak néhány furcsa szófordulatért és bakiért van, ami valószínüleg a fordítás hibájára írható, néhol el volt írva a név, hol dús kebel hol apró feszes ugyanannak a hölgynek..szóval ilyesmik. Na meg jóképű nő… -.- Ez annyira hülyén hangzik xd
Mindenestere a Vanza sorozat az egyik kedvencem az írónőtől.

>!
h_viki14
Amanda Quick: Titkok Könyve

Erre a könyvre nincs is tökéletesebb kifejezés, mint hogy 'lehetetlenül bűbájos'. Mostanában nagyon rákaptam a történelmi romantikus könyvekre. Most pedig kaptam egy jól kidolgozott krimivel megspékelt történetet, amit alig tudtam letenni. Izgalmas volt olvasni, ahogy a cselekmény alakul miközben a rejtélyt próbálják kibogozni. A főszereplők jól egymásra találtak és végtelenül szerethetőek voltak benne a karakterek. Könnyed volt, és magával ragadó.Csak ajánlani tudom:)

1 hozzászólás
>!
meteoritastar
Amanda Quick: Titkok Könyve

Ezt a sorozatot kicsit érdekesen olvasom. A 4. résszel kezdtem és most a 2. résszel folytattam :D :D De így is teljesen érthető. Legalábbis nem maradt megválaszolatlan kérdésem.

A nyomozás ebben a könyvben nagyon jó volt.
Egyszerű meg nem is. Voltak elméleteim, gyanúsítottaim hamar lettek, de így is okozott meglepetést.
A szereplőket hamar megkedveltem, de hiányzott belőlük a tűz. Nem szikrázott a levegő közöttük. Bár a végére ez megváltozott és én úgy örültem ennek. Ott nagyon tetszett minden. Elég sokat mosolyogtam is.
Igaz, hogy ez a Vanza akármi dolog kicsit erőltetett volt, de így is tetszett a könyv. Kikapcsolódásnak jó.

>!
Valcsa
Amanda Quick: Titkok Könyve

Coop-os állványon, olcsón talált gyöngyszem. :) Már a vásárlás napján el is kezdtem olvasni, annyira megtetszett a cím, borító, fülszöveg így együtt. :)) Ugyanakkor tartottam is tőle, mert egy sorozat 2. része – de mint kiderült, önmagában is tökéletesen olvasható, nem függnek annyira össze.
Nagyon jól esett most egy ilyen könnyedebb romantikus krimit olvasni, 2. Amanda Quick könyvem volt, és bár teljesen más történelmi korban játszódott, mint az előző (A zöld kristály), mégis nagyon tetszett, hangulatos volt, szerintem korhű is. :) A nagymamát a végére megkedveltem és aranyos volt Emma és Edison spoiler, az erotikusabb részek sem voltak túlzásba víve, talán 2 rövidke ilyesfajta jelenet volt, szerencsére nem erre volt kihegyezve a történet. Fordulatos, izgalmas, biztosan újra elő fogom még venni később is. :)

>!
Szédültnapraforgó
Amanda Quick: Titkok Könyve

6. olvasásom az írónőtől és egészen kellemes kikapcsolódást nyújtanak a könyvei (eddig egy kivétel volt) Tetszik a romantikus szál, de főként a krimi vonal domináns. A megszokott okos, talpraesett főhősnőnk, Emma, aki alkalmanként kénytelen kegyes hazugságokra, véletlenül egy szekrénybe kerül Edisonnal, s innen indulnak a bonyodalmak. Közben hullákra bukkanunk és Emma Edisonnal szövetkezve nyomozza ki végül, ki is a gyilkos. Olvasás közben egy viktoriánus krimibe csöppenünk. Élveztem ahogy a két főhős egymásra talált.

>!
Marcsi P
Amanda Quick: Titkok Könyve

Nem volt ez rossz…. de jó sem! :/
Valami nekem végig hibádzott, kevésnek éreztem a kémiát, hiába is ismételgette az írónő, hogy mennyire vonzódnak egymáshoz a szereplők. A krimi szál egészen a végéig nagyon halvány volt, hiába húzott bele az utolsó 15 oldalnál, addigra már elvesztett. :/


Népszerű idézetek

>!
zuna19 P

– Mindig mondtam, hogy egy kis tolvajlásnál, gyilkosságnál, emberrablásnál semmi sem hozhatja közelebb egymáshoz egy család tagjait.

307. oldal

>!
zuna19 P

Az emberek hajlamosak minden rosszat elhinni, ha egy hölgy hírnevéről van szó.

18. oldal

>!
zuna19 P

– Büszke vagyok rá, hogy alkalmazottként is meg tudom őrizni a kezdeményezőkészségemet.

131. oldal

>!
zuna19 P

– Hadd mondjam meg, Greyson kisasszony, hogy ön rendkívüli nő.

49. oldal

>!
Ingryd

– Nem hallotta még, hogy a bosszú olyan étel, amit a legjobb hidegen tálalni?

49. oldal

>!
Fairymysz P

– És elhiszi nekem, ha azt mondom, hogy nem én öltem meg Crane-t? Nem tartott attól, hogy netalán egy gyilkost fogadott fel munkatársának? – nézett Edisonra a lány csillogó szemmel.
– Mindig kedveltem az eredeti embereket.
– Értem – sóhajtotta Emma kissé megnyúlt arccal. – Ezek szerint bármilyen gyilkos megteszi, nemde?
– Nem. Válogatós vagyok – felelte felcsillanó szemmel Edison.

206. oldal

>!
Fairymysz P

– Megőrült, uram?
– Lehet – mosolygott a férfi. – De ez nem az ön gondja. Feltéve, persze, ha nincs ellenére, hogy egy őrülttel dolgozzon együtt.
– Az én helyzetemben az ember nem lehet túl válogatós, ha munkáról van szó.

86. oldal

>!
h_viki14

-Az előkelő társaság életeleme a pletykálkodás.

>!
Emyon

A lehetetlen helyzet ellenére furcsa elégedettséget érzett. Tulajdonképpen jól ítélte meg Lady Mayfield rosszul öltözött kis társalkodónőjét. Már a bemutatkozás pillanatában tudta, hogy semmi olyan vonás nincs benne, amit erre a pályára lépő nőtől el lehetne várni.
Minden zárkózottsága és szerénysége ellenére gyengeségnek vagy alázatosságnak nyomát sem éles figyelemről árulkodó , tiszta zöld szemében. E szempár mélyén sokkal inkább értelem, elszántság és bátor szellem tüze égett.

>!
Fairymysz P

– És miért volt szüksége ezekre az információkra? – nézett rá összehúzott szemmel a lány.
– Sok és sokféle üzleti üggyel foglalkozom – válaszolta Edison. – Nem állhat le minden vállalkozásom, csak mert Napóleon meg akarja hódítani a világot.

167. oldal


A sorozat következő kötete

Vanza sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Stephanie Barron: A szolgáló titka
Brenda Joyce: Halálos gyönyör
Lucinda Gray: Az aranykalitka
Karen Rose: Sikíts értem
J. D. Robb: Halálos híresség
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Julie Garwood: Árnyéktánc