Tiéd ​vagyok! 47 csillagozás

Amanda Quick: Tiéd vagyok!

Szorult anyagi helyzete miatt Venetia Milton kénytelen elszegődni egy Isten háta mögötti romos udvarházba, hogy fényképeket készítsen egy titokzatos alkimista társaság ereklyéiről. Mihelyst azonban megpillantja megbízójának talányosan csillogó sötét szemét, úgy dönt, hogy egyúttal kelleténél hosszabbra nyúló lányságának is véget vet. A röpke és meglehetősen szenvedélyes találkozást követően azonban Venetia a férfi halálhíréről értesül. Nem tétovázik megragadni a kínálkozó alkalmat, és Mr. Gabriel Jones özvegyeként új életet kezd Londonban. Elismert és felkapott portékészítőként egészen addig gondtalanul él, amíg a halottnak hitt férfi váratlanul fel nem bukkan. Gabriel ugyanis már régóta nyomoz egy elvetemült fickó után, aki épp Venetia tudományában véli felfedezni az évszázadok óta elfeledett, hétpecsétes titok nyitját. Így a lány már nemcsak a gyönyör emlékén, hanem az életveszélyen is kénytelen osztozni a férfival.

Eredeti mű: Amanda Quick: Second Sight

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Maecenas, Budapest, 2017
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632033327 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Maecenas, Budapest, 2007
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632031682 · Fordította: F. Nagy Piroska

Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Sippancs P
Amanda Quick: Tiéd vagyok!

Lehet, hogy AQ történetei egy kaptafára íródnak, de a sokadik könyv elolvasása után is csak azt tudom mondani, hogy imádom őket. Imádom, hogy
– minden női karaktere szerethető, okos és talpraesett,
– a férfi szereplők erős és határozott jelleműek,
– a romantika mellett van nyomozós szál is (plusz jelen esetben paranormális),
– humorból és csipkelődésekből sincs hiány,
– tökéletesen visszaadja a 19. századi Anglia hangulatát.

A fenti felsorolás alól ez a kötet sem kivétel, úgyhogy nem is kérdéses az 5 csillag.
Olvassátok!

6 hozzászólás
>!
l_moni
Amanda Quick: Tiéd vagyok!

Hozta a jól megszokott színvonalat.
Mindkét főhős szimpatikus, Venetia egy nagyon határozott lány, aki tudja, hogy mit is akar az élettől. Gabriel egy kissé fura tudós, aki szerintem nagyon zárkózott és az érzelmeit se tudja kimutatni.
A történet jó volt. A rejtély, amit közösen oldottak meg nagyon jól ki lett találva. Mondjuk a vége kicsit összecsapott lett szerintem.
Azért jár fél pont levonás, mert nem tudni mikor is szerettek egymásba. Szerintem nem működött a kémia közöttük. Inkább csak a nyomozáson volt a hangsúly.

>!
Dóra_Nagy_6
Amanda Quick: Tiéd vagyok!

Szerethető párossal kombinálva kaptunk egy kis történelmi romantikus történetet hozzá egy nagy adag paranormális képességet. Sikerült egyensúlyban tartania ezt a két dolgot, úgyhogy nem éreztem soknak. Szívesen olvasnék még az írónőtől.

>!
K_Heni P
Amanda Quick: Tiéd vagyok!

Aranyos és szerethető páros. Jól megalkotott volt a nyomozós rész, tetszett ez a kis fantasys bevonás. Ezek a képességek új irányt adtak a történelmi romantikának, s nekem ez nagyon tetszett. A két főszereplő humoros csatározásai meg végképp az egyik kedvenc A.Q. könyvvé tették.

>!
Mayya P
Amanda Quick: Tiéd vagyok!

Amanda Quick ezzel a sorozattal megmutatta, hogy lehet fantasyt vinni a történelmi romantikusok világába úgy, hogy élvezhető, izgalmas, eseménydús kötetet kapjunk. Csak gratulálni tudok hozzá.
Ettől függetlenül levontam egy csillagot, mert a könyv vége felé, amikor már csak pár lépés van hátra, laposabbá válik a cselekmény, de persze a magánéleti problémákkal és a paranormális tehetségekkel Quick rá tudott tenni még egy lapáttal.

>!
Leobelo
Amanda Quick: Tiéd vagyok!

Venetia az elején nem volt szimpatikus, de a végére egészen megkedveltem. Tetszett a cselekmény, az írónő által átalakított korszak, a szereplők. Az „Edward gyerek” egy nagyon jópofa kissrác, nagyon tetszettek a megnyilvánulásai. Az egyik kedvenc jelenetem pedig, amikor Gabe szülei megjelentek. :)

>!
apwbdum
Amanda Quick: Tiéd vagyok!

Végre egy olyan igazán szórakoztató történelmi romantikus, amiben van egy kis fantasy is.
Az egyik kedvenc nő karakteremé lépet elő Venetia. Quick fantasztikus karaktert teremtet a személyében. Szerethető, kedves, erős, és egyenesen tör a célja felé, mindazonáltal emberi hibái vannak. És tökéletesen kiegészíti egymást Gabriellel.
Már elég régóta figyelt a könyv a polcomon, de mindig találtam másikat. Nos ez öreg hiba volt. (Még jó, hogy az Amanda Quick Arkane-Társaságának összes magyarul megjelent könyvét beszeretem.) Csak ajánlani tudom, nálam 5*.

>!
Fairymysz
Amanda Quick: Tiéd vagyok!

Nagyon szeretem Amanda Quick könyveit. A Tiéd vagyok! pedig méltó kezdete az Arkane-sorozatnak.

>!
mokus33
Amanda Quick: Tiéd vagyok!

Nem csalódtam, mert ezt vártam ettől a könyvtől, egy kis kikapcsolódást, mert mostanában inkább nehezebb olvasmányokat választottam.
A szereplők szerethetők voltak, igaz, ezt az írónőtől már megszoktam. Igazából nem tudom pontosan, miért kedvelem a karaktereit, de általában szimpatikusak. A férfiak nem azok a túlontúl macsó típusok, a nők pedig nem hisztis, nyafka dámák, és ez tetszik. A fantasy szál annyira volt jelen a történetben, ami még számomra elviselhető és kezelhető.
Összességében tetszett, de nem fűzök ahhoz nagy reményt, hogy hónapok múltán is emlékezni fogok a regény cselekményére.


Népszerű idézetek

>!
Light_House

– Ebadta kurafija – ismételte óvatosan Edward, s látszott rajta, hogy nagyon szeretné jól megérteni. – Ez azt jelenti, hogy kutya volt a mamája?
– Nem – rázta a fejét Gabriel. – Ez sértés lenne a kutyákra nézve.

148. oldal

>!
Sippancs P

– Tapasztalatom szerint, ha egy férfi egyedül találja magát egy nővel, többnyire hajlamos azt hinni, hogy fölényben van vele szemben.
– Miért, Beatrice néni? – ráncolta a homlokát Edward.
– Fogalmam sincs, drágám – felelte Beatrice szórakozottan. – Gondolom, azért, mert többnyire ők a nagyobb termetűek. Nagyon kevesen ismerik fel, hogy nem az erő, hanem az intelligencia számít a legtöbbet.

>!
Sippancs P

– Maga azt hiszi, ugye, hogy én öltem meg Burtont?
– Nem, dehogy, Mrs. Jones, esküszöm…
– Az isten szerelmére, nem én öltem meg azt a szerencsétlen embert! – csattant fel Venetia.
– Persze hogy nem, Mrs. Jones – vágta rá Swinden. – Ne aggódjon, eszembe sem jut ilyen pletykákat terjeszteni.
– Bölcs elhatározás – szólt közbe Gabriel. – Az ilyen pletykák könnyen a folyó fenekére juttathatják az embert egy sötét éjszakán.
Swinden rémülten hőkölt hátra.
– Semmi oka rá, hogy fenyegessen, uram.
– Lehet, hogy nincs, de roppant szórakoztatónak találom – mondta erre Gabriel.

>!
Sippancs P

– Mondja meg nekem az igazat, uram! Gondolja, hogy ezentúl mindenki azt fogja hinni, hogy mivel történetesen lett egy férjem, már nem magam intézem az üzleti ügyeimet? Hogy többé már nem leszek képes fontos döntéseket hozni? Hogy mostantól mindenben Öntől várok iránymutatást?
– Egy szóval válaszolva: igen.
– Ettől féltem.
Gabriel visszatette a pisztolyt a felöltője zsebébe.
– Sajnálom, de azt kell mondanom, hogy az előkelő világ szemében ön egy elragadóan energikus, titokzatos özvegyből kötelességtudó, engedelmes feleséggé változott, aki magától értetődő módon minden kényes természetű dologban a férjétől vár útmutatást.
Venetia lehunyta a szemét.
– Ön el sem tudja képzelni, hogy milyen őrjítő ez a tudat. – Felemelte pilláit. – Mrs. Flemingnek igaza volt. Nagyon sok minden szól az özvegység mellett.

>!
Sippancs P

– Hogy érzi magát? – kérdezte másodszor is teletöltve a csészéjét teával.
– Mintha áthajtott volna rajtam egy szekér. – Gabriel elvette az utolsó szelet pirítóst. – Egyébként köszönöm, jól vagyok.
– Talán ma ágyban kellene maradnia.
– Az elég unalmas lenne – felelte a férfi tele szájjal. – Hacsak nem tart ön is velem, természetesen. De figyelmeztetem, hogy a padlásszobában lévő ágyban nem férünk el ketten. Valószínűleg kénytelenek lennénk az önét igénybe venni.
– Nahát, uram, efféle megjegyzéseket nem szokás tenni a reggelizőasztalnál.
– Tartogatnom kellett volna a vacsoraasztalhoz?

>!
Sippancs P

– Most jól figyelj, mert mondok neked valamit, amit az apám mondott nekem, amikor nagyjából annyi idős voltam, mint most te. Mindig jusson eszedbe, mert nagyon fontos.
– Igen, uram.
– Nem számít, hogy az édesapád törvényesen házasságot kötött-e az édesanyáddal, vagy sem. Te nem vagy felelős azért, amit ő tett. De azért felelős vagy, amit te teszel. Minden embernek magának kell vigyázni a becsületére, így neked is vigyáznod kell a magadéra. Csak ez a fontos.

>!
Sippancs P

Egy sikeres fotográfusnak megvan a maga stílus és ízlésvilága. Azt a benyomást kell keltenie, hogy voltaképpen nem is üzlet az, amit csinál, sokkal inkább egyéni művészi tehetségével ajándékozza meg a megrendelőjét.

Kapcsolódó szócikkek: fényképezés
>!
Fairymysz

Semmi sem hasonlítható ahhoz, amikor egy halott férj visszajön a sírból, hogy tönkretegyen egy szép tavaszi reggelt.

58. oldal - 6. fejezet

>!
Kicsicsillag123

– A tudomány a maga határvidékein mindig is sötét és titokzatos valami volt, Miss Milton. Az ismert és ismeretlen között húzódó határ roppant bizonytalan, elmosódó terület.

>!
Kicsicsillag123

– Tudnia kell, hogy annak idején, az Arkana Házban mindent elkövettem, hogy elcsábítsam.
– Igen, és nagyon ügyesen csinálta, ha szabad mondanom. Rettentően élveztem a dolgot.
Venetia érezte, hogy dühében fülig vörösödik.
– Nos, éppen azt akartam mondani, hogy amikor kettesben voltunk az Arkana Házban, előre elterveztem, hogy egy éjszakára el fogom csábítani.
– És milyen meggondolásból?
– Úgy ítéltem meg, hogy ott más volt a helyzet.
– Más?
– Csak mi ketten voltunk egy távoli, félreeső helyen.
– A szolgákat nem számítva.
– A szolgákat nem számítva, természetesen – ismételte szemöldökét ráncolva Venetia. – De ők olyan tapintatosak voltak. – Látszott rajta, hogy kezd eltérni a tárgytól. – Olyan volt, mintha hajótöröttként egy trópusi szigetre vetődtünk volna.
– Nem emlékszem pálmafákra.
Venetia meg sem hallotta.
– Elmagyaráztam önnek, hogy e rövid közjáték alatt voltam életemben először szabad. Nem kellett attól rettegnem, hogy botrányt idézel elő. Nem kellett aggódnom, hogy megbotránkoztatom a nagynénémet, vagy rossz példát mutatok a húgomnak és az öcsémnek. Az Arkana Ház olyan volt, mintha a valóságos világtól messze-messze, egy másik térben és időben létezne. És abban a másik dimenzióban csak mi ketten voltunk, ön és én.
– A szolgákat nem számítva.
– Na igen.
– Visszatérve a pálmafákra, amikre, úgy látszik, nem emlékszem…
– Nem veszi komolyan, amit mondok, ugye?
– Kellene?
– Igen, mert ez nagyon, de nagyon fontos. – Venetia egyre ingerültebb lett. – Épp azt próbálom elmondani, hogy ma este ugyanez történt.
– Én ebben nem vagyok biztos. Először is nem voltak pálmafák.
– Hagyja már azokat a nyomorult pálmafákat!


Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Az ördög télen
Heather Graham: A szürkekabátos
Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Julia Quinn: És boldogan éltek
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Judith McNaught: Álomkirályság
Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről
Robin LaFevers: Sötét diadal
Leila Meacham: Somerset