Rád ​vártam (Arkana Társaság 4.) 57 csillagozás

Amanda Quick: Rád vártam Amanda Quick: Rád vártam

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Leona Hewitt férfinak öltözve oson be Lord Delbridge magánmúzeumába, hogy visszaszerezzen egy ereklyét, amelyet évekkel ezelőtt tulajdonítottak el családjától. Ám valaki más is behatol a félhomályos galériába: egy magas, fekete köpenyt viselő férfi, akinek pusztán a hangja is révületbe ejti Leonát. Thaddeus Ware, a rendkívüli képességekkel rendelkező hipnotizőr játszi könnyedséggel irányítja mások gondolatait és tetteit. Leona akaratát azonban nem képes megtörni, sőt elképedve tapasztalja, hogy a nő delejes hatással van rá…

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Maecenas, Budapest, 2017
320 oldal · ISBN: 9789632033334 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Maecenas, Budapest, 2009
320 oldal · ISBN: 9789632032054 · Fordította: F. Nagy Piroska

Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Amanda Quick: Rád vártam

„– Ami azt illeti, bizonyos könyveket nehezebb elolvasni, mint másokat…”

Korrekt és pontos fogalmazás.
Nagyon vontatottnak éreztem ezt az írónőtől. Kicsit csalódtam is benne, mert halálra untam közben magamat. Érezhető volt a sztorin rendesen, hogy volt itt már előzmény. Azt láttam is, hogy jó pár része megjelent itthon is. De még így is töredéke a teljes sorozatnak.
Közben meg az az érzés is ott motoszkál bennem, hogy azért örültem a könyvnek, mert végre egy kis történelmi romantikát olvashatok. Hiányzott már nekem ez a műfaj.
A karakterek igazából szerethetőek voltak. Az, hogy az egész paranormális humbuk köré volt felépülve, már nem annyira tetszett. Hát igen a kidolgozás volt a legrosszabb.

Sippancs P>!
Amanda Quick: Rád vártam

Vérzik a szívem, de ez most csak 3 csillag. Méghozzá nem másért, mint a paranormális vonal miatt. Félreértés ne essék, imádom AQ könyveiben a misztikumot, a titkokat, a látszólag megmagyarázhatatlan dolgokat, de a hipnózis és az energiaáramlás témája olyan távol áll tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől. Éppen ezért a történet nagy részét vagy untam, vagy bosszankodtam rajta.
Sajnálom, de ez a könyv most nem igazán nyerte el a tetszésem.

meteoritastar>!
Amanda Quick: Rád vártam

Jajj nekem…. ezzel nagyon megszenvedtem. De annyira, hogy át is kellett ugranom pár jelenetet is. Pedig olyan jó volt a fülszövege. Nem szokványos és egyből megtetszett. De már az elején éreztem, hogy ez nem az én könyvem lesz.
A nyomozás uncsi volt. Máskor is olvastam már olyan történetet, ahol nem volt semmi rejtély a gyilkos kilétét illetően, de akkor is élveztem, lekötött. Itt nem így volt. Ide nagyon kellett volna valami plusz, hogy feldobja. Még a paranormál cucc se segített ezen. A szereplők se voltak kiemelkedőek. Igaz, hogy kedvelhetőek és aranyosak voltak, de pár jó jelenet kivételével ők se érték el, hogy élvezzem a könyvet.
De szerencsére az uccsó 50 oldal tetszett. A cselekmény és a szereplők is aktivizálták magukat.

Sajnálom ezt a könyvet, mert jó történet lehetett volna.

Paulina_Sándorné P>!
Amanda Quick: Rád vártam

Élveztem Leona és Thaddeus kettősét. Szimpatikus személyek. Imádtam, ahogy Thaddeus elcsábította Leonát. Érdekes világot ismerhettem meg általuk. Kristályok és hipnotizálás. Nem semmi, ahogy Leona a kristályokkal tud bánni. Fog nem semmi kutya. Vagy farkas? :-)

Leobelo P>!
Amanda Quick: Rád vártam

Igazából nem tudok mit írni, mert nem szeretem ismételgetni magam. Amanda Quick nagy kedvencem, főleg a paranormális könyvei, így nem meglepő, hogy szeretem és tetszett ez a könyv is. :)

danlin>!
Amanda Quick: Rád vártam

Amanda Quick regényei mindig ellazítanak, pár óra igazi szórakozás. Ez a kötet sem volt kivétel, a főhősnő intelligens fiatal nő, a főhős lehengerlően veszélyes és a szerelmük végtelenül szenvedélyes, mindez egy kis misztikummal fűszerezve.

Rubintpikkely>!
Amanda Quick: Rád vártam

Azt szeretem Quick könyveiben, hogy olyan kis egyszerűek. Gyakran ésszerűtlenek, sokszor napok múlva már nem is emlékszem a szereplők neveire, de amíg olvasom addig minden olyan aranyos. Nem váltja meg a világot ez a könyv sem, de érdekes volt olvasni.

juhaszadri>!
Amanda Quick: Rád vártam

Sajnos nem fogott meg annyira, mint vártam a fülszöveg alapján. A természetfeletti szál inkább untatott, pedig egyébként nagyon szeretem ezt a témát. A szereplőknél pedig ez az „első látásra beléd estem” dolog sem nyerte el a tetszésemet. Nem hiszek az ilyesmiben, náluk pedig egy különösen furcsa helyzetben esett meg az egymásba szeretés… Egyedül Fog és Victoria néni karaktere tetszett igazán.
Nagy csalódás volt.

Fairymysz>!
Amanda Quick: Rád vártam

Méltó folytatása volt a Tiéd vagyok!-nak. Örülök, hogy előkerültek a korábbi kötetben szereplők is az újak mellett, mert szeretem tudni, mi történt a már megkedvelt karakterekkel a későbbiekben.
Victoria néni, haláli nőszemély.

Kicsicsillag123 P>!
Amanda Quick: Rád vártam

Túl sok újdonságot nem tudok mondani, ez a történet is ugyanúgy tetszett mint a többi. Azt különösen nagyon szeretem AQ könyveiben, hogy nem sokat teketóriázik a bevezetőkkel, most is rögtön durr bele a közepébe kezdés volt. A paranormális szál érdekes volt, bár túl sok fordulatot nem tartalmazott. A szereplők mint mindig kedvelhetőek, és jó pár mosolyogtató jelenetet is kaphattunk nekik köszönhetően. Leona és Thaddeus pedig jó párost alkottak. Jó volt viszont látni a régi szereplőket is, még ha sok szerepük nem is volt. Összességében hozta a szokásos formáját és pár óra kellemes kikapcsolódást nyújtott.


Népszerű idézetek

Sippancs P>!

– A színésznők is használnak kozmetikai szereket.
– És természetesen a francia nők is – tette hozzá Victoria tárgyilagosan. – Egy angol hölgy azonban csak a legfinomabb szépítőszereket veszi igénybe. Például néhány szelet uborkát vagy citromkarikát tesz a legtisztább esővízbe, és abban mossa meg az arcát, de ez minden.
– És időnként tejfölből és tojásfehérjéből kevert pakolást is tehet az arcára – egészítette ki Leona.
– De olyan közönséges dolgot, mint a pirosító, soha – szögezte le határozottan Victoria.
– Nem hiszem el – tette csípőre a kezét Thaddeus. – Azt akarjátok elhitetni velem, hogy egy bálteremben az a sok rózsás arcú és ajkú hölgy egyedül a napi uborkás-esővizes mosakodásnak köszönheti a színét?
– A női magazinok elárulnak néhány fortélyt, hogyan lehet ilyen ifjonti pírt varázsolni az arcunkra – engedett a szigorából a nénikéje. – Amolyan ügyes kis fogásokat.
– Mik ezek a fortélyok?
Leona előrehajolt, hogy újabb adag teát töltsön a csészéjébe.
– Az ember például harapdálhatja az ajkát és csípdesheti az arcát, mielőtt belép egy szobába.
– Kegyed is tudja, hogy ez csupa szamárság – fakadt ki Thaddeus bosszúsan. – A kozmetikai és szépítőszerek gyártóinak nagyon is jól megy Angliában. Ne akarják bemesélni nekem, hogy abból szerzik a vagyonukat, hogy színésznőknek, prostituáltaknak és az alkalmi francia turistáknak adják el a portékáikat.
Leona, a válaszolás jogát átengedve őladységének, a teáját kortyolgatta.
– Rendben van, Thaddeus – mondta Victoria összeszorított ajakkal. – Megengedem, hogy sok-sok festékestégely csücsülhet Anglia számtalan fésülködőasztalán. De erről egy szót sem szivárogtathatsz ki e szobán kívülre. Megértetted?
– Anglia leányainak és asszonyainak a jó hírneve az őn kezében van, uram – tette hozzá Leona, elfojtva mosolyát.

198-199. oldal

1 hozzászólás
Sippancs P>!

– Mindnyájan képesek vagyunk az erőszakra – folytatta szelíden Leona. – Énünknek az a része tud ezen úrrá lenni, amely civilizált lénnyé tesz bennünket.

127. oldal

Ryia>!

az álom állapota az egyetlen helyzet, amelyben a normális és a paranormális közötti határvonal elmosódik. Ez bizonyítja, hogy mindenki természetében ott van a természetfölötti rész, akár tud róla, akár nem.

zuna19>!

– Bocsánatot kérek – mondta szelíden. – Mindenért.
– Mmm. – Leona nem emelte föl a fejét.
– Majdnem mindenért – helyesbített Thaddeus.
– A legtöbbje nem a te hibád volt.
– Kivéve az elvesztett szüzességedet.
– Na igen, az a te hibád volt.
A férfi megemelte az állát, és kisírt szemébe nézett.
– Az az egyetlen dolog, amiért nem kérhetek bocsánatot. Tudod, azt nem sajnálom.
– Miért is sajnálnád? – törölte meg ruhája ujjába a szemét Leona. – Az én szüzességem volt, nem a tiéd.
– Azért nem sajnálom, ami szerepem nekem volt ebben a dologban, mert soha életemben nem volt még olyan csodálatos élményben részem, mint amikor veled szerelmeskedtem.
– Ó! – A remény úgy tért vissza, mintha soha el sem hagyta volna. – Én is így éreztem.

Sippancs P>!

A szenvedély, mint mondják, erős, de múlékony hatalom.

137. oldal

zuna19>!

– Mindenki életében vannak veszteségek. Minél tovább élünk, annál több veszteséget kell elszenvednünk. Ez a világ rendje.

Jucko84>!

– Ugyan. Volt kedvesem. Mondtam már, egy ideig el voltam jegyezve.
Thaddeus a két tenyerébe vette Leona arcát.
– Igen, és azt is mondta, hogy ne tartsam afféle ártatlan ifjú hölgynek. De úgy látszik, kissé túlságosan is szó szerint vettem a szavait.
A lány hűvös mosollyal hátralépett.
– Ahogy ön mondta nem is olyan régen, a dolognak nincs jelentősége.
– Nem, ezt nem mondtam. Azt mondtam, a végeredmény szempontjából nem számít. Ez azért különbség.
A lány erősen összpontosított, hogy bele tudjon bújni a ruhájába.
– Most komolyan, uram: minden férfi ilyen szószátyár lesz ilyenkor?
– A többiek nevében nem beszélhetek, de ami engem illet, nem, rendszerint nem szoktam ennyire beszédes lenni – felelte Thaddeus, és levette a nadrágját a munkapadról. Belebújt, begombolta, majd nyúlt az ingéért. – Ez az egész nekem is újdonság volt. Nem kegyed az egyetlen ártatlanság itt.

zuna19>!

– Ön szerint én szerfelett veszedelmes vagyok? – élénkült fel hirtelen Leona.
– A legelragadóbb módon.

Jucko84>!

– Amikor először megpillantottalak abban a férfiruhában, átfutott az agyamon, hogy te lehettél a gyilkos.
– Jóságos ég! – döbbent meg Leona. – Én? Azt hitted, én öltem meg azt a nőt?
– Csak egy futó gondolat volt.
– Jóságos ég! – ismételte meg a lány. – Fogalmam sem volt róla.
– Muszáj most erről beszélnünk? Félek, hogy a témától odalesz a helyzet romantikája.


A sorozat következő kötete

Arkana Társaság sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: És boldogan éltek
Kinley MacGregor: A kitaszított
Kresley Cole: Szeress, ha tudsz!
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem
Heather Graham: Az ellenség
Robin LaFevers: Sötét diadal
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Heather Graham: A hódító viking
Iris Johansen: A Szél Táncosa