Rád ​vártam 47 csillagozás

Amanda Quick: Rád vártam Amanda Quick: Rád vártam

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Leona Hewitt férfinak öltözve oson be Lord Delbridge magánmúzeumába, hogy visszaszerezzen egy ereklyét, amelyet évekkel ezelőtt tulajdonítottak el családjától. Ám valaki más is behatol a félhomályos galériába: egy magas, fekete köpenyt viselő férfi, akinek pusztán a hangja is révületbe ejti Leonát. Thaddeus Ware, a rendkívüli képességekkel rendelkező hipnotizőr játszi könnyedséggel irányítja mások gondolatait és tetteit. Leona akaratát azonban nem képes megtörni, sőt elképedve tapasztalja, hogy a nő delejes hatással van rá…

Eredeti mű: Amanda Quick: The Third Circle

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Maecenas, Budapest, 2017
320 oldal · ISBN: 9789632033334 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Maecenas, Budapest, 2009
320 oldal · ISBN: 9789632032054 · Fordította: F. Nagy Piroska

Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Amanda Quick: Rád vártam

„– Ami azt illeti, bizonyos könyveket nehezebb elolvasni, mint másokat…”

Korrekt és pontos fogalmazás.
Nagyon vontatottnak éreztem ezt az írónőtől. Kicsit csalódtam is benne, mert halálra untam közben magamat. Érezhető volt a sztorin rendesen, hogy volt itt már előzmény. Azt láttam is, hogy jó pár része megjelent itthon is. De még így is töredéke a teljes sorozatnak.
Közben meg az az érzés is ott motoszkál bennem, hogy azért örültem a könyvnek, mert végre egy kis történelmi romantikát olvashatok. Hiányzott már nekem ez a műfaj.
A karakterek igazából szerethetőek voltak. Az, hogy az egész paranormális humbuk köré volt felépülve, már nem annyira tetszett. Hát igen a kidolgozás volt a legrosszabb.

>!
Sippancs P
Amanda Quick: Rád vártam

Vérzik a szívem, de ez most csak 3 csillag. Méghozzá nem másért, mint a paranormális vonal miatt. Félreértés ne essék, imádom AQ könyveiben a misztikumot, a titkokat, a látszólag megmagyarázhatatlan dolgokat, de a hipnózis és az energiaáramlás témája olyan távol áll tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől. Éppen ezért a történet nagy részét vagy untam, vagy bosszankodtam rajta.
Sajnálom, de ez a könyv most nem igazán nyerte el a tetszésem.

>!
meteoritastar P
Amanda Quick: Rád vártam

Jajj nekem…. ezzel nagyon megszenvedtem. De annyira, hogy át is kellett ugranom pár jelenetet is. Pedig olyan jó volt a fülszövege. Nem szokványos és egyből megtetszett. De már az elején éreztem, hogy ez nem az én könyvem lesz.
A nyomozás uncsi volt. Máskor is olvastam már olyan történetet, ahol nem volt semmi rejtély a gyilkos kilétét illetően, de akkor is élveztem, lekötött. Itt nem így volt. Ide nagyon kellett volna valami plusz, hogy feldobja. Még a paranormál cucc se segített ezen. A szereplők se voltak kiemelkedőek. Igaz, hogy kedvelhetőek és aranyosak voltak, de pár jó jelenet kivételével ők se érték el, hogy élvezzem a könyvet.
De szerencsére az uccsó 50 oldal tetszett. A cselekmény és a szereplők is aktivizálták magukat.

Sajnálom ezt a könyvet, mert jó történet lehetett volna.

>!
Leobelo
Amanda Quick: Rád vártam

Igazából nem tudok mit írni, mert nem szeretem ismételgetni magam. Amanda Quick nagy kedvencem, főleg a paranormális könyvei, így nem meglepő, hogy szeretem és tetszett ez a könyv is. :)

>!
danlin
Amanda Quick: Rád vártam

Amanda Quick regényei mindig ellazítanak, pár óra igazi szórakozás. Ez a kötet sem volt kivétel, a főhősnő intelligens fiatal nő, a főhős lehengerlően veszélyes és a szerelmük végtelenül szenvedélyes, mindez egy kis misztikummal fűszerezve.

>!
Rubintpikkely
Amanda Quick: Rád vártam

Azt szeretem Quick könyveiben, hogy olyan kis egyszerűek. Gyakran ésszerűtlenek, sokszor napok múlva már nem is emlékszem a szereplők neveire, de amíg olvasom addig minden olyan aranyos. Nem váltja meg a világot ez a könyv sem, de érdekes volt olvasni.

>!
juhaszadri
Amanda Quick: Rád vártam

Sajnos nem fogott meg annyira, mint vártam a fülszöveg alapján. A természetfeletti szál inkább untatott, pedig egyébként nagyon szeretem ezt a témát. A szereplőknél pedig ez az „első látásra beléd estem” dolog sem nyerte el a tetszésemet. Nem hiszek az ilyesmiben, náluk pedig egy különösen furcsa helyzetben esett meg az egymásba szeretés… Egyedül Fog és Victoria néni karaktere tetszett igazán.
Nagy csalódás volt.

>!
Fairymysz
Amanda Quick: Rád vártam

Méltó folytatása volt a Tiéd vagyok!-nak. Örülök, hogy előkerültek a korábbi kötetben szereplők is az újak mellett, mert szeretem tudni, mi történt a már megkedvelt karakterekkel a későbbiekben.
Victoria néni, haláli nőszemély.

>!
zsutta
Amanda Quick: Rád vártam

kicsit, de tényleg csak kicsit túl sok volt a paranormális szál, egyébként kevesek és szerethetőek voltak, szerettem olvasni.


Népszerű idézetek

>!
Sippancs P

– Mindnyájan képesek vagyunk az erőszakra – folytatta szelíden Leona. – Énünknek az a része tud ezen úrrá lenni, amely civilizált lénnyé tesz bennünket.

127. oldal

>!
Sippancs P

– A színésznők is használnak kozmetikai szereket.
– És természetesen a francia nők is – tette hozzá Victoria tárgyilagosan. – Egy angol hölgy azonban csak a legfinomabb szépítőszereket veszi igénybe. Például néhány szelet uborkát vagy citromkarikát tesz a legtisztább esővízbe, és abban mossa meg az arcát, de ez minden.
– És időnként tejfölből és tojásfehérjéből kevert pakolást is tehet az arcára – egészítette ki Leona.
– De olyan közönséges dolgot, mint a pirosító, soha – szögezte le határozottan Victoria.
– Nem hiszem el – tette csípőre a kezét Thaddeus. – Azt akarjátok elhitetni velem, hogy egy bálteremben az a sok rózsás arcú és ajkú hölgy egyedül a napi uborkás-esővizes mosakodásnak köszönheti a színét?
– A női magazinok elárulnak néhány fortélyt, hogyan lehet ilyen ifjonti pírt varázsolni az arcunkra – engedett a szigorából a nénikéje. – Amolyan ügyes kis fogásokat.
– Mik ezek a fortélyok?
Leona előrehajolt, hogy újabb adag teát töltsön a csészéjébe.
– Az ember például harapdálhatja az ajkát és csípdesheti az arcát, mielőtt belép egy szobába.
– Kegyed is tudja, hogy ez csupa szamárság – fakadt ki Thaddeus bosszúsan. – A kozmetikai és szépítőszerek gyártóinak nagyon is jól megy Angliában. Ne akarják bemesélni nekem, hogy abból szerzik a vagyonukat, hogy színésznőknek, prostituáltaknak és az alkalmi francia turistáknak adják el a portékáikat.
Leona, a válaszolás jogát átengedve őladységének, a teáját kortyolgatta.
– Rendben van, Thaddeus – mondta Victoria összeszorított ajakkal. – Megengedem, hogy sok-sok festékestégely csücsülhet Anglia számtalan fésülködőasztalán. De erről egy szót sem szivárogtathatsz ki e szobán kívülre. Megértetted?
– Anglia leányainak és asszonyainak a jó hírneve az őn kezében van, uram – tette hozzá Leona, elfojtva mosolyát.

198-199. oldal

1 hozzászólás
>!
Ryia

az álom állapota az egyetlen helyzet, amelyben a normális és a paranormális közötti határvonal elmosódik. Ez bizonyítja, hogy mindenki természetében ott van a természetfölötti rész, akár tud róla, akár nem.

>!
Sippancs P

A szenvedély, mint mondják, erős, de múlékony hatalom.

137. oldal

>!
zuna19 P

– Bocsánatot kérek – mondta szelíden. – Mindenért.
– Mmm. – Leona nem emelte föl a fejét.
– Majdnem mindenért – helyesbített Thaddeus.
– A legtöbbje nem a te hibád volt.
– Kivéve az elvesztett szüzességedet.
– Na igen, az a te hibád volt.
A férfi megemelte az állát, és kisírt szemébe nézett.
– Az az egyetlen dolog, amiért nem kérhetek bocsánatot. Tudod, azt nem sajnálom.
– Miért is sajnálnád? – törölte meg ruhája ujjába a szemét Leona. – Az én szüzességem volt, nem a tiéd.
– Azért nem sajnálom, ami szerepem nekem volt ebben a dologban, mert soha életemben nem volt még olyan csodálatos élményben részem, mint amikor veled szerelmeskedtem.
– Ó! – A remény úgy tért vissza, mintha soha el sem hagyta volna. – Én is így éreztem.

>!
zuna19 P

– Mindenki életében vannak veszteségek. Minél tovább élünk, annál több veszteséget kell elszenvednünk. Ez a világ rendje.

>!
zuna19 P

– Nem kétséges, hogy az én szerencsém túlcsordul ezen az estén.

>!
zuna19 P

– Ha egyszer az ember kételkedni kezd abban, ami nyilvánvaló, onnantól hajlamos lesz a felszín alá nézni.

>!
zuna19 P

– Ön szerint én szerfelett veszedelmes vagyok? – élénkült fel hirtelen Leona.
– A legelragadóbb módon.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Az ördög télen
Heather Graham: A szürkekabátos
Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Julia Quinn: És boldogan éltek
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Judith McNaught: Álomkirályság
Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről
Robin LaFevers: Sötét diadal
Leila Meacham: Somerset