Ne ​nézz hátra! (Lavinia Lake - Tobias March 2.) 41 csillagozás

Amanda Quick: Ne nézz hátra!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​"igényes magánszemélyeknek diszkrét magánnyomozást" kínáló Lake & March cég új feladatot kap: Howard Hudson megbízza őket felesége gyilkosának felkutatásával. A Kissé gyanús című regényben megismert nyomozópáros, Lavinia és Tobias tehát munkához lát… Tobiasban erősödik a gyanú, hogy a bánatos özvegy nem is bűbájos felesége elvesztését fájlalja, sokkal inkább az asszony eltűnt, felbecsülhetetlen értékű karkötőjét szeretné visszaszerezni. És ezzel a törekvésével nincs egyedül. Mindenre elszánt gazemberek egész sora veti magát az ékszer – és a bele foglalt, sokak szerint varázserővel bíró, kék kámeakő – után. Laviniához hasonlóan Howard is a mesmerizmus, a hipnotizálással kombinált gyógymágnesezés mestere, és szakmája gyakorlása közben nagy hasznát venné a bűvös erejű kőnek. A reménytelennek tűnő nyomozás szálai a szikrázóan elegáns báltermektől London lepusztult negyedein át egy mágnesező hipnotizőrhöz vezetnek, aki egyebek közt „hisztériában” szenvedő nőket kezel,… (tovább)

Eredeti mű: Amanda Quick: Don't Look Back

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Maecenas, Budapest, 2014
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632030739 · Fordította: Roby Tiallac
>!
Maecenas, Budapest, 2002
328 oldal · ISBN: 9632030737 · Fordította: Roby Tiallac

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Lavinia Lake · Tobias March


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
meteoritastar P
Amanda Quick: Ne nézz hátra!

Most erősen elgondolkodtam.
1. Miért áll ez a könyv ilyen alacsony százalékon?
2. Mi nem tetszett benne?
3. Hogy tudott az írónő ilyen jó könyvet írni az első rész gyengébb szereplése után?
Az első kérdésre nem tudom a választ. A másodikra semmi sem jut az eszembe. A harmadikra pedig, nem is érdekel a válasz. Egyszerűen tetszett ez a könyv.
Lavinia és Tobias kitettek magukért mind a nyomozásban, mind a magánéletükben felmerülő problémák terén. Aranyosak, makacsok, parancsolgatók, okosak és még is kicsit naivak voltak a szereplőink. A naívság terén Laviniára és Emelinere gondolok bizonyos dolgokat illetően. Amiken nagyon jókat mosolyogtam. spoiler
Ráadásul, Tobias, a tőle telhetően kitett magáért, hogy a romantikus oldalát is megcsillogtassa. De jókat nevettem :D :D Bár voltak szép pillanataik is. spoiler
A krimi szál feladta a leckét. Ügyes volt.
Csak ajánlani tudom ezt a könyvet. Nem erre számítottam az első rész után. Meglepett és nagyon jót szorakoztam. Még a modern szavak használata se zavart, inkább fokozta a jó kedvemet. :)):))

/Még mindig nevetek a ribizlin :D :D /

>!
Zsuzsanna_Makai
Amanda Quick: Ne nézz hátra!

Ezt a részt is nagyon szerettem, ez a rész is nagyon jó volt, és csavaros is. Meg kell, hogy valljam, hogy a dolgok Tobias-féle-elinézési-módja sokkal közelebb állt hozzám, mint Lavinia dolgai, de ez nem vett el az ő értékeiből sem, imádom pl minden egyes veszekedésüket. Aranyos volt Anthony és Emeline marakodása, és az is, hogy nem jöttek rá, hogy miért történt, de szerencsére tudták kezelni, és hát Mrs. Chilton, a házvezetőnő is nagy kedvenccé vált a fondorlataival, meg a ribizlilekvárjával. Kedves, aranyos, romantikus nyomozós történet, ajánlom mindenkinek, aki szereti ezt a tematikát.

>!
krisztina0419
Amanda Quick: Ne nézz hátra!

Izgalmas és méltó folytatása lenne a történetnek, ha nem egy teljesen inkompetens fordítót bíznak meg ennek a könyvnek a magyarba öntésébe. Elkezdtem olvasni, és csészealj nagyságúra kerekedtek az olyan szavaknál, és kifejezéseknél, mint le van szarva, dögös, hülyeség. Ezeknél( ami szinte minden 3.oldalon ránk köszönt, csak hápogni voltam képes, hogy ezt most miért? A 19. századi viktoriánus korban megszólalni nem volt szabad, nem még hogy így!
Hát annyit a történettől, hogy nem élveztem az évődős részeket Tobias és Lavinia között. De ezt is a fordítónak rovom fel, mert eddig tudtam élvezni Quick ilyen jeleneteit.
Várom már,hogy Anthony és Emmeliene is egymásra találjon, és pozitív szál volt a Vale és Joan vonal!
A pocsék fordítás miatt kap csak három csillagot!

>!
Paulina_Sándorné
Amanda Quick: Ne nézz hátra!

Szeretem Lavinia és Tobias párosát! Összeillő két ember. Tetszett a házvezetőnő „furfangja”, hogy ágyba kerülhessenek. :-) Tetszenek a szócsatáik. Nem tudom miért, de ez a könyv, valahogy olyan volt számomra, mint a rétestészta. Néha elnyúlt és alig haladt valamerre. Picit pörgősebb is lehetett volna. Örültem az Anthony és Emeline között kialakult dolgoknak.

>!
Vikiwi
Amanda Quick: Ne nézz hátra!

Abszolút magával ragadott volna a történet, ha nem jött volna szembe velem fél percenként olyan kifejezés, ami teljesen nem odavaló, pláne, hogy nem is abban a korban használták… Tragikus a fordítás, és így, sajnos, a könyvet sem lehet igazán élvezni.
Viszont a cselekmény jó. Hozza az első rész színvonalát, habár meg kell hagyni, hogy az – szerintem – jobb volt.
Tobiast megkedveltem az előző könyvben, de itt sokszor nem értettem egyet a módszereivel. Laviniaval azonban ugyanúgy szimpatizálok.
Kíváncsian várom a folytatást, igyekszem mielőbb beszerezni.

>!
Eszter_Tóth_12
Amanda Quick: Ne nézz hátra!

Lavinia és Tobias újabb nyomozásba kezdett. Ahogy a megismerkedésük történetét, úgy ezt a kötetet is nagyon megkedveltem. Kellemes kikapcsolódást nyújtott. Szócsatáikon jókat derültem. Az írónő által megformált karakterek közül ők ketten az egyik kedvenc párosom. Aki olvasta már az első kötetet, annak ezt is el kell olvasnia! :)

>!
vIVIv
Amanda Quick: Ne nézz hátra!

Az első kötethez képest gyengébb volt, de Lavinia -Tobias páros most is fantasztikus volt. Bírom a szócsatákat kettejük között. A fordításnál néhol tényleg voltak érdekes kifejezések, amik nem igazán illettek bele az adott korba. Mindenesetre kíváncsi vagyok a történet folytatására.

>!
tothalexandra
Amanda Quick: Ne nézz hátra!

Jól megszokott Quick könyv amely hozta a formáját.

>!
Magika82
Amanda Quick: Ne nézz hátra!

Az előző könyv után nem annyira tetszett, nem úgy alakult a szereplők közti viszony sem, amit én vártam. Persze nagyon tetszett még így is, de számomra kicsit csalódás volt és nem is pörgött annyira.


Népszerű idézetek

>!
krisztin1 P

– Az is biztos, hogy te vagy a legmakacsabb és legakaratosabb nőszemély, akivel valaha is találkoztam!
– Maga pedig, uram, a legarrogánsabb és legerőszakosabb férfi az én ismeretségi körömben!

Kapcsolódó szócikkek: Lavinia Lake · Tobias March
>!
vIVIv

– És mi jutott eszedbe? – kérdezte aztán óvatosan. És lassan beleivott a pezsgőjébe.
– Hát csak az, hogy megkérem őt, tanítson meg engem is erre a technikára. Hogy miképpen lehet kedvességgel kiszedni az információkat a férfiakból.
Tobias rögtön félrenyelte azt a korty pezsgőt. Aztán szerencsére nem köpte ki, de erős köhögési roham tört rá.

>!
Ingryd

– Az mindig megnyugtató, ha megértik és értékelik az ember érzékenységét – harapott bele Tobias egy darab pástétomos kenyérbe.

219. oldal, 19. fejezet

>!
Jucko84 P

Tobias szembeült a sógorával, és várakozásteljen nézett rá.
– Valami baj van? Úgy nézel ki, mint akibe a doki beletöltött egy bögre keserű teát.
Anthony kissé meglepődött. Egy órán belül már másodszor nézik betegnek. Ez nem túl jó előjel.
– Vagyont akarok szerezni. Szükségem van rá. – jelentette ki.
– Így vagyunk ezzel mi is. Ha találsz egy vagyont, majd értesíts. Szívesen leszek melletted a társtulajdonos.

48. oldal


A sorozat következő kötete

Lavinia Lake - Tobias March sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jayne Ann Krentz: Fény vagy árnyék
Darynda Jones: Második sírhant
Jonathan Lethem: Árva Brooklyn
Raymond Chandler: Kedvesem, isten veled!
John Dickson Carr: A gyilkos óra
Sara Paretsky: A testművésznő
Erle Stanley Gardner: A baglyok nem pislognak
Charles Bukowski: Ponyva
Sue Grafton: A mint alibi
Lisa Kleypas: Winterborne választottja