Mire ​éjfélt üt az óra 46 csillagozás

Amanda Quick: Mire éjfélt üt az óra

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Adam Hardesty múltja korántsem olyan makulátlan, mint a jelene. Egy „jóakarója” felfedezte, miféle bűnöket követett el évekkel ezelőtt és most zsarolni próbálja. A férfi tudja: ha rövid idő alatt nem akad a zsaroló nyomára, életének sötét foltjai nem maradhatnak többé titokban. Mindent elkövet hát, hogy megtalálja ezt az embert.
Ám akad valaki, aki állandóan keresztezi az útjait: Caroline Fordyce, a romantikus kalandregények népszerű írója. Mivel a hölgynek sincs teljesen rendben a szénája, retteg attól, amit nyomozása során Adam kideríthet róla. Úgy dönt, hogy inkább csatlakozik a férfihoz.
Kettejük közös útja ettől fogva gyilkosok, bűnpártolók és szemfényvesztők világába vezet. A rejtélyek sűrűsödnek, a veszélyek sokasodnak, és hőseinknek immár nem csak attól kell félniük, hogy titkaikra fény derül. Életben maradásuk a tét…

Eredeti mű: Amanda Quick: Wait Until Midnight

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Maecenas, Budapest, 2016
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632032931 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Maecenas, Budapest, 2005
326 oldal · ISBN: 9632031245 · Fordította: F. Nagy Piroska

Enciklopédia 1


Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Sippancs P
Amanda Quick: Mire éjfélt üt az óra

Nem volt rossz, de nem is mondanám kiemelkedően jó AQ kötetnek. Ahogy már megszokhattuk, izgalomból, bonyodalmakból, nyomozásból és szerethető karakterekből itt sem volt hiány, mégis sok helyen laposnak éreztem a történetet. Talán ha kicsivel több humort és érzelmet adott volna hozzá az írónő… Mindenesetre a 4 csillag így is jár.

>!
mezei P
Amanda Quick: Mire éjfélt üt az óra

Már igazán szükségem volt egy ilyen könnyed olvasmányra.
Amanda Quick az egyik kedvenc íróm, a történelmi romantikus regényei ugyanolyan jók, mint Jayne Ann Krentz néven írt, a jelenben ill. Jayne Castle néven írt, a jövőben játszódó könyvei. Mit tagadjam, regényei egy kaptafára készülnek: adott egy férfi meg egy nő, akik általában elég különös körülmények között ismerkednek meg egymással, vonzalom alakul ki közöttük, – ami lényeges, hogy nincsenek közöttük játszmák, – legtöbbször belekerülnek valami bűnügybe, és azt egymás segítségével oldják meg. Ezt az egyszerű történetet viszont annyi humorral és bájjal, olyan szerethetően, mindenféle erőltetett konfliktus nélkül, sallangmentesen írja meg, hogy újra és újra magával ragad, elvarázsol. Mint most is.

>!
meteoritastar P
Amanda Quick: Mire éjfélt üt az óra

Meglepett ez a könyv. Valamiét a fülszöveg alapján nem vonzott.
De végül egy nagyon jó krimit kaptam, gondolkozhattam és tippelgethettem is. Egész sokáig rejtély volt a gyilkos kiléte.
Valamint a szereplők nagyon szerethetőek voltak. Jól ki volt találva, hogy kik ők és a kapcsolatuk alakulása is. Nekem különösen tetszett, hogy a szereplőink titkai nem voltak teljesen szokásosak.
Tetszett ez a könyv.

Adam testvéreinek miért nincs könyve? Vagy van?
Különösen Julia és a gróf története érdekelne nagyon.

10 hozzászólás
>!
Gaby33
Amanda Quick: Mire éjfélt üt az óra

Ez a könyv most nem annyira jött be. Izgalmasnak, izgalmas volt, de a két főszereplő között egy picit sem éreztem, hogy erős lenne a kémia és erősen hiányoltam az érzelmeket is.

>!
Vikiwi
Amanda Quick: Mire éjfélt üt az óra

Az érettségi végeztével, a nyári szünet kezdetével és egy hónap olvasás nélkül töltött idő után valami könnyed, kikapcsolódást adó könyvre vágytam, így választottam Quick-et. Nem bántam meg, habár közel sem tetszett annyira, mint a Kissé gyanús trilógia, de jobb volt, mint a Bukott angyal . A gyilkos kilétére rá lehetett jönni, de tetszett a médiumos szál.

>!
K_Heni P
Amanda Quick: Mire éjfélt üt az óra

Az utóbbi időben nagyon sok A.Q. könyvet olvastam, s kezdtem úgy érezni, hogy talán belefásultam, azért nem tetszettek annyira. De ez a történet újra magával ragadott, nagyon tetszett. Izgalmasnak találtam a nyomozási szálat is. Adam igazi úriember, Caroline pedig egy talpraesett, okos nő. Nagyszerű páros.

>!
viki20010115
Amanda Quick: Mire éjfélt üt az óra

Az írónő könyveit mindig élvezem, ezzel sem voltam másképp, de voltak benne nekem kevésbé tetsző részek. Például ez a téma, az okkultizmus, sem az én világom. A főszereplők sem lesznek a kedvenceim. Kicsit erőltetettnek éreztem néhol a társalgásukat. Ennek ellenére azért jó történet, bâr nem hiszem, hogy olyan sokszor újraolvasnám.

>!
mamono
Amanda Quick: Mire éjfélt üt az óra

Nagyon tetszett a könyv, persze könnyed limonádé volt, nyomozós szál, egy kis okkultizmussal, de azért még nagyon élveztem. Úgy is, hogy nem először olvastam.
És igazából ennek a könyvnek a nagy pozitívuma a férfi főszereplő, Adam Hardesty. Ő az egyik legkedvesebb férfi karakterem. Talán azért mert megjárta a poklot is, és mégis maradt benne jóindulat – tévedés ne essék, ő az egyik legprecízebb, kegyetlenebb, stb. szereplője az írónőnek, de mégis imádnivaló, és ezt még az sem zavarta meg, hogy Caroline időnként idegesített.

>!
Misanthrop
Amanda Quick: Mire éjfélt üt az óra

Életem első A.Q. könyve és annyira megtetszett, hogy az összes többit ami megvan a könyvtárban, el fogom olvasni. Izgalmas, lebilincselő, romantikus, minden ami egy jó regényhez kell.


Népszerű idézetek

>!
Sippancs P

– Adam ugyanakkor elmondta nekem, hogy számára szabály, hogy még véletlenül se keveredjen bele holmi közbotrányokba.
– Adamnek egy hosszú listára való szigorú szabálya van – felelte erre Wilson. – De bizonyára nem beszélt önnek arról az egyetlenegyről, amely mind közül a legfontosabb.
– Mi az?
– Hát hogy minden szabály alól van kivétel.

259. oldal

>!
Sippancs P

– Már régen rájöttem, hogy ha az ember megnézi, honnan származik valakinek a vagyona, azzal sok kérdésre megtalálja a választ az illetővel kapcsolatban.

166. oldal

Kapcsolódó szócikkek: pénz
>!
Sippancs P

– Az ember nem lehet elég óvatos, amikor megpróbálja eltitkolni a múltját.

255. oldal

>!
mezei P

Adam gondolatban sorra vette azokat a módszereket, amelyekkel legyilkolhatná Ivybridge-et. Sajnos a legtöbbjével csúnyán be kellene piszkítani a szőnyeget.

>!
danlin

-Engedje meg, hogy megmagyarázzam. Az ember természetesen tudja, hogy egy kalandregényben a gazfickó megfizet a gaztetteikért, mint ahogy azt is tudni lehet, hogy a hős és a hősnő elnyerik jutalmukat jóságukért és nemes cselekedeteikért. Ezek a dolgok így működnek. Nem ez a lényeg.
-Nem? Elárulná nekem, hogy akkor mi az ördög a lényeg?
– Hát az, hogy az ember végigkíséri a folyamatot, ahogy a szereplőkön beteljesül a saját sorsuk. Ez köti le az olvasó figyelmét – tárta szét Harold két széles tenyerét. – Az olvasót az egyes fejezetek meglepő eseményei, érzelmi fordulatai és fejleményei szórakoztatják el és ejtik ámulatba. Az ember ezért olvas el egy regényt, uram. Nem azért, hogy megtudja, mi lesz a vége, hanem hogy élvezze a különös és egzotikus díszleteket, melyben a történet lejátszódik.

108-109. oldal

>!
danlin

Ilyenkor csak egyet lehetett tenni – ugyanazt, amit minden éjszakán, amikor az álom és a félelmetes emlékek visszatérnek, hogy kísértsék.
Csendben lement a földszintre, a hideg dolgozószobába. Lámpát gyújtott, töltött magának egy kis pohár sherryt, és egy darabig le-föl járkált.

66. oldal

>!
Gaby33

Az olvasót az egyes fejezetek meglepő eseményei, érzelmi fordulatai és fejleményei szórakoztatják el és ejtik ámulatba. Az ember ezért olvas el egy regényt, uram. Nem azért, hogy megtudja, mi lesz a vége, hanem hogy élvezze a különös és egzotikus díszletet, melyben a történet lejátszódik.

>!
danlin

-Azok után, amit Ivybridge-nek mondott, kétségtelenül elvárják, hogy eljegyezzük egymást. Mégis mire gondolt, uram?
-Úgy tűnik, hogy házasságra gondoltam. – Adam átvonult a szobán az asztalkához, melyen a brandys üveg állt, és felkapta. A fény csak úgy szikrázott a metszett kristálylapokon, amikor a palackot egy pohár fölé billentette. – A jelek szerint mindenki, Ivybridge kivételével, úgy látja, hogy nagyszerű pár lenne belőlünk. – Kezében a palackkal megállt, kis szünetet tartott. – Kér egy kis brandyt?
– Nem, köszönöm. Legalább egyikünk őrizze meg a józanságát.

274. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Karen Rose: Sikíts értem
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
J. D. Robb: Halálos híresség
Edgar Allan Poe: Edgar Allan Poe összes művei I-III.
Karen M. McManus: Lehull a lepel
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Nalini Singh: Angyalárny