Menyasszonyt ​bérelnék! 92 csillagozás

Amanda Quick: Menyasszonyt bérelnék!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

St. ​Merryn grófjának nőre van szüksége. Szándékai merőben gyakorlatiasak – egy értelmes és elfogadható külsejű hölgyet keres, akivel néhány hétig mint jegyesével jelenhetne meg az előkelő társaság rendezvényein. A megoldás egyszerűnek tűnik: csak fel kell fogadnia egy társalkodónőt, aki busás díjazás ellenében bizonyára szívesen eljátssza majd a menyasszony szerepét.
Csakhogy a megfelelő jelöltre rátalálni sokkal nehezebb, mint gondolta. Már le is mondana tervéről, amikor a sors összehozza az igen határozott fellépésű és talpraesett Eleonora Lodge-dzsal. Mivel a lány szorult anyagi helyzetében éppen társalkodónői állást keres, elfogadja a gróf ajánlatát.
Ám hamar megtapasztalja, hogy a férfi Rain Street-i otthonában igen különös dolgok történnek, munkaadója bizony rejteget néhány veszedelmes titkot a világ elől. De Eleonorát kemény fából faragták, nem szalad el a veszélyes kalandok elől: rövid idő alatt igazi társává válik a férfinak nagybátyja gyilkosának… (tovább)

Eredeti mű: Amanda Quick: The Paid Companion

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Maecenas, Budapest, 2016
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632032924 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Maecenas, Budapest, 2004
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632031156 · Fordította: F. Nagy Piroska

Enciklopédia 9


Kedvencelte 9

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Amanda Quick: Menyasszonyt bérelnék!

Már nagyon régóta vadásztam, erre a történetre.
Teljesen ledöbbentem. Nagyon tetszett. Nemhiába, olyan jó a fülszövege.
Az egész könyv nagyon izgalmas volt.
Még csak ismerkedek az írónővel, de eddig minden könyve után kellemes csalódás maradt bennem. Szerethető sztorikat ír.
Ebben a történetben is nagyon kedvelhető főhősöket alkotott. Eleonora és Arthur párosa tökéletes volt. Imádtam őket már az elejétől.
Kalandos és humoros történet ez. Csak ajánlani tudom.

2 hozzászólás
>!
h_viki14
Amanda Quick: Menyasszonyt bérelnék!

Ez volt az első Amanda Quick regényem, és száz százalékig biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó. Kellően történelmi, humoros, és romantikus. Eleonora egy nagyon talpraesett nő, akit véletlenül összehozott a sors az eszes, és jóképű St. Merryn-nel. Mindketten szerethető karakterek voltak, és nagyszerűen kiegészítették egymást. Izgalmas volt, ahogy ők ketten minden akadályt leküzdve próbálják felkeresni a gyilkost. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szereti a történelmi /romantikus témájú könyveket vagy csak szimplán egy kis kikapcsolódásra vágyik.

>!
Navi
Amanda Quick: Menyasszonyt bérelnék!

Nagyon jó kis AQ :) Izgalmas krimiszál, jó páros :) Szerettem Elenore-t, mert életre való, határozott, tenni akaró nő, ugyanakkor nem önző, nem hisztizik. Arthur a tipikus védelmező férfi hatalmas felelősség- és kötelességtudattal. Margaret és Bennett karaktere aranyos volt, bár semmi igazán pluszt nem adtak a sztorihoz. A két barátnő a két véglet :) Az egyik a sótlan, a realitás talaján álló vénkisasszony, a másik pedig a romantikus, szenzációhajhász vénkisasszony. Ők sem tettek hozzá semmit a történethez.
Összességében a két főszereplő elvitte a hátán a könyvet. Jó az alapötlet, de AQ tud ennél sokkal jobbat is :)

>!
Maecenas, Budapest, 2004
318 oldal · ISBN: 9632031156 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Dora_Sullivan
Amanda Quick: Menyasszonyt bérelnék!

Oké. Tegye fel a kezét akivel hasonló előfordult már!?
…még pedig az, hogy elfelejtette bejelölni az éppen aktuális olvasmányoknál, a már korábban befejezett könyvet…

Az enyém magasban fent…szégyenlős mosoly kíséretében…ugyanis tökre megfeledkeztem arról, hogy ennél nem jelöltem be, hogy elolvastam már… De ami késik, nem múlik.. Ugye?!

Na de hogy rátérjek a könyvre…. Imádtam!!! Quick-től az eddig olvasott könyvei közül, nálam eddig ez viszi a legmagasabban a pálmát. :-)

Amanda eme könyvénél sem szűkölködött az izgalmakkal, a rejtélyekkel/titkokkal, ahogyan a humoros szenvedélyes pillanatokkal. Aminek én csak örülni tudok. :-)

A karakterek pedig, legyenek azok pozitív avagy negatív szereppel felruházva, egytől -egyik nagyon jól lettek belekalkulálva ebbe a könyvbe.
Különösen Arthur és Elenora. Akik remek párost alkottak. Avagy a mellékszereplők Bennett és Margeret, akiket a szívembe sikerült zárni. Vagy akár maga a rossz fiú…akinek egészen a végéig rejtve volt a kiléte… Ami külön tetszett nekem. Örültem, hogy a kilétére csak a végén derült fény, mert így csak még izgalmasabbá vált számomra a történet. :-)

Garantált, hogy újra olvasós lesz. ;-) :-)

>!
catilde
Amanda Quick: Menyasszonyt bérelnék!

Az eleje ennek is nagyon jól indult, de utána egyre laposabb lett. Utána meg csak azt éreztem, hogy az írónő csak húzza, mint a rétes tésztát. Pedig sokat vártam ettől a kötettől.

>!
Heni_
Amanda Quick: Menyasszonyt bérelnék!

Nagyon jó kis regény! Szerethetőek a szereplői és a történet is olvastatja magát az olvasóval. Egyre inkább kezdem megkedvelni Amanda Quick könyveit és ezentúl vadászni fogom a regényeit a boltokban. :)

>!
eltim P
Amanda Quick: Menyasszonyt bérelnék!

Nagyon jó kis történet volt, megfelelő romantikával és izgalommal fűszerezve.

>!
Paulina_Sándorné
Amanda Quick: Menyasszonyt bérelnék!

Mikor a kezembe kerül az író egy-egy könyv, akkor jut eszembe, hogy miért is falom a könyveit és miért is nem szabad este olvasnom. :-) Szeretem, ahogy pörögnek a sorok. Imádom a főhősöket, valamint a mellékszereplőket is. Arthur szellemes, néha túl nyugodt férfi, méltó párja lett Eleonora, aki nem fél megmondani a véleményét, gondolatait. Olyan mintha nem is abba a korba való lenne. A könyvben helyt kapott a romantika mellett egy kis izgalmas nyomozás, egy kis tudományos háttérrel.

>!
Kasztana
Amanda Quick: Menyasszonyt bérelnék!

Nem is a borító, inkább a talányos cím és a fülszöveg keltette fel az érdeklődésemet. Végül a borító is jó lett egy másik kihíváshoz. A romantikus szálakon kívül volt szenvedély, tudomány, pletyka, intrika, gyilkosságok, nyomozás, ami egy kriminek is dicsőségére vált volna. Csak a legjobbakat tudom írni, mert az irőnő eddig olvasott regényei egytől-egyig nagyon tettszettek.
A két főszereplő megismerkedése nem szokványos és az elején úgy tűnik nem is lehetnének ennél különbözőek egymástól. A végére egymást segítő társakból igazi társakká válnak.

>!
Jassal
Amanda Quick: Menyasszonyt bérelnék!

Most sem okozott csalódást az írónő. Imádtam a sztorit, ültek a poénok. A fél csillag mínusz a krimi rész rétestészta jellege miatt ítéltetett meg.


Népszerű idézetek

>!
zuna19 P

– Hadd mondjam meg, uram, hogy a humora időnként kifejezetten az idegeimre megy.
– Érdekes, egyesek szerint meg egyáltalán nincs is humorérzékem.
– Meg tudom érteni, hogy az illetők erre a következtetésre jutottak.

Kapcsolódó szócikkek: humor
>!
zuna19 P

– Van egy nemesi címem, néhány egész csinos birtokom és hozzá tekintélyes vagyonom. És nem vagyok házas.
– De jó önnek – mormolta a lány.
A férfi arca egy pillanatra felderült, mintha mulattatná a megjegyzés.
– A fullánkos megjegyzésekre való hajlam nem kifejezetten előnyös tulajdonság egy hivatásos társalkodónő esetében, de mivel jelenleg éppoly kétségbeejtő helyzetben vagyok, mint ön, ez alkalommal hajlandó vagyok szemet hunyni felette.
Elenora elpirult.
– Elnézést kérek, uram. Mondhatni, erőt próbáló nap áll mögöttem.
– Biztosíthatom, hogy az enyém hasonlóan kellemetlen volt.

>!
eltim P

Az már teljesen világos, hogy a magánéletemmel kapcsolatban valamit nagyon rosszul csinálok – jelentette ki Arthur életunt arccal. – A menyasszonyaim sorra meg akarnak szökni előlem.

1 hozzászólás
>!
Fairymysz

A lépcső tetejére érve Elenora megállt, és nyújtotta a kezét a harisnyakötőért. – Megkaphatom?
– Nem – felelte a férfi, és zsebre dugta a szalagot. – Úgy határoztam, gyűjteni fogom az ilyen holmikat.
Elenora rámeredt.
– Ezt nem mondhatja komolyan.
– Vásároljon egy új harisnyakötő-készletet, és a számlát küldje el nekem – indítványozta Arhur. És mielőtt a lány perlekedni kezdhetett volna vele, gyorsan szájon csókolta. Addig el sem eresztette, amíg Elenorának el nem fogyott a levegője.
– Most jut eszembe, jól teszi, ha több párat is vesz belőle – közölte a férfi mélységesen elégedett képpel. – Az a szándékom, hogy hatalmas gyűjteményt hozok létre.

218. oldal

Kapcsolódó szócikkek: harisnyakötő
>!
Sippancs P

– Egyszer megkérdezted tőlem, mit teszek, hogy boldog legyek – mondta. – Akkor, ott a parkban nem feleltem a kérdésedre, mert nem tudtam felelni. Akkor még nem ismertem a választ. De most már tudom.

– És mi lenne a válasza, uram?
A férfi átölelte, és magához húzta.
– Az tesz a világ legboldogabb emberévé, hogy téged szeretlek.

318-319. oldal

>!
h_viki14

-Kétségtelenül-Bennett hátradőlt a székben,és összeérintette tíz ujjhegyét.-Nem tetszik az,amit olyankor látok az,arcán,amikor ti ketten egy szobában vagytok.
-Akkor ne nézz rá.

>!
h_viki14

– Mit keres itt? – suttogta.
– Itt lakom, nem emlékszik?

>!
h_viki14

– A pénz nem a legfontosabb dolog a világon – folytatta Arthur –, de rendkívül hasznos árucikk.

Kapcsolódó szócikkek: pénz
>!
h_viki14

-Biztosíthatom,hogy kitűnő ajánlóleveleim vannak -sietett megjegyezni Ibbitts.
-Fogadni mernék,csak azért,mert saját kezűleg írta őket-morogta Elenora.

Kapcsolódó szócikkek: ajánlólevél

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Az ördög télen
Heather Graham: A szürkekabátos
Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Julia Quinn: És boldogan éltek
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Judith McNaught: Álomkirályság
Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről
Robin LaFevers: Sötét diadal
Leila Meacham: Somerset