Lekésett ​esküvő (Lavinia Lake - Tobias March 3.) 35 csillagozás

Amanda Quick: Lekésett esküvő

Új regényében az írónő ismét izgalmas kalandok felé vezeti hőseit, Tobias Marchot és igéző társát, Lavinia Lake-et. Egy meghívás a távoli kastélyba, Beaumont Castle-ba azzal az ígérettel kecsegteti a kissé különc, ám tökéletesen összeillő párt, hogy egy kis időre elszökhetnek a lármás Londonból, a kíváncsi szemek és rosszindulatú pletykák elől. Ám rögtön a legelső, meghittnek ígérkező hétvégén szép terveiket felborítja egy különös nő, aki Tobias múltjából bukkan elő. Aspasia Gray szépsége éppolyan nyugtalanító Lavinia számára, mint Tobiashoz fűződő kapcsolata. A lány elhunyt vőlegénye ugyanis Tobias barátja volt. A kettejük közötti különös kötelék Lavinia számára szinte elviselhetetlen…

Eredeti mű: Amanda Quick: Late for the Wedding

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Maecenas, Budapest, 2017
puhatáblás · ISBN: 9789632033723
>!
Maecenas, Budapest, 2014
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632030944 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Maecenas, Budapest, 2003
318 oldal · ISBN: 963203094X · Fordította: F. Nagy Piroska

Kedvencelte 3

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Zsuzsanna_Makai
Amanda Quick: Lekésett esküvő

Hát ez nekem nagggyon tetszett! Az első kb 5 oldalon kissé bosszús voltam, mert kiderült, hogy az egy sorozat harmadik része, és ez nem volt feltüntetve a borítón, de olyan jól magyarázta-mesélte el a múltban történteket, hogy tényleg csak kb 5 oldalon keresztül volt zavaró. A sztori maga nagyon jó volt, nagyon jól fel volt építve, tök jól össze volt rakva, annyi negatívumot tudnék csak megemlíteni, hogy ha Lavinia nem utálta volna olyan zsigerien Aspasiát, akkor nem jöttem volna rá az ötvenedik oldalon, hogy ki a gyilkos… vagyis a bűnös…vagy a felbujtó…na jó, nem jövök ebből már ki jól. Azt mondom, érdemes elolvasni, mert nagyon jó!

>!
meteoritastar P
Amanda Quick: Lekésett esküvő

Ez rész most nem tetszett annyira. A szereplők nem sziporkáztak úgy mint az előző részben és emiatt a történet is lassan haladt. Bár a krimi szál tetszett. Csavaros volt.

>!
carduelis
Amanda Quick: Lekésett esküvő

Nagyon élveztem a befejező részt! A krimi izgalmas volt, a románc pedig szívet melengettető. Örültem volna, ha a fiatalok jövőjéről egy kicsit bővebben olvashattunk volna a végén.
Mindenesetre éljen a ribizlis sütemény!

>!
Paulina_Sándorné
Amanda Quick: Lekésett esküvő

Szeretem az írót! :-) Lavinia és Tobias kettősének újabb története. A korban, amiben élnek igazi különc párost alkotnak szerintem. Szeretem a szóváltásaikat. Tetszik, ahogy minden reggel megjelenik Tobias. :-) Tetszik, ahogy ötvözve van a romantika és a krimi, a nyomozás. Örültem, hogy a könyv végén spoiler

>!
Eszter_Tóth_12
Amanda Quick: Lekésett esküvő

Lavinia és Tobias történetének befejező kötetét tarthattam a kezemben. A könyvet nagyon élveztem, viszont kissé elszomorodtam, mikor a végéhez közeledtem és tudtam, hogy több kötet már nem fog róluk szólni. De mivel mind a három kötet megvan, így bármikor újra elolvashatom őket. Ez egy kicsit felvidított! :)

>!
Maszatostappancs
Amanda Quick: Lekésett esküvő

Nem tudtam, hogy ez egy sorozat és az első rész után olvastem ezt a kötetet. Nekem tetszett, hogy ez nem annyira a romantikára van kihegyezve, hiszen a szereplők már ismerik egymást és nem az a lényeg, hogy jönnek össze, hanem van egy kis rejtély, nyomozás. Aztán persze minden jóra fordul:-)

>!
krisztina0419
Amanda Quick: Lekésett esküvő

Átlagos Quick történet. Nem váltak kedvenc szereplőimmé, de nem is volt rossz.
A történetek szempontjából egálban vagyunk. Az előzőben Lavinia múltja köszöntött vissza, itt pedig Tobiasé. A végét én kissé lezáratlannak éreztem.
Örülök, hogy Valeék ismét megjelentek,valamint Dominick karaktere is pozitív volt.
4 csillagot érdemel.

>!
Ginyw
Amanda Quick: Lekésett esküvő

Imádtam a harmadik részt is, nagyon olvasnám még tovább…

>!
tothalexandra
Amanda Quick: Lekésett esküvő

Miután Hugom tájékoztatott, hogy ez egy sorozat része érdekes fogom majd olvasni (ha megtalálom) az első két részt. Érdekes volt olvasni, hogy főszereplőknek nem a fiatal és naiv embereket választott, hanem özvegy már házasságon túllévő „idősödő” embereket választott. Tipikus történet, a csillaglevonás azért volt, mert sikerült teljesen kitalálnom a gyilkos személyét.


Népszerű idézetek

>!
Jucko84 P

– Mondd, Tobias, ugye jó tanácsot adtam Joan-nak? Nem gondolod, hogy Dove is azt akarta volna, az ő halála után a felesége más oldalán találja meg ismét a boldogságát?
A férfi nem válaszolt. (…) Lavinia összehúzott szemöldökkel nézett rá.
– Ugye, egyetértesz velem? Abban, hogy Fielding Dove így érezne ebben a helyzetben? A férfi egy hosszú percig csak nézett rá, aztán megint fölébe hajolt, és mindkét karjával átnyalábolta. Aztán szájával végigsimított a nő ajkán.
– Fielding Dove nevében nem beszélhetek – mondta. – De egyet megígérhetek neked, Lavinia. Ha te valaha is egy másik férfi oldalán megtalálod ugyanazt, amit mi ketten együtt találtunk meg, én vissza fogok járni a sírból, hogy kísértselek.

3 hozzászólás
>!
Jucko84 P

– Ez kell nekem – motyogta Tobias. – Egy egész családra való gyanúsított.
– Jobb, mintha egy se volna – vélekedett Vale.

>!
JGDana 

– Pozitívabb, optimistább szemlélettel kellene hozzáállnia a dolgokhoz. Csodás hatással lenne a kedélyvilágára.

>!
JGDana 

Bizonyos álmok megérik a kockázatot, hogy valóra váltsuk őket.

>!
Jucko84 P

– Nem hinném, hogy neked és Mr. Marchnak túl sok alkalmatok lett volna, ööö, zavartalanul élvezni a… khm… természet nyújtotta szépségeket, mielőtt a szerencsétlenség bekövetkezett.
– Fullerton épp azt a ritka pillanatot választotta, hogy levitorlázzon az ablakom előtt,
amikor zavartalanul élveztük volna Mr. Marchcsal az általad említett szépségeket. – Lavinia megborzongott az emléktől, és vett egy nagy levegőt. – Sikoltozott, Joan.
– Gondolom, ezt nem Mr. Marchra értetted.
– Nem tudom elképzelni, hogy Tobias akár a pokol kapujának megpillantásakor is
sikoltana, nemhogy attól a látványtól, hogy valaki lefelé zuhan az ablak előtt.

>!
Jucko84 P

– Mi ez? – nézett összeráncolt homlokkal Lavinia a csomagra.
– Francia konyak. – Letette a csomagot az íróasztalra, és lefejtette a ruhát a sötét színű palackról. – Vigyori Jack volt olyan kedves, és megengedte, hogy vásároljak az új szállítmányából.
A nő érdeklődve figyelte, ahogy a férfi kinyitja az üveget, és kitölt belőle egy jókora
adagot egy pohárba.
– Csempészett, nem gondolod?
Tobias felvonta a fél szemöldökét.
– Tekintve azt a mélységes undort, amellyel Jack a vám megfizetése iránt viseltetik, azt
hiszem, efelől biztosak lehetünk.


Hasonló könyvek címkék alapján

Debbie Macomber: Áfonya tér 44.
Darynda Jones: Második sírhant
Jayne Ann Krentz: Fény vagy árnyék
Jonathan Lethem: Árva Brooklyn
Ross Macdonald: A dollár túlsó oldalán
Raymond Chandler: Kedvesem, isten veled!
Sara Paretsky: Kártalanítás
Ross Macdonald: Fekete pénz
Sue Grafton: C mint célpont
John Dickson Carr: A gyilkos óra