Legenda 52 csillagozás

Amanda Quick: Legenda Amanda Quick: Legenda

„Olympia ​az íróasztalhoz lépett, a fiókok zárját próbálgatta. – Szerencsére időben érkeztem. Annak, aki az ablakot befeszítette, nem jelentett volna gondot ez a néhány gyenge zár. – Miből gondolja, Miss Wingfield – kapta fel a fejét Jared -,hogy az asztalból akartak valamit elvinni? – Csak egyetlen dolog van, amit érdemes lenne tőlem ellopni, Mr. Chilhurst, és ez a Lightbourne-napló.” Miss Olympia Wingfield, idegen földek és szokásos ismerője, az Utazók és Felfedezők Társaságának megbecsült tagja hosszú évek fáradtságos munkájával felkutatja a valahai Jack kapitány asszonyának, Claire Lightbourne-nak naplóját, mely az egyedüli bizonyíték arra, hogy a rettenthetetlen kalóz mérhetetlen kincset ásott el egy eldugott, mára már ismeretlen szigeten. Még a titkosírások szakavatott tudorának is nehézséget okoz a napló megfejtése, pedig enélkül lehetetlen megtalálni a mesés kincset. Egyetlen térkép sem ismeri a mesés szigetet, és baljós jelek utalnak arra, komolyan kell vennie a napló… (tovább)

Eredeti mű: Amanda Quick: Deception

Eredeti megjelenés éve: 1993

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vénusz könyvek

>!
Maecenas, Budapest, 2016
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632032894 · Fordította: Varga Mónika
>!
Maecenas, Debrecen, 1997
334 oldal · ISBN: 9639025094 · Fordította: Varga Mónika
>!
Maecenas, Dabas, 1995
334 oldal · ISBN: 9638469250 · Fordította: Varga Mónika

Kedvencelte 6

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Amanda Quick: Legenda

Megkaptam a kellemes kikapcsolódást a könyvtől, de ez most nem lett ötcsillagos. Már hozzászoktam egy bizonyos szinvonalhoz és most keveselltem a rejtélyt és a szenvedélyt. Kalóz leszármazott létére Jared nemvolt elég hősies, a kékharisnya hősnőnk pedig sokszor idegesített. De legalább a mellékszereplők jópofák voltak. Morgós házvezetőnő, csintalan gyerekek, kissé habókos nagybácsik. A stílus azért még mindig elragadó.

>!
Navi
Amanda Quick: Legenda

Tipikus AQ :) Imádtam főhőseink szócsatáit, az egymáshoz való közeledésüket, nem játszották meg magukat, hogy ezt most még sem lenne illő. Felvállalták a vonzalmukat. Nagyon jól kiegészítették egymást. Érdekes volt a nyomozás a családi legendáriumban, hogy akkor most ki mikor mit. Le a kalappal Olympia előtt, én nem mindenre jötte rá. A titokzatos szerető esetében egyszer felmerült bennem a gyanú, de aztán el is vetettem. Tengeri Kígyó :) Erre sem gondoltam :) Jó kis könyv volt, nagyon tetszett. Egyedül az én kicsi szirénemezéssel volt néha gondom, de el lehetett viselni :)

>!
meteoritastar P
Amanda Quick: Legenda

Ennek a könyvnek nem csak a borítója tetszett, hanem a szereplői és a története is.
Igaz, hogy nem volt túl bonyolítva, vagyis olvasóként eléggé képben voltam és emiatt jókat mosolyogtam, hogy Olympia viszont nem. :D :D
Aranyos és szórakoztató könyv volt.
Csak egy dologban csalódtam. A történet vége nem illett Olympiához. De a fejemben tovább forgattam kisit :D :D
spoiler

>!
Sippancs P
Amanda Quick: Legenda

Hol van már az az Amanda Quick, aki a Becsületet és a Botrányt írta; akinek a könyveit nem lehetett letenni, mert izgalmasak voltak és humorosak és magas színvonalúak; akinek a férfi karaktereibe képtelenség volt nem beleszerelmesedni, a női karaktereket pedig nem kedvelni; aki meg tudta szerettetni a történelmi romantikát olyan nővel is, aki előtte abszolút nem olvasott a műfajban – hol van már ez az ember?
Messze ettől a könyvtől, nagy sajnálatomra.

>!
krisztina0419
Amanda Quick: Legenda

Ez is a legjobb Quick regények között van. Ez kissé eltér a sémától, hiszen gyerekek is szerepelnek benne,ami nem igazán jellemző az írónőre. Viszont megvan a furcsa, ámde vicces család,a hebrencs főszereplő és egy megoldandó rejtély. Minden ami egy könnyed olvasmányhoz szükséges.

>!
Aeryn
Amanda Quick: Legenda

Nagyon jó kis történet, nekem tetszett. A szereplők szerethetők, jó a sztori, bár egy kis kincsvadászatra vevő lettem volna, és még humoros is. Könnyed nyári olvasmánynak tökéletesen megfelel. Az eddigi legjobb Amanda Quick könyv.

>!
Fairymysz
Amanda Quick: Legenda

Igazi, kincskeresős, ármánykodós, romantikus történet, a megszokott Amanda Quick-féle humorral, karakterekkel és szerelemmel. Olympia kissé szórakozott, de gyengéd szívű nő, aki magára vállalja három unokaöccse nevelését. Ami nem könnyű, hiszen egyedül van, a gyerekek rosszak, mint a bűn, ráadásul a nő legszívesebben a könyvtárában ücsörögne és titkos legendák és kincsek után nyomozna.
Aztán egy nap, a nagybátyja, igazi megmentőt küld neki, Jared Chillhust személyében, aki maga a nyugalom és erélyesség, leveszi Olympia válláról a terhek jó részét és még szenvedélyes is mellé, amikor kell.
Olympia nem is álmodhatna jobbról, csak az a fránya Lightburne-kincs ne fúrná az oldalát.
És szegény Jarednek rá kell jönnie, hogy hiába minden nyugalom és erélyesség, Olympia hatása alól ő sem tudja kivonni magát. És akkor jöhet a kaland, kincskeresés, vetélytársak, egy házsártos házvezetőnő, egy hóbortos család és egy neveletlen kutya. Mindez Quick-stílusban. Kell ennél több?

>!
gabiica P
Amanda Quick: Legenda

Nagyon közel került hozzám a történet, és a szereplők is…

>!
carduelis
Amanda Quick: Legenda

Nagyon tetszett! A rettenthetetlen Jared, aki közben jólelkű , gondos nevelő és a szeleburdi Olympia nagyszerű páros voltak. A kincskeresős vonal érdekes volt, bár többet is ki lehetett volna hozni belőle. Nem a legjobb A.Q. könyv, de benne van a top 5-ben.


Népszerű idézetek

>!
Sippancs P

– Nekem senki nem szólt, hogy Ethan leesett a fáról – nézett vádlón a férfira Olympia.
– Semmi végzetes nem történt – válaszolta Jared könnyedén. – Mindössze a térdét sértette fel.
– Mr. Chillhurst szerint semmi szükség nem volt rá, hogy neked is elmondjuk, Olympia néni – magyarázta Hugh. – Mr. Chillhurst azt mondja, a nők az első vércsepp láttán arénázni kezdenek.

78. oldal

>!
Fairymysz

– Elég! – mondta a kutyának Chillhurst. – Leül!
Kutya még így nem csodálkozott el.

33. oldal

>!
carduelis

-Mr Chillhurst! Nagyon különös dolog történt tegnap a könyvtárban!
Jared gyomra öklömnyivé zsugorodott. Igyekezett magabiztos, megnyugtató hangon megszólalni:
-Kicsit hirtelen jött, elismerem, de különösnek semmiképpen nem mondanám. Tudja, Miss Wingfield, férfi és nő között gyakran megesik az ilyesmi. Illetve: Ádám és Éva óta már bizonyíthatóan többször is előfordult.
Olympia döbbenten meredt rá.
-Ádám és Éva? Megesett? De hát miről beszél, Mr. Chillhurst?

91. oldal

>!
Sippancs P

– Mrs. Bird azt is mondja, hogy ön romba fogja dönteni Olympia nénit. De én az előbb megkérdeztem tőle, romokban van-e már, de azt mondta, köszöni, nagyon jól érzi magát.
– Ezt örömmel hallom – mondta Jared.

182. oldal

>!
Sippancs P

A kötelesség nem pótolhatja a gyengédséget.

42. oldal

>!
Fairymysz

Úristen! Mindjárt egy óra, és neki háromnegyed kettőkor találkozója van a kikötőben.
– A fenébe!
Inge után nyúlt. A házasság teljesen szétzilálja az ember időbeosztását.

276. oldal

>!
Fairymysz

Fejét tapogatva Graves botorkált be az ajtón:
– Úgy látom a javáról lemaradtam, uram.
– Minden rendben, Graves. Hogy érzi magát?
– Megmaradok, uram.
– Graves! – fordult felé Olympia. – Maga megsérült?
– Aggodalomra semmi ok, asszonyom. Nemegyszer kupán vágtak már. Hogy úgy mondjam, ez a hivatásommal jár. Nekem ez meg se kottyan!

326. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Diana Gabaldon: Az utazó 1-2.
Jennifer A. Nielsen: The Shadow Throne – Az Árnytrón
James Clavell: A sógun
William Goldman: A herceg menyasszonya
Bertrice Small: Tengerek asszonya
Alexandra Bracken: Az idő vándorai
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Heather Graham: A szürkekabátos
Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Julia Quinn: És boldogan éltek