Hazugságok ​kertje 51 csillagozás

Amanda Quick: Hazugságok kertje

A ​Kern Titkárközvetítő cég profi szakembereket kínál gazdag ügyfeleinek. Ursula Kern alkalmazottai között az életvidám, modern gondolkodású, vállalkozószellemű Anne Clifton a legjobb munkaerő, akit főnökasszonya is csodál és barátnőjévé fogad. Ám Miss Clifton váratlanul elhalálozik, és Ursula meg van győződve róla, hogy munkatársának élete nem természetes halállal ért véget.
Hogy kiderítse az igazságot, beáll Anne helyére a lány utolsó munkaadójához, és hamarosan feltárulnak előtte a komor kastély vészterhes titkai. Nyugtalanító felfedezéseit Ursula megosztja egy kalandos életű, vonzó férfival, Slater Roxtonnal, akinek volt már része halálos veszedelemben.
Slater szerint Mrs. Kernnek elment az esze, amiért egy ilyen sötét ügybe ártja magát. Ám ha a titokzatos, szép özvegy ragaszkodik hozzá, hogy feldúlja a darázsfészket, Slater meg ahhoz ragaszkodik, hogy vele tartson veszélyes kalandjában.
Így hát együtt kell kinyomozniuk a gyilkost, és hogy céljukat elérjék,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Maecenas, Budapest, 2016
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632032887 · Fordította: Sóvágó Katalin
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1994
522 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638224444 · Fordította: Simoncsics Péter

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Lilly Lafontaine · Slater Roxton · Ursula Kern


Kedvencelte 1

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Amanda Quick: Hazugságok kertje

Nem véletlenül szeretem én Amanda Quick könyveit! Könnyed kis nyomozós romantika az 1800-as évek végéből. A hősnő ebben az esetben is egy talpraesett érett hölgyemény, aki titkárnőket közvetít ki ügyfeleknek. Amikor saját szakállára nyomozni kezd mindjárt segítséget is kap az egyik ügyfele, a titokzatos Slater személyében. Egy kicsit klisés, ráadásul nem lepett meg a gyilkos személye sem, de tökéletesen kikapcsol és közben jól szórakozom. Egy kis humor, egy csipet szerelem és különleges karakterek. Téli depire tabletta helyett felíratni. :)

8 hozzászólás
>!
Gaby33
Amanda Quick: Hazugságok kertje

Amanda Quick régóta az egyik legjobban kedvelt írónőm. Szinte az összes könyve itt figyel a polcomon. Mindig szívesen olvasom a könyveit, remek kikapcsolódást nyújtanak számomra. A történei kellően izgalmasak, a szereplők mindig érdekes és különleges emberek. Ebben a könyvben sem csalódtam egy pillanatig sem. Teljesen lekötötte a figyelmemet az első betűtől az utolsóig. Részemről maximális 5 csillag.

1 hozzászólás
>!
meteoritastar
Amanda Quick: Hazugságok kertje

Ennek a történetnek a krimi, nyomozos vonala nagyon jó volt. Egyedül azt sajnálom, hogy hiányoltam a szikrákat a páros között. A könyv második felében azért már pattogtak és jókat mosolyogtam is.

>!
Paulina_Sándorné P
Amanda Quick: Hazugságok kertje

Nagyon bejött a történet, bár eleinte többször elolvastam a fülszöveget. Elbizonytalanodtam, hogy akkor ez most történelmi romantikus? Az eleje elment modern korban játszódó regénynek is, úgy jöttek le nem a szavak, mondatok, mintha most játszódna. De aztán megjelent a hintó, lovak és minden, ami régi. :-) A szereplőket imádtam. Ursula aranyos volt, imádtam, ahogy Slater-rel viselkedett. Slater nagyon cuki, imádtam. Tetszett, ahogy nyomoztak, ahogy kigubancolták a dolgokat. Mondjuk nem igazán gyanúsítottam az igazi bűnöst, megálltam spoiler. Imádtam Slater személyzetét.

>!
anesz P
Amanda Quick: Hazugságok kertje

Rögtön be kellett szereznem, és boldogon merültem bele az olvasásába. Annyira örülök, hogy Quick visszatért a régebbi tematikájához, és kihagyta a misztikus részeket. Ezeket a könyveit szeretem igazán, és most sem csalódtam. Volt itt rejtély, nyomozás, szerelem, titokzatos múlt, leleplezés, zsarolás stb. Élveztem az első sorától az utolsóig! :-D
A főszereplők is szimpatikusak voltak, némi negatív jellemvonással.
Csak egy kérdésem maradt: a címnek mi köze a sztorihoz?

>!
Vikiwi
Amanda Quick: Hazugságok kertje

Mostanában nem tudom miért, de egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy egy komolyabb könyvet olvassak, vagy akár csak egy klasszikust. Azonban annál nagyobb kedvvel állok neki ilyen könnyed, rövid limonádéknak. Szeretem Quick könyveit, és ez alól a Hazugságok kertje sem kivétel. Habár sem Slatert, sem Ursulát nem zártam a szívembe, szimpatikusak voltak. A gyilkos kilétét lehetett sejteni, de ettől függetlenül jól felépített regény egy kis humorral és romantikával.

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Amanda Quick: Hazugságok kertje

Igazán nagyon szórakoztató regény volt, Amanda Quick hozta a szokásos formáját, nevezhetem a romantikus krimik királynőjének. Volt benne minden, ami ehhez kell, gyilkosságok, humor, szerelem és erotika, mindez az 1800-as években. Nem volt kiszámítható, egészen meglepődtem a végén.
Alig várom az írónő következő megjelenő könyvét.

>!
miaow P
Amanda Quick: Hazugságok kertje

Amanda Quick régi kedvencem, így a fülszöveg előzetes átfutása nélkül landolt a virtuális kosaramban e regény. Hm, aztán kötet első pár oldalának olvasásakor szépen megijedtem, hogy hiba történt, megtréfált az írónő, a kiadó vagy a nyomda, s valami jelenben játszódó történet került a kezembe. De nem, nem. Természetesen maradtunk a múltnál. Csak nehezen állt össze a kép. Aztán elmerültem a sztori mozgalmas és szórakoztató eseményeiben, s a kezdeti értetlenségem okozta rossz szájízem tovaszállt, maradt az élvezet, az öröm. Slater Roxton – hiszen már a neve is csodálatosan cseng – elbűvölő figura, rejtélyes, férfias, ráadásul akad némi sütnivalója is… A figyelemfelkeltő főhős kiváló példája, mármint a hölgy olvasók figyelmét felkeltőé… Ursula is vagány asszony, talpraesett, s egyáltalán nem egy zárkózott s szende lélek… S a kettejük sziporkázó dialógusai adták számomra a regény alapját, a nyomozás, illetve a románc kibontakozása már csak kiemelték a pikáns zamatát.

>!
Syssy922
Amanda Quick: Hazugságok kertje

Eddig az összes könyvét szerettem az írónőnek és ezzel sem történt másképp. Lehet, hogy klisés és sok könyve hasonló, de nekem akkor is tetszenek. Szeretem a történelmi romantikus krimiket.
Nem is tudom, hogy a gyilkos személyében biztos-e voltam, amikor olvastam, de azt tudtam, hogy ki nem gonosz. Szóval az a fordulat egyáltalán nem lepett meg, sőt várható volt.
Slater és Ursula is nagyon szimpatikus volt. Mondjuk semmi különleges nincs a könyvben, de nekem talán pont ezért is tetszik.
A borítója is tetszik, illik a történethez.

>!
gizmo6 I
Amanda Quick: Hazugságok kertje

Nagyon szeretem az írónő történelmi romantikus krimijeit, főleg a viktoriánus korban játszódókat, mint amilyen ez is. Itt is minden megvan, ami Amanda Quick köteteire általában jellemző: korhűség, történelmi érdekességek, izgalmas krimiszál, romantika, érdekes karakterek, de valahogy mégsem az igazi. A probléma talán abban rejlik, hogy a már jól ismert karakterek, a jól ismert szituációk köszönnek vissza újra, és még csak egy cseppnyi újdonságot sem tartogat. Sajnos így pedig csak ugyan az a történet, amit már olvashattunk tőle, csak éppen más nevekkel.


Népszerű idézetek

>!
miaow P

– Ahogy végeztünk a vacsorával, rögtön küldök Mrs. Wyattnek egy levélkét. Vegyél még püspökkenyeret, Slater! Amit meghagysz, kénytelen leszek megetetni a mókusokkal. Ebben a házban senki más nem eszik püspökkenyeret.
Slater a téglát tanulmányozta a tálcán.
– Azt hiszem, tudom is, miért. Szólj a szakácsnődnek, hogy nem szükséges elküldenie a receptet a házvezetőnőmnek.

128. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilly Lafontaine · Slater Roxton
>!
miaow P

– Ne viselkedjen már ilyen nevetségesen! Csomagoljon be! Nagyon hálás lennék, ha nem pánikolna.
– Én nem pánikolok, a mindenségit! Most éltem át egy súlyos idegsokkot. Az más!

222. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Slater Roxton · Ursula Kern
>!
miaow P

– Tehát ön tiszteli szellemi képességeimet és széles körű tapasztalataimat elveszett városok és hasonlók felkutatásában? – kérdezte Slater.
Ursula összevonta a szemöldökét.
– Igen, természetesen.
– Vagyis elismeri, hogy hozzá tudok járulni valami hasznossal a tervhez.
– Kétségtelenül. Eleve ezért hoztam szóba önnek a terveimet. Mire akar kilyukadni, uram?
– Magam sem tudom. Azt hiszem, ahhoz a tényhez próbálom szoktatni magamat, hogy csodálják az intelligenciámat.
Ursula türelme most már elszállt.
– Hát mit vár, mi az ördögöt csodáljak önben, uram?

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Slater Roxton · Ursula Kern
>!
[névtelen]

– Kellemes kikapcsolódásnak találom. – Ránehezedett a feszítővasra. – Mármint a gondolkodást.
Ursula pislogott, nem tudta mire vélni ezeket a szavakat.
– Miféle kikapcsolódásnak?
– Természetesen nem akarom túlzásba vinni. Még a végén rákapnék.
– Igaza van – felelte hidegen a nő. – Csúnya szokás túl sokat gondolkodni.

>!
Rodwen P

A harag átváltozhat őrjöngéssé. A vágy arra sarkallhat egy embert, hogy vágja sutba a logikát a szenvedély csalóka ígéretéért. A félelem olyan könnyen elfajulhat pusztító pánikká. A reménytelenség rávehet, hogy elhanyagoljuk a felelősségeinket.
De a szerelem a legveszélyesebb. Ugyanakkor a leghatalmasabb.

302. oldal

>!
Vikiwi

ahogy a nyavalyás molynak tetszik a láng

35. oldal

>!
[névtelen]

Nem állnak minden utcasarkon ezüstpáncélos lovagok, akik arra várnak, hogy megmenthessenek minket. Magunknak kell helytállnunk. Természetesen ezért van rá gondom, hogy az összes titkárnőm hosszú és erős kalaptűket használjon.

>!
Rodwen P

Slater olyan elszántan rontott be a szobába, hogy a levegő azonnal megtelt hidegen sercegő elektromossággal.
– Kiterveltem valamit – mondta.
Gyorsan elmagyarázta.
Ursula elszörnyedt.
– Nem szabad! – mondta Lilly.
– Megőrült maga? – kérdezte Ursula.
– Tudom, hogy a sajtó időről időre tollhegyre tűzi ezt az elméletet – ismerte el Slater.

266. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Karen M. McManus: Lehull a lepel
Sara Shepard: Hibátlanok
Harlan Coben: Az erdő
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Jayne Ann Krentz: Titkos nővérek
Blake Crouch: A pokol kapujában
Dan Brown: Angyalok és démonok
Harlan Coben: Ne engedj el!
Robert Masello: A Medúza-amulett
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el