Csábítás 95 csillagozás

Amanda Quick: Csábítás Amanda Quick: Csábítás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A nép azt mondja rá, maga a sátán. Julian, Ravenwood grófja zárkózott, titokzatos ember, s felesége rejtélyes halála sem ment még feledésbe. Amikor aztán a gróf új asszonyt választ, váratlan kalandok egész sorába keveredik. Bonyolult zsarolási ügy, veszélyes kimenetelű álarcosbál, egy egészen különleges párbaj, s a bosszúvágyó csábító felbukkanása mégis mind semmi ahhoz a küzdelemhez képest, amit éles eszű, modern gondolkodású feleségével kell megvívnia boldogságuk érdekében.

Eredeti mű: Amanda Quick: Seduction

Eredeti megjelenés éve: 1990

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vénusz könyvek

>!
Maecenas, Budapest, 2017
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632033389 · Fordította: Keszthelyi Klára
>!
Maecenas, Budapest, 1997
360 oldal · ISBN: 963902516X · Fordította: Keszthelyi Klára
>!
Maecenas, Budapest, 1994
360 oldal · ISBN: 9638469207 · Fordította: Keszthelyi Klára

2 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Julian Richard Sinclair, Ravenwood grófja


Kedvencelte 9

Most olvassa 3

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
meteoritastar P
Amanda Quick: Csábítás

Az írónőnek vannak ennél jobb könyvei is, de határozottan ez a jobbak közé tartozik.
A szereplők szorakoztatóak és idegesítőek voltak, amitől csak megkedvelni tudtam őket :)):))
A cselekmény is tetszett, de szívesen olvastam volna még több drámát. Valamint a történet vége…. hmm…. nem így képzeltem el, nem lett az igazi.

>!
Odilia P
Amanda Quick: Csábítás

A legjobb AQ könyv, amit olvastam :-))) nem vagyok az írónő rajongója, de ezt a könyvét sokszor olvastam, s még mindig ki tud kapcsolni.

8 hozzászólás
>!
Vikiwi
Amanda Quick: Csábítás

Ez még csak az 5. Quick könyvem volt, de messzemenően a legjobb. Az írónő nem egyből a szokásos zsarolási, üldözési sztorival kezdte amiből nekem már kissé elegem van , hanem a szerelmi részre helyezte a hangsúlyt. Ez tetszett.
Ravenwoodot nagyon megszerettem, Sophy viszont gyakorta idegesített.
Remélem a későbbiekben is hasonló színvonalú Quick regények kerülnek a kezembe.

>!
Pöfivonat P
Amanda Quick: Csábítás

Ez a könyv a ronda és finom kategóriába esett bele. Ha @Gretty nem olvasta volna és nem írt volna róla, valószínűleg az életbe nem veszem a kezembe. De szerencsére van nekünk egy Grettynk. :) Nagyon tetszett. Vicces, romantikus, szórakoztató. Az egy csillag levonás a közepe miatt van, mert azt annyira nem élveztem, de a befejezés szuper lett. :)

2 hozzászólás
>!
Dioci
Amanda Quick: Csábítás

Amanda Quick neve beírta magát a szívembe. Ez a név garancia a könnyed kikapcsolódásra. Annyira jól esett ezt a könyvet olvasni, este az ágyban, egy fárasztó munkanap után, vagy reggel a vonaton, hogy az valami hihetetlen. Természetesen aki kézbe vesz egy ilyen párszáz forintos könyvet, nyilván tudja már mire számítson, de az ilyen „egy kaptafa” történetek is lehetnek magas minőségben kivitelezve, mint ez a könyv is. Értem ezt arra, hogy minden benne volt, amit egy történelmi romantikus könyvtől elvárok, igényes volt a nyelvezete, tényleg azt éreztem, hogy egy másik korban és időben játszódik a történet, és nem azt, hogy egy történelmi romantikusnak álcázott mai mese… megvolt az egyedi hangulata, és magam előtt láttam az akkor viselt ruhákat, szép tájakat, persze nem voltak részletesen leírva, de ez esetben nem is zavart, mert pont az elképzelésnek kellemes mennyiségben találhattunk benne leírásokat. A tartalmából, már tudtam, hogy ezt el kell olvasni, imádom az ilyen történeteket, ahol a férfi zárkózott, titokzatos, ellenben a nő nyitott, éles eszű, de valamilyen ügyből kifolyólag kapcsolatba kerülnek, és a köztük szikrázó szenvedélyes viták, események garantáltan szórakoztatóak.

>!
Fairymysz
Amanda Quick: Csábítás

Ez volt annak idején az első Amanda Quick könyvem és ez meg is alapozta az imádatomat az írónő könyvei iránt. Az első pillanattól lekötött és nem eresztett a történet.
Adott egy gonosznak tartott gróf, aki első felesége árulásai miatt már képtelen a szerelemre, de szüksége van örökösre. Mit tesz? Keres magának egy vidéki nemes kisasszonyt, aki már lassan a vénlány korban van és akinek igazán hálásnak kellene lennie ezért a lánykérésért.
Csakhogy ott van Sophy, aki minden, csak nem hálás és bizony el is utasítja a grófot. Persze, nem végleg, csak míg eléri, mindazt, amit a házasságtól el kíván érni. Legfőképpen, hogy bosszút álljon nővére halála miatt.
A frigy megköttetik, és a grófnak rá kell jönnie, hogy hitvese szeleburdi, szereti a pletykákat, érdekli minden, ami a gróf szerint nem úri hölgyhöz való, felháborító könyveket olvas, érdekes elképzelései vannak a házasságról, a becsületről, bosszúról, imádja a kalandokat, és az őrületbe kergetni a férjét. És, hogy ezek után a gróf mit tesz? Kapkodja a fejét, és beleszeret a feleségébe.
Szórakoztató, vidám, könnyed történet. El kell olvasni.

>!
krisztina0419
Amanda Quick: Csábítás

Ha már ilyen jelképes összegért vettem meg (150 ft), akkor gondoltam, hogy miért is ne olvashatnám el ezt a szórakoztató regényt.
Ez az egyik kedvenc Quick- regényem és mindig nagy örömmel veszem kézbe. Képes az ember lányát megnevettetni és magával ragadni.
Egy makacs vénkisasszony és egy megkeseredett férfi szerelmének kibontakozása ami tele van tűzdelve jó sok humorral.
Nagyon ajánlom azoknak, akik csak ismerkedek az írónővel…

>!
rikkabe
Amanda Quick: Csábítás

Első könyvem az írónőtől, elég jó volt, de valahogy hiányzott valami a 4 csillaghoz … Amúgy korrekt történet, szerethető karakterek … Szerintem megpróbálkozom még más könyveivel is, hátha ott meglesz az a kis plusz, amit itt nem találtam …

>!
Serafina
Amanda Quick: Csábítás

Kicsit lassan haladtam vele. Nekem kicsit unalmasnak tűnt. Olvastam már jobb romantikus regényt.

>!
krlany I+SMP
Amanda Quick: Csábítás

Ez is Nagymamám polcáról került elő. Még akár jó is lehetne, de mindig mindenki túlzásokba esik benne. Túl naiv, túl őrült stb. Hát nem az árnyalt karaktereiről híres, és ebből következhetően kiszámítható.


Népszerű idézetek

>!
Inimma

Amikor elfordult az ékszerdoboztól, hirtelen eszébe jutott az ágyon lévő másik csomag. Kíváncsiságtól furdalva sietett át a szobán, felemelte a nehéz ajándékot, hogy kibontsa. Az alakja után könyvnek vélte, és ez a gondolat egészen felcsigázta, sokkal jobban, mint a karkötő. Lelkesen esett neki a barna csomagolópapírnak.
Amikor elolvasta a szerző nevét a szép kivitelű, bőrkötéses könyvön, öröm töltötte el. Nem akart hinni a szemének. Julian megvette neki Nicholas Culpeper híres gyógynövénytárát, a Gyógyítót. Alig várta, hogy megmutassa az öreg Bessnek. Ebben megtalálható az Angliában előforduló összes gyógyfű és gyógynövény minden fajtájának leírása.
(…)
Lihegve érkezett a könyvtárszoba ajtajához, bekopogott, de választ sem várva berobbant.
Julian! Köszönöm. Nagyon, de nagyon köszönöm. Ön olyan drága! Nem is tudom, hogyan fejezzem ki hálámat. Még soha nem kaptam ilyen gyönyörű ajándékot, uram. Maga a legnagyszerűbb férj egész Angliában. Nem, magának az egész világon nincs párja.
Julian lassan becsukta a füzetet, amelyen dolgozott, és megfontoltan felállt. Csodálkozó szemei először a lány csupasz csuklójára, majd a könyvre siklottak, melyet Sophy a melléhez szorítva tartott.
– Miután a karkötőnek nyomát sem látom, gondolom a Culpeper hozta ilyen izgalomba?
– Ó, igen, Julian. Fantasztikus. Ön a fantasztikus. Hogyan köszönjem meg? – Sophy szelesen átrohant a szobán és lábujjhegyre állt férje előtt. A könyvet továbbra is szorosan tartva, gyors, szégyenlős puszit nyomott Julian arcára, majd hátralépett. – Köszönöm, uram. Egész életemben nagy becsben fogom tartani ezt a könyvet. És ígérem, hogy pontosan olyan felesége leszek, amilyennek kíván. Nem okozok több gondot magának. Soha.
Ragyogó mosollyal az arcán Sophy sarkon fordult és kisietett a szobából, észre sem véve, hogy a hajában lévő ezüstfésű a szőnyegre hullott. Julian figyelte, ahogy mögötte becsukódik az ajtó, aztán elgondolkozva érintette meg az arcát azon a helyen, ahol Sophy megpuszilta. Most történt először, hogy Sophy magától közeledett hozzá. Átment a szobán és felvette a fésűt. Enyhe mosollyal visszavitte az íróasztalához, és úgy helyezte el, hogy munka közben is lássa.
A Culpeper zseniális ötletnek bizonyult, gondolta elégedetten. Fanny sugallta a dolgot, meg is fogja köszönni neki külön is. Szája még szélesebb mosolyra húzódott, amikor rájött, hogy megspórolhatta volna a hatezer fontot, amelyet a karkötőre adott ki. Sophyt ismerve, valószínűleg már az első alkalommal el fogja veszteni – ha egyáltalán eszébe jut, hogy felvegye.

233. oldal, 234-235. oldal, 13. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: ajándék · ékszer · gyógynövény · könyv · puszi
>!
Katalin_Szofi_Németh

– Olyan házasságuk lesz, amilyet ön kíván. Amelyikben a szerelem és a kölcsönös megértés nem játszanak fontos szerepet. Nem fogja idejét és erejét arra pazarolni, hogy elnyerje az ön szerelmét. Más dolgokkal köti majd le magát, és saját útján fog járni.

221. oldal

Kapcsolódó szócikkek: házasság
>!
Fairymysz

– Elég – csattant fel Julian. – Most jöttem rá, hogy a szerda délutáni összejöveteleiteken Featherstone Emlékiratait tanulmányozzátok. Mi a fene történt Shakespeare-rel és Arisztotelésszel?
– Meghaltak – jegyezte meg Harriette.

153. oldal

>!
Fairymysz

– Nem, asszonyom, nekem kell köszönetet mondanom önnek. Remekül szórakoztam. Az én életem tele van olyan férfiakkal, akik nagyon sokat beszélnek a becsületről, pedig meglehetősen keveset tudnak róla. Azok a férfiak nem veszik maguknak a fáradtságot, hogy egy nővel, vagy valakivel, aki náluk gyengébb, becsületesen viselkedjenek. Nagy örömömre szolgál, hogy találkozhattam egy olyan emberrel, aki tudja, mit jelent ez a szó. Nem lep meg túlságosan, hogy ez a figyelemreméltóan intelligens személy egy nő. Adieu.

195. oldal

>!
bbabri

Julian Richard Sinclair, Ravenwood grófja nem akart hinni a fülének: teljesen szabályos lánykérési ajánlatát visszautasították.

(első mondat)

>!
bbabri

– A férfiak nagyon ostoba teremtmények – magyarázta Henriette kellő komolysággal, miközben szájához emelte a teáscsészéjét. – Az újdonság varázsa könnyen elragadja őket, no meg egy romantikus kaland lehetősége.

114. oldal

>!
bbabri

– Sokkal érdekesebb az a jelenet, amely ebben a páholyban zajlik és amiről ti tehettek, Fanny néni és Harry.
– No ez érdekes – mormolta Fanny. – Mi nem szoktunk semmiféle jelenetbe belefolyni, igaz Harry?
– Szentigaz. Ki van zárva.
– Elég – csattant fel Julian. – Most jöttem rá, hogy a szerda délutáni összejöveteleiteken Featherstone Emlékiratait tanulmányozzátok. Mi a fene történt Shakespeare-rel és Arisztotelésszel?
– Meghaltak – jegyezte meg Harriette.

152-153. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Diana Gabaldon: Az idegen
Julia Quinn: Miss Bridgerton miatt
Maryrose Wood: Méregnaplók
Elizabeth Hoyt: Kígyóherceg
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Judith McNaught: Álomkirályság
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Julia Quinn: Ami Londonban történt