Bukott ​angyal 93 csillagozás

Amanda Quick: Bukott angyal Amanda Quick: Bukott angyal Amanda Quick: Bukott angyal

Bálterem, ragyognak a fények. És az ellentét: vidéki kastély, öreg fák lombjai tartják örök árnyékban. Íme, ezeken a helyszíneken lángol fel az a vad szenvedély, mely Amanda Quick új művének szereplőit örvényszerűen irányítja egymás felé. Prudence tudta, hogy nem illendő dolog éjnek évadján lakásán felkeresni egy férfit. Különösen kockázatos, ha az a férfi éppen a Bukott Angyal, Angelstone earlje. De Prudence-nek nem volt más választása, ha meg akarta kímélni forrófejű fivérét egy végzetes párbajtól. Prudence és Sebastian sorsa ezen az éjszakán végzetszerűen kapcsolódik össze.

Eredeti mű: Amanda Quick: Dangerous

Eredeti megjelenés éve: 1993

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vénusz könyvek

>!
Maecenas, Budapest, 2016
254 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632032917 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Maecenas, Budapest, 2001
254 oldal · ISBN: 9632030419 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Maecenas, Budapest, 1995
330 oldal · ISBN: 9638469390 · Fordította: F. Nagy Piroska

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Prudence Merryweather · Sebastian, Angelstone grófja


Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Nikyy18
Amanda Quick: Bukott angyal

Aranyos történet volt. A szereplőket hamar megkedveltem. Pru és Sebastian aranyos párt alkottak.

>!
Dora_Sullivan
Amanda Quick: Bukott angyal

Még mindig hűen tudom azt állítani Qucik-ről, hogy ő az egyik legjobb a Romantikus regények királynője.
Továbbra is szeretem, s imádom, hogy minden történetébe bele visz valami titokzatosságot, valami rejtélyt, valami nyomozást. Amihez társul némi humor, s egy mindent elsöprő romantika. Különös képen az a fajta, amely képes felolvasztani a regényei férfi hőseinek szívét. Az a fajta, mely megmutatja nekik, hogy igenis van olyan aki meg s kiérdemli a szeretetüket s a szerelmüket, és a megbecsülésüket.
Szerettem, ahogyan Sebastian felfigyelt Pru-ra, s hogy hogy nem tiltakozott az ellen amin ellen úgyse lehetett volna. Az igaz, hogy a szerelmet nem rögvest az elején fedezte fel. De ez nem azért volt, mert nem akart volna az lenni. Csak ő inkább a tettek embere volt. S aki már rég elkönyvelte magában, hogy az ő szíve örökre a jeges köd tartalékává vált azon a napon amikor elvesztette a szüleit s testvérét.
De, Pru felolvasztotta őt. S rá is ébresztette arra, hogy ő tulajdonképpen nem is olyan rossz ember, mint aminek mutatta magát. De ezzel szerintem nem is volt baj… azok után ami végig kísérte az életét, még szép, hogy falat húzott maga köré, s inkább mindenkit meghagyott abban a tévhitben, hogy neki semmi se fontos igazán… Hiszen tulajdonképpen semmije se volt, ami igazán fontos lehetett volna a számára, a halott családján kívül…míg meg nem ismerte Pru-t. Pru-t, akit én is csak szeretni tudtam. Személyében én is egy rendkívüli s csodálatos teremtést ismertem meg, aki a legmegfelelőbb párja, s társa lett Sebastian-nak. Szerettem, ahogyan a férfit kezelte. Szerettem ahogyan, olykor ellent mondott a férfinak…de azt is amikor hallgatott rá.
S szerettem, hogy elérte azt, hogy más is lássa, hogy Sebastian jó ember.
Számomra ők ketten nagyon is összeillő páros. Nem csak emberként, személyként, de barátként s igazi társakként is. :)

Az igaz, hogy mindegyik eddig elolvasott könyvére azt mondtam, hogy egy nagy kedvencemmé vált – ami igaz is…- De ez az első olyan könyv, amit először olvastam – már korábban –, Qucik-től. Amit akkor is megszerettem. Akárcsak most. S azt kell, hogy mondjam. Nálam ez áll az első helyen, az írónő könyvei közül.

S még tuti, hogy előfogom venni, s újra is fogom olvasni még. *.*

>!
Heni_
Amanda Quick: Bukott angyal

A fülszöveg alapján egy kicsit jobbra számítottam. Izgalmasabbra és cselekményben gazdagabb történetre vártam. A szereplőket nem igazán zártam a szívembe. Ennek ellenére nem volt rossz regény. Átlagos, romantikus regény. Akik hozzám hasonlóan szeretik a könnyedebb, romantikus regényeket (is) azokanak biztosan tetszeni fog és bátran vegyék a kezükbe a regényt. De ne legyenek magasak az elvárásaitok vele szembe, mert csalódni fogtok akárcsak én.

>!
Navi
Amanda Quick: Bukott angyal

Nem a legsikerültebb AQ könyv, de arra a néhány órára tökéletesen kikapcsol, amíg olvasod. A szokásos elemek: két teljesen ellentétes személy, kikényszerített házasság, valamilyen bűnügy, s a végén a beismerése annak, hogy azért mindketten érző lények :) S megtanuljuk, hogy a család mindennél fontosabb.

>!
krisztina0419
Amanda Quick: Bukott angyal

Nem is tudom, hogy miért hanyagoltam ezt a könyvet. A jobb Quick könyvek közé tartozik. Humoros, pimasz, izgalmas és könnyen olvasható. Ezek után gyakrabban elő fogom venni.

>!
Vikiwi
Amanda Quick: Bukott angyal

A 3. Quick könyvem, de közülük is a leggyengébb. Míg az első kettőnél vártam, hogy olvashassam és érdekes volt, izgalmas, addig ez a könyv unalmas. Egy szó, mint száz: untam. A cselekmény se kötött le, a szereplők pedig pláne nem. Egyedül Lucifer volt az, akiért megérte elolvasni.
Remélem a közeljövőben csak jó Quick könyvekkel találkozom.

>!
Lyx
Amanda Quick: Bukott angyal

Tipikus Amanda Quick. Szerethető szereplők, egy megoldandó rejtély. Mint mindig, humorral fűszerezve. Tudom, nem váltja meg a világot, de engem mindig jókedvre derítenek a történetei.

>!
Nushi P
Amanda Quick: Bukott angyal

Ez az egyik kedvenc Amanda Quick könyvem. Azt nem mondanám, hogy bármelyik is nagyon másról szólna. Anglia, románc, botrány, szerelem, szenvedély, házasság és mind e köré jellemzően egy hol gyengébb, hol erősebb krimi szál. Hát kb ennyi a könyv . Üdítő kikapcsolódás ha nem nagyon akarsz gondolkodni a történteken.

>!
Tonka
Amanda Quick: Bukott angyal

A főhősnő okos, talpraesett és elviselhető mértékben naiv, ami felüdülés volt a nemrég olvasott könyvhöz képest, ahol a lány elmondhatatlanul naiv és kissé talán bugyuta is volt. Sebastian stílusát a sok szarkazmussal pedig nagyon bírtam. A macskája pedig annyira megadta a hangulatot… Egyszerűen jó az embernek maga elé képzelni, ahogy ül ott az a férfi, abban a fotelban, ajkán egy gonosz mosollyal és lustán simogatja Lucifert. ;D

>!
rikkabe
Amanda Quick: Bukott angyal

Eddig nem sok könyvet olvastam az irótól, talán ez a második. Teljesen rendben levő kis történet, szerethető karakterekkel. Van benne egy kis nyomozós szál, mivel ez mindkét főhős hobbija, nem kell ettől a vonaltól sokat várni, de jól beleillik a történetbe. Szerintem még fogok az irónőtől olvasni.


Népszerű idézetek

>!
könyvmolygirl

Hajnali egy óra volt. Sebastian meggyújtotta a lámpát Bloomfield íróasztalán, majd ingujjából előhúzta és a zárba illesztette a hosszú drótot.
– Jól van, drágám. Ez az. Nyílj ki szépen. Engedj be. Úgy. Gyönyörű vagy.
– Tudsz róla, hogy ugyanúgy beszélsz a zárakhoz, mint hozzám, amikor szerelmeskedünk? – kiáltott fel halk, bosszús hangon Prudence.
– Természetesen. Közted és egy ügyes, okos kis zár között nagyon sok hasonlóság van. Végtelenül szórakoztatóak vagytok mindketten.

216-217. oldal

>!
Mayya P

– Most abban a rémes korban van, amikor a fiatalemberek nagyon mélyen átélik a dolgokat.Gondolom, ön is volt egyszer fiatal.
– Most, hogy mondja, én is úgy gondolom – nézett rá leplezetlen elragadtatással a férfi. – De persze az már nagyon régen volt.
– Nem állt szándékomban arra célozni, hogy ön már öreg volna, uram – vörösödött el Prudence.
– Köszönöm.
– Talán nem is sokkal múlt negyven – mosolygott bátorítón a lány.
– Harmincöt.
– Tessék? – pillogott Prudence.
– Harmincöt éves vagyok, Miss Merryweather. Nem negyven.
– Ó! Értem.

6. oldal

>!
Fairymysz

– Az okos feleség mindig tudja, mikor kell megfogadnia az ura tanácsát – válaszolta Prudence elbűvölő kedvességgel.
Sebastian úgy meglepődött ezen a könnyű győzelmen, hogy kis híján elejtette a gyeplőt.
– És azt is tudja mindig, hogy mikor ne fogadja meg – tette hozzá Prudence fanyarul, és a szemében kihívó fény villant.

156. oldal

>!
mezei P

– Végtére is a szerelem létezésére sokkal kevesebb a bizonyíték, mint a kísértetek létezésére…

>!
Sippancs P

A világ véleménye nem számít, fiam. Az a lényeg, hogy te tudd: nem szennyezted be a becsületedet. A becsület szent kötelesség, úgy is kell bánni vele. Botrányt, romlást és még rosszabbat is túlél az ember, ha tudja, hogy a becsületén nem esett folt.

172-173. oldal

>!
Fairymysz

Látva Prudence ijedt arcát, Sebastian némán elkáromkodta magát. Ez a lány egyáltalán nem úgy festett, mint aki haladéktalanul férjhez szeretne menni.
Időt kell adnia neki. Vagyis még nincs túl ezen az elmebajos udvarláson.

77. oldal

>!
hana23

– Te gazember – mondta ökölbe szoruló kézzel Jeremy.
– Hamarosan golyót röpít valaki abba a jéghideg szívedbe, de úgy kell neked.
– Köszönöm – hajtott fejet udvariasan Sebastian.
– Jó érzés tudni, hogy válságos időkben számíthatok a családra.

>!
Mayya P

– Igen, hogyne – futott át egy félszeg kis mosoly a lány arcán. – Tudom, hogy szívességet kérek lordságodtól.
– A legteljesebb mértékben. A bocsánatkérés merőben idegen a természetemtől. Akárcsak az, hogy bárkinek is szívességet tegyek.
– Biztosíthatom, ezt az élményt is túl fogja élni.
– Majd meglátjuk. Emlékeztetem rá, hogy a szívességért cserébe fizetséget szoktak várni. Prudence arcára kiült az ijedtség

9. oldal

>!
Sippancs P

A társaságot mindig izgatja az, ami szokatlan. Úgy viselkedik, mint egy gyerek, ha új játékot kap. És ha történetesen eltöri ezt a játékot, akkor félredobja, és máris egy új, csillogó holmira veti magát.

14. oldal

>!
Tonka

Semmi sem esik olyan jól a társaságnak, mint ha egy nemesi címet viselő, dúsgazdag és veszedelmes hírben álló úriember a megvetésével tünteti ki.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: A szív doktora
Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Julia Quinn: Hogyan fogjunk örökösnőt
Stephanie Barron: A szolgáló titka
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya
Julianne Donaldson: Blackmoore
Judith McNaught: Whitney, kedvesem