Botrány 94 csillagozás

Amanda Quick: Botrány Amanda Quick: Botrány

"Az ügy egyáltalán nem bonyolult – nyugtatta Emily remegő hangon az alvilági alakot. – Egy kis emberrablás csupán, a komornyikom nyilván említette már. Van egy úr, akit szeretnék eltávolítani a városból néhány napra. Biztonságos helyen szeretném tartani, mondjuk, öt napig. Lehet róla szó? A kor megítélése szerint Miss Emily Faringdon bizony nem kimondottan szép lány, s huszonnégy évével kicsit már idősecske is. Ráadásul múltjában ott éktelenkedik a Balszerencsés Esemény, amellyel jó hírén letörölhetetlen foltot ejtett. Little Dippington lakói – és maga a lány is – pontosan tudják, hogy semmi esélye többé a férjhez menésre. Ám mindannyiuk legnagyobb megdöbbenésére megjelenik a színen Simon, Blade titokzatos, nagy hatalmú grófja, és az oltár elé vezeti Emilyt. Hamarosan kiderül azonban, hogy a lánykérés oka legkevésbé sem a férfi szerelme…

Eredeti megjelenés éve: 1991

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vénusz könyvek

>!
Maecenas, Budapest, 2015
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632030593 · Fordította: Keszthelyi Klára
>!
Maecenas, Budapest, 2002
254 oldal · ISBN: 9632030591 · Fordította: Keszthelyi Klára
>!
Mars, Budapest, 1992
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637914307 · Fordította: Keszthelyi Klára

Enciklopédia 5


Kedvencelte 11

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Amanda Quick: Botrány

Kis kikapcsolódásra vágyóknak, bátran ajánlom ezt a könyvet.
Aranyos sztorit olvashattam. Örülök neki, hogy van saját példányom belőle. Nem volt kimondottan izgalmas történet, előtte pont egy krimijét olvastam az írónőnek. De szerintem pont így volt jó. Mondhatni jól jött ki a lépés rá.
Így sem volt unalmas egy cseppet sem a történet, hogy ez tömény rózsaszín romantika. A főszereplő páros szerethető számomra. Így együtt voltak tökéletesek.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Amanda Quick: Botrány

Az írónőről megszokott cselszövéses történelmi romantika. Tökéletes kikapcsolódás.

meteoritastar>!
Amanda Quick: Botrány

Úgy örülök, hogy a polcomon tudhatom ezt a könyvet. Aranyos történet volt. Az elején kicsit fura volt és jajj nekem érzésem is volt Emily miatt, vagyis jobban mondva a „ magasabb régiók” és a „metafizika birodalma” miatt. De ez csak addig tartott, míg jobban meg nem ismertem a szereplőket.
Nem volt kimondottan izgalmas történet, bár volt benne picurka adrenalin löket, de tényleg csak minimális, de egyáltalán nem zavart. Így sem volt unalmas. Magával ragadó, aranyos, mosolygós, romantikus könyvecske volt. Végig tetszett a történet, ahogy a páros kapcsolata eljutott a magasabb régiókba :D :D
Sokat mosolyogtam :)):))
A könyv vége is tetszett. Nem let az a full Happy. Bár ez nézőpont kérdése. Simonnak nem lehet oka a panaszra ;)) ;))

Kis kikapcsolódásra vágyóknak bátran ajánlom.

A_Shara P>!
Amanda Quick: Botrány

Kedves, bájos, könnyed olvasmány. Pont erre volt szükségem.

Rodwen P>!
Amanda Quick: Botrány

Néhány oldal elolvasása után kiderült, hogy ez messze nem lesz a kedvenc AQ regényem. Minden tiszteletem az írónőé, de hogy éppen mi történt vele, amikor 28 évvel ezelőtt megírta ezt a könyvet, azt nem tudom elképzelni. Szeretem azt, hogy a szereplői különlegesek, sokszor már különcök, de Emily esetében ez inkább hátrány, mint előny. Olvasó legyen a talpán akit nem kerget az őrületbe a romantikus fantazmagóriáival. Kevés naivabb szereplővel találkoztam rajta kívül, de ő viszi a prímet magasan. És amikor kifejti, hogy mennyire sikeres üzleti vállalkozásai vannak, na ott már szemöldökök szaladtak a magasba… Emily-re egy húsz forintos érmét sem bíznék, nem hogy a megélhetésemet. Sajnálom, de ez a transzcendentális hablaty eléggé rontott a minőségen. :(

Cs_N_Kinga>!
Amanda Quick: Botrány

Az abszolút kedvenc a történelmi romantikusokból. Szerintem már vagy negyedjére olvasom összesen, a szerelem transzcen…. na mindegy. A humor, a szerelem, ahogy mindezt leírja, egyszerűen imádom, nem tehetek róla :DDD. Lehet vádolni benne a nagyon kis naív, hozzá teszem csak látszatra egy-két dologban, kis hölgyet, mert nem tudja még mi is a szerelem, a testi öröm. Lehet vádolni a férfit, kit csak a bosszú éltet. Mégis.. Nagyon bejött ez a felnőtt nőknek való mese. Az írónő nem tudom, hogy csinálta, de engem elkapott ez a könyv sokadjára is, megunhatatlan, letehetetlen. Mindenkinek csak ajánlani tudom, ha könnyed olvasásra vágyik.

l_moni >!
Amanda Quick: Botrány

Maga a történet tetszett. Simon a maga eltokeltsegevel, bosszúszomjaval szimpatikus szereplő. Emily viszont idegesítő egy kicsit a transzizéjével. Naiv l..a szerintem. Voltak jó jelenetek.
Emily családja, főleg az apja, szörnyű.
Igazi nyári olvasmány, gyorsan lehet vele haladni.

brigitta244>!
Amanda Quick: Botrány

Nem lehet azt mondani, hogy rossz volt, de olvastam már sokkal jobb történelmi romantikust. Néhol idegesített a regény. Főleg Emily, ezzel a sok transz dolgaival. Végig abban a hitben voltam, hogy majd biztos ki fog nőni belőle, de hát nem. Simon-t megkedveltem, mint férfi főhőst. Kemény ember aki bosszút állni jött, de végül a szerelem mindent felül írt számára. Együtt nem voltak rosszak, aranyosak voltak.

>!
Maecenas, Budapest, 2002
254 oldal · ISBN: 9632030591 · Fordította: Keszthelyi Klára
krisztina0419>!
Amanda Quick: Botrány

Ez a könyv is az első romantikus olvasmányaim között szerepel. Ebben a könyvben én mindent szeretek. A szereplőket, a körítést. Nem tudom megunni.
Bár néha tényleg sok Emily transzcendentális szövege.
Mindezek ellenére 5 csillag és egy kedvenc gomb…

baba03 P>!
Amanda Quick: Botrány

Nagyon szeretem az írónő könyveit, de nem ez a történet lesz a kedvencem. Bár ezt is szerettem és sokszor meg is mosolyogtam, azért Blade sokszor idegesített. Emily valóban nagyon naívnak tűnik az elején, aztán rá kell döbbennem, hogy bár valóban naív, de azért tökéletesen tisztában van azzal, hogy mi zajlik körülötte, csak hihetetlenül pozitív személyiség. Igyekszik mindenben és mindenkiben felfedezni a jót, még Simonban is. Simont pedig csak a bosszú élteti, olyan mélyre temetve a haragját az apja ellen, hogy maga is csak akkor döbben rá, amikor Emily rátapint a lénygre. Emily pozitív személyisége nagyon jó hatással van Blade-re, szép lassan rájön, hogy a múlt elmúlt, a jövőbe kellene tekintenie. Sokszor haragudtam rá azért, ahogy Emilyvel bánt, sokszor indokolatlanul bántotta, pedig a lány meglátta benne azt a jót, amit nagyon mélyre temetett magába.
A vége viszont tetszett, szépen a helyére került minden és mindenki élete rendeződött, bár Emily apja nem volt maradéktalanul boldog. Tökéletesen megérdemelte amit kapott, ahogy a lányával viselkedett egész életében, az borzalmas.


Népszerű idézetek

Inimma>!

– Soha nem lehet elég korán kezdeni a lebegést a szerelem trancendentális, arany partjai felé, édesem.

332. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
Inimma>!

– Faringdon, itt az ideje, hogy a fivére és maga is megtanulják, az igazi hatalmat a pénz és a tudás jelenti. Aki ezekkel van felfegyverkezve, az sokkal többet ér el, mint aki pisztolyt vagy kártyát forgat csupán.
– És ha az embernek nincs pénze? – kérdezte Devlin zavartan.
– Akkor minél több információt kell szereznie. Annak birtokában hamarosan hozzájut a pénzhez is.

238. oldal - 14. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: hatalom · információ · pénz · tudás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya
Judith McNaught: Földi mennyország
Julia Quinn: Lent délen, édes…
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár
Mary Jo Putney: A kém szerelme
Sylvia Day: Idegen a férjem
Julie Klassen: A táncmester