Az ​éj leple alatt (Vanza 4.) 50 csillagozás

Amanda Quick: Az éj leple alatt

Concordia ​Glade minden idegszálával érzi, hogy valami nincs rendjén abban az elhagyatott kastélyban, ahol négy árván maradt leány nevelésével bízzák meg. Ráadásul újdonsült tanítványai jóvoltából egyre több különös dologról értesül.
Amint a fiatal tanárnő megsejti, hogy a gondjaira bízott leányok becsülete és jó híre forog kockán, merész szökési tervet eszel ki. Menekülésük azonban már-már meghiúsulni látszik, amikor útjukat egy titokzatos idegen keresztezi.
Ambrose Wells magánnyomozó egy haláleset szálainak felgöngyölítése közben éjszaka csöppen a borzalmas események közepébe, és rögvest a szökevények védelmére kel.
Concordia kénytelen elfogadni a határozott és vonzó férfi segítségét. Ugyanis még a legelszántabb és legfüggetlenebb tanárnőnek is támogatásra van szüksége ahhoz, hogy leszámoljon a rejtélyes események hátterében álló félelmetes és befolyásos londoni bűnözőkkel. És miközben együtt keresik a sötétségből kivezető utat, maguk is megtanulnak egyet-mást –… (tovább)

Eredeti mű: Amanda Quick: Lie by Moonlight

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Maecenas, Budapest, 2016
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632032948 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Maecenas, Budapest, 2006
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632032948 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Maecenas, Budapest, 2006
320 oldal · Fordította: F. Nagy Piroska

1 további kiadás


Enciklopédia 2


Kedvencelte 5

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Sippancs P
Amanda Quick: Az éj leple alatt

Úgy látszik, hogy az írónő elfáradt a sorozat végére, és kiment belőle a nagyja szusz, de nem szeretném felróni neki ezt a hibát, mert három 5 csillagos történet után egy 4 csillagos szerintem maximálisan vállalható. Igazából nem volt ez rossz kötet, a tipikus AQ-elemek itt is megvoltak, csak az előző részekhez képest kicsit szürkébbre, kicsit egyszerűbbre sikeredett mind a cselekmény, mind a karakterek.
Két dolgot viszont mindenképpen meg kell jegyeznem: 1. Milyen női név az, hogy Concordia? 2. Nem lehetett volna kicsit korhűbb borítót tervezni a történethez?

>!
meteoritastar P
Amanda Quick: Az éj leple alatt

Egész jó volt, pedig a sorozat többi részét nem is olvastam.
A szereplőket hamar megkedveltem és a történet is tetszett. De úgy éreztem, hogy Ambrose karakteréből többet is kilehetett volna még hozni. Vagy csak én olvastam volna még több olyan jelenetet, ahol megcsillogtatta a tehetségét :D :D pl, mikor bálba mentek :D :D
El kell olvasnom a sorozat többi részét is.

>!
Heni_
Amanda Quick: Az éj leple alatt

Kellemes olvasmány volt. :) Nagyon szerettem a két főszereplőt és a négy lány is kedvelhető volt. Aranyosak voltak, amikor féltették a tanárnőt Ambrose-tól. :)
A krimi szál sem volt rossz, bár már a könyv felénél ki lehetett találni, hogy ki is ölte meg a napernyő árus testvérét. Ennek ellenére nekem tetszett és megadom rá az 5 csillagot, mert nagyon pozitívan csalódtam benne.
A boltban nem figyeltem és csak most látom, hogy ez bizony egy sorozat negyedik része. Ha legközelebb ott járok megnézem, hogy meg van e a sorozat többi része is. Ha igen, biztosan megfogom őket vásárolni. :)

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit 
Amanda Quick: Az éj leple alatt

Remek könyv volt, mint minden Quick történetnek, imádtam minden sorát.
Hátborzongató történet volt, egy karakán hölgy és egy becsületes magándetektív és pár fiatal leányzó részvételével. Jó kis krimis történet a történelmi romantika műfajában.
Sok kaland, izgalom és természetesen szerelem volt benne, melyet cseppnyi erotika fűszerez.

4 hozzászólás
>!
csigacica
Amanda Quick: Az éj leple alatt

Elég light-osra sikerült történet, az írónő más könyveihez képest, de azért legalább egyszer pihentető délutánt biztosított nekem.

>!
K_Heni P
Amanda Quick: Az éj leple alatt

Egy újabb összeillő páros. Nagyon szimpatikus volt Concordia is, ahogyan óvta a lányokat, s bátran helytállt minden helyzetben.
Na és Ambrose! Az egyik kedvenc Quick-es férfi főszereplőm. Tetszett, ahogyan a munkáját végezte, elfogadta Concordia „szabadelvűségét”, s ahogyan egyes helyzetekből kivágta magát.
Szerintem az egyik legjobb történet.

>!
kriszmanesz P
Amanda Quick: Az éj leple alatt

hm. hm. hm. könnyed szórakozás egy hosszú hétvégére, de valójában olvastam már a szerzőtől sokkal izgalmasabb és bájosabb történetet is. azt hiszem egy kicsit belefáradt az egymást követő történetekbe, mert ebben bizony jónéhány másikból felfedeztem darabkákat. persze ettől még élveztem, de a Botrány, a Becsület vagy A zöld kristály sokkal jobbak :)

>!
Maszatostappancs
Amanda Quick: Az éj leple alatt

Nem ez a legjobb regénye az írónőnek, de nekem egy tavaszi délelöttön pont jól jött. Picit olyan érzésem volt, mintha az eddigi könyvekből összeszedett volna egy kis vanzát egy kis kavarodást és összedobta belőle ezt a művet, de azért egyszeri olvasásra ajánlom.

>!
mamono
Amanda Quick: Az éj leple alatt

Második molyos olvasásom: Még mindig nagyon bírom az írónő könyveit, és most olvasás közben arra is sikerült rájönnöm, hogy honnan ismerős nekem Stoner.
Kalandos, mosolyogtató, kikapcsol. Még mindig imádom.

Első molyos: Múlt héten ez volt a harmadik AQ könyvem. Hát igen. Végre egy hét szabadságon voltam, és egy kicsit beszabadultam a könyveim közé.
AQ-nak van egy olyan szokása, hogy rendkívül szerethető főszereplőket választ, akiknek alig várjuk a kalandjait. És ez erre a történetre különösen igaz. Concordia Glade egy olyan tanárnő, amilyen a mindenkinek kellene. És a tanítványai is nagyon megnyerőek… Ezt csak jobb szó híján mondom.
A történelmi romantikus regények közül az egyik kedvencem.

>!
Fairymysz
Amanda Quick: Az éj leple alatt

Izgalmas, kalandos történet, amiben egy tanárnő és egy magánnyomozó (aki régen tolvaj volt) próbálja kideríteni, hogy a tanárnő négy tanítványát ki és miért akarta eladni. Amanda Quick megint olyan szereplőket írt meg, akiket az első pillanattól kezdve megszeret az ember.


Népszerű idézetek

>!
Sippancs P

– Szilárd meggyőződésem, hogy a regényolvasás hasznos elfoglaltság. Elősegíti az alkotó képzelet kibontakozását, és lehetővé teszi olyan szenvedélyek és érzelmek átélését, melyeket az előkelő társaság tagjainak természetesen el kell fojtania.

122. oldal

Kapcsolódó szócikkek: olvasás
>!
Sippancs P

– Jegyezze meg, amit mondok, uram. Ha kellő számú nő fog össze, hogy érvényesítsék a jogaikat, a világban nagy változások következnek be.

123. oldal

>!
Sippancs P

Az íróasztal fölötti falra szerelt táblán ez a cím volt olvasható: „Aranyszabályok Hálás Leányok Számára”. Alatta vagy húsz szigorú intésből álló csüggesztő felsorolás következett.
Concordia elolvasta az elsőt.
A hálás leány engedelmes.
Már nem is olvasta tovább.

142. oldal

>!
Fairymysz

– Be akar törni Mrs. Jervis távollétében az irodájába?
– Azt hiszem, ez lenne a leghatékonyabb megközelítési mód.
(…) – Mit tesz, ha elkapják?
– Aha – emelte a magasba a mutatóujját Ambrose. – Itt következik a tervem legravaszabb része. Nem áll szándékomban elfogatni magam.

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: betörés

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Karen Rose: Sikíts értem
J. D. Robb: Halálos híresség
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Jayne Ann Krentz: Titkos nővérek
Julie Garwood: Árnyéktánc
Nora Roberts: A hold árnyéka III.
Darynda Jones: Második sírhant