Az ​Égő Lámpa (Álomfény-trilógia 2.) 50 csillagozás

Amanda Quick: Az Égő Lámpa

Az ​Álomfény-trilógia egy több nemzedéket sújtó családi átok története. Második könyve a késő viktoriánus korba röpíti vissza a kedves Olvasót.

Adelaide Pyne semmilyen eszköztől nem riad vissza, ha bordélyházakban fogva tartott fiatal lányok megmentéséről van szó, ténykedésével azonban magára vonja a londoni alvilág haragját. Így aztán nem habozik szövetséget kötni Griffin Winterssel, aki ugyan nem makulátlan hírű úriember, de rendkívül hatékony segítőtárs, ráadásul ellenállhatatlanul vonzó férfi.
A hallucinációktól és rémálmoktól szenvedő Griffin Winters szentül meg van győződve róla, hogy hatalmába kerítette a Winters-átok. Tudja, hogy ha nem akar dühöngő őrültként, szörnyű kínok közepette meghalni, meg kell találnia az Égő Lámpát – és a nőt, aki képes arra, hogy a lámpa erejének segítségével visszafordítsa a folyamatot. Amikor találkozik a titokzatos Adelaide Pyne-nal, még nem sejti, milyen szoros kötelék fűzi össze kettőjük sorsát: az Égő Lámpa ugyanis Adelaide… (tovább)

Eredeti mű: Amanda Quick: Burning Lamp

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Maecenas, Budapest, 2011
344 oldal · ISBN: 9789632032368 · Fordította: F. Nagy Piroska

Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Dora_Sullivan
Amanda Quick: Az Égő Lámpa

Az igaz, hogy egy – két fokkal jobban tetszett ez a kötet, mint ez előző…
De igazság szerint, egy kicsit haragszom most Quick-re… Miért nem ez a kötet lett az első rész??? Mert szerintem, ennek a kötetnek az első rész helyet kellett volna képviselni, hiszen ebben rejlik a múlt… Oké, értem én, hogy ez a kötet visszaröpített a múltba… de kissé zavaró volt, úgy olvasni Adelaide-ról s Griifin-ról, hogy már az előző kötetben gyakran említették őket…
Többnyire a történet alapja ugyanaz mint az első kötet. Ugyanaz a vonal… ugyanaz a séma…
Csak éppenséggel a kor és a főszereplők viselkedése más… Megvallom, e kötet főszereplőit jobban megsikerült kedvelnem mint az előző részét… S talán ennyiben ki is merült az egész véleményem… :$
Kíváncsi leszek, hogy a harmadik kötet tud e újat mutatni, s esetleg többet…

>!
anesz P
Amanda Quick: Az Égő Lámpa

Nekem túl sok ez a paranormalitás. A trilógia alapötlete, a három idősík viszont érdekes.

>!
Leobelo
Amanda Quick: Az Égő Lámpa

Szerintem ennek kellett volna az első résznek lennie. Amúgy azért a fél csillag levonás, mert annak ellenére, hogy jó a történet, szerethetőek a szereplők, nagyon sok helyen szóról szóra ugyanaz van leírva, mint Az átok-ban. Mintha az írónő a CTRL+C, CTRL+V kombinációt használta volna.
Ennek ellenére, aki szereti az írónőt, és a hasonló stílusú könyveket, annak szerintem tetszeni fog. Nekem tetszett.

>!
Tímea_Kocsis_2
Amanda Quick: Az Égő Lámpa

Bár a trilógia középső része, az időrendben legkorábban helyezkedik el ezért felcseréltem a sorrendet. Illeszkedik az Arkane csoport könyvei közé, az eredettörténet másik nagy családja, a Wintersek története. Kicsit az eleve elrendelés témakörébe is tartozik a szereplők mégis saját döntéseket hoznak. A gonosz a háttérben munkálkodik, de egymás karjába löki a szerelmeseket egy kicsit paranormális színten. A regény megnyítja az útat a viktóriánus Londonból Amerika felé.

>!
K_Heni P
Amanda Quick: Az Égő Lámpa

Ez a rész már egy fokkal jobban tetszett, mint az első. Griffin és Adelaide szintén nagyon jó páros. Ettől függetlenül még mindig nem érzem magaménak a sorozatot, s csak a kíváncsiság hajt a harmadik rész felé.

>!
Kicsicsillag123
Amanda Quick: Az Égő Lámpa

Szeretem ezt a sorozatot, (és most nemcsak erről a trilógiáról beszélek). Izgalmas, érdekes, kellő akcióval, humorral és romantikával fűszerezve. Azért szerintem, ennél a trilógiánál, jobb lett volna ha sorba haladunk: múlt, jelen, jövő. Kicsit megkavarja az embert mikor a jelenből hirtelen visszaugrunk a múltba. Viszont annyi pozitívum volt ebben, hogy amilyen sokszor emlegették Griffint és Adelaide-t, bizony nagyon kíváncsivá is tettek az ő történetükkel kapcsolatban. Sajnos sok újdonságot nem tartalmazott, javarészt a történetszál ugyanaz volt, mint előzőleg, mégsem éreztem unalmasnak. A főszereplő párost nagyon megkedveltem, és örültem Caleb és Lucinda felbukkanásának is. Ezek után pedig most már tényleg kíváncsi vagyok milyen titkokat rejteget még az Éjféli kristály.

>!
nat
Amanda Quick: Az Égő Lámpa

Ez sajnos nem az az Amanda Quick akinek én annyira megkedveltem a régi könyveit.
Maga a történet sem volt érdekfeszítő,szerintem sokkal jobbak azok a könyvei ahol a misztikum nincs belekeverve a dolgokba. A szereplők is semmilyenek voltak számomra. A párbeszédek pedig egyátalán nem idézték a régi könyvek hangulatát.

>!
Regi92
Amanda Quick: Az Égő Lámpa

Egész jó könyv. Izgalmas regény egy kis romantikával fűszerezve. Griffin és Adelaide karaktere tettszett egész gyorsan megkedveltem őket. Egy kicsit tovább tartott az olvasás mert nem kötött le annyira az elején, de végül megtettszett a történet. Lehet, hogy majd valamikor elolvasom a másik kettő részt is.

>!
Rubintpikkely
Amanda Quick: Az Égő Lámpa

Úgy érzem, megy lefelé a sorozat színvonala. A történet menete majdnem ugyanolyan, mint az elsőé, a párbeszédek nem tükrözték a könyvben játszódó kor hangulatát. Lehetett volna jobb is.


Népszerű idézetek

>!
bbedyy

– Bámulom a gondolkodását, Winters. Egyetértek, nincsenek véletlenek. Megkönnyebbülés olyan emberrel beszélgetni, aki nem tart félbolondnak.
– Honnan tudja, Jones, hogy épelméjű? – pillantott rá Griffin.
– Egyszerű. Valahányszor elfog a kétség, megkérdezem a feleségemet.

>!
SzAngelika

– Úgy találom, hogy a leckéztetései nyugtalanítóan hatnak az érzelmeimre – mondta. (…) – Valahányszor mérsékletre int, vagy korhol, vagy utasítgat, ellenállhatatlan késztetést érzek, hogy megcsókoljam, mert addig sem beszél.
– Közlöm önnel, hogy ennél felháborítóbb sértést még egyetlen férfi sem mondott nekem.
-Nyilván nem sok bűnözővel találkozott eddig. (…) – Mi nagyon felháborító társaság vagyunk.

106. oldal

>!
SzAngelika

A Sötétség és a Világosság között örökös háború zajlik. A győzelem legjobb esetben is csak pillanatokig tart, és mindig ahhoz szegődik, aki az adott pillanatban a nagyobb erőt képviseli.

52. oldal

>!
SzAngelika

-Mrs Pyne, kegyed az álmaim asszonya.
– Őszintén remélem, hogy nem én vagyok az álmai asszonya – felelte a nő.
(…)
– Sértve érzi magát? – kérdezte a férfi halkan.
– Igen, tekintve, hogy az álomnyomaiból ítélve önnek rémálmai vannak. Melyik nő szeretne egy férfi legsötétebb, legnyomasztóbb látomásainak főszereplője lenni?

53. oldal

>!
Kicsicsillag123

– De azt el kell ismernie, hogy a helyzet meglehetősen romantikus.
– Már miért lenne az? – nézett rá homlokát ráncolva Delbert.
– Hisz együtt oldanak kereket, nem? Valami titkos helyen töltik az éjszakát, kettesben. Mint amikor a szerelmesek titkos légyottjáról olvasunk azokban a romantikus regényekben, nem gondolja?
– Soha életemben nem olvastam romantikus regényt.
– Nem tudja, mit mulasztott.


A sorozat következő kötete

Álomfény-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Ónix
Kresley Cole: Az álmok sötét harcosa
Meg Cabot: Isten veled, Villámlány
Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák
B. N. Toler: Lélekvesztők
Meg Cabot: Suzie és a szerelmes kísértet
Nalini Singh: Angyalárny