Az ​Árnyak Tükre (Tükör-trilógia 2.) 38 csillagozás

Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​tükörolvasás különös képességével rendelkező Virginia Dean rémálmából arra riad, hogy idegen ágyban fekszik, egy halott férfi mellett, véres késsel a kezében. Nem emlékszik rá, hogy mi történt vele és körülötte, mert a szoba tükörfalai által kibocsátott sötét energiák eltompították az érzékeit.
Reménytelennek tűnő helyzetéből Owen Sweetwater menti ki, aki családja férfi tagjaitól örökölt vadásztehetségét kamatoztatva éppen egy különösen veszélyes pszichobűnöző után nyomoz – így jut el a lányt foglyul eljő tükörszobába. Virginia korábban csak egyszer látta a férfit, de már akkor tudta, hogy egyhamar nem fogja elfelejteni…
Az előkelő Arkane Társaság úri tagjai sarlatánoknak, sőt bűnözőknek tartják a tükörolvasásból élő pszichikus tehetségeket, így Virginiát is. Owen azonban másképp gondolja. A férfi tudja, hogy a lány tehetsége valódi, és hogy éppen Virginia fogja elvezetni annak a kettős gyilkosságnak a felderítéséhez, amelyen dolgozik. Sőt, a közös nyomozás során… (tovább)

Eredeti mű: Amanda Quick: Quicksilver

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Maecenas, Budapest, 2012
352 oldal · ISBN: 9789632032528 · Fordította: F. Nagy Piroska

Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
anesz P
Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Jó ötlet ez a múlt-jelen – jövő megoldás egy trilógián belül.

>!
Leobelo
Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Új szereplők, új tehetségek bukkantak fel ebben a részben. A Sweetwaterekről Az égő lámpában olvashattunk egy keveset. Én már akkor kíváncsi lettem rájuk, így nagyon örülök, hogy ebben a részben ők a főszereplők. Mellettük pedig itt van Virginia, Charlotte és Mrs. Crofton. :) Mrs C. az egyik legjobb szereplő ebben a részben! :D
Összegezve, nekem nagyon tetszett, legalább annyira, mint az előző rész.

>!
apwbdum
Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Nagyon jó!
Igaz szinte sehová nem tudnom be skatulyázni ezt a könyvet, mert van benne történelmi romantika, krimi, fantasy, de fantasztikus érzékkel vegyítve.

>!
Sephrenia
Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Nagyon jó volt! Miért mindig akkor találok nagyon jó könyveket, amikor tanulnom kellene?!
A.Q. a furcsa nevek királynője, számomra ezt az Owen-nel megint sikerült bebizonyítania. Owen szeretni való, bár kissé kezd elegem lenni, hogy amikor csak besétál egy szobába az is „láthatatlan energiahullám hátán” teszi. Virginia is aranyos, tipikus erős főszereplő.
A kedvenc karakterem mégis a két könyvmoly, Charlotte és Nick.

>!
Maszatostappancs
Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Hát egy romantikus darabnak megfelel, de sajnos nem volt kiemelkedő és nem valószínű, hogy néhány hónap múlva emlékezni fogok rá:-(.
Nekem nem igazán volt kapcsolat az első és ezen rész közt, azért AQ miatt talán a 3. résznek is adok egy esélyt.

>!
krisztina0419
Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Rég olvastam ilyen jó Quick könyvet. Bár az első nem volt bent a könyvtárba, de egye-fene kihoztam. Az elején valahogy nem akaródzott olvasni, de mikor végre rendesen nekiálltam, nem akartam letenni. Az tetszett benne, hogy nem volt tele Quick klisékkel. Mindig van egy sémája és aszerint halad, de itt okozott meglepetést, és ez nagyon tetszett. Valamint a könyv végén van egy ismertető a trilógia befejező részéből, és ez felkeltette az érdeklődésemet.
Nálam 5 csillag!

>!
danlin P
Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Ez a rész sokkal jobban tetszett, mert a szereplők képességei nagyobb szerepet kaptak és magam inkább ebben a korban szeretem Quick szereplőit. A karakterek is sokkal kidolgozottabbnak tűntek, pl a mellészereplők közül nagyon megkedveltem a házvezetőnőt, Mrs. Croftont.

>!
Fairymysz
Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Bevallom sokkal jobban szeretem a történelmi romantikus könyveit az írónőnek, mint a többit és ez most sincs másképp. A Tükör-trilógia legkedvesebb része számomra Az Árnyak Tükre. Ismét nem csalódtam benne.

>!
krisztin1 P
Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Elég hosszú ideje halasztgattam ezt a könyvet, mert az utóbbi időben valahogy nem volt hangulatom az Arkane-féle paranormálishoz. De csak rávettem magam, az eleje valahogy nehezen ment, gondolkodtam is rajta, hogy félreteszem, s pont akkor kezdett beindulni a történet, és onnantól csak úgy faltam a lapokat. Azt sajnáltam, hogy a Charlotte-Nick szál ennyire a háttérben maradt:(

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Amanda Quick egyike a kedvenc íróimnak a regency romance kategóriában, bár el kell ismernem, hogy a régebbi írásai pl. A Titkok Könyve vagy a Gonosz Özvegy sokkal jobban tetszettek. Az utóbbi időben a könyvei a titkos Arkane Társaság és a Jones és Jones nyomozóiroda körül forognak. Ez a regény, akár az Égő Lámpa egy trilógia része, amely három történetet fűz egybe. Egy a jelenben egy a múltban, az 1800-as években és egy a jövőben egy másik bolygón játszódik. Ez a történet a Tükör trilógia második, a múltban játszódó része. Itt is megismerkedhetünk érdekes paranormális érzékelésű emberekkel, titokzatos férfiakkal és igazi őrült gonosztevőkkel. A történet főhőse Virginia Dane, egy tükörolvasó tehetség, mellesleg vénkisasszony (ja már elmúlt 26) és a tehetségéből tartja el magát. A hölgy már az elején egy veszélyes helyzetbe csöppen, amiből főhősünk Owen Sweetwater, egy különös, magát magánnyomozónak tartó férfi menti ki. Össze kell fogniuk, hogy leleplezzék az őrült gyilkost, aki ezúttal Virginiára vetette ki a hálóját.
Aki szereti Quick humorát és fordulatos cselekményszövését, az most sem fog csalódni. Persze már alig várom a trilógia 3. részét, ami a jövőben fog játszódni.


Népszerű idézetek

>!
SzAngelika 

Tisztában lenni az igazsággal, és elfogadni azt, két különböző dolog.

136. oldal ~ 18. fejezet

>!
SzAngelika 

– Az Isten szerelmére, Virginia, miért nem akasztottál egy táblát ma este a hátadra, és írtad fel rá, hogy viszonyod van Mr. Sweetwaterrel?
– Nem hiszem, hogy illett volna a ruhámhoz – felelte Virginia.

205. oldal ~ 28. fejezet

>!
SzAngelika 

– (…) Immár mindketten jó eséllyel pályázhatunk a vénlányságra. Azt mondják, ez nagyon megviseli az idegeket.
– Szerintem egy rossz házasság ugyanúgy megviseli az idegeket – mondta Virginia, és összerázkódott.

68. oldal ~ 7. fejezet

>!
SzAngelika 

Miközben a férfi beszélt, Owen szórakozottan eljátszott a gondolattal, hogy letépi Leybrook fejét a nyakáról. Roppant kellemes és rendkívül megnyugtató cselekedet lenne, de Virginia valószínűleg nem helyeselné.
Jóságos ég, féltékeny vagyok, döbbent rá.

201. oldal ~ 27. fejezet

>!
SzAngelika 

Owen sejteni kezdte, hogy Virginia és Charlotte a látszat ellenére feszülten figyel. Úgy döntött hát, hogy jobb lesz átváltani egy inkább reggelizőasztal mellé való lazább témára.
– Mit csináltatok a hullával? – kérdezte.

258. oldal ~ 36. oldal

>!
vikiniki2 

– Hogy tudsz megfeledkezni egy késről, amit a bokádra szíjazva hordasz?
– Gyerekkorom óta viselem. Mint minden férfi a Sweetwaterek között. Ez amolyan családi jelmondat.
– Miféle jelmondat? – húzta föl Virginia a szemöldökét.
– A tehetség hasznos dolog, de a tőröd legyen mindig megélezve.

220. oldal

>!
SzAngelika 

– Nem szabad ajtóstul rontania a házba. A nők azt szeretik, ha olyan romantikusan közelednek hozzájuk, mint azokban a szerelmes regényekben.
– Mi az ördögöt tudsz te a szerelmes regényekről?
– Egy férfi sok mindent megtudhat a nőkről a regényekből – felelte Matt. – Egyszer el kellene olvasnia egyet.

230. oldal ~ 31. fejezet

>!
SzAngelika 

– Mióta része a nemesi neveltetésnek a zárfeltörés tudománya?
– A nyomozásaim során nagy hasznát látom ennek a jártasságnak.
– Úgy érti, a sajnálatos hadjáratban, amelyet azért folytat, hogy tönkretegye mások pályáját, akik hozzám hasonlóan keményen dolgoznak, és nincs más bűnük, mint hogy megpróbálják megkeresni a mindennapit?
– Úgy vélem, arra az erőfeszítésemre utal, amellyel megpróbálom leleplezni azokat, akik a rászedhető emberek becsapásával keresik meg a mindennapit.

15. oldal ~ 1. fejezet

>!
mezei P

– Ön és Mr. Sweetwater jókora izgalmat kavart itt, az Intézet munkatársai között – mondta Gilmore Leybrook, és Virginiára mosolygott. – Feltételezem, beleegyezett abba, hogy Mr. Sweetwater tanulmányozza önt munka közben. Nagy merészségre vall, Miss Dean.
Miközben a férfi beszélt, Owen szórakozottan eljátszott a gondolattal, hogy letépi Leybrook fejét a nyakáról. Roppant kellemes és rendkívül megnyugtató cselekedet lenne, de Virginia valószínűleg nem helyeselné.

>!
krisztin1 P

– Meg kell hagyni – szólalt meg Charlotte, mihelyt meg tudott szólalni –, mindkét Sweetwater remekül ért a villámgyors távozáshoz.
– Valóban – hagyta rá Virginia. – Az ember már-már azt hinné, pszichikus tehetségük van az eltűnéshez.


A sorozat következő kötete

Tükör-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás
Kresley Cole: Az álmok sötét harcosa
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő
Kresley Cole: A sötétség démona
Nalini Singh: Angyalárny
Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix
Amanda Stevens: A birodalom
Meg Cabot: Tudom, hol vagy!
Kresley Cole: A gyönyör sötét hercege
Anna Banks: Poszeidón