Az ​Árnyak Tükre (Tükör-trilógia 2.) 44 csillagozás

Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​tükörolvasás különös képességével rendelkező Virginia Dean rémálmából arra riad, hogy idegen ágyban fekszik, egy halott férfi mellett, véres késsel a kezében. Nem emlékszik rá, hogy mi történt vele és körülötte, mert a szoba tükörfalai által kibocsátott sötét energiák eltompították az érzékeit.
Reménytelennek tűnő helyzetéből Owen Sweetwater menti ki, aki családja férfi tagjaitól örökölt vadásztehetségét kamatoztatva éppen egy különösen veszélyes pszichobűnöző után nyomoz – így jut el a lányt foglyul eljő tükörszobába. Virginia korábban csak egyszer látta a férfit, de már akkor tudta, hogy egyhamar nem fogja elfelejteni…
Az előkelő Arkane Társaság úri tagjai sarlatánoknak, sőt bűnözőknek tartják a tükörolvasásból élő pszichikus tehetségeket, így Virginiát is. Owen azonban másképp gondolja. A férfi tudja, hogy a lány tehetsége valódi, és hogy éppen Virginia fogja elvezetni annak a kettős gyilkosságnak a felderítéséhez, amelyen dolgozik. Sőt, a közös nyomozás során… (tovább)

Eredeti mű: Amanda Quick: Quicksilver

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Maecenas, Budapest, 2012
352 oldal · ISBN: 9789632032528 · Fordította: F. Nagy Piroska

Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
anesz P
Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Jó ötlet ez a múlt-jelen – jövő megoldás egy trilógián belül.

>!
Rodwen P
Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Ha jól számolom, az ötödik olvasásom volt az írónőtől, szinte betéve tudom az AQ-kliséket, mégis változatosan, izgalmasan ír és ezért is szeretem annyira a könyveit. Egy szokatlan tehetséggel/tulajdonsággal megáldott főhős és/vagy főhősnő akiket összeköt egy különös ügy, és a közös nyomozás során egymásra találnak. Sajnos a krimi szálat kevésbé éreztem kidolgozottnak mint az eddigi könyveiben, sokkal nagyobb hangsúlyt kapott a paranormális képességek kifejtése, aminek szerintem a fele is elég lett volna. Szinte minden beszélgetés közben felmerült valamelyik szereplő tehetsége, vagy az írónő nyomatékosította ezt a történet közben, de a végére már kicsit sok volt. Ennek ellenére sikerült megszínesíteni a történetet, olyan kedves és szórakoztató mellékszereplőkkel mint a Charlotte és Nick páros vagy mint az kiderült, az igazán belevaló házvezetőnő Mrs. Crofton. És igazán szívmelengető volt a könyv végén Virginia, Elizabeth és Helen kibontakozó családi kapcsolatáról olvasni.

>!
Leobelo
Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Új szereplők, új tehetségek bukkantak fel ebben a részben. A Sweetwaterekről Az égő lámpában olvashattunk egy keveset. Én már akkor kíváncsi lettem rájuk, így nagyon örülök, hogy ebben a részben ők a főszereplők. Mellettük pedig itt van Virginia, Charlotte és Mrs. Crofton. :) Mrs C. az egyik legjobb szereplő ebben a részben! :D
Összegezve, nekem nagyon tetszett, legalább annyira, mint az előző rész.

>!
apwbdum
Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Nagyon jó!
Igaz szinte sehová nem tudnom be skatulyázni ezt a könyvet, mert van benne történelmi romantika, krimi, fantasy, de fantasztikus érzékkel vegyítve.

>!
Kicsicsillag123
Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Nagyon kíváncsi voltam erre a részre, mert a Sweetwater-ek eddig csak emlegetve voltak és végre kicsit közelebbről is megismerhettük a családot. Jelentem sikerült teljesen le is venniük a lábamról. Egy jó kezdés, remek folytatása volt ez a könyv. Szórakoztató volt, romantikus, kellő akcióval és kedvelhető szereplőkkel. Virgina képessége nagyon tetszett, végre egy újdonság a sok tehetség között, ráadásul kellően izgalmas is. A Sweetwater család is érdekes képességgel rendelkezett, és kifejezetten örültem, hogy több családtag is felbukkant. Nick és Charlotte szála nem volt egyáltalán kibontva de azért aranyos volt. Most már igazán kíváncsi vagyok mit tartogathat még a következő rész.

>!
danlin
Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Ez a rész sokkal jobban tetszett, mert a szereplők képességei nagyobb szerepet kaptak és magam inkább ebben a korban szeretem Quick szereplőit. A karakterek is sokkal kidolgozottabbnak tűntek, pl a mellészereplők közül nagyon megkedveltem a házvezetőnőt, Mrs. Croftont.

>!
Maszatostappancs
Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Hát egy romantikus darabnak megfelel, de sajnos nem volt kiemelkedő és nem valószínű, hogy néhány hónap múlva emlékezni fogok rá:-(.
Nekem nem igazán volt kapcsolat az első és ezen rész közt, azért AQ miatt talán a 3. résznek is adok egy esélyt.

>!
krisztina0419
Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Rég olvastam ilyen jó Quick könyvet. Bár az első nem volt bent a könyvtárba, de egye-fene kihoztam. Az elején valahogy nem akaródzott olvasni, de mikor végre rendesen nekiálltam, nem akartam letenni. Az tetszett benne, hogy nem volt tele Quick klisékkel. Mindig van egy sémája és aszerint halad, de itt okozott meglepetést, és ez nagyon tetszett. Valamint a könyv végén van egy ismertető a trilógia befejező részéből, és ez felkeltette az érdeklődésemet.
Nálam 5 csillag!

>!
Fairymysz
Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Bevallom sokkal jobban szeretem a történelmi romantikus könyveit az írónőnek, mint a többit és ez most sincs másképp. A Tükör-trilógia legkedvesebb része számomra Az Árnyak Tükre. Ismét nem csalódtam benne.

>!
krisztin1 P
Amanda Quick: Az Árnyak Tükre

Elég hosszú ideje halasztgattam ezt a könyvet, mert az utóbbi időben valahogy nem volt hangulatom az Arkane-féle paranormálishoz. De csak rávettem magam, az eleje valahogy nehezen ment, gondolkodtam is rajta, hogy félreteszem, s pont akkor kezdett beindulni a történet, és onnantól csak úgy faltam a lapokat. Azt sajnáltam, hogy a Charlotte-Nick szál ennyire a háttérben maradt:(


Népszerű idézetek

>!
SzAngelika

Tisztában lenni az igazsággal, és elfogadni azt, két különböző dolog.

136. oldal ~ 18. fejezet

>!
SzAngelika

– Az Isten szerelmére, Virginia, miért nem akasztottál egy táblát ma este a hátadra, és írtad fel rá, hogy viszonyod van Mr. Sweetwaterrel?
– Nem hiszem, hogy illett volna a ruhámhoz – felelte Virginia.

205. oldal ~ 28. fejezet

>!
SzAngelika

– (…) Immár mindketten jó eséllyel pályázhatunk a vénlányságra. Azt mondják, ez nagyon megviseli az idegeket.
– Szerintem egy rossz házasság ugyanúgy megviseli az idegeket – mondta Virginia, és összerázkódott.

68. oldal ~ 7. fejezet

>!
SzAngelika

Miközben a férfi beszélt, Owen szórakozottan eljátszott a gondolattal, hogy letépi Leybrook fejét a nyakáról. Roppant kellemes és rendkívül megnyugtató cselekedet lenne, de Virginia valószínűleg nem helyeselné.
Jóságos ég, féltékeny vagyok, döbbent rá.

201. oldal ~ 27. fejezet

>!
SzAngelika

Owen sejteni kezdte, hogy Virginia és Charlotte a látszat ellenére feszülten figyel. Úgy döntött hát, hogy jobb lesz átváltani egy inkább reggelizőasztal mellé való lazább témára.
– Mit csináltatok a hullával? – kérdezte.

258. oldal ~ 36. oldal

>!
vikiniki2

– Hogy tudsz megfeledkezni egy késről, amit a bokádra szíjazva hordasz?
– Gyerekkorom óta viselem. Mint minden férfi a Sweetwaterek között. Ez amolyan családi jelmondat.
– Miféle jelmondat? – húzta föl Virginia a szemöldökét.
– A tehetség hasznos dolog, de a tőröd legyen mindig megélezve.

220. oldal

>!
SzAngelika

– Nem szabad ajtóstul rontania a házba. A nők azt szeretik, ha olyan romantikusan közelednek hozzájuk, mint azokban a szerelmes regényekben.
– Mi az ördögöt tudsz te a szerelmes regényekről?
– Egy férfi sok mindent megtudhat a nőkről a regényekből – felelte Matt. – Egyszer el kellene olvasnia egyet.

230. oldal ~ 31. fejezet

>!
clyme

– Az ösztönök nem mindig megbízhatók.

213. oldal

>!
clyme

– A múltat nem lehet megváltoztatni – szólt csendesen a lány. – Szörnyetegek mindig lesznek. Nem tudja mindet elkapni. Megteszi amit tud, de el kell fogadnia, hogy nem képes minden áldozatot megmenteni.

>!
clyme

– Mikor láttál engem melodrámai jelenetet rendezni?
– Mindig van egy első alkalom – válaszolta Nick, és beleharapott a pirítós kenyérbe.

258. oldal


A sorozat következő kötete

Tükör-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem
Sara Shepard: Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága
W. W. Hallway: Sebző vágyak
Nalini Singh: Angyalárny
Jenny Carroll: Fedőneve: Kasszandra
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Darynda Jones: Második sírhant
Amanda Stevens: Örök kísértés
Karen Rose: Sikíts értem