A ​tökéletes méreg 50 csillagozás

Amanda Quick: A tökéletes méreg

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lucinda ​Bromley nem csupán kiváló botanikus, de természetfeletti képességeivel megérez és azonosítani tud mindenfajta mérget. Különleges tudását a rendőrség is gyakran igénybe veszi.
Éppen egy újabb gyilkosság felderítésében segédkezik, amikor rájön, hogy az áldozat halálát okozó szert abból a ritka növényből készítették, amit nemrégen tőle loptak el. Felfedezéséről azonban bölcsen hallgat a rendőrség előtt, inkább megbíz egy magándetektívet a tolvaj kézre kerítésével.
Caleb Jones vaslogikával és hadvezéreket meghazudtoló stratégiai érzékkel old meg minden rejtélyes ügyet, de igazán eredményes nyomozóvá spirituális képességei teszik. A férfi vállalja, hogy segít Lucindának megtalálni a tolvajt, ám hamarosan egy szövevényes összeesküvés kellős közepén találja magát. És miközben hátborzongató veszélyek leselkednek rá, mindenre elszánt gonosztevőkkel csatázik, még önnön nyugtalanító démonaival is meg kell küzdenie.
És persze azzal a számára eddig ismeretlen, forró… (tovább)

Eredeti mű: Amanda Quick: The Perfect Poison

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Maecenas, Budapest, 2010
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632032221 · Fordította: F. Nagy Piroska

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Caleb Jones · Miss Lucinda Bromley


Kedvencelte 7

Most olvassa 4

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

>!
Felixa P
Amanda Quick: A tökéletes méreg

Az első könyvem az írónőtől, és igazi, kellemes meglepetésként ért. A borító természetesen gyönyörű, hiszen lila… :))
A történetet tekintve szinte minden megvolt benne, ami egy jóleső könyvélményhez szükséges. Mégpedig a kor (1800-as évek), amelyben játszódik, a szereplők egyénisége és különleges tulajdonságai, a krimi szál, a botanika és méregkeverés kapcsolata és persze az elmaradhatatlan románc.

>!
Szédültnapraforgó 
Amanda Quick: A tökéletes méreg

Ez volt a második olvasásom az írónőtől (ezen a néven:) Kicsit félve kezdtem neki, mert az első nagyon nem tetszett. Kellemes kikapcsolódásnak tökéletes volt, hulla hegyek :D egy kis nyomozás, egy botanikus nő (Lucinda) és egy magánnyomozó (Caleb) románca.
Közben jön egy unokahugi (Patrícia), akit Viktória, a „kerítőnő” sikeresen kiházasít.
Mindez Londonban játszódik az 1800-as évek vége felé. Zajlanak a társasági események, a híreket csak újságban olvassák, az elit bálozik, lovaskocsival közlekednek és túl sok gyilkosságra nem derül fény.
De ha Lucinda Bromley és Jones Caleb összedolgozik, akkor minden kiderül :)

>!
Veress_Éva
Amanda Quick: A tökéletes méreg

Kellemes kis romantikus történet némi krimivel és természet felettivel megfűszerezve. Mindazon által az írónőtől olvastam már jobbat is.

>!
Leobelo
Amanda Quick: A tökéletes méreg

Az egyik kedvencem, bár megmondani nem tudom, miért. A borító, a szereplők, a cselekmény mind nagyon tetszik. Valamiért Caleb az egyik kedvenc Jones-om. :)

>!
apwbdum
Amanda Quick: A tökéletes méreg

Lucinda és Caleb történetét majdnem egy hónapja olvastam, de még mindig élénken él benne az egész könyv. A mi nálam határozottan nagy szó,mert miután letettem egy könyvet szinte azonnal elfelejtem, ezért is okoz akkora problémát az értékelés írása.
De most határozottan Amanda Quick rajongó lettem, ez a könyv „megfogott magának”.
Az előző Arkane-Társaság-ot bemutató könyvekből, már meg ismerhettem Calebet és nagyon vártam neki milyen párja lesz. Lucinda teli találat volt. Szerintem a történet szálait nagyon hozzáértő kézzel csavargatja Amanda Quick.
Számomra is tökéletes méreg volt, olyannyira, hogy le sem akartam tenni a mérges könyvet.

>!
Mayya P
Amanda Quick: A tökéletes méreg

Tetszett, mint minden AQ. Megfelelő mennyiségű rejtély, nyomozás, misztikum, romantika és kedves dialógusok egy könyvben. Kikapcsol és felüdít, mint nyáron a hideg tea. Bátran ajánlom bárkinek bárhol bármennyiszer… :)

>!
Sibelis
Amanda Quick: A tökéletes méreg

Kellemes meglepetés volt a könyv, eddig nem ismertem az írónő alkotásait. Tetszett a kor, amelyben elhelyezte a történetet, és az is, hogy a főszereplők kitűntek ebből a korból. Lucinda tele volt energiával, és amikor olvastam a sorokat én is feltöltődtem. Nagyon élveztem. Mérgezés, nyomozás, szenvedély…

>!
ddora88
Amanda Quick: A tökéletes méreg

Eddig nem nagyon voltam oda Amanda Quickért, de ez a könyv meggyőzött róla, hogy érdemes adni neki egy esély. Lucindát egyszerűen imádtam. Az egész jelleme meg az, ahogy kezeli a kritikus helyzeteket, tökéletes hősnőt teremtettek belőle. Calebről meg ne is beszéljünk. Így utólag csak azt sajnálom, hogy a Rád vártam csak ezután a könyv után került a kezembe.

>!
bbedyy
Amanda Quick: A tökéletes méreg

Nagyon szeretem az Amanda Quick könyveket, ez pedig kiemelkedik a többi közül. A főszereplő páros eleinte a szokásos kékharisnya nő folttal a múltjában és egy gazdag befolyásos férfi aki magábazárkozó. Viszont mégis kicsit mások ők, Lucinda nagyon modern, kalandvágyó nő. Celeb pedig egy picit lazább mint amit az írónőtől megszoktam, szeretni való párt alkotnak. :)
Az Arkana szál nagyon fekszik az írónőnek, szépen vezeti végig a sorozathoz tartozó könyvekben, nagyon találó, hogy még a jelenkorban sőt még a jövőben is működő társaságot hozott létre.

>!
Fairymysz
Amanda Quick: A tökéletes méreg

Egy újabb könnyed, romantikus, misztikus történet, aminek a szereplőit nagyon könnyű megszeretni. Caleb Jones a kedvenc karakterem a sorozatból.
Quick megint nem okozott csalódást.


Népszerű idézetek

>!
Mayya P

– Ne merj kinevetni, Caleb Jones.
– Soha – felelte a férfi.
– Érzem, hogy nevetsz.
– Csak mosolygok. Nagy különbség.

167. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb Jones · Miss Lucinda Bromley
>!
Kicsicsillag123

Azt mondták, a bűn nem kifizetődő, de tény, hogy sokkal több hasznot hoz, mint az
illuzionista foglalkozás.

>!
apwbdum

Lucinda gondosan ügyelt rá, hogy az arca nyugodt és hűvös maradjon. Később a családtagok el fogják suttogni a barátaiknak és üzlettársaiknak, hogy pontosan olyan jéghideg volt, amilyennek az újságok és a filléres ponyvaregények leírták.

1. fejezet

>!
Sibelis

Lucinda érzékei egyszeriben lángra lobbantak. A kert megelevenedett a sötétben, a másodpercekkel ezelőtt még láthatatlan virágok apró tündérlámpásokká változtak, és milliónyi nevesincs színben szórták szét pulzáló fényüket.

158. oldal

>!
Szédültnapraforgó 

Biztosíthatom, a társasági életben a félénkség sohasem fizetődik ki. A gyengét eltiporják. Csak az erős, bátor és agyafúrt marad életben.


Hasonló könyvek címkék alapján

Nalini Singh: Vonzódás
Darynda Jones: Második sírhant
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Karen Rose: Sikíts értem
A. S. Byatt: Mindenem
Nalini Singh: Angyalcsók
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka
J. D. Robb: Halálos rejtekhely
Joss Stirling: Storm és Stone
Szabó Tünde: A hacker