A ​tökéletes méreg 57 csillagozás

Amanda Quick: A tökéletes méreg

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lucinda ​Bromley nem csupán kiváló botanikus, de természetfeletti képességeivel megérez és azonosítani tud mindenfajta mérget. Különleges tudását a rendőrség is gyakran igénybe veszi.
Éppen egy újabb gyilkosság felderítésében segédkezik, amikor rájön, hogy az áldozat halálát okozó szert abból a ritka növényből készítették, amit nemrégen tőle loptak el. Felfedezéséről azonban bölcsen hallgat a rendőrség előtt, inkább megbíz egy magándetektívet a tolvaj kézre kerítésével.
Caleb Jones vaslogikával és hadvezéreket meghazudtoló stratégiai érzékkel old meg minden rejtélyes ügyet, de igazán eredményes nyomozóvá spirituális képességei teszik. A férfi vállalja, hogy segít Lucindának megtalálni a tolvajt, ám hamarosan egy szövevényes összeesküvés kellős közepén találja magát. És miközben hátborzongató veszélyek leselkednek rá, mindenre elszánt gonosztevőkkel csatázik, még önnön nyugtalanító démonaival is meg kell küzdenie.
És persze azzal a számára eddig ismeretlen, forró… (tovább)

Eredeti mű: Amanda Quick: The Perfect Poison

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Maecenas, Budapest, 2010
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632032221 · Fordította: F. Nagy Piroska

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Caleb Jones · Miss Lucinda Bromley


Kedvencelte 9

Most olvassa 4

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
Felixa P
Amanda Quick: A tökéletes méreg

Az első könyvem az írónőtől, és igazi, kellemes meglepetésként ért. A borító természetesen gyönyörű, hiszen lila… :))
A történetet tekintve szinte minden megvolt benne, ami egy jóleső könyvélményhez szükséges. Mégpedig a kor (1800-as évek), amelyben játszódik, a szereplők egyénisége és különleges tulajdonságai, a krimi szál, a botanika és méregkeverés kapcsolata és persze az elmaradhatatlan románc.

>!
amanda888 P
Amanda Quick: A tökéletes méreg

Ebben az évben csak egy-két történelmi romantikus könyvet olvastam, és hát nem igazán voltam róluk jó véleménnyel. De Amanda Quick könyve egy kellemes meglepetés ebben a sorban, végre egy izgalmas történet, jó párbeszédek, félreértések, amiken lehetett mosolyogni. A paranormális körítés kicsit meglepő volt. Fura, hogy szinte mindenki rendelkezett valamilyen adottsággal, de abszolút nem volt zavaró. (Igaz olvastam már vámpíros, vérfarkasos, szellemes, meg ki tudja még milyen könyvet, így nagyon nem akadtam fent rajta.) Jó volt a krimi szál is, azért az dobott rajta, de nem volt valami hú, de szövevényes. Mindenből jutott egy kicsi: nyomozás, szerelem, cselszövés, viktoriánus kor, paranormális képességek, stb. Ez volt az első könyvem az írónőtől, de azt hiszem olvasok még tőle, pláne, hogy a moly-névrokonom. :-D

>!
Szédültnapraforgó
Amanda Quick: A tökéletes méreg

Ez volt a második olvasásom az írónőtől (ezen a néven:) Kicsit félve kezdtem neki, mert az első nagyon nem tetszett. Kellemes kikapcsolódásnak tökéletes volt, hulla hegyek :D egy kis nyomozás, egy botanikus nő (Lucinda) és egy magánnyomozó (Caleb) románca.
Közben jön egy unokahugi (Patrícia), akit Viktória, a „kerítőnő” sikeresen kiházasít.
Mindez Londonban játszódik az 1800-as évek vége felé. Zajlanak a társasági események, a híreket csak újságban olvassák, az elit bálozik, lovaskocsival közlekednek és túl sok gyilkosságra nem derül fény.
De ha Lucinda Bromley és Jones Caleb összedolgozik, akkor minden kiderül :)

>!
Dóra_Nagy_6
Amanda Quick: A tökéletes méreg

Ezt a könyvet nagyon eltalálta az írónő. Az külön tetszett, hogy egy történelmi romantikus könyvbe belekeverték a paranormális erők jelenlétét. Szerencsére nem zavaró mértékben volt jelen. Ami még plusz pont az az erős női karakter, hiszen Lucinda nem egy naiv főhős volt, akit meg kell menteni. Az egyetlen negatívum számomra az, hogy nem volt benne olyan erősen a krimi szál, mint szerettem volna.

>!
Veress_Éva
Amanda Quick: A tökéletes méreg

Kellemes kis romantikus történet némi krimivel és természet felettivel megfűszerezve. Mindazon által az írónőtől olvastam már jobbat is.

>!
Leobelo
Amanda Quick: A tökéletes méreg

Az egyik kedvencem, bár megmondani nem tudom, miért. A borító, a szereplők, a cselekmény mind nagyon tetszik. Valamiért Caleb az egyik kedvenc Jones-om. :)

>!
Tímea_Kocsis_2
Amanda Quick: A tökéletes méreg

Szellemes, fordulatos és humoros krimi, a viktoriánus kor romantikájával. Caleb és Lucinda egymásnak vannak teremtve, megmentik egymást és közben megteremtik a Krentz könyvekből ismert J&J-t. Bár nincs külön jelölve mégis az Arcane könyvek közé tartozik, fura módon csak az angol kiadások vannak e szempont szerint csoportosítva. Az összefüggő regények saját világot teremtenek, ami két idősíkban is folytatódik, érdekes megfigyelni az áthallásokat és a családfákat. Betekintést nyerünk a társaság mindennapjaiba és működésébe is, valamint a viktoriánus kor társadalmi struktúrájába.

>!
apwbdum
Amanda Quick: A tökéletes méreg

Lucinda és Caleb történetét majdnem egy hónapja olvastam, de még mindig élénken él benne az egész könyv. A mi nálam határozottan nagy szó,mert miután letettem egy könyvet szinte azonnal elfelejtem, ezért is okoz akkora problémát az értékelés írása.
De most határozottan Amanda Quick rajongó lettem, ez a könyv „megfogott magának”.
Az előző Arkane-Társaság-ot bemutató könyvekből, már meg ismerhettem Calebet és nagyon vártam neki milyen párja lesz. Lucinda teli találat volt. Szerintem a történet szálait nagyon hozzáértő kézzel csavargatja Amanda Quick.
Számomra is tökéletes méreg volt, olyannyira, hogy le sem akartam tenni a mérges könyvet.

>!
K_Heni P
Amanda Quick: A tökéletes méreg

Mostanában elég sok A.Q. könyvet olvastam, s bár mindegyiknél „ugyanaz” a lényeg, egy-két könyv kiemelkedik a többi közül. A tökéletes méreg pont ilyen. Valahogy megfogott, nagyon aranyosnak találtam a főszereplő párost. A különc Caleb és a határozott Lucinda nem csak romantikus, de humoros pillanatokat is okoztak.
Az Égő Lámpa már kíváncsivá tett, hogy vajon miként jöttek össze. Nem néztem utána, hogy az Arkane-törétnet valójában melyik könyveket is foglalja magában, így nagyon örültem, amikor rátaláltam erre a kötetre.

>!
Gyucha_Pálma
Amanda Quick: A tökéletes méreg

Annyira nem nyűgözött le a könyv. Nem gondoltam, hogy ennyire fantazis lesz. Annyira nem olvastatta magát. De érdekes volt egy kosztümös korba csöppenni.


Népszerű idézetek

>!
Mayya P

– Ne merj kinevetni, Caleb Jones.
– Soha – felelte a férfi.
– Érzem, hogy nevetsz.
– Csak mosolygok. Nagy különbség.

167. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caleb Jones · Miss Lucinda Bromley
>!
Kicsicsillag123

Azt mondták, a bűn nem kifizetődő, de tény, hogy sokkal több hasznot hoz, mint az
illuzionista foglalkozás.

>!
apwbdum

Lucinda gondosan ügyelt rá, hogy az arca nyugodt és hűvös maradjon. Később a családtagok el fogják suttogni a barátaiknak és üzlettársaiknak, hogy pontosan olyan jéghideg volt, amilyennek az újságok és a filléres ponyvaregények leírták.

1. fejezet

>!
Sibelis

Lucinda érzékei egyszeriben lángra lobbantak. A kert megelevenedett a sötétben, a másodpercekkel ezelőtt még láthatatlan virágok apró tündérlámpásokká változtak, és milliónyi nevesincs színben szórták szét pulzáló fényüket.

158. oldal

>!
Szédültnapraforgó

Biztosíthatom, a társasági életben a félénkség sohasem fizetődik ki. A gyengét eltiporják. Csak az erős, bátor és agyafúrt marad életben.

>!
Kicsicsillag123

– Lenyűgöző ez a hely – mondta, és a könyvet visszatéve a helyére, lassan végigsétált két hosszú könyvespolc között, miközben meg- megállt, hogy elolvassa a valamelyik bőrkötéses kötet gerincére nyomott címet. – Kicsit olyan, mint az én növényházam: egy külön világ. Valahányszor befordul az ember egy sarkon, mindig valami egyedülállót, valami magával ragadót talál.


Hasonló könyvek címkék alapján

Darynda Jones: Második sírhant
Amanda Stevens: Örök kísértés
Stephanie Barron: A szolgáló titka
Karen Rose: Sikíts értem
J. D. Robb: Halálos híresség
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Julie Garwood: Árnyéktánc
Sara Shepard: Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága