A ​lány, aki kámforrá vált (Burning Cove 2.) 9 csillagozás

Amanda Quick: A lány, aki kámforrá vált

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Üdvözöljük ​a 1930-as évek Kaliforniájában, a szemkápráztató illúziók világában, ahol a legsötétebb titkok sem maradhatnak rejtve a kíváncsi tekintetek elől! Miután Adelaide Blake megszökik az elmegyógyintézetből, ahová koholt vádakkal záratták be, a kaliforniai Burning Cove-ban kezd új életet. Egy teaházban helyezkedik el, ahol különleges gyógyteáival hamar felhívja magára a hollywoodi hírességek figyelmét. A vendégek között bukkan fel Jake Truett, a nemrégiben megözvegyült üzletember is, aki gyógyulni és pihenni érkezett a városba. A két magányos ember között lassanként bensőséges kapcsolat alakul ki. Ám Burning Cove-ban senki sem az, akinek látszik, a csillogó felszín kábítószer-kereskedőket, gengsztereket és szélhámosokat rejt. Ehhez a képmutató világhoz tartozik a sztárok médiuma, Madam Zolanda is, aki megjövendöli a saját halálát. Amikor kiderül, hogy az asszony gyilkosság áldozata lett, az események valóságos lavinája zúdul Adelaide-re és Jake-re. Együtt próbálják… (tovább)

Eredeti mű: Amanda Quick: The Other Lady Vanishes

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Maecenas, Budapest, 2018
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632033549 · Fordította: Bánki Bálint

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 27

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Kathreen
Amanda Quick: A lány, aki kámforrá vált

Kicsit száraz volt, sok helyen untam a történetet, pedig ebben volt minden. Kémek, gyilkosok, drogok és mégis olyan vontatott volt.

>!
tigi5 IP
Amanda Quick: A lány, aki kámforrá vált

Az első rész jobban tetszett. A csaj valahogy nem tetszett annyira, főleg az elején, és a pasival is csak nehezen barátkoztam meg. Nem bántam volna, ha a volt bűvész is szerepet kap, nem csak a nője.

>!
mamono
Amanda Quick: A lány, aki kámforrá vált

Fura egy korszakban játszódik ez a történet. Azt hinném, hogy szeretem ezt az időszakot, szeretem a zenéjét, a művészetét, és Agatha Christie kivételével szerintem nem nagyon olvastam ebből a korszakból, és most ezt vártam volna a könyvtől, azt a hangulatot, ami a zenében, művészetben megvolt, de nem kaptam meg. Nem is tudom mi hiányzott hozzá. Végül is egy kisvárosban voltunk, ahol mindenki ismer mindenkit, időnként mulatni járnak, hangulatos kis boltokkal, és mégsem. Nem tudom, hogy mi hiányzott a könyvből. Lehet, hogy a szereplők kapcsolatából valami? Persze külön-külön kicsit érdekesek voltak, de mintha nem működött volna igazán a kémia közöttük. Ha rajtuk múlik, akkor valószínűleg kevesebb csillagot kapnak, de a történet azért hozott a konyhára. Végül is volt itt minden mi szem-szájnak ingere… spoiler – Bár lehet, hogy ez már kicsit sok volt a jóból.

>!
Tímea_Kocsis_2
Amanda Quick: A lány, aki kámforrá vált

A két világháború között, Hollywood fénykorában játszódó krimi. Ármány, zsarolás és drogok, senki nem az, aminek látszik. A gonoszok végül elnyerik büntetésüket, az ártatlanok megmenekülnek. Amanda Quick-től szokatlan módon a szerelem mintegy csak mellékszálként szerepel, bár egymásra talál a két főszereplő nyomozás közben és céloznak egy másik lehetséges párra is. A könyv csak laza szálakkal kapcsolódik az előző regényhez, egyezik a helyszín és néhány régebbi szereplő megjelenik több, kevesebb időre.

>!
sziporka78
Amanda Quick: A lány, aki kámforrá vált

Tetszett végül is, de…
Hiányzik nekem a szereplők közötti szenvedély, ami az írónő régebbi könyveiben megvolt, és a krimiszál is kicsit lagymatagra sikerült.
Nem igazán történelmi, inkább a Jayne Ann Krentz néven kiadott könyvek csoportjába tartozik, hogy kárpótoljam magam, gyorsan újraolvastam a Csiszolatlan gyémántot.


Hasonló könyvek címkék alapján

Karen M. McManus: Lehull a lepel
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje
Jayne Ann Krentz: Titkos nővérek
E. Lockhart: A hazudósok
Cassia Leo: Fekete doboz
Jayne Ann Krentz: Nem bízhatsz senkiben
Sarah Addison Allen: A barackfa titka
Stephenie Meyer: A Vegyész
Lisa Kleypas: Az ördög télen