A ​lány, aki kámforrá vált (Burning Cove 2.) 39 csillagozás

Amanda Quick: A lány, aki kámforrá vált

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Üdvözöljük ​a 1930-as évek Kaliforniájában, a szemkápráztató illúziók világában, ahol a legsötétebb titkok sem maradhatnak rejtve a kíváncsi tekintetek elől! Miután Adelaide Blake megszökik az elmegyógyintézetből, ahová koholt vádakkal záratták be, a kaliforniai Burning Cove-ban kezd új életet. Egy teaházban helyezkedik el, ahol különleges gyógyteáival hamar felhívja magára a hollywoodi hírességek figyelmét. A vendégek között bukkan fel Jake Truett, a nemrégiben megözvegyült üzletember is, aki gyógyulni és pihenni érkezett a városba. A két magányos ember között lassanként bensőséges kapcsolat alakul ki. Ám Burning Cove-ban senki sem az, akinek látszik, a csillogó felszín kábítószer-kereskedőket, gengsztereket és szélhámosokat rejt. Ehhez a képmutató világhoz tartozik a sztárok médiuma, Madam Zolanda is, aki megjövendöli a saját halálát. Amikor kiderül, hogy az asszony gyilkosság áldozata lett, az események valóságos lavinája zúdul Adelaide-re és Jake-re. Együtt próbálják… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Maecenas, Budapest, 2018
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632033549 · Fordította: Bánki Bálint

Kedvencelte 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Amanda Quick: A lány, aki kámforrá vált

Egyáltalán nem volt rossz, olyan amandaquickes volt, egy szórakoztató romantikus krimi. Ugyanaz a felállás, amihez már hozzászoktam, két idegent, egy férfit és egy nőt összekovácsol a közös nyomozás, a végére pedig egymásba szeretnek. Nem hinném, hogy bárki számára is lelőttem a poént, aki olvasott már a szerzőtől. A különös helyzetek kedvéért játszódik az egész az 1930-as években, mert bizonyos dolgok ma már nem fordulhatnának elő. Szökés egy elmegyógyintézetből, egy sztármédium borzongató előadása, és sok-sok apró részlet, ami érdekessé teszi a sztorit. A főszereplők nagyon is kedvelhetőek, bár én akkor is Luther Pell románcára várok. :)

Navi P>!
Amanda Quick: A lány, aki kámforrá vált

Kifejezetten izgalmas, több főszereplős könyv, a vége csavar pedig mindent vitt. S akkor most el lehet kezdeni gondolkozni, hogy tulajdonképpen ki is a címben említett kámforrá-vált-lány.
A kapcsolatot itt nem éreztem annyira erősnek, kevés volt egy kicsit a kémia, de a krimi mindent vitt. Luther viszont megérne egy külön könyvet.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Amanda Quick: A lány, aki kámforrá vált

Burning Cove 2

Ez eszméletlenül jó könyv volt, mint az összes A. Q. alkotás, imádtam és le sem tudtam tenni.
Teljesen mindegy, hogy a szerző milyen műfajban ír, mindig remekműveket alkot. Nem véletlenül hívják a romantikus irodalom királynőjének.
Kicsit megtévesztő, hogy ezt a sorozatot AQ. néven adja ki, mert eddig ezen a néven a 19. századi történelmi romantikusokat írta, a kortárs krimit JA. Krentz néven jelentette meg.
Gondolom ez a sorozat határeset, mivel a két világháború közötti időkben játszódik, szóval már 20. század eleji, de mégsem teljesen mai.
Persze ez semmit nem vont le a történet értékéből, egy igazán izgalmas, csavaros, romantikus krimit kaptam. Agyon izgultam magam a szereplőkkel és csak az oldotta a feszültségemet, hogy tudtam jól fog végződni.
Szívesen ajánlom a krimikedvelőknek.

6 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Amanda Quick: A lány, aki kámforrá vált

Élveztem a történetet, a nyomozást, de azért hiányzott az írónő megszokott stílusa. :-) Kedveltem Adelaide-ot, szimpatikus volt. Nem semmi volt, amin átment. Még jó, hogy el tudott onnan menekülni. Jake-t hamar megkedveltem az ő ideggyengeségével. :-) Ez vicces volt. Tetszett, ahogy alakult a kapcsolatuk, sokszor mosolyogtam rajtuk. Örültem neki, hogy Jake hitt Adelaide-nak. Mennyi mindent befolyásol a pénz!

Eva_Pussova>!
Amanda Quick: A lány, aki kámforrá vált

Egy nagyon jó krimi egy kis romantikával. Burning Cove jó város az újrakezdésre. Ebben a részben Adelaide Blake menekül a „rossz” elől, és reméli, hogy új életet kezdhet. Jake Truett egy naplót szeretne megtalálni. Raina Kirk magánnyomozó lett, Luther Pell segít a baratjának Jake-nek, Irene Ward-nak pedig mindig van miről írnia. Rejtély, őrület, drog, zsarolás, médium, gyilkosság, de barátság és szerelem is található a könyvben.

BBetti86>!
Amanda Quick: A lány, aki kámforrá vált

Amiért sokan szeretik az írónőt, azt ebben a regényében is megmutatja.
A történet alapvetően egy románc, de a keretben van rejtély és nyomozás, némi kosztümös kaland is. Mondjuk, a történelmi kor közeli, és nem is igazán éreztem ki belőle a korszakot, de nem is hittem, hogy történelmi élményt kapok. Itt inkább azért fontos, hogy nem napjainkban játszódik, mert nincsenek olyan technikai eszközök, melyekkel gyorsan meg lehetne oldani az ügyet. Ha kamerák, ujjlenyomat és DNS elemzések, stb. létezett volna a regény cselekményének idejében, pillanatok alatt meg lett volna a megoldás.
A hősnő szokás szerint nem kora tipikus virágszála. Adelaide értelmes, bátor teremtés, aki gond nélkül belemegy egy kalandba és nyomozásba. Élete viharait is leküzdi: az udvarlója diliházba csukatta, de megszökött, új életet kezdett és a szívét is meg merte nyitni egy másik férfinak. Alapvetően modern vonásai vannak, de azért a felszín alatt benne is megvannak a tipikus női tulajdonságok. Pl. Jake szeretője lesz, de sokkal boldogabb feleségként, mint szeretőként, ami nem is olyan címke, amit szívesen felvenne.
Jake az erős férfi, aki álomalak. Némileg titokzatos, cselekvő egyén, férfias. Tudok egyáltalán negatív tulajdonságot találni benne? Nem mondhatnám. Adelaide és Jake is női regényesen tökéletesek, de ez nincs annyira előtérben, hogy zavaró legyen.
Maga a nyomozás és a zsarolások szövedéke is inkább szórakoztató, mint komolyan vehető. A drog történetszál nem is kötött le különösebben, az intézetben történt visszaélések annál jobban. Igaz, itt is éreztem, hogy túl könnyen túlléptek a szereplők a velük történteken. Adelaide is, de a másik nő is, akit még jobban kihasználtak ott, mint a hősnőt.
Bár azt éreztem a legfontosabbnak a történetben, hogy Quick egymás mellé sodorja és összehozza a két főszereplőt, az egyéb szálak dúsítják annyira a történetet és szórakoztatóvá teszik annyira, hogy ne csak egy kiszámítható románc legyen.

anesz P>!
Amanda Quick: A lány, aki kámforrá vált

Már tavaly el akartam olvasni a kötetet, de nem volt rá időm. Az írónő stílusa a szokásos volt, amit nagyon szeretek. A kezdőszituáció is nagy reményeknek adott okot, de aztán tényleg hiányzott belőle valami. A fordulatok egy részét kitaláltam, és nem csak a krimiszálnak. A főszereplők nem voltak talán elég karakteresek. Viszont a felépített világ még tartalmaz lehetőségeket a sorozat következő részeire.
Az elmegyógyintézet és a drogok hatása, azokkal való visszaélés elég jól ki volt dolgozva. Mégsem ötcsillagos. Inkább megvárom a következő részt, hátha…!

krisztin1 >!
Amanda Quick: A lány, aki kámforrá vált

Reménykedtem benne, hogy kivétel leszek, és maradéktalanul elégedett leszek a könyvvel. Hát, ez nem történt meg, sőt, amikor egyéb dolgok miatt kicsit félre kellett tennem, akkor sem vártam türelmetlenül, hogy folytathassam. Ennél vannak sokkal jobb történetei is az írónőnek.
A szereplőket tekintve, bíztam Adelaide karakterében, mert azért egy spoiler
Ennek ellenére sem éreztem egyik főszereplőt sem erősnek, olyan semlegesek voltak számomra.
A szerelmi szálat, és a kémiát sem éreztem olyan erősnek, jó, nem kell, hogy izzon a lap, de itt még a közelében sem volt a pár.
A krimiszál sem volt az igazi, s valahogy a csavar sem lepett meg. Bár azzal nem volt bajom, hogy a spoiler

4 hozzászólás
Leobelo P>!
Amanda Quick: A lány, aki kámforrá vált

Tetszett. Jó volt a sztori, kedveltem a szereplőket. Külön örültem, hogy néha felbukkantak aza előző rész szereplői.

Kathreen>!
Amanda Quick: A lány, aki kámforrá vált

Kicsit száraz volt, sok helyen untam a történetet, pedig ebben volt minden. Kémek, gyilkosok, drogok és mégis olyan vontatott volt.


Népszerű idézetek

krisztin1 >!

Az emberek abban hisznek, amiben hinni szeretnének, a többit meg egyszerűen elfelejtik.

56. oldal

krisztin1 >!

– Soha nem bízhatunk meg senkiben száz százalékig. Nincs igazam? – kérdezte. – Az emberek folyton hazudoznak.

98. oldal

krisztin1 >!

– Ha az ember gyilkossági ügybe keveredik, sosem árt, ha van alibije. Ez pedig különösen igaz, ha ő találta meg a holttestet.

99. oldal


A sorozat következő kötete

Burning Cove sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen M. McManus: Lehull a lepel
Jayne Ann Krentz: Titkos nővérek
Stephenie Meyer: A Vegyész
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Karen Rose: Sikíts értem
J. D. Robb: Halálos híresség
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Nalini Singh: Angyalárny