A ​folyó titka 48 csillagozás

Amanda Quick: A folyó titka

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A férfi csókja Elwin Hastings előkelő házának félhomályos folyosóján teljességgel váratlanul érte a lányt. De a férfit sem holmi romantikus érzelmek késztették erre a merész lépésre: ez volt az egyetlen esélyük arra, hogy az őr gyanúját elterelve baj nélkül elhagyhassák a helyszínt. Egyikőjüknek sem volt ugyanis semmi keresnivalója a fényes estélyt adó házigazda hálószobájában. Ám a két tilosban járó ember nem véletlenül botlott egymásba éppen akkor, éppen ott. Mindkettőjükben erős a gyanú, hogy az előkelő társaság megbecsült tagja, Elwin Hastings szörnyű titkokat rejteget fényűző kastélyában. Anthony Stalbridge szentül hiszi, hogy menyasszony nem önkezével vetett véget életének, és hogy gyilkosát ebben a házban kell keresnie. Louisa Bryce pedig azt szeretné kideríteni, vajon milyen szálak fűzik a házigazdát a város lehírhedtebb bordélyházához. És ha már így összefutottak, elhatározzák, hogy egyesítik erőiket az igazság kiderítésére…

Eredeti mű: Amanda Quick: The River Knows

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Maecenas, Budapest, 2017
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632033358 · Fordította: F. Nagy Piroska
>!
Maecenas, Budapest, 2008
310 oldal · ISBN: 9789632031828 · Fordította: F. Nagy Piroska

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Louisa Bryce


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Sippancs P
Amanda Quick: A folyó titka

Nagyon erős 4,5 csillag. Tulajdonképpen ha lágyabb szívű vagyok, lehetne 5 is, de nekem a vége túl összecsapott volt: egyrészt többet vártam Louisa múltjától, a nagy bejelentéstől, hogy Anthony hogyan reagál majd rá, másrészt szerintem ez tipikusan olyan történet, ami epilógusért kiáltott volna.
Egyébiránt remek volt, talán a legdurvább és legkeményebb (már ami a gyilkossági szálat illeti) romantikus krimi, amit az írónőtől olvastam.

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit
Amanda Quick: A folyó titka

Ez megint egy remek könyv volt, izgalmas viktoriánus krimi, ahogy már megszokhattam AQ alkotásainál. Imádtam minden sorát. Nagyon szeretem az írónőnél, hogy nem tinik, hanem teljes felnőtt korúak a szereplők. 30 körüli férfiak és húszas éveikben járó hölgyek találnak egymásra a könyveiben. Nincs nyűglődés és játszmázás, érett párkapcsolatok alakulnak ki. Emellett izgalmas krimiszál van minden történetben, ezért pörgősek az események.
Ez a könyv is teljesen beszippantott és magával ragadott, letehetetlen volt.

>!
Fairymysz
Amanda Quick: A folyó titka

Amanda Quick-féle romantikus történet, természetesen a szükséges krimi szállal fűszerezve. Tragikus múltú hősnő, úri főhős, akinek a múltja szintén nem teljesen makulátlan – legalábbis a főúri társaság szerint. Egy bolondos család, szenvedély és nyomozás. Más nem is kell egy kellemes vasárnapi kikapcsolódáshoz.

>!
krisztina0419
Amanda Quick: A folyó titka

Az én kedves nővérem jól átvágta a fejem @tothalexandra (morcosan néz) Ugyanis az ő értékelése alapján sokkal rosszabbra számítottam, és nagy szájvonogatások közepette vettem elő. Nem is az elejétől lehet tudni, hogy ki a gyilkos, csak a könyv felétől!!!
Nem volt olyan rossz, olvastam már gyengébb könyvet is tőle.Igaz, hogy tartalmazta azokat a tipikus elemeket, amit Quicknél megszokhattunk tőle, de ha mértékletesen olvassuk őket nem válik unalmassá.
Nagyon jópofának tartottam Anthony családját,azok voltak a kedvenc jeleneteim! Nálam 4 csillagot kap!

>!
bbedyy
Amanda Quick: A folyó titka

Szeretem ezt a könyvet mivel minden megvan benne ami kell, humoros, izgalmas, romantikus, és még „nyomozós” is.

>!
Tüske 
Amanda Quick: A folyó titka

Volt egy időszak az életemben mikor ennél komolyabb könyveket nem tudtam elolvasni!!

>!
K_Heni P
Amanda Quick: A folyó titka

A történet alakulása előre látható volt, mégsem mondanám unalmasnak. Louisa talpraesett, bátor nő, aki szembe mert szállni a felsőbb körökkel. Anthonyval tökéletes, összeillő párost alkottak.
Anthony családja nagyon szimpatikus volt, szívesen megismertem volna jobban őket.

>!
mamono
Amanda Quick: A folyó titka

Ez volt az első olyan AQ könyvem, amiben teljes család volt. A szereplőinek általában mostoha sors jut. Család nélkül, mikor rájuk talál a szerelem… De most végre családba helyezte Elwint, és ez kellemes változatosságot jelentett, különösen így ilyen szerethető személyek esetében.
Most pont kezdek kihaladni a romantikus korszakomból, de azért élveztem, és isteni kikapcsolódás volt egy szombati munkanap után. :)

>!
Maszatostappancs
Amanda Quick: A folyó titka

Abszolút egyszeri olvasásra, csak azért olvastam végig mert viszonylag rövid és kíváncsi voltam hogy a sablon most is olyan-e mint a többi AQ könyvben és hát sajnos igen ami persze nem zárja ki, hogy élvezhető legyen, de csak ha nagyon keveset várunk.


Népszerű idézetek

>!
Sippancs P

A tiltott liezonok felettébb izgalmasak, de nagyon próbára teszik az ember idegeit.

242. oldal

Kapcsolódó szócikkek: titkos viszony
>!
Sippancs P

Louisa intett egyet kesztyűs kezével, és nagyon boldog volt, hogy a félhomály elrejti arca pirulását.
– Bizonyára ért engem, uram. Nemde annyi mindent hall az ember a tiltott szenvedélyek keltette gyönyörről.
– Nem mondhatnám.
– Ön talán nem szokott regényeket olvasni.

160. oldal

>!
Inimma

– Mindig meglep, amikor látom, hogy megrökönyödnek a férfiak, amikor rájönnek, a nők nem is olyan naivak, mint gondolták. Nekünk is megvannak a magunk hírforrásai, akárcsak önöknek, uram.

21. oldal (PDF) - 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Louisa Bryce

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Stephanie Barron: A szolgáló titka
Lucinda Gray: Az aranykalitka
Edgar Allan Poe: Edgar Allan Poe összes művei I-III.
Karen Rose: Sikíts értem
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
J. D. Robb: Halálos híresség
Karen M. McManus: Lehull a lepel
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc