A ​bajkeverő 67 csillagozás

Amanda Quick: A bajkeverő Amanda Quick: A bajkeverő

„Amanda ​Quick első regénye pár hét leforgása alatt a sikerlisták élére került. Legújabb, tizenkettedik könyve már megjelenése napján elfoglalhatta az előkelő első helyet. Méltán.”
The Guardian
Imogen Waterstone hosszú évek óta bosszút forral barátnője gyilkosa ellen. Nagybátyja halálával váratlan lehetőséghez jut: csapdát állíthat ellenfelének. Elhíreszteli, hogy az örökség részeként a tulajdonába került egy térkép is, amely felbecsülhetetlen értékű ókori kincs nyomára vezet. Arra számít, hogy a gyilkos expedíciót szervez a színarany pecsétnyomó felkutatására. Imogen reményei szerint arra majd csak az út végén – amikorra ellenfele minden pénze elúszott – derül fény, hogy a kincs sohasem létezett.
A terv végrehajtásához azonban segítségre van szüksége. Segítőtársul a híres felfedezőt, Colchester Earljét szemeli ki. Ám a férfi, akinek múltja botrányoktól sem mentes, visszautasítja a lány kérését. Épp ő adja a nevét ehhez az őrültséghez? Ő, aki hitelt érdemlően… (tovább)

Eredeti mű: Amanda Quick: Mischief

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Maecenas, Budapest, 2015
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632031088 · Fordította: Varga Mónika
>!
Maecenas, Debrecen, 2004
336 oldal · ISBN: 9632031083 · Fordította: Varga Mónika
>!
Maecenas, Budapest, 1997
334 oldal · ISBN: 963902533X · Fordította: Varga Mónika

Enciklopédia 1


Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Amanda Quick: A bajkeverő

Amanda Q. korai regényei a legjobbak. A misztikum helyett a humoros fordulatok vannak többségben, és kellemes kikapcsolódást nyújtanak.

>!
meteoritastar P
Amanda Quick: A bajkeverő

Ez szórakoztató volt.
Szeretem az olyan könyveket, ahol a szereplők a férre értések, a saját makacsságuk, irányítás mániájuk, szenvedélyük miatt se sértik vérig egymást, olyan nagy drámaként, ami miatt haragudnék rájuk vagy ellenszenvesek lennének a szememben.
Mikor szereplőink ügyetlenkedése, értetlenkedése vagy bármilyen nehezen tolerálható tulajdonsága lépett az előtérbe, legyen az Imogen vagy Cholcester earlje, nagyon jól kezelték. Jókat mosolyogtam és még nevettem is. Tetszett ez a történet.
Egyedül amiatt húzom a számat, hogy Imogen picit túl elnéző volt. spoiler
Ez a könyv tökéletes választás laza kikapcsolódáshoz.
Romantika, bosszú, gyilkosság és egy kis rejtély mosollyal tálalva.

>!
Risus P
Amanda Quick: A bajkeverő

Kisebb reményeket fűztem ehhez a regényhez, mert sok pozitív értékelést olvastam róla. Nekem még mindig hiányzik valami a történetből. Mivel romantikus címke is szerepel az adatlapon, én többet vártam tőle, de ettől függetlenül kifejezetten szórakoztató olvasmány.

>!
krisztina0419
Amanda Quick: A bajkeverő

Számomra ezt a the best Amanda Quick regényei közül. Habár a szereplők tipikus Qiuvk szereplők, mégis egy kicsit másabb. Mert Imogen valahogy megszeretteti velünk is Colchestert, és a társaság előtt is tisztára mossa a nevét.
Bár már annyit olvastam, hogy szinte fújom kívülről, mégsem tudok ráunni.

>!
TiszlaviczMarcsi IP
Amanda Quick: A bajkeverő

Végig azon töprengtem, hogy Imogen van Colchester a nagyobb idióta. Imogen nyert.
De ettől függetlenül bájos történet volt.

2 hozzászólás
>!
Jucko84 P
Amanda Quick: A bajkeverő

Azt hiszem, a történelmi romantikusoknál a gyenge pont nálam a női szereplő… nem mondom, hogy Imogen halál idegesítő volt, mert nem, de voltak pillanatok, amikor jól megráztam volna. Ettől eltekintve nagyon tetszett a könyv, és még most is vigyorgok, ha szegény ideggyenge Colchesterre gondolok.
Az írónőnek isteni humora van, azt meg kell hagyni, úgyhogy most újra rá is kattantam a könyveire.

>!
tothalexandra
Amanda Quick: A bajkeverő

Amanda Quick könyvei közül számomra ez az abszolút No1. Nem tudom hányadik alkalommal olvasom végig a könyvet (min 5*), de soha nem untat a történet. Érdekes történet és szereplők. A könyv olvasása közben fülig ér a szám. :D

>!
Tímea
Amanda Quick: A bajkeverő

Kőszívű Colchester és Illetlen Imogen vicces és fordulatos története. Nagyon jól szórakoztam olvasás közben, Imogen kétbalkezessége és modern szemlélete sok érdekes szituációt eredményezett. Úgy látom Amanda Quick több könyvében is alkalmazza a következő receptet: végy egy húszas évei derekán járó, modern felfogású „vénlányt”, és egy zárkózottan élő, rossz hírű, de természetesen dúsgazdag nemes embert, ők együtt nyomoznak egy gyilkos vagy egy eltűnt kincs után, és közben természetesen egymásba is gabalyodnak rendesen. Ez a recept ebben történetben is tökéletesen bevált, én nagyon élveztem a könyvet. :)

>!
SICSI
Amanda Quick: A bajkeverő

Ez a könyv valahogy nem jött át…..
Az első pár oldalon azt hittem, hogy egy bugyuta vámpír sztorit fogok olvasni. De szerencsére nem. Egyik szereplőt sem kedveltem meg. Talán csak Colchestert. Nem tudtam együtt érezni velük. Nem volt romantikus. Úgy éreztem, hogy egyik szereplő sem volt teljesen épeszű. Nem igazán tetszik az írónő stílusa sem.

>!
mokus75
Amanda Quick: A bajkeverő

Szórakoztató olvasmány. A fő cselekmények hasonlóak, mint az előző regényeiben amiket olvastam. Adott egy gróf, vagy earl egy a londoni társaságot megosztó határozott személyiség és egy karakán Hölgy. Napközben teázás, este bálok, közben tánc pletyka, párbaj, cselszövés, nyomozás. Nem jöttem rá, hogy ki áll a gyilkosságok mögött.


Népszerű idézetek

>!
Ingryd

A szüleim arra tanítottak, hogy utolsó csepp véremig kiálljak az elképzeléseim mellett!

156. oldal

>!
Ingryd

A molylepke érez hasonlót, amint a létét fenyegető gyertyaláng felé röppen: tudja, hogy a közelébe sem szabadna mennie a pusztulással felérő forróságnak, mégsem tud ellenállni a feloldozást ígérő egybeolvadásnak.

259. oldal

>!
Ingryd

(…) a férfiak gyakran alulértékelik a nőket!

295. oldal

>!
Ingryd

– Mindnyájan tehetségesek vagyunk valamiben.

282. oldal

>!
Ingryd

– Némely igazság annyira magától értetődő, hogy nem szorul magyarázatra. A szerelem is ezek sorába tartozik.

288. oldal

>!
Ingryd

– Van az úgy néha (…), hogy a férfiak nem tudják, mit beszélnek!

295. oldal

>!
Ingryd

(…) aki képes tiszta fejjel gondolkodni, az ritkán követ el hibákat.

21. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Az ördög télen
Heather Graham: A szürkekabátos
Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Julia Quinn: És boldogan éltek
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Judith McNaught: Álomkirályság
Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről
Robin LaFevers: Sötét diadal
Leila Meacham: Somerset