A ​bajkeverő 88 csillagozás

Amanda Quick: A bajkeverő Amanda Quick: A bajkeverő

„Amanda ​Quick első regénye pár hét leforgása alatt a sikerlisták élére került. Legújabb, tizenkettedik könyve már megjelenése napján elfoglalhatta az előkelő első helyet. Méltán.”
The Guardian
Imogen Waterstone hosszú évek óta bosszút forral barátnője gyilkosa ellen. Nagybátyja halálával váratlan lehetőséghez jut: csapdát állíthat ellenfelének. Elhíreszteli, hogy az örökség részeként a tulajdonába került egy térkép is, amely felbecsülhetetlen értékű ókori kincs nyomára vezet. Arra számít, hogy a gyilkos expedíciót szervez a színarany pecsétnyomó felkutatására. Imogen reményei szerint arra majd csak az út végén – amikorra ellenfele minden pénze elúszott – derül fény, hogy a kincs sohasem létezett.
A terv végrehajtásához azonban segítségre van szüksége. Segítőtársul a híres felfedezőt, Colchester Earljét szemeli ki. Ám a férfi, akinek múltja botrányoktól sem mentes, visszautasítja a lány kérését. Épp ő adja a nevét ehhez az őrültséghez? Ő, aki hitelt érdemlően… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Maecenas, Budapest, 2015
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632031088 · Fordította: Varga Monika
>!
Maecenas, Debrecen, 2004
336 oldal · ISBN: 9632031083 · Fordította: Varga Monika
>!
Maecenas, Budapest, 1997
334 oldal · ISBN: 963902533X · Fordította: Varga Monika

Enciklopédia 1


Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 2

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Amanda Quick: A bajkeverő

Amanda Q. korai regényei a legjobbak. A misztikum helyett a humoros fordulatok vannak többségben, és kellemes kikapcsolódást nyújtanak.

zuna19>!
Amanda Quick: A bajkeverő

Most bevallom, hogy sokáig ódzkodtam az írónőtől és kerültem is jó darabig ezért. A polcomon van pár könyv tőle és mivel potom pénzért lehet manapság beszerezni sajnos a függőség vitt rá, hogy megvegyem őket. De ma már örülök neki, hiszen nagyon jó történetei vannak. Ez is annyira magával ragadó volt.
A romantikus szál most gyengébb volt mint általában. De kifejezetten bejött ez a krimis rejtély, humorral fűszerezve.
Imogen már az első perctől nagyon szerethető volt. Mathias sem különben. Viszont Patricia karaktere nekem is nagyon ellenszenves volt.

Sippancs P>!
Amanda Quick: A bajkeverő

Menthetetlenül beleszerettem Illetlen Imogen és Kőszívű Colchester történetébe. Amin persze nem kell meglepődni, hisz Amanda Quick tollából származik, de állítom, hogy a legjobbak közül való. Igazi hamisítatlan történelmi romantika, ami nem mellőzi a humort, a talpraesett főhősnőt, a kissé magának való, ám a végletekig szerethető főhőst, pár halálesetet és némi – minimális spirituális vonallal fűszerezett – nyomozást.
Bár egy néhány évvel későbbi epilógust még elviselt volna a romantikus lelkem, nagyon jó volt olvasni!

1 hozzászólás
Silverlight>!
Amanda Quick: A bajkeverő

Különleges személyekből ezúttal sincs hiány. Ezúttal szorosan az arisztokrácia berkein belül játszódik a történet. Az írónő sokszor csak a nemesi ts szélén élőkkel, vagy kitaszított egyénekkel tarkítja a történeteit. Itt is van szó kitaszításról ugyan, s elég vakmerő, szabad szájú szereplők is feltűnnek. A múlt eseményei ezúttal is felkavarják a jelent. A bosszú ismét szerepet kapott. Adott egy nő, aki megmosolyogtatóan ügyetlen, s neveltetéséből adódóan elég szabados elveket vall, s gondolkodás módja sem hagyományos. S adott egy férfi, aki szintén eléggé kilóg a társadalomból. S ehhez adódik a múlt, egy szívesség és némi pletyka. Nagyon szerettem az egészet, hiszen aranyos, vicces, izgalmas.

>!
Maecenas, Debrecen, 2004
336 oldal · ISBN: 9632031083 · Fordította: Varga Monika
meteoritastar>!
Amanda Quick: A bajkeverő

Ez szórakoztató volt.
Szeretem az olyan könyveket, ahol a szereplők a férre értések, a saját makacsságuk, irányítás mániájuk, szenvedélyük miatt se sértik vérig egymást, olyan nagy drámaként, ami miatt haragudnék rájuk vagy ellenszenvesek lennének a szememben.
Mikor szereplőink ügyetlenkedése, értetlenkedése vagy bármilyen nehezen tolerálható tulajdonsága lépett az előtérbe, legyen az Imogen vagy Cholcester earlje, nagyon jól kezelték. Jókat mosolyogtam és még nevettem is. Tetszett ez a történet.
Egyedül amiatt húzom a számat, hogy Imogen picit túl elnéző volt. spoiler
Ez a könyv tökéletes választás laza kikapcsolódáshoz.
Romantika, bosszú, gyilkosság és egy kis rejtély mosollyal tálalva.

Risus P>!
Amanda Quick: A bajkeverő

Kisebb reményeket fűztem ehhez a regényhez, mert sok pozitív értékelést olvastam róla. Nekem még mindig hiányzik valami a történetből. Mivel romantikus címke is szerepel az adatlapon, én többet vártam tőle, de ettől függetlenül kifejezetten szórakoztató olvasmány.

Eva_Pussova>!
Amanda Quick: A bajkeverő

Nem először olvastam a könyvet, és nem utoljára. Szeretem Amanda Quick regényeit. Nagyszerűen kitalált cselekmény, váratlan fordulatok, két erős főhős. Nem hiányzik az erős ellenfél.

krisztina0419>!
Amanda Quick: A bajkeverő

Számomra ezt a the best Amanda Quick regényei közül. Habár a szereplők tipikus Qiuvk szereplők, mégis egy kicsit másabb. Mert Imogen valahogy megszeretteti velünk is Colchestert, és a társaság előtt is tisztára mossa a nevét.
Bár már annyit olvastam, hogy szinte fújom kívülről, mégsem tudok ráunni.

Tímea>!
Amanda Quick: A bajkeverő

Kőszívű Colchester és Illetlen Imogen vicces és fordulatos története. Nagyon jól szórakoztam olvasás közben, Imogen kétbalkezessége és modern szemlélete sok érdekes szituációt eredményezett. Úgy látom Amanda Quick több könyvében is alkalmazza a következő receptet: végy egy húszas évei derekán járó, modern felfogású „vénlányt”, és egy zárkózottan élő, rossz hírű, de természetesen dúsgazdag nemes embert, ők együtt nyomoznak egy gyilkos vagy egy eltűnt kincs után, és közben természetesen egymásba is gabalyodnak rendesen. Ez a recept ebben történetben is tökéletesen bevált, én nagyon élveztem a könyvet. :)

TiszlaviczMarcsi IP>!
Amanda Quick: A bajkeverő

Végig azon töprengtem, hogy Imogen van Colchester a nagyobb idióta. Imogen nyert.
De ettől függetlenül bájos történet volt.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ingryd>!

A szüleim arra tanítottak, hogy utolsó csepp véremig kiálljak az elképzeléseim mellett!

156. oldal

Ingryd>!

A molylepke érez hasonlót, amint a létét fenyegető gyertyaláng felé röppen: tudja, hogy a közelébe sem szabadna mennie a pusztulással felérő forróságnak, mégsem tud ellenállni a feloldozást ígérő egybeolvadásnak.

259. oldal

Ingryd>!

(…) a férfiak gyakran alulértékelik a nőket!

295. oldal

Ingryd>!

– Mindnyájan tehetségesek vagyunk valamiben.

282. oldal

Ingryd>!

– Némely igazság annyira magától értetődő, hogy nem szorul magyarázatra. A szerelem is ezek sorába tartozik.

288. oldal

Ingryd>!

– Van az úgy néha (…), hogy a férfiak nem tudják, mit beszélnek!

295. oldal

Ingryd>!

(…) aki képes tiszta fejjel gondolkodni, az ritkán követ el hibákat.

21. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Az ördög télen
Heather Graham: A szürkekabátos
Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Julia Quinn: És boldogan éltek
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Judith McNaught: Álomkirályság
Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről
Robin LaFevers: Sötét diadal
Leila Meacham: Somerset