Mi ​lesz velem? 174 csillagozás

Amanda Maxlyn: Mi lesz velem?

Az élet olykor tréfát űz velünk.

Négy év óta mindenki csak a végzetes betegségben szenvedő lányt látja bennem.

De nem vagyok hajlandó sírni.
És feladni sem fogom.

Egy komoly kapcsolat a legutolsó dolog, ami mostanában szóba jöhet nálam, de a Parkerrel töltött éjszaka felforgatja a világomat. Ő kitartó, és tudja, mit akar. Engem.
Nem bánik úgy velem, mintha törékeny lennék.
Ám sejtelme sincs az igazságról, én pedig még nem állok készen arra, hogy bevalljam neki.

Mert mi van, ha ez mindent megváltoztat?

Tizenhét éves voltam, amikor az életemből tragédia lett.
Huszonegy, amikor rám talált a szerelem.
Aundrea McCall vagyok. Ismerd meg az utat, amit végig kell járnom.

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
WOW, 2015
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631221480 · Fordította: Deres Anita

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Parker Jackson · Aundrea McCall · Genna · Jean


Kedvencelte 33

Most olvassa 4

Várólistára tette 163

Kívánságlistára tette 131

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Szöszmösz_Gorkie P>!
Amanda Maxlyn: Mi lesz velem?

Ez volt a 2. könyvem a kiadótól és azt hiszem, nagy rajongója lettem a WOW könyveknek.

Előre szeretném leszögezni, hogy nem vagyok sírós alkat, de mindkét könyvet megkönnyeztem. Lassan csatolhatnának zsepit a könyvek mellé. :D

Bővebben:
http://olvasokorut.blogspot.nl/2016/11/amanda-maxlyn-mi…

>!
WOW, 2015
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631221480 · Fordította: Deres Anita
10 hozzászólás
Suba_Csaba P>!
Amanda Maxlyn: Mi lesz velem?

A 21 éves Aundrea McCall négy éve küzd a rákkal, sosem volt még igazán szerelmes, amikor összetalálkozik Parkerrel, akivel menthetetlenül egymásba habarodnak. A könyv egy édesbús történet, melyet a főhősnő szemszögéből élünk át, miközben megküzd a betegségével és átengedni magát a szerelem boldogságának.
Az írónő nyersen, egyenesen fogalmaz, olvasmányos stílusban ír, a karakterei kétdimenziósak és relatíve unalmasak. A rákkal való küzdelem sokkoló részleteit megszakítják a párocska vulgáris erotikus jelenetei. Ezt a két teljesen eltérő eseménysort váltogatja végig a könyv folyamán, és számomra pont amiatt vált hiteltelenné a történet, hogy ezeket nem sikerült ügyesen összefésülnie. Olyan, mintha két teljesen különböző könyvet olvasnék, mintha nem is ugyanazzal a nővel történnének az események.
spoiler
A könyvet a saját kihívásom (Olvass Köny\/elem!) miatt olvastam el, egyébként biztos, hogy még jó pár évig olvasatlanul várakozott volna a polcomon. Egyértelműen csalódás volt.

>!
WOW, 2015
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631221480 · Fordította: Deres Anita
3 hozzászólás
Szami81>!
Amanda Maxlyn: Mi lesz velem?

Elöljáróban annyit, hogy nagyon szerettem a könyvet. Telesírtam két tucat papírzsepit és Parker hezitálás nélkül felkerült a tökéletes könyves pasi listámra!

De…azért – meglepiii – kötekedek egy kicsit :D
(egyhén spoileres!)

Tegyük fel, hogy egy lebujban táncolsz részegen, egy akkora miniszoknyában, amiből kivan a fél segged. Egyszer csak egy pasi tapad rád és kb fél óra múlva már a lakásán d*gtok. Melyik verzió a valószínűbb?
a, Szex után betakargat, magához ölel és másnap kiderül, hogy a pasi tökéletes, jóképű, törődő, imádni való, k*rva gazdag, jó az ágyban, tökéletes még a családja is, és amúgy sose volt még egy éjszakás kalandja, csak most, csak veled, és már egyből az ásó-kapa-nagyharangot tervezgeti.

b, Szex után hulla részegen beájultok, reggel felébredsz, és rájössz, hogy az alkoholmámorban felszedett pasi józanon nem pont olyan, mint amire emlékeztél. Oldalra nézel és a cukiság épp horkolva vakargatja a sörhasát, elereszt egy Guiness rekordok könyvébe illő hosszúságú fingot, miközben az orrából kilógó szőrszálak minden kilégzéskor lágyan ringatóznak, a földön a ruháid mellett pedig a pasi susogós melegítője, fehér frottírzoknija és makkos cipője hever.

Oh well… :))

16 hozzászólás
Hddorka P>!
Amanda Maxlyn: Mi lesz velem?

"Holnap új nap kezdődik.
Holnap jobb lesz.
Ennél csak jobb lehet."

Ez volt az a könyv, amit már egy ideje kerülgettem. Nem tudtam, hogy mit várjak tőle. Hiába olvastam már hasonló témájú könyveket, mégis mindig félve kezdek bele ezekbe a történetekbe. Aztán @tmezo kiválasztotta ezt nekem. És hálás vagyok érte, mert ez is egy olyan könyv lett, amit végül alig tudtam letenni.
Mindenek előtt köszönöm ezt az epilógust Amanda, melynek olvasása közben levert a víz, folytak a könnyeim és alig tértem magamhoz, hogy ezt meg merte csinálni szegény olvasókkal. Érzelmek kavalkádját éltem át a könyv olvasása során.
Aundrea egy nem mindennapi hős. Bátor, egy igazi harcos, ahogyan kezeli a betegségét, ahogyan küzd a gyógyulásért. Megérdemel minden boldogságot, amit csak kaphat. Ez a történet tele van fájdalommal, reménnyel és szerelemmel.
Parker lehet már túl tökéletes volt, egy igazi könyves álompasi, ugyanakkor pont emiatt éreztem pont megfelelőnek Aundrea szerelmének. Oltalmazó, támogató, megértő. Egy igazi társ, aki a bajban is kitart mellette.
Azt hiszem, hogy egy újabb WOW kedvencet avattam.

3 hozzászólás
_Eriii>!
Amanda Maxlyn: Mi lesz velem?

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy a WOW kiadó mennyire gyönyörű, és igényes történeteket hoz el hozzánk olvasókhoz. Ez is egy gyönyörű történet volt, egy lányról és az ő küzdelméről a rák ellen. Egy történet, amikor a legnehezebb időkben talál rád a szerelem. Egyszerűen csodaszép volt, annyira, hogy nem akartam, hogy vége legyen, mert amíg az egyik oldalon a szívem összefacsarodott és együtt sírtam Aundrea-val, addig a másik oldalon vagy olvadtam el mert annyira szép volt, vagy nevettem, mert vicces. Az írónő nagyon jól eltalálta az adagokat. Nem engedte, hogy belefulladjunk a bántban, hanem szépen itt-ott, valami egyedit tett a lapok köze. Aundrea egy nagyon erős lány, aki eldöntötte bármilyen nehéz is, de szembeszáll a szörnyeteggel. Imádtam, mert annyira életerős, annyira egyedi volt. Parker, Parker, Parker, létezik ilyen pasi egyáltalán? Én nagyon remélem, hogy igen. Ajánlom nagyon.
A vége meg, kedves írónő:
http://giphy.com/gifs/sandra-bullock-XhQKOvAUJOeoU

4 hozzászólás
Csakegyolvasólány P>!
Amanda Maxlyn: Mi lesz velem?

Szóhoz sem jutottam, amikor elolvastam a könyvet. Senkinek sem kívánom azt a kínt, amint a főszereplőlány, Aundrea átélt. Az élete teljesen felfordult a betegsége miatt spoiler. A legszívesebben már sikítottam volna: „Hogy héj, hagyd már szegény lányt élni!” Főleg a könyv végén. Azt hittem, hogy megüt a guta, ahogy olvastam Parker szavait. De érdekes csavar volt. :)
És, ha már Parkernél vagyunk. Nála jobb barátot spoiler elképzelni sem lehetett Aundreanak. Gondoskodó, féltő, ugyan akkor eléggé kaján is volt egyszerre. :D
S végül Aundrea családja: Genna, Jackson és a lány szülei mindvégig kitartottak mellette. Támogatták őt a nehéz időben. Pont úgy, mint Jean, Audrea legjobb barátnője.

Azt hiszem, hogy ez a könyv épp arra mutatott rá, hogy a nehéz időben csak azokra támaszkodhatunk, akik a mindenünket jelentik.

2 hozzászólás
Nikyy18>!
Amanda Maxlyn: Mi lesz velem?

Ez a könyv valami hihetetlenül jó volt. Nagyon sajnáltam Aundreát a betegsége miatt. És nagyon szurkoltam neki hogy gyógyuljon meg. Nagyon megérdemelte hogy legyen egy kis boldogság az életében. Parker valami hihetetlen volt nem hiszem hogy a valóságban is létezne ilyen fantasztikus pasi. A végén az utolsó pár oldal egyszerűen kikészített azt hittem menten rosszul leszek hogy ez lesz a vége. De szerencsére csak Parker spoiler Mindenkinek ajánlani tudom hogyha olvassa készítsen maga mellé jó pár papírzsepit mert szüksége lesz rá.

2 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Amanda Maxlyn: Mi lesz velem?

Szívbemarkolóan csodaszép.
Megrázóan fájdalmas.
Végtelenül romantikus.
Hihetetlenül reményteli.
spoiler

2 hozzászólás
WindStorm>!
Amanda Maxlyn: Mi lesz velem?

Csak rám pillant, és a szívem máris hevesebben ver.

A könyv feléig unatkoztam. Az agyam képtelen volt befogadni a történteket. Komolyan így indít egy mély mondanivalójú könyv?! Na mindegy… Nagy nehezen túljutottam rajta, aztán kezdett beindulni a sztori, kezdtek feltörni az érzések és meglepően a saját érzéseim is.
Annyira nagyon szorítottam, annyira nagyon megkedveltem Aundrea-t, hogy képtelen lettem volna elengedni őt!

Én hülye az eleje végett nem éreztem azt, hogy veszélyben lennék a könnyeim miatt, ezért szépen, nyugodtan a Párom előtt kezdtem neki az utolsó 30 oldalnak. És puff, hogy én milyet sírtam! Egyszerűen nem tudtam magam tűrtőztetni, csak úgy záporoztak a könnyeim. Néha-néha megkellett állnom a sorok között, mert már nem bírtam tovább. A torkomban gombóc nőtt, a mellkasom szorított, és bőgtem. Érte, kettőjükért, s minden egyes betegért, de legfőképpen a nagymamámért! ♥

>!
WOW, 2015
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631221480 · Fordította: Deres Anita
4 hozzászólás
Ashriver>!
Amanda Maxlyn: Mi lesz velem?

Olyan jó volt az eleje. Békés, humoros, szexi. Aztán jött a vége. Hogy lehetett ilyen gonosz az írónő? Hogyan tehette ezt? Folyamatosan csorogtam a könnyeim, és egy csomag pzs is elfogyott. Totálisan kiakadtam. Majd lenyomott a torkunkon még egy aprócska részletet és vége. Annyira szép volt és olyan bátor és erős volt Aundrea. Az élet tényleg nem igazságos. Amikor azt hiszed, hogy ennél rosszabb már nem lehet, bebizonyosodik, hogy tévedtél.
De Churchill szavait idézve: „If you're going through hell, keep going / Ha a poklok poklán mész is keresztül, menj tovább.”
Ez pontosan leírja a könyv lényegét. Csak menj tovább, és élj!


Népszerű idézetek

Suba_Csaba P>!

Amíg a Kindle nálam van, nem lesz semmi baj.

252. oldal

Zsani1418>!

Nem tudnék egyetlen kedvenc könyvet sem kiválasztani, mert az olvasás nem arról szól, hogy mi vagy ki a legjobb, inkább a történet számít. Minden könyv más és a maga nemében különleges, és a legnemesebb érzéseket hozza ki belőlem. Imádok elszakadni a valóságtól – távol mindattól, ami a fájdalmaimra emlékeztet.

154. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aundrea McCall
Szöszmösz_Gorkie P>!

Csak rám pillant, és a szívem máris hevesebben ver.

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aundrea McCall · Parker Jackson
4 hozzászólás
Szöszmösz_Gorkie P>!

Vágyakoztál valaha is egy másik élet, egy második lehetőség után?

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Aundrea McCall
Szöszmösz_Gorkie P>!

Ő a karom, amikor túlságosan gyenge vagyok, ő a lábam, amikor jártányi erőm sem marad, és ő a hangom, amikor a fájdalomtól már megszólalni sem tudok. Soha nem tekint rám másként, csakis úgy, mintha én lennék a legszebb nő a világon.

258. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aundrea McCall · Parker Jackson
11 hozzászólás
efenera>!

Ha egy pasinak nem tetszik, ahogyan eszel, akkor soha nem is volt odáig érted.

Kapcsolódó szócikkek: Aundrea McCall
_Eriii>!

Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy nem a halál utáni életben hisz, hanem a halál előttiben. Én már nem is reméltem, hogy valaha még újra hinni fogok a halál előtti létezésben. De aztán betoppant Parker.

Kapcsolódó szócikkek: Aundrea McCall
Szöszmösz_Gorkie P>!

Majd én leszek a lábad, ha nem tudsz járni. Én leszek a karod, ha nem lesz erőd enni. Állandóan melletted akarok lenni, éjjel és nappal is.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Parker Jackson
2 hozzászólás
Zzsófi>!

A túl sok agyalás miatt nem is élsz.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jean
1 hozzászólás
Szöszmösz_Gorkie P>!

Fizikailag és lelkileg is fáj, ha valaki megérint, megmozdít vagy hozzám szól.

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aundrea McCall
4 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás
Lisa De Jong: When It Rains – Amikor esik…
J. P. Monninger: A térkép, amely elvezet hozzád
Vi Keeland: Csak szex
Chelle Bliss: Gyógyító szerelem
John Green: Csillagainkban a hiba
Charles Martin: Ahol a folyó véget ér
Karen White: Hazatérés
Debbie Macomber: Álomszövők