My ​Blood Approves – A vér szava (A vér szava 1.) 252 csillagozás

Amanda Hocking: My Blood Approves – A vér szava

A tizenhét éves Alice Bonham élete a feje tetejére áll, mikor megismerkedik Jackkel. A fiú, aki imádja a rózsaszín tornacipőket és a nyolcvanas évek alternatív rockzenéjét, teljesen más, mint akikkel eddig találkozott. Aztán Alice-t bemutatják Jack öccsének, Peternek… Bár Peter látni sem bírja, a lány megmagyarázhatatlan erővel vonzódik hozzá. Képtelen választani a két, nagyon különböző fiú között, de van ennél nagyobb problémája is: Jack és Peter vámpírok, és neki el kell döntenie, a szíve vagy a vére szavára hallgat…

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
296 oldal · ISBN: 9789633733196 · Fordította: Marczali Ferenc
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
296 oldal · ISBN: 9789633733202 · Fordította: Marczali Ferenc
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
296 oldal · ISBN: 9789632455853 · Fordította: Marczali Ferenc

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Jack Allen Townsend · Alice Bonham · Jane


Kedvencelte 35

Most olvassa 24

Várólistára tette 133

Kívánságlistára tette 93

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Szami81>!
Amanda Hocking: My Blood Approves – A vér szava

Szerintem ez a könyv úgy készült, hogy az írónő elolvasta az Alkonyatot és a homlokára csapott, hogy „há gyerekek, ilyet én is tudok írni!” és megalkotta A vér szavát.
– folyton síró, ostoba főhősnő – pipa
– ultragazdag, jóképű vámpírfiú, aki első látásra beleszeret a lányba – pipa
– úgy ismerkednek meg, hogy a fiú megmenti a lány életét – pipa
– horrorisztikus vámpírcsalád, ahol fél a főhősnő, mégis újra meg újra visszamegy – pipa
– cuki, aranyos vámpírnővérke (esküszöm hajfétise van, annyit buzerálta Alice haját) – pipa
– szerelmi háromszöghöz még egy ultradögös pasi – pipa
– nem akarják átváltoztatni, de jó, azért mégis – pipa

Hogy miről szól? Hát az égegyadta világon semmiről! A könyv 80%-ában ide-oda autóznak, videójátékoznak, heverésznek, (iskolába járni minek), a lány kérdezgeti a fiút, aki azt válaszolja, hogy hát ez bonyolult, erről nem beszélhetek, majd később talán elmondom.

Éééés valami mégis volt benne, amitől annyira vitt magával, hogy nem tudtam letenni. Miért, ó miért?? mazochizmus? – na az is pipa

12 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Amanda Hocking: My Blood Approves – A vér szava

Most lehet sokan meglepődnek, de nekem anno tetszett. Nyilván koppintás hatása van, de a maga műfajában egyáltalán nem rossz.

2 hozzászólás
Niki P>!
Amanda Hocking: My Blood Approves – A vér szava

Bár felfedezhető némi hasonlóság a már jól ismert vámpír történetekkel: halandó lány, vámpír fiú (2 is), szerelem első látásra, megmagyarázhatatlan vozódás, nekem tetszett. Nem lesz a kedvenc könyvem, egy olvasást mindenképp megért.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Amanda Hocking: My Blood Approves – A vér szava

A vér szava 1

Szerintem ez egy méltatlanul alul értékelt könyv, nekem kifejezetten tetszett.
Megint egy számomra újfajta vámpírvilágot teremtett a szerző, más tulajdonságokkal rendelkeztek, mint más könyvekben.
Kellemes karakterek voltak, nem csak a vámpírok, de a halandók is. Kedvencem Alice öccse Miló volt, bájos, kedves tini legényke, aki jó tanuló és otthon igazi házi-tündér. Szükség is van rá, mert az őket egyedül nevelő anya állandóan dolgozik, Alice pedig teljesen tehetségtelen a konyhában.
Tetszett a testvérek közötti szeretet és ragaszkodás és a vámpírok egymás és a testvérek felé áramló szeretete is. Sok szeretet leledzett ebben a történetben, ami számomra kifejezetten szívmelengető volt.
Kíváncsi leszek, hogyan alakul főhőseink további sorsa, különösen a szerelmi szálra, mivel még egyenlőre valamiféle háromszög van kialakulóba.

deen>!
Amanda Hocking: My Blood Approves – A vér szava

Anélkül, hogy egyetlen értékelést is elolvastam volna a könyvről előre, sejtem miért nem szerethetik annyian ezt a történetet. Mondjuk úgy, hogy a felszínen valóban hasonlít más könyvre. De ha megnézzük, hogy mi van a felszín mögött, akkor egy kissé lassú folyású, de igazán izgalmas és szerethető történetet olvashatunk, bár szerintem a fülszöveg túl sokat árul el a történetről. Alice élete nem mesébe illő. Gyakorlatilag egyedül él az öccsével, habár van édesanyja, de sosincs otthon. A gyerekek a belátásuk szerint élik életüket, és valahol csodálom, hogy egyikük sem drogos vagy alkoholista. Egy este egy különös sráccal találkozik, aki valahogy más, de nem tudja megmagyarázni, hogy azon túl, hogy minden nőnemű lény bávatag birkává válik a közelében, mi nem stimmel vele. Ő Jack, aki először talán nem is túl szimpatikus, de a cselekmény előrehaladtával egyre közelebb kerül az olvasóhoz. Mae számomra kifejezetten ijesztő volt az állandó érinthetnékjével. Ezra a család feje, az abszolút két lábbal a földön járó, segítőkész, de nem ringat álomba típusú férfi, aki mindent megtenne a szeretteiért. Peter pedig egyenesen a másik véglet, akit valahol meg lehet érteni, de mégis folyton üthetnékem támadt, valahányszor megjelent vagy netán kinyitotta a száját, azon túl, hogy elutasítóan meregette azt a vakító zöld szemét. Alice gyorsan függővé válik ettől a különös családtól, és élete legnehezebb döntését kell meghoznia. Sokan irtóznak a szerelmi háromszögektől, jómagam is kissé már érzéketlen vagyok rájuk. Ebben a könyvben azonban nem nevezném Jack, Alice és Peter kapcsolatát szerelmi háromszögnek. Ugyanis egyiküknek sincs választási lehetősége, és ez a kapcsolatrendszer bizony megoldásért kiállt. Szóval jöhet a folytatás!

Csillagvirágszál>!
Amanda Hocking: My Blood Approves – A vér szava

Igazság szerint ahogy megláttam a könyvtárban a polcon csak lekaptam, lecsaptam rá és már hoztam is haza. El se olvastam miről szól, mert emlékeztem rá mintha olvastam volna róla és érdekelne. Így erre csak itthon került rá sor és meglepődtem, hogy „….De jobban tetszett mint az alkonyat!”. Érdekes. Nagyon hasonló a történet. Szerelmi háromszög stb stb. Viszont mindannak ellenére, hogy sok mindenben nagyon hasonló, valahogy még sem olyan. Nehéz ezt elmagyarázni. Hasonló, de teljesen más? Nah ,jó nem próbálkozok.
John a legszimpatikusabb az egész történetből. Érdekes volt. Tetszett. De nagyon mély nyomot nem hagyott bennem. Inkább azt mondanám: kellemes kikapcsolódás volt. Sajnos semmi több. De még így is jár neki a 4 csillag. :)

szandi_kiralyne_nemeth P>!
Amanda Hocking: My Blood Approves – A vér szava

Néha szüksége van az ember lányának ilyen könnyed, egyszerű történetekre is a kikapcsolódáshoz, és ez a könyv pont azt hozza. Vámpírok, tini lányok, szerelem, viszály, igazából a szokásos, sok újat nem tud adni, de én jól szórakoztam rajta, kicsit Twilight feeling, de nem volt rossz azért, megvan a második rész is, úgyhogy folytatom is az olvasást :)

Sivatagirózsa>!
Amanda Hocking: My Blood Approves – A vér szava

Úgy érzem, nagyon kellemes csalódás ért a kezdeti Alkonyat hasonlóságokon való fennakadásaim után. Örülök, hogy sikerült új ígéretes olvasmányt találnom a vámpírsorozatok között.
Bővebben lent a blogbejegyzéseknél.

5 hozzászólás
Dalma01>!
Amanda Hocking: My Blood Approves – A vér szava

Nem véletlenül nem írtak több vámpíros YA-t a Twilight után. És ezzel mindent elmondtam.


Népszerű idézetek

Csoszi >!

Nincs a világon szörnyűbb hang az ébresztőóra berregésénél.

76. oldal

1 hozzászólás
CassyBlacksmith I>!

Végül arra jutottam, hogy Jack valószínűleg valami Hannah Montana-féle híresség lehet. Ez megmagyarázná, miért ismerte fel mindenki.

CassyBlacksmith I>!

– Mi az ábra? – kérdeztem. Próbáltam könnyed beszélgetésbe kezdeni, hogy ne tűnjek követelőzőnek.
– Egyenlő szárú háromszög – felelte Jack.
– Mi? – Milo biztosan értette volna, de nekem nem szakterületem a geometria.
– Megkérdezted, mi az ábra, én meg azt mondtam, egyenlő szárú háromszög – magyarázta Jack szemmel tartva engem, hogy ne veszítsen el a tömegben. – Olyan háromszög, amelynek két egyenlő hosszúságú oldala van. Mondjuk, az nem is ábra. Inkább olyasmit kellett volna mondanom, mint „tabló” vagy „diagram”, de akkor azt hitted volna, hogy gizdulok, vagy butának tartalak. És még így sem tökéletes a válasz… Azt kellett volna mondani, hogy „szemléltetőeszköz”. Az lett volna a jó. Francba! Csak jusson eszembe legközelebb!
– Te vagy a legrejtélyesebb ember, akivel valaha találkoztam – sóhajtottam.

catilde>!

Te leszel a vesztem – susogta olyan lassan, hogy alig hallottam a fülemben doboló vértől.

234. oldal

Cheril>!

Az emberek olyanok, mint egy kirakó, és te folyton a darabkákat próbálod összeilleszteni.

Doreen>!

– […] A halhatatlanság megköveteli, hogy mindent hátrahagyj.

195. oldal

CassyBlacksmith I>!

Pislogtam néhányat, és mire kinyitottam a szemem, már senki nem volt a garázsban. Legalábbis ezt hittem. Aztán felvillant a fejem fölött lévő lámpa, és a rózsaszín pólós srác ott állt mellettem. A póló elején a következő felirat állt nagy, fekete betűkkel: „Az igazi férfi rózsaszínt visel.”

Szanya>!

Már régen elhatároztam, hogy olyan életet fogok élni, hogy ha a halálom napján visszatekintek, nyugodt szívvel mondhassam el magamról, hogy soha, egyetlen alkalommal sem hasznosítottam a matekórán tanultakat.

21. fejezet


A sorozat következő kötete

A vér szava sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: A halál csókja
Richelle Mead: Vérvonalak
Christopher Moore: Vérszívó démonok
P. C. Cast – Kristin Cast: A vad
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű
Cynthia Hand: Angyalvágy
Dan Wells: Ruins – Romok
Lauren Oliver: Káosz
Isaac Marion: Eleven testek