My ​Blood Approves – A vér szava (A vér szava 1.) 211 csillagozás

Amanda Hocking: My Blood Approves – A vér szava

A tizenhét éves Alice Bonham élete a feje tetejére áll, mikor megismerkedik Jackkel. A fiú, aki imádja a rózsaszín tornacipőket és a nyolcvanas évek alternatív rockzenéjét, teljesen más, mint akikkel eddig találkozott. Aztán Alice-t bemutatják Jack öccsének, Peternek… Bár Peter látni sem bírja, a lány megmagyarázhatatlan erővel vonzódik hozzá. Képtelen választani a két, nagyon különböző fiú között, de van ennél nagyobb problémája is: Jack és Peter vámpírok, és neki el kell döntenie, a szíve vagy a vére szavára hallgat…

Eredeti mű: Amanda Hocking: My Blood Approves

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
296 oldal · ISBN: 9789632455853 · Fordította: Marczali Ferenc

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Jack Allen Townsend · Alice Bonham · Jane


Kedvencelte 30

Most olvassa 24

Várólistára tette 128

Kívánságlistára tette 88

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Szami81
Amanda Hocking: My Blood Approves – A vér szava

Szerintem ez a könyv úgy készült, hogy az írónő elolvasta az Alkonyatot és a homlokára csapott, hogy „há gyerekek, ilyet én is tudok írni!” és megalkotta A vér szavát.
– folyton síró, ostoba főhősnő – pipa
– ultragazdag, jóképű vámpírfiú, aki első látásra beleszeret a lányba – pipa
– úgy ismerkednek meg, hogy a fiú megmenti a lány életét – pipa
– horrorisztikus vámpírcsalád, ahol fél a főhősnő, mégis újra meg újra visszamegy – pipa
– cuki, aranyos vámpírnővérke (esküszöm hajfétise van, annyit buzerálta Alice haját) – pipa
– szerelmi háromszöghöz még egy ultradögös pasi – pipa
– nem akarják átváltoztatni, de jó, azért mégis – pipa

Hogy miről szól? Hát az égegyadta világon semmiről! A könyv 80%-ában ide-oda autóznak, videójátékoznak, heverésznek, (iskolába járni minek), a lány kérdezgeti a fiút, aki azt válaszolja, hogy hát ez bonyolult, erről nem beszélhetek, majd később talán elmondom.

Éééés valami mégis volt benne, amitől annyira vitt magával, hogy nem tudtam letenni. Miért, ó miért??
mazochizmus? – na az is pipa

12 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P
Amanda Hocking: My Blood Approves – A vér szava

Most lehet sokan meglepődnek, de nekem anno tetszett. Nyilván koppintás hatása van, de a maga műfajában egyáltalán nem rossz.

2 hozzászólás
>!
Nina__
Amanda Hocking: My Blood Approves – A vér szava

Ultragyenge Twilight koppintás. Akár 3 oldalon keresztül kifejthetném a negtívumait, de már, így is túl sok időt pazaroltam erre a könyvre. Csak azért olvastam végig, mert rövid.
A" hűdejópasi" főszereplő srác, Jack rózsaszín és babakék cukkokat hord EGYÜTT. WTF??? Tééééényleg atomszexuális egy pasi az Én kicsi pónim színeiben, aki bevallottan egy 12 éves érzelmi szintjén áll. Minden lány álma. Szarkazmus vége… vagyis… majdnem.
A főszereplő lány Alice, ha nem a cuki „vámpír” családhoz került volna, már Darwin-díjjal földelték volna el, annyira felháborítóan buta. Életösztön? Ugyan már, minek az…
Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez a könyv a vámpír mítosz meggyalázása.
A szerelmi háromszög pedig egy öngyilkosjelölt csajból, egy örökké (de tényleg szó szerint!) tinifiúként gondolkodó srácból és egy szociopata állatból áll. Ugye, milyen jó felállás?
Az eleje borzalmas volt, a közepe csak pocsék, de a vége…jajjj… fájdalmasan rossz.

7 hozzászólás
>!
Csoszi
Amanda Hocking: My Blood Approves – A vér szava

Na kérem, megszenvedtem ezzel a könyvvel, mint Alice a két fiúval, és én sem jutottam a végén dűlőre. Olyan érzésem volt, hogy egy ócska Twilight koppintást olvasok. A könyv nagy részében nem történik semmi. Alice megismerkedik Jack-kel és együtt lógnak. Aztán Jack bemutatja a „családját” a lánynak, aki érdekes módon egyből iszonyatos vonzalmat/kötődést kezd érezni a srác testvére, Peter iránt. Alice (akárcsak Bella) időnként elfelejt lélegezni, időnként az adrenalin száguldozik az ereiben, és amikor bizonyos kérdéseket tesz fel Jack-nek, azt a választ kapja, hogy bonyolult. Mikor huszadszor olvastam ezt a szót, már visítottam. Szóval van itt egy tizenéves főszereplő lány, egy szerelmi háromszög, egy iszonyat gazdag vámpír család. Akár már jó is lehetett volna. Egyedül az utolsó 50 oldal tetszett. Ja és még egy pozitívum: a borító szemet gyönyörködtető.

5 hozzászólás
>!
deen
Amanda Hocking: My Blood Approves – A vér szava

Anélkül, hogy egyetlen értékelést is elolvastam volna a könyvről előre, sejtem miért nem szerethetik annyian ezt a történetet. Mondjuk úgy, hogy a felszínen valóban hasonlít más könyvre. De ha megnézzük, hogy mi van a felszín mögött, akkor egy kissé lassú folyású, de igazán izgalmas és szerethető történetet olvashatunk, bár szerintem a fülszöveg túl sokat árul el a történetről. Alice élete nem mesébe illő. Gyakorlatilag egyedül él az öccsével, habár van édesanyja, de sosincs otthon. A gyerekek a belátásuk szerint élik életüket, és valahol csodálom, hogy egyikük sem drogos vagy alkoholista. Egy este egy különös sráccal találkozik, aki valahogy más, de nem tudja megmagyarázni, hogy azon túl, hogy minden nőnemű lény bávatag birkává válik a közelében, mi nem stimmel vele. Ő Jack, aki először talán nem is túl szimpatikus, de a cselekmény előrehaladtával egyre közelebb kerül az olvasóhoz. Mae számomra kifejezetten ijesztő volt az állandó érinthetnékjével. Ezra a család feje, az abszolút két lábbal a földön járó, segítőkész, de nem ringat álomba típusú férfi, aki mindent megtenne a szeretteiért. Peter pedig egyenesen a másik véglet, akit valahol meg lehet érteni, de mégis folyton üthetnékem támadt, valahányszor megjelent vagy netán kinyitotta a száját, azon túl, hogy elutasítóan meregette azt a vakító zöld szemét. Alice gyorsan függővé válik ettől a különös családtól, és élete legnehezebb döntését kell meghoznia. Sokan irtóznak a szerelmi háromszögektől, jómagam is kissé már érzéketlen vagyok rájuk. Ebben a könyvben azonban nem nevezném Jack, Alice és Peter kapcsolatát szerelmi háromszögnek. Ugyanis egyiküknek sincs választási lehetősége, és ez a kapcsolatrendszer bizony megoldásért kiállt. Szóval jöhet a folytatás!

>!
Doreen
Amanda Hocking: My Blood Approves – A vér szava

A fülszöveg alapján izgalmasnak tűnt, azt hittem tetszeni fog… De óriásit tévedtem. Annyira Alkonyat érzésem volt az egész könyv alatt, egyszerűen nem tudtam elvonatkoztatni tőle és végig a hasonlóságokat kerestem. Adott Alice (Bella) aki beleszeret a vámpírba, Jackbe (Edward). Jacknek hihetetlenül gyorsan száguldó kocsija van és a család hihetetlenül gazdag meg hihetetlenül szép. Nem akarják átváltoztatni a csajt, de közben mégis, a csaj pedig rágja a fülüket hogy harapják már meg.. NA NE!! Ismerős?? Ja és ott van Peter, így adott egy szerelmi háromszög, szintúgy mint sz Alkonyatban. Mae is nagyon hajaz Alice-re az Alkonyatból, aki a legeslegkedvesebb ember a világon és az elejétől fogva kedves a főszereplőnkkel. A pasija pedig kiváló doki, nagyon okos, mindent tud a vámpírokról. Rémlik valami? IGEN!! Ez egy olcsó Alkonyat utánzat, nulla cselekménnyel, mert a csaj folyton a két pasi között őrlődik, miközben későn járkál haza..

>!
bankicsniki
Amanda Hocking: My Blood Approves – A vér szava

Maradjunk annyiban,hogy ezt a könyvet nem nekem találták ki. Öreg vagyok én már ehhez.:DD
Kihívásra kellett elolvasni,ennek eleget tettem. De nem akarom még egyszer olvasni,az biztos.:D

>!
Csillagvirágszál
Amanda Hocking: My Blood Approves – A vér szava

Igazság szerint ahogy megláttam a könyvtárban a polcon csak lekaptam, lecsaptam rá és már hoztam is haza. El se olvastam miről szól, mert emlékeztem rá mintha olvastam volna róla és érdekelne. Így erre csak itthon került rá sor és meglepődtem, hogy „….De jobban tetszett mint az alkonyat!”. Érdekes. Nagyon hasonló a történet. Szerelmi háromszög stb stb. Viszont mindannak ellenére, hogy sok mindenben nagyon hasonló, valahogy még sem olyan. Nehéz ezt elmagyarázni. Hasonló, de teljesen más? Nah ,jó nem próbálkozok.
John a legszimpatikusabb az egész történetből. Érdekes volt. Tetszett. De nagyon mély nyomot nem hagyott bennem. Inkább azt mondanám: kellemes kikapcsolódás volt. Sajnos semmi több. De még így is jár neki a 4 csillag. :)

>!
agi452
Amanda Hocking: My Blood Approves – A vér szava

Egész idő alatt Twilight-utánzat érzésem volt. Tele van klisékkel, a karakterek leírása szinte nulla. Nem hinném, hogy szívesen olvasnám ezt a történetet még 4 részen keresztül.


Népszerű idézetek

>!
Csoszi

Nincs a világon szörnyűbb hang az ébresztőóra berregésénél.

76. oldal

1 hozzászólás
>!
CassyBlacksmith

– Mi az ábra? – kérdeztem. Próbáltam könnyed beszélgetésbe kezdeni, hogy ne tűnjek követelőzőnek.
– Egyenlő szárú háromszög – felelte Jack.
– Mi? – Milo biztosan értette volna, de nekem nem szakterületem a geometria.
– Megkérdezted, mi az ábra, én meg azt mondtam, egyenlő szárú háromszög – magyarázta Jack szemmel tartva engem, hogy ne veszítsen el a tömegben. – Olyan háromszög, amelynek két egyenlő hosszúságú oldala van. Mondjuk, az nem is ábra. Inkább olyasmit kellett volna mondanom, mint „tabló” vagy „diagram”, de akkor azt hitted volna, hogy gizdulok, vagy butának tartalak. És még így sem tökéletes a válasz… Azt kellett volna mondani, hogy „szemléltetőeszköz”. Az lett volna a jó. Francba! Csak jusson eszembe legközelebb!
– Te vagy a legrejtélyesebb ember, akivel valaha találkoztam – sóhajtottam.

>!
CassyBlacksmith

Végül arra jutottam, hogy Jack valószínűleg valami Hannah Montana-féle híresség lehet. Ez megmagyarázná, miért ismerte fel mindenki.

>!
catilde

Te leszel a vesztem – susogta olyan lassan, hogy alig hallottam a fülemben doboló vértől.

234. oldal

>!
Doreen

– (…) A halhatatlanság megköveteli, hogy mindent hátrahagyj.

195. oldal

>!
Cheril

Az emberek olyanok, mint egy kirakó, és te folyton a darabkákat próbálod összeilleszteni.

>!
CassyBlacksmith

Pislogtam néhányat, és mire kinyitottam a szemem, már senki nem volt a garázsban. Legalábbis ezt hittem. Aztán felvillant a fejem fölött lévő lámpa, és a rózsaszín pólós srác ott állt mellettem. A póló elején a következő felirat állt nagy, fekete betűkkel: „Az igazi férfi rózsaszínt visel.”

>!
Szanya

Már régen elhatároztam, hogy olyan életet fogok élni, hogy ha a halálom napján visszatekintek, nyugodt szívvel mondhassam el magamról, hogy soha, egyetlen alkalommal sem hasznosítottam a matekórán tanultakat.

21. fejezet


A sorozat következő kötete

A vér szava sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: A halál csókja
P. C. Cast – Kristin Cast: Megperzselve
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Cynthia Hand: Angyalfény
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Meg Cabot: Jinx
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Patrick Ness: Háború a békéért
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra
Rachel Vincent: Halott lelkek