Night ​Star – A szerencsecsillag (Halhatatlanok 5.) 84 csillagozás

Alyson Noël: Night Star – A szerencsecsillag

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A legjobb barátból lesz a legkomiszabb ellenség. Mindent tud rólad: a titkaidat, a gyengéidet, és hogy mi fáj a legjobban.
Haven bosszút akar állni Roman haláláért, Evert hibáztatja, és kérlelhetetlen. Hogy legyőzhesse, Ever el kell gondolkodjon: megéri a győzelem, ha a barátját Árnyvidék sötétségébe kell taszítania? Miután évszázadokig küzdöttek azért, hogy együtt lehessenek, ismét csak egy hajszálon függ a szerelmük. Szörnyű titokra derül fény, és Ever felteszi magának a kérdést: lehet, hogy mégsem Damen a neki rendelt férfi?
„Tudom, hogy a kívánságok nem mindig úgy sülnek el, ahogy szeretnénk, de ha hiszünk, és az elménk nyitott, jó esély van rá, hogy valahogy más módon teljesülnek."

Eredeti mű: Alyson Noël: Night Star

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632455860 · Fordította: Gazdag Tímea
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
304 oldal · ISBN: 9789632455860 · Fordította: Gazdag Tímea

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Ever · Miles · Jude


Kedvencelte 7

Most olvassa 16

Várólistára tette 64

Kívánságlistára tette 52

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Rémálom
Alyson Noël: Night Star – A szerencsecsillag

Megint nem történt semmi, de ez már az ötödik rész… Megint eljátszott mindent Noel, amit tudott, végigzongorázta ismét a második-harmadik-negyedik rész gyönyörű fordulatait, vagyis idegtépően unalmas volt.
Ezek mellett annyira, de annyira gyerekes, hogy nem hiszem el, hogy ez végtelen erejű halhatatlanokról szól. A főgonoszunk, Haven, nem ismeri fel, hogy Ever mi a francot akar, ami tök jó, mert legalább a főhős és a gonosz is egyaránt sötét, és egymást szórakoztatják és elbeszélnek egymás mellett. Tényleg ennyi volt a nagy történés, hogy fejezeteken át beszélnek egymással, fenyegetik egymást A NŐI MOSDÓBAN, meg a boltban… Annyira izgalmas volt…
Na és hogy a főgonosz célja az, hogy a suli összes pasijával járjon és bekerüljön a pompon lányokhoz? Tiszta Apokalipszis, mi?
Pozitívum: Már csak egy rész van hátra!

36 hozzászólás
>!
Rhyen
Alyson Noël: Night Star – A szerencsecsillag

Azon gondolkozom, mikor fog történni már valami.
Reméljük, az utolsó részben.

12 hozzászólás
>!
Dombi_Petra
Alyson Noël: Night Star – A szerencsecsillag

Nem értem, hogy tudtam a sorozat előző részeire 4,5-5 csillagot adni. Alig bírtam magam átrágni ezen a köteten. Egyre jobban idegesít Ever és Damen ingadozó szerelme, illetve ez az egész karmás és csakrás dolog. Haven is egy idegesítő liba volt.
Nem baj, vigasztal, hogy már csak egy része van :)
A könyv vége, Nyárvidék „mocsaras” része miatt azonban kíváncsi vagyok egy nagyon picit a folytatásra.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
304 oldal · ISBN: 9789632455860 · Fordította: Gazdag Tímea
>!
Vikiwi
Alyson Noël: Night Star – A szerencsecsillag

Bevallom, előítélettel vágtam neki. Méghozzá nem is alaptalanul. Már az Evermore se tetszett, de az utána következő részeket utáltam. Egyszerűen az egész sorozat tragédia.
Ever annyira sokat képzel magáról, attól, hogy most ő a „nagy, csodálatos, felülmúlhatatlan” halhatatlan. OMG. Damen meg különösebb érzelmeket se vált ki belőlem. Egyszerűen csak van, és kész. De ha már itt tartunk, akkor eljutottam arra a pontra, hogy már mélységesen nem botránkoztat meg egy-egy cselekmény/szereplő, mert maga az egész könyv idegesít.
Történet. Nos, hát, az nincs. Az a 300 oldal a nagy SEMMIRŐL szól. Bocsánat, mégis! Drága Everünk 200 oldalon én szenved, mert nem tudja, hogy netán mégis Jude-e az igazi?! Aztán hopp! Fél oldal után rájön, hogy neeeem, igen elképzelhetetlen módon Damen az igazi. Huhh. Ez izzasztó volt!
A „nagy” ellenséggel, meg a WC-ben(!!) -igen, igen, jól olvastad- fenyegetik egymást. Röhögnöm kell.
Borzalmas. Ez egy nagy rakás kaki (elnézést, de valóban az).

P.S.:Kitartás emberek! Már csak egy rész van vissza. Mi vagyunk az erősebbek!

P.S. 2: Noel, egy jó tanács. Mindannyiunk érdekében, kérlek ne írj több könyvet!
Köszönettel: Olvasóid

>!
Szami81
Alyson Noël: Night Star – A szerencsecsillag

Amugy mi ez a hulye borito vegig a 6 koteten at? Ugyanaz a kep kicsit atpofozva, az meg elmegy. De csak megjegyeznem, hogy a fohosnonk szoke. SZOKE.

>!
george08
Alyson Noël: Night Star – A szerencsecsillag

Egyetlen dologért olvastam el, közel a sorozat vége…
De arra nem számítottam, hogy még mindig képes alulmúlni önmagát, erre szívem szerint -5 csillagot adnék.

>!
abstractelf P
Alyson Noël: Night Star – A szerencsecsillag

Nem, nem én néztem el a csillagozást, tényleg. Kereshetnék kifogásokat, igazából egész olvasás során azt kerestem, hogy miért nem gyűlöltem úgy, mint az előző részét, de tudom, miért nem.
Legtöbb esetben, ha elkezdesz egy könyvet, előtte vannak elvárásaid – sok esetben igen magasak. Én viszont ennél a sorozatnál elértem azt, hogy negatív elvárásaim voltak! Vártam, hogy mennyire fogok szenvedni, alapból így is álltam hozzá.
Épp ezért nem szenvedtem annyira. És még csak nem is rakom fel az MM polcomra!
Nem mondom, hogy tökéletes volt, mert nem, mert csomó butasággal van tele, s az első fejezettől a hajamat téptem volna – meg úgy később is párszor.
Ennek ellenére, azt kell mondjam, hogy elment hopp, az a pár ember, aki ad valamit a véleményemre, most elpártolt. :))
De elmagyarázom, miért kapott ilyen pozitív értékelést a szememben a könyv az előbb említett tényen túl. S ehhez két másik olvasmányomat kell elővennem, amik MM-ek, s mostanában olvastam:
Az egyik Elizabeth Chandler: Angyali szerelem 3. könyve, amely annyira megrázó volt, olyan borzalmas karakterekkel, hogy mellettük Ever nimfomán szűzi léte egész elcsúszik. És Milest még kedveltem is, miután 150 oldal után eszembe jutott, hogy ő fiú.
A másik Kate Lauren: Torment-je, amely nekem is kínzás volt – a szerelmi szála egy katasztrófa, a reinkarnációs szerelmi része pedig különösen. Itt legalább értékeltem, hogy Ever belátja a hibáit.
Persze, ez egyáltalán nem tökéletes könyv – ezt ki kell emelnem ismételten –, de olvastam rosszabbat pl. a 4. rész
A vége… nos, kíváncsi vagyok a hatodik részre. Szerintem egész jó lett a függővég része.

>!
Frumanka
Alyson Noël: Night Star – A szerencsecsillag

Két csillag. Bár szerintem ennyit sem ér… Nem olvastam el. Félbehagytam. Borzasztó… Így elrontani egy olyan sorozatot, ami jól indult.. A legjobb lett volna, ha az írónő nem ír több részt. Az Evermore még annyira tetszett, hogy meg is vettem.. Utána kezdett rosszabb lenni. Ez viszont már minősíthetetlen. A karakterek nagyon rosszak, cselekménye nincs. Ilyet talán még én is tudok írni… És ez már nagy szó.
Borzasztó. ez az egy szavam van csak.. Ami a legrosszabb, hogy sajnálom, hogy ennyire rossz lett ez a sorozat. Pedig tényleg nagyon jól indult.

>!
Ingryd 
Alyson Noël: Night Star – A szerencsecsillag

Nem vártam sokat ettől a résztől, de meglepődtem, mert valamelyest fejlődött. A történet nagyon el van nyújtva, és ez teszi unalmassá, felében semmi izgalmas nem történik. A legjobban Miles karaktere tetszett, ő hozott bele egy kis pozitívumot. Azért kíváncsian várom a befejező részt…

>!
Hisztis_Manó
Alyson Noël: Night Star – A szerencsecsillag

Én nagyon szeretném szeretni ezt a sorozatot. Az előző résznél már látni véltem egy kis javulást, de szerintem ez a könyv a sorozat mélypontja.
Semmi de semmi nem történik. De történik, de kb 5 fejezetben le lehetne írni.
Ever hozta a formáját a Damen-nel kapcsolatban és természetesen Jud-dal kapcsolatban is. Semmi meglepő nem volt. Buta, naív kislány volt, aki még mindig nem tudja eldönteni ki is az igazi.
Csalódott vagyok.
Nem igazán tudom, hogy mit tudott kitalálni még a 6 részben. De tényleg várom, hogy mi lesz még itt:) bár szerintem semmi meglepetés.

Bővebben a blogbejegyzésnél


Népszerű idézetek

>!
BubbleTea

Tudjátok, az egyik tanárom azt szokta mondani, sokat elárul valakiről, hogy hogyan viselkedik nagy nyomás alatt.

286. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Miles
>!
BubbleTea

– Tudod, mit mondanak a titkokról, nem? – A szemébe nézek.
(…)
– Hogy ketten akkor tudnak megőrizni titkot, ha egyikük halott.

156. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ever
>!
rita_66

Nem mindig igaz, hogy az egyik jobban szereti a másikat.
Ha két ember igazán egymásnak van teremtve, egyformán szeretik a másikat.
Másképp, de egyformán.

>!
BubbleTea

Nem játszhatod el az életet, ha nem élted meg.

115. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Miles
>!
A_albiel

(…) milyen teremtő az, aki megöli a saját teremtményét?

13. oldal

>!
BubbleTea

Amit én mindennél jobban szeretnék, az az, hogy úgy érjen véget az életem, hogy egy határozott „előtte-utána” képem legyen, amire visszanézhetek. Hogy megmutassa, megtettem a lehető legtöbbet, amit lehetett azzal, ami számomra megadatott, és jól éltem le az életemet.

116. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Miles
>!
Ingryd 

Tudom, hogy a kívánságok nem mindig úgy sülnek el, ahogy szeretnénk, de ha hiszünk, és az elménk nyitott, jó esély van rá, hogy valahogy más módon teljesülnek.

219. oldal

>!
Sweety

…sokat elárul valakiről, hogy hogyan viselkedik nagy nyomás alatt […] az igazi személyiséget az fedi fel, hogyan reagál az ember az élet nagyobb kihívásaira.

286. oldal

>!
Barbara_Valendorfean

Ever, ha az elmúlt hatszáz évben megtanultam valamit, az az, hogy az emberek legalább annyira gyűlölik a változást, mint azt, ha kihívások elé kell állítaniuk a hitüket. Komolyan. Nézd csak meg, mi lett szegény Galileo barátommal! Teljesen kiközösítették, amiért volt, olyan vakmerő, hogy azt állítsa, a föld nem a világegyetem középpontja. Odáig fajult a dolog, hogy bíróság elé állították, eretnekké nyilvánították, rávették, hogy visszavonja az állítását, aztán az élete hátralevő részét házi őrizetben töltötte, miközben, ahogy mindenki tudja, egész végig igaza volt.


A sorozat következő kötete

Halhatatlanok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: A hercegnő
Richelle Mead: A halál csókja
Rachel Vincent: Shift – Változás
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő
Marissa Meyer: Scarlet
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő
Rachel Hawkins: Demonglass – Démonüveg
Rachel Vincent: Halott lelkek
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték