Lúzerek ​és bálkirálynők 472 csillagozás

Alyson Noël: Lúzerek és bálkirálynők

Stréberek, ​pedálgépek, elsőbálozók, focisták – te hová illesz a sorban? Új lánynak lenni durva – kérdezd Rio Jonest! A New York-i jövevénynek fogalma sincs, hogyan illeszkedjen be a puccos, új magániskolába Dél-Kaliforniában. Ráadásul elkésett, túlöltözött, és egy Duran Duran számról kapta a nevét, ez pedig nem könnyíti meg számára az első napot. Aztán megismerkedik Kristivel. A lány gyönyörű, gazdag, és pompomlány. A Newport Beach Középiskola méhkirálynője nem barátkozik akárkivel, ezért Rio boldog, amikor meghívást kap az iskola legexkluzívabb, népszerű lánycsapatába. Természetesen, mint minden klubnak, Kristinek és barátnőinek is vannak szabályaik: Mindig mosolyogj (még ha nem is gondolod komolyan), mindig öltözz csinosan (és sose vedd fel kétszer ugyanazt), és mindig flörtölj (de csak sportolókkal, felsősökkel és főiskolás srácokkal). Rio eleinte nagyon jól érzi magát, de amikor egyre jobban elmerül a nagyvilági társaságban, rájön, hogy van még egy szabály, amelyet új barátnői… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2005

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
312 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632454061 · Fordította: Gazdag Tímea
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
310 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454054 · Fordította: Gazdag Tímea

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Jasper Klein · Rio Jones · Griffin Jones · Jahne Jones · Jen Jen · Kayla · Kristi Wood · Mason


Kedvencelte 32

Most olvassa 39

Várólistára tette 127

Kívánságlistára tette 76

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

bmgrapes I>!
Alyson Noël: Lúzerek és bálkirálynők

Ez a könyv bizton tetszeni fog azoknak, akik életükben három könyvet olvastak, és ez a harmadik.

3 hozzászólás
Kelemen_Hanna>!
Alyson Noël: Lúzerek és bálkirálynők

Amerikai sablongimnázium, amerikai sablonszereplőkkel, akik ellenszenves dolgokat művelnek és amúgy totál érdektelenek, a rossz elnyeri méltó büntetését, a „jó” meg belesimulhat a közhelyes, vacak kis életébe.

3 hozzászólás
Evelena>!
Alyson Noël: Lúzerek és bálkirálynők

Azért rosszabb a híre, mint maga a könyv. Szerintem abszolút hangulat kérdése.
Nekem most egy egyszerű, hétköznapi, semmi extra komolyságot nem tartalmazó könyvre volt szükségem, ettől azt is kaptam.
A történet lekötött, olvastatta magát.
Viszont a karakterek vagy a teszetosza vagy az ellenszenves kategória éllovasai.
A szülők, ahol az egyik mindig távol van, így alig van ott a lányával, a másik, az anyuka meg a vásárlás, lakberendezés mániás ex-modell, aki olyanná formálná a lányát, mint ő maga, ha nem úgy öltözik, kritizálja. Csak a külsőségek számítanak nála is. Aztán ez megteszi a lányára, Riora is a hatást, mert a régi iskolájában mert önmaga lenni, nem érdekelte a háttérbe húzódás, de itt úgy érzi ki akar tűnni, a „menők” közé akar tartozni. Kicsit olyan akar lenni, mint az anyukája. Meg úgy érzi, ha önmagát adja, nem fogadják el, nem érdemli meg a pasit, aki tetszik neki.
Aztán hoz egy sor irgalmatlanul ostoba döntést, elkezd mindenféle pasikkal kavarni, összebarátkozik a helyi rosszindulatú méhkirálynővel, Kristivel, aki persze mindenkit lenéz, a barátnőit is. No, de akkor pöccen be Kristi igazán, mikor Rio népszerűbb lesz nála…
Aztán megjelenik a droghasználat, amit az író teljesen félvállról kezel… na az tényleg túlzás már.
Ahogy Rio pedig bánik mindenkivel egy idő után, az is kiakasztó, mindenkinek hazudozik, lenézni kezdi az embereket ő is.
Pedig lett volna a történetben potenciál egy lányról egy új helyen, aki szereti a művészetet, és a történet elején voltak elvei is, aztán szépen lassan el is mosódtak sajnos.

Jasper sajnos keveset volt, akkor sem volt túl egyértelmű a karaktere, de azért a „Brad Pitt a Trójában” hasonlat nagyon tetszett.

Volt, ahol élveztem olvasni, de sajnos sok dolog negatív hatást ért el. Nálam fontos, hogy szeressem a szereplőket, itt ez nehéz lett volna…

Szami81>!
Alyson Noël: Lúzerek és bálkirálynők

Alyson Noel ezennel felkerul a „sohatobbet” listamra.
A konyv ket reszre osztja az embereket, luzerek es menok, atmenet nincs. Van egy-ket pozitiv karakter, de ok alig szerepelnek.
Nos a luzerek lognak es fuveznek, a menok isznak, kokoznak, hazudnak, a bullying megy ezerrel.

A tortenet nagyon klises es gyakorlatilag kimerul abban, hogy az uj lany spoiler
A konyv vegen van par oldalnyi jo utra teres, de nem igazan ertekelheto a happy end. A kabitoszerezest nagyon lazan kezeli, nincs kovetkezmenye, nincs sulya.
Az elolvasasra forditott ido totalis idopocsekolas volt. Unalmas, irritalo, ertelmetlen.
Aki nagyon erolkodik, az talal benne erkolcsi tanulsagot.

2 hozzászólás
Algernon P>!
Alyson Noël: Lúzerek és bálkirálynők

Az úúúúgy volt, hogy ez a könyvet egy angyali mosoly kíséretében ajánlották nekem: http://moly.hu/karcok/176959

És az a nagy helyzet, hogy gyorsan elolvastam, cc. 2 nap alatt.
Fura ez a könyv. Egyrészt randa a borítója, és csak 1 órával ezelőtt jöttem rá, ez egy kaktusz 2 virággal. Másrészt mint a szokásos béna amerikai tinilimondé és kis Narancsvidék fűszerve, olyan, amikor vizsgaidőszakban csattogsz a TV előtt, meglátsz egy ezeréves klisés amcsi sulis filmet, és ottragadsz. Tudod, hogy happyend, tudod, hogy elcsépelt, és mégis megnézed. Mert addig sem kell mást csinálni.
És mert drukkolsz a lúzernek. Mert ha nálunk is ilyen osztályharcok lennének a suliban, és pompomlányok, tudod, te is inkább lennél a stréber és művészlélek. Aki a társadalmi ranglétra szerint a szánnivaló vesztes kategória :)

A könyv is ilyen. Nem az igazi, és nem is annyira gáz. Habkönnyű cukormáz. A végefelé már sok a helyesírási hiba, és néhány érdekesen nyakatekert kifejezés is van benne. A világbéke azonban helyreáll, és boldogan élnek, amíg meg nem… Mint mindennek a végén. Kár, hogy az életben nincs mindig így.
Egyszer elolvasod, becsukod (rájössz végre, mi van a borítón), és mész tovább. Semmi nyomot nem hagy. Csak az illúziót, miszerint elolvastál egy 300 oldalas könyvet. mert szellősen van szedve

1 hozzászólás
MVivien>!
Alyson Noël: Lúzerek és bálkirálynők

Ez a könyv nekem nagyon hasonlított a Kétesélyes Szerelemre, olyan volt mintha annak a könyvnek az előzménye lenne.Rio hibát hibára halmoz, és nagyon rossz döntéseket hoz.Kristy egy nagyon gonosz lány, egy kicsit sem kedveltem meg.Akit nagyon nem szerettem még az Rio anyukája, ahelyett hogy elfogadta volna a lányát folyamatosan meg akarta változtatni.Akit kedveltem a történetben az Mason volt, de persze Rio-nak őt is sikerült folyamatosan megbántania.Nem ajánlom a könyvet a fiataloknak mert Rio nem követendő példa.

BubbleTea>!
Alyson Noël: Lúzerek és bálkirálynők

Az értékelésemet azzal szeretném kezdeni, hogy ez a könyv szerintem indokolatlanul kevés százalékon áll itt, molyon. Szerintem a maga kategóriájában nem volt ez rossz könyv. Tény és való, hogy a karakterek üresfejűek, és a történet is sablon történet, de szerintem a könyv nem is ígér többet. Ha elolvassuk a fülszöveget, akkor pontosan tudhatjuk, miről is fog szólni ez a regény.

Adott Rio, aki új helyre költözik, és szeretné folytatni a megszokott életét, amiben ő egy szürke kisegér, ennek ellenére jön számára egy lehetőség. Lehetőség arra, hogy menő legyen, az iskola középpontja és kihasználja. Szerintem nem csak amerikában, hanem nálunk, Magyarországon is előfordulnak klikkek. Klikkek, ahol vannak menők, stréberek, furák, stb. Pontosan ezt mutatja be a könyv, hogy Rio mennyire kifordul önmagából, és a népszerűek vezetője, hogyan befolyásolja őt, majd veszi rá a hazudozásra, pasizásra és igen, kokainra is.Számtalan olyan esemény, gondoltat volt a könyvben, ami az én középiskolás életemben is előjöttek, emiatt egy nem igazán mondanám azt a könyvre, hogy nem valósághű.

A karakterek többsége idegesítő, nagyon. Rio anyja katasztrófa, de sajnos, erre sem tudtam azt mondani, hogy „ugyan már, ez csak kitaláció”, nem. Sajnos, találkoztam már ilyen szülőkkel, akik csak magukkal foglalkoztak és azt akarták, hogy a gyerekek beteljesítsék régi vágyukat.

Mindezek ellenére a másfél csillagos levonás részemről annak szól, hogy az eleje nagyon lassan indult be, és kissé zavaros is volt. Illetve, az írónő stílusa, fogalmazásmódja még mindig nem áll közel hozzám.

Végezetül, én csak ajánlani tudom ezt a könyvet azoknak, akik időutazni szeretnének. Tényleg ne várjon senki sokat tőle, mert ez nem egy magas ívű, mély érzelmekkel megtöltött könyv. Egy egyszerű, tizenéveseknek szóló, némi tanító jelleggel fűszerezett rövid olvasmány, ami remek kikapcsolódás egy strandon egy hideg limonádé mellé.

janka0416>!
Alyson Noël: Lúzerek és bálkirálynők

Imádomimádomimádomimádom…egy kicsit hasonlít a Bajos csajok című filmre,de nem számít nálam mindent vitt :D Nagyon tetszett Rio alakja..belsőleg talán egy kicsit még hasonlítunk is egymásra..ezért szeretem a vörös pöttyös könyveket…valahol rátalálnak az ember „mély" érzéseire :)

19 hozzászólás
Belle_Maundrell>!
Alyson Noël: Lúzerek és bálkirálynők

Lehetett volna akár olyan is, mint a Tizenhárom. De persze inkább a Bajos csajok című csodára emlékeztetett.
Mondjuk nem is vártam semmi mélyenszántót a fülszöveg után, de tízévente egyszer egy ilyen kliséhalmazból is ki lehet hozni valamit – csak most nem sikerült.
Rio az elején egész normálisnak tűnt, aztán egyre hülyébb és ribibb lett, én meg szerettem volna, ha valaki véletlenül áthajt rajta és fantasztikus, MENŐ barátosnéin egy hatalmas autóval. Borzasztóan idegesített mindenki, fujjfujjfujj.
De a kedvencem Rio anyukája. Ha ilyen anyám lenne, vagy őt nyírnám ki, vagy magamat. Komolyan őt utáltam a legeslegjobban, nevetséges és bosszantó volt, ahogy a saját elképzeléseit akarta ráerőltetni a lányára, meg az ő barátnőivel lógott s észre sem vette, milyen elcseszett lett az élete, csak amikor elmondta. A végső pálfordulása és átvedlése mintaszülőbe pedig teljesen hiteltelen.
Jas meg a kezdeti nagy nyáladzás után eléggé elhalványult, pedig gondolom a bimbózó szerelmi szál volt a lényeg.
A történet szánalmas, klisés, eltúlzott, a vége meg túl cukros. Nem hiszem el, hogy hirtelen minden rendbejött.
Az egyetlen pozitívum, hogy valahogy olvastatta magát. Csodálkoztam is rajta.
Ez a nyomorult iskolai klikkesedős téma a lúzer-menő ellentétével egyébként is az agyamra megy. Kezdjük ott, hogy ki dönti el, kit hová kell sorolni? Szánalom.
Szóval nem, nem tetszett. Számítottam rá, mert direkt valami butus könyvet kerestem, de nem gondoltam, hogy így fel fog bosszantani.

Ui.: Valaki magyarázza már meg, mi köze a borítónak a történethez, mert én kevés vagyok ehhez.

_nalla_>!
Alyson Noël: Lúzerek és bálkirálynők

Rég csalódtam ekkorát egy könyvben. Így visszagondolva, nem is igazán értem, miért szenvedtem végig… most komolyan, 310oldalt vártam arra, hogy eszükbe jusson, hogy „jéé, tetszünk egymásnak”?! És tulajdonképpen, lehet hogy én vagyok hülye és nem vettem észre valamit, de azt sem igazán értem, hogy mi köze van a borítónak a történethez.

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

NinaAva>!

(…)A baráti kör az a család, amelyet te választasz magadnak.(…)

160. oldal

Cicu>!

Egyke vagyok, és nincsenek háziállataink, mert „az állatok távolról aranyosnak tűnhetnek ugyan, de rongálnak, vedlenek, kakálnak és kidobják a taccsot” (ez szó szerinti idézet anyámtól), és a vedlést leszámítva valószínűleg ugyanezért nincs testvérem sem.

Pompi>!

Valami emlékezeteset kellene csinálnod. Rendesen meg kell ünnepelni minden születésnapot, mert sosem tudni, még hány lesz – mondja.

131. oldal

Ingryd>!

– Anya!
– Igen? – Megáll, és rám néz.
– Mit jelent, amikor egy pasi azt mondja, hogy szép vagy, de aztán nem igazán mond semmi mást egész álló nap? – Merthogy lássuk be: ha valaki megszokta, hogy szépnek mondják, az anya.
– Azt jelenti, hogy tényleg szép vagy, Rio. – Aztán mosolyogva kimegy.

Kilencedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jahne Jones · Rio Jones
Belle_Maundrell>!

(…) olyan karcsú, csinos és tökéletes, hogy hozzá képest úgy érzem magam, mint Shrek.

19. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rio Jones · Shrek
Fay>!

Az asztal másik felére nézek, ahová mutat, és ott ül egy srác, aki a leghelyesebb a világon. Oké, talán nem azon a hollywoodi „barnítóspray-es személyi edzős Brad Pitt a Trójában” módon. De határozottan édes azon a „fiú, aki sulidba jár, és épp itt ül előtted” módon.

22. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jasper Klein · Mason · Rio Jones
Nikii_Kovács>!

Istenem, én tényleg azt hittem, hogy egy háromszáz dolláros szoknya megváltoztatja az életemet? Mert csak annyi történt, hogy jól öltözött gyökér lettem.

97. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rio Jones
Hope12>!

Oké, nem igazán tudom, hogy Monique tényleg okos-e, de azt tudom, hogy amikor belép egy szobába, a pasik nem azt gondolják először, hogy „de szép agya van”.

91. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 8. – Örökké
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Julie Buxbaum: Hogy folytassam?
Kelly Oram: Cinder és Ella
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Rainbow Rowell: Eleanor és Park
Francesca Zappia: Csak kitaláltalak?