Evermore ​– Mindörökké (Halhatatlanok 1.) 827 csillagozás

Alyson Noël: Evermore – Mindörökké

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Fordul ​a kocka. Rajtad a sors! A családból egyedül Ever élte túl a szörnyű balesetet. A lány arra eszmél a kórházban, hogy látja az emberek auráját, hallja a gondolataikat és egyetlen érintésből kiolvassa élettörténetüket. Egy másik városba, új iskolába, idegen társak közé kényszerül. Retteg minden érintkezéstől, nehogy fény derüljön különös adottságaira, így aztán hamarosan ki is közösítik, mint afféle magának való csodabogarat. Aztán egy napon Damen mellé sodorja a sors szeszélye. Ever döbbenten észleli, hogy nem látja a fiú auráját, nem hallja a gondolatait, és hiába érinti meg, Damen őrzi titkait. Márpedig titka rengeteg van. Valaki megpróbálja megölni Evert. Mi köze az ármányhoz Damennek? Mióta jár a fiú a fény és a sötétség határvonalán? Mitől olyan sorsszerű a köztük kibontakozó szerelem? Tudd meg a titkukat! Örökké emlékezni fogsz rá. „Szellemeket látok. Mindenütt. Az utcán, a strandon, az áruházban, az étteremben, a suli folyosóján, a postán sorbanállás közben, az orvosi… (tovább)

Alyson Noël: Evermore

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632450551 · Fordította: Gazdag Tímea
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632450551 · Fordította: Gazdag Tímea

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Damen Auguste · Ever · Miles · Riley · Haven · Drina


Kedvencelte 53

Most olvassa 33

Várólistára tette 117

Kívánságlistára tette 86

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Orsi999>!
Alyson Noël: Evermore – Mindörökké

Már nagyon sokszor láttam ezt a könyvet itt Molyon, de nem nagyon keltette fel a figyelmemet, de múltkorába megláttam a könyvtárba és úgy voltam vele, hogy adok neki egy esélyt.
Az alapötlet nagyon jó, de a kivitelezés már kevésbé nyerte el a tetszésemet. Az eleje izgalmas volt, de utána már kezdett unalmassá válni. Főleg a sok titkolózás és döntésképtelenség miatt. A szereplőket pedig nem sikerült teljesen megkedvelnem.
A többi részt nem tudom, hogy elolvassam-e, mivel nekem már ez is eléggé lezártnak tűnt és nem tudom, hogy az írónő mivel tudta még jobban elhúzni. Azért egy kicsit kíváncsi vagyok, hogy miről szólhat a többi rész.

9 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Alyson Noël: Evermore – Mindörökké

Halhatatlanok 1

Ez a könyv szerintem méltatlanul lett ilyen alul értékelve, mert nekem kifejezetten tetszett.
Eléggé eredeti volt, ami a halhatatlanokat illeti, egyáltalán nem volt szokványos. A női főszereplő balesete után létrejött médiumi képességek már nem voltak különlegesek, de nagyon sokrétűek, így egyáltalán nem voltak unalmasak.
Ever azonban nehezen viselte megváltozott állapotát, szeretett volna újra a régi átlagos lány lenni és hatalmas bűntudata volt, úgy érezte az ő viselkedése miatt történt a baleset, amiben elveszítette a szeretteit. Nagyon szerettem őt, mellőzött mindenféle tini hisztit és nyűglődést, amit én nagyon tudok díjazni egy ifjúsági könyvben.
Mégis a kedvenc karakterem a mellékszereplő Ever húgának, Riley-nak szelleme volt, aki kedves, virgoncságával megmelengette a szívemet.
Dament a férfi főszereplőt meg csak imádni lehetett, bár rettentően rejtélyes volt, ahogyan az egész történet is.
Végig fenntartotta az érdeklődésemet, hogy megtudjak mindent és a rejtélyek felderüljenek számomra.
Szóval igen, rettentően tetszett, annak ellenére, hogy régen kinőttem a célközönség sorai közül és nem is értem az alacsony értékeléseket.

2 hozzászólás
KöfférTzitzah P>!
Alyson Noël: Evermore – Mindörökké

Ezt a könyvet már olvastam a megjelenése környékén is, de volt egy nosztalgikus pillanatom, amikor elfogott az érzés, hogy újra kézbe kell vennem és ezúttal végre végigolvasnom az egész sorozatot. Legutóbb csak a 4. részéig követtem a megjelenést, ott lemaradtam. Viszont arra emlékeztem, hogy akkor sem tetszett annyira és most sem nyűgözött le, túl sok a buktató és a hiányérzet, amit hagy maga után.

Először is, nagyon érződik, hogy ez még csak a történet eleje, ezért rengeteg dolog előtt értetlenül áll az ember, amikre nem szolgáltat az írónő magyarázatot. Nincs gond azzal, ha maradnak lezáratlan kérdések, amik majd a folytatásban nyernek értelmet, de ha túl sok részlet marad érhetetlen, akkor egy nagy katyvaszt kapunk végeredményül, amit senki sem szeret. Ever szerelme, Damen próbál választ adni a lány kérdéseire, de még mindig csak a ködben tapogatózik és fogalma sincs, merre kell elindulnia, hogy kikeveredjen belőle. Egyértelműen az a cél, hogy az olvasó egyből kapjon a második kötet után, hogy na majd talán abban kicsit tisztább lesz a kép.

És ha már Damennél tartunk, nem bírtam megkedvelni. Próbáltam nem a hibákat keresni benne, Ever szemén keresztül nézni, hogy mi lehet az a fantasztikus külsején kívül, ami miatt ennyire rákattant, de nem tudtam rájönni. spoiler A fiú folyamatosan titkolózik előtte, eltereli, leinti, bunkózik vele és még sorolhatnám. Úgy viselkedik Everrel, mintha a kutyája lenne (kis túlzással), akit irányíthat, felültethet és közben a markába nevet. Tudom, hogy nem így van, mert feltárja az indokait, és kiderül, hogy nagyon is törődik a lánnyal, de engem nem tudott meggyőzni. Minden egyes húzása, amivel el akarja érni, hogy a főszereplő megbocsásson neki, arra szolgál, hogy levegye a lábáról, és addig is tart. Csak akkor figyelmes vele, ha valamit szeretne, és ez a viselkedés nekem nem hogy nem szerethető, de egyenesen utálatos. És ha a kedvelhetetlen karakterekről van szó, Ever is naiv és becsapható, vakon megbízik mindenkiben, valamint csak a megérzéseire hagyatkozik, amik véletlenül éppen bejönnek, amikor nem a képességeire támaszkodik. Emellett elnézi Damen összes bántó viselkedését, ami mellett én viszont nem tudtam elmenni. Szerencséje van, hogy nem egy bántalmazó kapcsolatba került bele, mert akkor nagy gondban lenne, abban biztos vagyok.

Ever húga, Riley bár 12 éves, nagyon nem úgy viselkedik és beszél, túlságosan koravén. Betudható lenne ez a vele történteknek, az igencsak nehéz sorsának, de számomra emiatt hiteltelen a karaktere, és még őt sikerült megkedvelnem a legjobban. A személyiségével semmi problémám, bohókás jelleme szórakoztató, amivel könnyedséget csempész a sorok közé. Ő és Miles – Ever egyik barátja – talán az egyetlen olyan szereplők, akik nem csinálnak minden második oldalon idiótaságot.

A cselekmény maga izgalmas, főleg, mert soha nem tudja az ember, hogy mi történik, kapkodja a fejét Everrel együtt (akinek minden akkor esik le, amikor konkrétan a szemébe mondják). Az alapötlet érdekes, rengeteg később kiaknázható lehetőség rejlik benne. Az írónő által megteremtett fantáziavilág csodálatos dolgokat ígér egy kis bonyodalommal és veszéllyel vegyítve. Szerencsére ez majdnem tudja ellensúlyozni a szereplők furcsaságait, olvasás közben néha meg is feledkeztem róla, hogy Ever mennyire idegesít, ami nagy szó az előbbiekben leírtak alapján. Tovább fogom olvasni, de csak emiatt az izgalom miatt, meg mert kíváncsi vagyok, meddig jut el Ever a szerencsétlenkedésével.

abstractelf>!
Alyson Noël: Evermore – Mindörökké

A Twilight sorozat befejezése után kellett valami, ami YA, és paranormális. És barátnémmal ezt a kötetet, az Evernightot és a Pokoli báléjszakákat vettük meg. Akkoriban alig voltak még VP-s könyvek, és annyira imádtam ezt a kötetet. Izgalmas volt, romantikus, és utólag is jó visszaemlékezni rá.

2 hozzászólás
christine IP>!
Alyson Noël: Evermore – Mindörökké

_Egyszerű – tényleg egyszerű – gimis történet, megfűszerezve egy kis fantasyval. Nem nagy szám, szerintem a fantasy blogok is megütik ezt a mércét, sőőt. De azért mégis van benne valami plusz. Talán az, hogy egyben van az egész. nem kell várni a részekre, és nem is vesz el a fejezet/kötet vége utáni hatás. Egyéb, azt hiszem, nincs.
Tetszik Ever neve. Olyan sejtelmes és sokat ígér. Az író itt kihasználta írói mivoltát, és a névvel is sugallta a lány szerepét. Örökké. Halhatatlanok._
Bővebben: http://zivatar-ciara.blogspot.com/2016/08/alyson-noel-e…

brena>!
Alyson Noël: Evermore – Mindörökké

Nem is volt ez olyan szörnyű….de igen csak Twilight feeling volt végig….
Nem haltam bele az elolvasásába,de folytatásra nem vagyok kíváncsi.
Borítón miért nem szőke a lány?És miért néz ilyen szerencsétlenül?! 279.o. „Nyente”???!!!Szabad ezt így leírni?!OMG!

6 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Alyson Noël: Evermore – Mindörökké

Érdekes történet volt, bár annyira nem fogott meg. Azért Damen-t szimpatikusnak találtam. Ever néhol szimpatikus volt, néha meg adtam volna neki egy nagy pofont a döntései és tettei miatt. Örültem neki, hogy végül jól döntött és Riley eltávozhatott. Ever barátai érdekesek, bár Haven-t nem zártam a szívembe. Egy önző lány szerintem.

eszterke94>!
Alyson Noël: Evermore – Mindörökké

Teljesen véletlenül találtam rá erre a könyvre, mikor kisebb voltam, elakartam olvasni, de aztán megfeledkeztem róla. Most barátnőmnél megláttam a polcon és belevágtam. Mikor megláttam, hogy hány százalékon áll itt a könyv meglepődtem. Nem is kicsit. Ennél szerintem sokkal, de sokkal jobb. Nekem kifejezetten tetszett. Jó nem az a „hűűű” könyv, de nem is a legrosszabb. Sőt… nagyon is jó! A szereplőkkel nagyjából megvagyok elégedve. Bár nekem Haven féltékenységi jelenete, meg mikor besértődött Everre sok volt. Utálom az ilyen embereket. A Rileys részek tetszettek a legjobban. Nagyon bírom a kis csajt. spoiler
Drina az elejétől fogva spoiler volt nekem. Tudtam, hogy tuti ő lesz a spoiler. Igazából szerintem kiszámítható volt. Ahogy olvastam a könyvet végig olyan érzésem volt, hogy ez a rész erre a könyvre hasonlít, ez meg erre. De ez egyáltalán nem érdekelt olvasás közben, annyira lekötött. Úgyhogy nem egy egyedülálló történetről van szó, de ez nem is baj. Nekem így tetszik ahogy van.

Jucush84 P>!
Alyson Noël: Evermore – Mindörökké

Rémlik valami, hogy a megjelenésekor hozzáfogtam az olvasáshoz, de nem tudtam befejezni. Most kitartottam, de nem nagyon tetszett. Se a karakter, se a történet. A fantasy szál, ötlet újszerű. Az, hogy a titokra fény derült, pont időben történt, nincs túlfeszítve, de nem is a legelején derül ki. Ever és Daemon között nem éreztem szikrát, mély érzelmeket, az egész el lett rontva.
Sajnálom, ez nem egy jól megírt történet.


Népszerű idézetek

Szelén>!

A megbocsátás gyógyít. Főleg, ha magadnak bocsátasz meg.

300. oldal

Kapcsolódó szócikkek: megbocsátás
1 hozzászólás
tataijucc>!

A szabályokat, ha nem töröd meg, feszegesd egy kicsit! Ez az egy módja van, hogy jól érezd magad.

Viksy>!

– Szeretlek – suttogom.
– Mindig is szeretni foglak. – Megcsókol. – Mindörökké.

1 hozzászólás
tataijucc>!

A legjobban úgy kezelheted az örökkévalóságot, ha csak egy napot élsz egyszerre.

tataijucc>!

Még ha ez az élet nem is az, amit szeretnék, attól még igenis lehet értékes.

1 hozzászólás
tataijucc>!

Az a helyzet, hogy megpróbálni kitisztítani a fejedet pont olyan hatékony, mintha azt mondanád valakinek, hogy ne gondoljon elefántokra. Mert attól a pillanattól fogva másra sem tud majd gondolni.

BubbleTea>!

– A rohadék szerelem, mi? – mosolyog. Félrebillentett fejjel végigmér. – Amikor találkozol végre álmaid férfijával, egy pasival, aki túl jó, hogy igaz legyen, egyszer csak rájössz, hogy tényleg túl jó, hogy igaz legyen. Aztán arra ébredsz, hogy nyomorult vagy és magányos, és hát, lássuk be, többnyire részeg.

237. oldal, 30. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Drina
BubbleTea>!

Piros tulipán: halhatatlan szerelem.

288. oldal, 36. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Ever · szerelem · tulipán
2 hozzászólás
petrichor>!

A kocsibeállónkon megpillantom Dament. A BMW-jének támaszkodva mosolyog rám.
– Milyen volt a suli? – Megkerüli a kocsit és kinyitja az ajtót.
A könyveimért nyúlok.
– Aha, tehát még mindig dühös vagy. – Követ a bejáratig. Meg sem érint, mégis érzem a melegséget, ami árad belőle.

144-145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Damen Auguste
BubbleTea>!

– Tudod, mit mondanak: Jobb soha, mint későn.
– Kik mondják? Úgy hangzik, mintha a te mondásod lenne.
– Hmm, talán tényleg én mondom – von vállat.

156. oldal, 20. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Damen Auguste · Ever

A sorozat következő kötete

Halhatatlanok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cynthia Hand: Angyalvágy
Richelle Mead: Vérvonalak
Richelle Mead: A halál csókja
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Isaac Marion: Eleven testek
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Meg Cabot: Mélyharapás
Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai