Everlasting ​– Örökké tartson (Halhatatlanok 6.) 78 csillagozás

Alyson Noël: Everlasting – Örökké tartson

Damen és Ever eposzi szerelmi története több millió elbűvölt olvasó szívét ejtette már rabul világszerte. Ebben a csodás záró epizódban utazásuk különös célhoz ér, ahol minden titokra fény derül.

Legsötétebb ellenségük megsemmisült, Damen és Ever végre elindulhatnak utolsó küldetésükre: hogy megszabadítsák Dament a testében keringő méregtől. Ha megtalálják az ellenszert, végre érezhetik egymás érintését, és megtapasztalják a szenvedélyt, amelyre olyan régóta vágynak. De az egymásért folytatott harc ijesztő tájakra vezeti őket… Nyárvidék sötét szívébe.

A felperzselt föld és a végtelen eső országában Ever és Damen felfedezik kapcsolatuk rejtett eredetét, olyan titkos történetet találnak, amelyre nem számítottak… és szemtől szembe kerülnek az erővel, amely mindig elszakítja őket egymástól. Csak akkor, a végső rejtély felfedése után vesz fordulatot a szerelmesek jövője, amely egyetlen, végső döntésen függ, amely mindent veszélybe sodorhat. Még az örökkévalóságot is.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
300 oldal · ISBN: 9789633730645 · Fordította: Gazdag Tímea

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Ever · Lotus


Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 62

Kívánságlistára tette 57


Kiemelt értékelések

Annie_Cresta>!
Alyson Noël: Everlasting – Örökké tartson

Annyira örülök, hogy végre vége! Noel hat részen keresztül húzta ezt az egészet és hat részen keresztül untatott minket, ugyanis semmi említésre méltó nem történt az egész sorozatban. Sajnálom a fákat, amiket azért vágtak ki, hogy az írónő ennyi baromságot papírra vessen. Ez a rész unalmas volt, értelmetlen és egyszerűen hülyeség. A szereplők továbbra is rettentő buták és irritálóak, a cselekmény nevetséges, nulla fordulattal. Már csak az is feldühít, ha erről a könyvről/sorozatról kell beszélnem. A főszereplőink négy részen keresztül vártak arra, hogy megszerezzék az ellenszert és annak segítségével lefeküdhessenek egymással. Ismétlem, NÉGY RÉSZEN ÁT ezért hisztizett Ever, aztán most kiderül, hogy tök fölöslegesen, az ellenszer nem számít. Aztán jön egy nagyon csillámhányós befejezés, Ever megment mindenkit, igazi hős, az összes ellenségével öribarik lesznek és végre szexelhetnek a szupercsúcs szupersemmilyen pasijával. Nem fogok szépíteni: ez a sorozat sz*r. Én pedig hivatalosan is nem vagyok normális, amiért elkezdtem és be is fejeztem.
Akik hozzám hasonlóan szeretnek pocsék könyveket végigszenvedni, bátran vegyék a kezükbe, de akik egy jó könyvre vágynak, jó messziről kerüljék el ezt, a saját érdekükben.

32 hozzászólás
Rémálom P>!
Alyson Noël: Everlasting – Örökké tartson

De rég olvastam ilyen nőgyűlölő könyvet elszoktam már a rosszul megírt YA fantasyktól, komolyan hova lett a Damen, aki az első részben még kellemes karakter volt? Itt másról sem szólt az egész csak, hogy Damen nem bízik Everben, hogy Damen kigúnyolja Evert, hogy Ever FÉL attól, hogy Damen dühös lesz, és Ever nem dönthet semmiben sem. Hiába lenne egy szikrányi okosság a lányban, Damen úgy agymossa, hogy elhiggye, csak képzelődött. És akkor én ezeknek szurkoljak? Köszi, nem, lapáttal vágtam volna arcon.

Történetileg kiderül, hogy az ellenszer, amit már jó ideje keresünk, az nem is lényeges, egy humbug, valamit bedob Noel, hogy megoldja a helyzetet.

Az egész rózsaszín, szivárványos (ez szó szerint), ahol minden gyilkos ölelgeti és megszereti a főhőst, és csudijó lesz mindenkinek, miközben Noel az olvasóra erőlteti ezt a karmikus dolgot, az univerzum szeret téged beszédeket, de áh, mit tehettem én előző életemben, hogy végigolvashattam most ezt a sorozatot?

6 hozzászólás
Vikiwi>!
Alyson Noël: Everlasting – Örökké tartson

Drága Ever!

Köszönöm, hogy általad megismerhettem ezt a mérhetetlenül unalmas, és csodálatosan vontatott sorozatot!
A szenvedéseid kiábrándtóak, a problémáid gyerekesek, amit meg képzelsz magadról, annak határa a csillagos ég. Mintha Te tökéletes lennél… Damen barátod olyannyira nem álompasi figura, mint amennyire Én krokodil vagyok.És megsúgnám, semennyire se hasonlítok egy krokodilra. És, bár számomra érthetetlen, hogy mit eszel -szintén „tökéletes”- Damen-en, az nálam már kiverte a biztosítékot, hogy még Te könyörögtél neki, hogy fogadjon vissza, mikor Ő kiabált Veled, mert elemntél megkeresni egy fát. Nos, ha már a fát említem. Minek? Kérdem, minek kellett még ráhúzni 120oldalt a történetre, csak azért, hogy megkeressél egy fát?! Nem értem. Lehet, nem is akarom. No, de persze halhatatlanul tökéletes Damen visszafogadott, és boldogan éltek míg megnem haltok. Bocs, ilyen nincs, mivel soha nem haltok meg, ezért örökkön örökké boldogan éltek. Tökéletes jövőkép…!
Mégegyszer köszönöm, hogy megismerhettelek Ever, a többi idegesítő szereplővel együtt, és ne haragudj meg, de többet nem kérek belőled.

A soha viszont nem látásra; szeretettel: Vikiwi

14 hozzászólás
abstractelf>!
Alyson Noël: Everlasting – Örökké tartson

Végre, VÉGRE vége!
Az előző rész után halvány remény éledt bennem, hogy a zárórészre valami értékelhetőt dob össze az írónő, de ez a kötet kritikán aluli volt. Mintha Lauren Kate: Passion könyvét olvastam volna.
Történetet szerintem nem érdemes háborgatni, mert gyakorlatilag arra volt jó, hogy az elmúlt 5 rész teljes történetszálát semmissé tegye. Komolyan, mi értelme volt akkor az előző részeknek, hogyha ilyet írt most? Az pedig, hogy teljes mértékben mellőzött alap logikai dolgokat, már meg sem lepett. Csak az a baj, hogy a saját világának szabályait felejtette el az írónő – az elég kellemetlen… nem neki kéne emlékezni arra, mit írt 20 oldallal korábban?
A karaktereket meg pláne hagyjuk – mi a csuda, hogy az anno is már igencsak kifogásolható főgonoszok erre a részre egy nagy nullává válnak. És akkor ott van még Ever, aki egy full általános igazságért szenvedtetett + 50 oldalon keresztül! Aztán pedig ő lett a karma kisasszony, és ő aztán a fő feng shui-s, mindent jobban tudó és értő attitűdöt vette fel. Annyira, de annyira irritált, főleg, mikor a logikai és analitikus gondolkodási képességét teljesen kikapcsolta, és irány az intuíció útján. Aranyom, nem vagy te Sherlock Holmes!
Damen meg mi volt most már? Az írónő tökéletesen szétrombolta a karakterét, és csak egy önző, értetlen, ficsúrt hagyott hátra. Borzalmas volt minden jelenet, amiben szerepelt.
A romantika röhejes volt! Minek van ez a kettő egyáltalán együtt? Megmondom… csupa, csupa rossz okból. Mert ez nem szerelem, ez teljes és totális megszállottság, amit főként a fizikai közelség hiánya táplált.

El sem hiszem, hogy végre túl vagyok ezen a sorozaton is… bárcsak szólhatnék a hat évvel ezelőtti énemnek, hogy ne vegye meg az első részt, mert bármennyire is értékelhető az, később csak rosszabb lesz.

13 hozzászólás
Szami81>!
Alyson Noël: Everlasting – Örökké tartson

Yess!!! Befejeztem a sorozatot!! Erdemlek valami medalt, vagy ilyesmi? :D
Szoval…van olyan, hogy WBBF (worst book boyfriend)? Mert Damen – bar az elso kotetben remekul inditott – hivatalosan is a leggazosabb konyves hosszerelmes lett a vegere. Mindenert duhos, huvos, hazudozik, onzo, feltekeny stb stb.
Vegre, a hatodik resz vegen szerencsetlenek sikeresen szexelnek egyet (igen, tobbezer oldalt kellett erre a neves esemenyre varni, es kb erre epult az egesz sorozat). De elotte azert meg veszekedtek egyet, mert ugy romantikus.
Hat…koszonom az elmenyt. Most pedig gyorsan keresek valami jo konyvet…

Veronika_Szakács>!
Alyson Noël: Everlasting – Örökké tartson

Kezdem úgy érezni, hogy csak egy dolog tart örökké, amíg ezt végigszenvedem.
Ha már karmakörhinta… Vajon mit követtem el előző életemben, hogy ezt érdemlem?

Jaj ez borzalmas volt. Az egy csillag csak azért jár, mert végre vége. Nem tudom szegény Damen is mit követhetett el, hogy egy ilyen nő, mint Ever akaszkodott rá.
A borító pedig még mindig rettenetes.

Sylvie23 P>!
Alyson Noël: Everlasting – Örökké tartson

Nagyon küzdök vele….

Félbehagyom, mert még gyors olvasással is legszívesebben elhajítanám, talán 1x befejezem, de ehhez most tényleg nincsenek idegeim. ( gyors olv: 1et elolvasok aztán 5 oldalt ellapozok kb… )

2015.04.01:
Na szóval befejeztem a könyvet. Azért csak most írok értékelést mert kellet egy kis idő, amíg megemésztem ezt az egészet. Ez a borító is katasztrófa, még mindig nem jöttem rá, hogy mi köze van a boci szemű 10 éves lánykának a borítón a szőke hajú 18 éves Everhez…

SPOILER!

Lényegében azért kellett elolvasnom 6 könyvet, hogy a 6. könyv végén pár mondatban elolvashassam, ahogy Ever és Damen lefekszenek egymással (arról a csodálatos leírásról, hogy szex közben szétnyílik a plafon és tulipán halmok esnek a fejükre ne is beszéljünk). És a végén szereplő Olasz nyaralás? Az mégis mi a franc? Oké, hogy a csajnak nincsenek szülei, de tényleg, se szó, se beszéd gondol egyet és leléphet?? Őszintén alig jutok szóhoz… Soha többet nem akarok egy könyvet se látni Alyson Noël-től. Egyszerűen szavakat se találok rá annyira rossz volt. Kb. ennyi a reakcióm rá: WTF? WTF? WTF? Ha a 25. fejezetnél véget ért volna ez az egész hajcihő esküszöm, hogy adtam volna rá egy csillagot, mert rövid volt, mert lett egy nagyjából normális lezárása, amivel nem kellett volna napokat szenvednem, de természetesen nem ez lett a vége, még jött kb 100 oldalnyi Ever – D. szenvedés, Ever öntömjénezés, ezoterikus blabla (ha még egyszer a közeljövőben meghallom ezeket a szavakat, tuti sikítok, mert bár érdekelt az ezotéria, ezek után hallani se akarok róla, gondolok az ilyen szavakra: "médiumi képességek, kísértetek, csakrák, aurák, varázslat, időutazás, reinkarnáció, halálközeli élmények, médiumok, manifesztáció, drágakövek ereje, halhatatlanságot nyújtó elixír. ")…

Összefoglalva az egészet, örülök neki, hogy letudtam ÉLETEM LEGROSSZABB SOROZATÁT, AMIT NEM AJÁNLOK SENKINEK, SŐT INKÁBB MELEGEN AJÁNLOM, HOGYHA MEGLÁTJÁTOK EZT A KÖNYVET MENJETEK EL A KÖZELÉBŐL MINIMUM 3 MÉTERRE!!!!!

Lezárásnak a könyv lényege, ami miatt ez a 6 részes szörnyűség megszületett (és egyben az a rész ahol nem tudtam eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek, mert nem gondoltam volna, hogy valakinek annyira nincs agya, hogy képes 6 könyvet arra az egy témára építeni, hogy a két főszereplő mikor feküdhet le egymással, mindezt mindenféle ezoterikus locsogással körítve, amivel mindenkinek, akit egy kicsit is érdekelt ez a téma elveszi a kedvét egy életre):

„Lerángatom róla a pulóvert, és félrehajítom. Félbehagyom a vetkőztetést, hogy bejárjam a mellkasa tájait, a válla íves dombját, a hasizmai völgyét, aztán egy gomb, a cipzár, egy rugalmas derékpánt. Nem most látom először, mégis eláll a lélegzetem. Iszom a látványát. Levetkőztet. Az ujjai fürgén, ügyesen mozognak, hiszen jóval tapasztaltabb nálam. És nemsokára semmi nem választ el minket egymástól – sem fizikai, sem éteri gát. Csak ő és én. Nincsenek korlátok. A teste rám borul, beleremegek a bizsergésébe, forróságába, amikor behunyom a szememet, majd lustán felpillantva látom, hogy szinte izzik a tekintete. Hipnotikus álomba ringat, majd kisvártatva összekapcsolódik a testünk. Ahogy Alrik és Adelina. Úgy, ahogy megálmodtuk. De sokkalta jobb, mint azelőtt. Mert valóság. Így helyes. A legvégső bizonyítéka annak, hogy minket egymásnak teremtettek. Egymásnak. Örökké. A testünk felemelkedik, szárnyal egyre magasabbra, és a pillanat egyre hosszabb, terjeszkedik, végtelen soká, míg egymás melegébe nem merülünk, és A MENNYEZET SZÉT NEM NYÍLIK, VÖRÖS TULIPÁNOK ÖZÖNÉT BOCSÁJTVA RÁNK. ” ………………………………………….

Szerintem ezek után már nem kell mást hozzáfűznöm…

kinderbueno>!
Alyson Noël: Everlasting – Örökké tartson

Ez már valamivel jobb volt, mint az előző borzadály, de még mindig úgy rugdostam át magam az oldalakon.
Szóval az előzőnél írtam, hogy én ezt 6 évvel ezelőtt kezdtem olvasni, amikor a vámpírokon és ezen kívül más VP könyvet nem ismertem. Szóval akkoriban megfogott ez a paranormális sztori, a szenvedély meg az ezotérikus dolgok. Azóta kitágult az agytekervényem és nem szívesen mondom, de az egykori kedvenc könyvemben hatalmasat csalódtam, főképp az írónőben..

Elsősorban Ever logikátlan gondolkodása és Damen töketlensége ordít a sorok között, és a karmára hivatkozva (aminek működösével személy szerint rohadtul nem értek egyet), semmit sem csináltak. Ha csináltak is, jól elcseszték.
Szóval 6 kötet kellett az írónőnek ahhoz, hogy elmagyarázza, hogy Ever és Damen miért nem dughatnak kb. 600 éve. 6 köteten át mesélte el az előző életeiket, a szerelmi háromszögeket, amelyek a jelenben is megvoltak, az ellenségek mérhetetlen gonoszságát és izgalmas kinyírását, hogy Evert mennyire megviseli a gyász és az önsajnálat, és Damen annyira szenved már a hormonjaitól, hogy a végén hisztirohamot kap. Bakker, 6 kötet kellett ehhez! Nem azért mondom, de egy trilógia elég lett volna..
De mivel a létező összes negatívumot mások már kivesézték előttem, ezért rövidre zárom azzal, mi tetszett.
Nyárvidék és a manifesztációs cuccok nagyon bejöttek. Az, hogy volt egy Árnyvidék, ami alaposan az arcodba dörgöli a hibákat, és volt egy csarnok, ahol meg visszanézhetted az előző életeidet, szerintem sokat javított. Ebben a kötetben meg még előkerül egy élet, amiről nem is tudtak, és végre, VÉGRE volt valami meglepetése a problémájuknak. És végre megnyugodhattam, mert spoiler
Tulajdonképpen szép volt, jó volt, de elég is volt.
Ja, és ha lehetne borítót pontozni, akkor erre/ezekre akkora egy -5-öt nyomnék, hogy nem bírná el!

Akiknek határozottan nem ajánlom: komolyan mondom, aki ezotérikus beállítottságú, aki tisztában van a csakrák és a karma, meg más misztikus fogalmakkal, ők messze kerüljék el ezt a könyvet, mert csak szenvedni fognak.

Hisztis_Manó>!
Alyson Noël: Everlasting – Örökké tartson

Noel néni magához képest jót alkotott.
Meglepően élvezhető volt a könyv, nekem tetszett az első 2 rész, így ezt a részt ahhoz a színvonalhoz tudnám hasonlítani.
Ez most hülyén fog hangzani de ez a könyv nagyon gyors lezárású, mert annyi minden történt benne, hogy ebből csaphatott volna át az előző részbe, viszont még is 6 részig húzta az írónő… így a sorozat szempontjából mégsem volt az.
De az előző részt cselekményéhez képes, itt tripla annyi minden volt:)
Evert picit komolyabbnak éreztem, nem mondom, hogy benőtt a feje lágya, de meglepett egy két cselekedetével.
Valahogy Damennel mindig van valami gubanc ami ezek ketten nem szakítanak de picit külön vannak, így ebből a részből sem hiányozhatott.
Feltűnik Ava, Jude és a többiek de olyan elenyésző a szerepük, Szabine-el ellentétben:)
Bővebben a blogomon!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

A_albiel>!

Minden élőlény, a növényektől az állatokon át a bolygót benépesítő emberekig mind kapcsolatban állnak.
Mind egyek vagyunk.

142. oldal

BubbleTea>!

– Miért követjük el újra meg újra ugyanazokat az ostoba hibákat?
(…)
– Ez az emberi gyarlóság – mutat az előttünk száguldó sötét vízre. – És ugyan részben a folyó hibája, de nagyobb része az ember számlájára írható, mert a folyó zajára figyel, nem pedig a mélyben uralkodó csodálatos csendre.

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ever · Lotus
Sweety>!

Annyival egyszerűbb lenne az életem, ha képes lenni viszonozni az érzelmeit! De ha a Nap nem volna, az ember megelégedne a mindennapi esővel is.

109. oldal

BubbleTea>!

Ismerem a félfelem szörnyű hatalmát, már uralkodott rajtam.
A hit ellentettje.
Az univerzumba vetett bizalom ellenkezője.
Az, amikor nem hiszel a magasabb rendű önmagadban.

154. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ever · félelem
Sweety>!

Emlékezz rá, hogy a lélek halhatatlan! Hogy a szerelem sosem múlik el.

152. oldal

BubbleTea>!

Akkor derül csak fény az igazságra, amikor készen állsz befogadni azt. Amikor szükséged van rá ahhoz, hogy megtehesd a következő lépést az utadon a végzeted felé. Eddig nem volt szükséged erre a tudásra. Ennélfogva csak azt láttad, amit tudnod kellett, semmivel sem többet. Minden egyes lépésből egy másik következik.

146. oldal

Kapcsolódó szócikkek: igazság · Lotus
Sweety>!

Tudod, hogy működik az univerzum. Tudod, hogy minden energiából áll, hogy a gondolatoknak teremtő erejük van, és ha a szándékaink jók és tiszták, a saját varázslatainkat is véghezvihetjük itt a földi síkon

248. oldal

Ms_Mississippi>!

– Mikor jöttél meg? – kérdezi rezzenetlen pillantással.
Kérdésétől idegesen mozgolódni kezdek. Szorongatom a táskámat, szórakozom a hajammal, vakarózom, fészkelődöm, aztán végül kikerülve segítségül nyújtott kezét kimászom a kocsiból. A pillantásom lázasan cikázik, keresek egy biztonságos helyet, ahová nézhetek: bárhová, csak Damenre nem.
Szaggatott, szapora lélegzetvételek között felelek: – Tegnap. – Olyan rémes az igazság, hogy behúzom a nyakam.

253. oldal

Sweety>!

„Ha a tanítvány készen áll, megjelenik a mester.” Ugyanez a helyzet a tudással. Akkor derül csak fény az igazságra, amikor készen állsz befogadni azt.

146. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Melissa Marr: Veszélyes játék
Kresley Cole: Vámpírbosszú
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Kelly Oram: Örökkön-örökké
P. C. Cast – Kristin Cast: A vad
Jeaniene Frost: Síri csendben