Everlasting ​– Örökké tartson (Halhatatlanok 6.) 89 csillagozás

Alyson Noël: Everlasting – Örökké tartson

Damen és Ever eposzi szerelmi története több millió elbűvölt olvasó szívét ejtette már rabul világszerte. Ebben a csodás záró epizódban utazásuk különös célhoz ér, ahol minden titokra fény derül.

Legsötétebb ellenségük megsemmisült, Damen és Ever végre elindulhatnak utolsó küldetésükre: hogy megszabadítsák Dament a testében keringő méregtől. Ha megtalálják az ellenszert, végre érezhetik egymás érintését, és megtapasztalják a szenvedélyt, amelyre olyan régóta vágynak. De az egymásért folytatott harc ijesztő tájakra vezeti őket… Nyárvidék sötét szívébe.

A felperzselt föld és a végtelen eső országában Ever és Damen felfedezik kapcsolatuk rejtett eredetét, olyan titkos történetet találnak, amelyre nem számítottak… és szemtől szembe kerülnek az erővel, amely mindig elszakítja őket egymástól. Csak akkor, a végső rejtély felfedése után vesz fordulatot a szerelmesek jövője, amely egyetlen, végső döntésen függ, amely mindent veszélybe sodorhat. Még az örökkévalóságot is.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
300 oldal · ISBN: 9789633730645 · Fordította: Gazdag Tímea

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Ever · Lotus


Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 61

Kívánságlistára tette 62


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Alyson Noël: Everlasting – Örökké tartson

Halhatatlanok 6

Jó befejező rész volt, tetszett.
Egy nagy utazás volt a könyv téren és időn át és sok komoly témát boncolgatott.
A reinkarnáció és a halhatatlanság kérdését és azok következményeit, a lélek halhatatlanságát. A varázslatokat és varázslatos helyeket és azok esetleges hiányát, ami persze fikció. mivel a valós életben nincs ilyen, de sokakat foglalkoztat, hogy mi lenne, ha lenne, le lehetne-e mondani róla többszáz év utáni ilyen élet után.
Szóval jó volt és minden kérdésre választ adott a kötet.

Meguliuna>!
Alyson Noël: Everlasting – Örökké tartson

A sorozat befejező része összességében érdekes olvasmány volt. Nem pont erre a végkifejletre számítottam. Ez az egész fa utáni kutatás, hát nem tudom, hogy szükség volt-e erre a történet szálra. Viszont nagyon tetszett, amikor Ever újra találkozik Drinával és Romannel. Zárórésznek összességében jónak tartom és ajánlom bárkinek az egész sorozatot.

Hisztis_Manó>!
Alyson Noël: Everlasting – Örökké tartson

Noel néni magához képest jót alkotott.
Meglepően élvezhető volt a könyv, nekem tetszett az első 2 rész, így ezt a részt ahhoz a színvonalhoz tudnám hasonlítani.
Ez most hülyén fog hangzani de ez a könyv nagyon gyors lezárású, mert annyi minden történt benne, hogy ebből csaphatott volna át az előző részbe, viszont még is 6 részig húzta az írónő… így a sorozat szempontjából mégsem volt az.
De az előző részt cselekményéhez képes, itt tripla annyi minden volt:)
Evert picit komolyabbnak éreztem, nem mondom, hogy benőtt a feje lágya, de meglepett egy két cselekedetével.
Valahogy Damennel mindig van valami gubanc ami ezek ketten nem szakítanak de picit külön vannak, így ebből a részből sem hiányozhatott.
Feltűnik Ava, Jude és a többiek de olyan elenyésző a szerepük, Szabine-el ellentétben:)
Bővebben a blogomon!

2 hozzászólás
SzeKinga>!
Alyson Noël: Everlasting – Örökké tartson

Nagyon, de nagyon nehezen álltam neki ennek a könyvnek hisz már rég elkönyveltem egy jól induló, de kukában végződő könyvnek. Az első és második részt nagyon szerettem ellentétben a harmadik, negyedik, ötödik résszel. De persze én olyan jó kislány vagyok, aki ha elkezd egy sorozatot be is fejezi azt. És ekkor történt az, hogy elolvastam a hatodik részt ami szintén annyira tetszett, mint az első kettő. Hurrá!! De most komolyan. Nem gondolom azt, hogy ez a könyv nőgyűlölő lenne azért, mert Ever kikéri Damen véleményét és egyébként is annyira, de annyira tökmindegy, hogy Damen mit mond, mert Ever úgy is eltökélte, hogy beteljesíti a végzetét vagy mi… Szerintem nem olyan borzalmas. Nem lesz ez a kedvenc sorozatom és az Everlasting nem lesz a kedvenc könyvem, de nekem tetszett.

peneolope_just>!
Alyson Noël: Everlasting – Örökké tartson

Jó kis történet. Imádtam a sorozatot. legjobban az első 3 részt utána olyan érzés volt hogy már nem tudtak mit irni és azért is lett belőle valami…
Damon<3
Ever túlságosa megakart felelni , nem is tudom hogy magának, Damonnak vagy mindenki másnak. Az elején szerettem ,de a végére már kevésbé.

„Minden élőlény, a növényektől az állatokon át a bolygót benépesítő emberekig mind kapcsolatban állnak.
Mind egyek vagyunk.”

bea_vatott>!
Alyson Noël: Everlasting – Örökké tartson

Annak ellenére, hogy az előző öt részt nem olvastam – ajándékkönyv volt a @Könyvmolyképző-től –, tetszett. Azt sajnálom, hogy vannak olyan emberek megemlítve ebben a részben, akikről nekem fogalmam sincs, hogy kicsodák. De nyilván normális esetben az első résszel szokták kezdeni az olvasást, ezért így érthető. :D
Kb. a 100. oldaltól kezdve faltam a könyvet. Elkezdtek hihetetlenül pörögni az események, és egyszerűen nem bírtam letenni.
Amit kifogásolnék rajta, az az, hogy nekem néha túl „nyálas”. Viszont szívesen elolvasnám a többi részt is.

Csilla_518>!
Alyson Noël: Everlasting – Örökké tartson

Tetszett, jó lezárása volt a sorozatnak.
(Bár van benne egy baki, mikor Ever vándorol azon aggódik, lesz-e elég étele és itala, mikor elvileg csak az elixíren él.)

Noémi_Zelenák_2>!
Alyson Noël: Everlasting – Örökké tartson

Ez a könyv volt a sorozat csúcsa! Méltó befejezése volt, amit még mindig szívesen olvasnék tovább, ha lenne még… Simán felülmúlja az első részt, pedig az nagyon ritka. A sorozat közepén kezdtem már elkenődni, hogy túl nagy reményeket fűztem ehhez, a középiskolás olvasásom emléke miatt. Nagyon jó volt. Érdemes elolvasni!

Judyt IP>!
Alyson Noël: Everlasting – Örökké tartson

Úgy éreztem, hogy ha már elkezdtem ezt a sorozatot, akkor muszáj lesz befejezni. Egyébként nem volt olyan hű de rossz, de nem is nyűgözött le. Bár ezt kijelenthetem az egész sorozatra. Mindenesetre voltak benne érdekes meglátások. Mondjuk ez az utolsó rész tartalmazott izgalmas történéseket.
Ahhoz képest, hogy Damen egész szimpatikus volt az első kötetben, ebben az utolsóban kifejezetten nem szerettem. :D

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
300 oldal · ISBN: 9789633730645 · Fordította: Gazdag Tímea
6 hozzászólás

Népszerű idézetek

A_albiel>!

Minden élőlény, a növényektől az állatokon át a bolygót benépesítő emberekig mind kapcsolatban állnak.
Mind egyek vagyunk.

142. oldal

BubbleTea>!

– Miért követjük el újra meg újra ugyanazokat az ostoba hibákat?
[…]
– Ez az emberi gyarlóság – mutat az előttünk száguldó sötét vízre. – És ugyan részben a folyó hibája, de nagyobb része az ember számlájára írható, mert a folyó zajára figyel, nem pedig a mélyben uralkodó csodálatos csendre.

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ever · Lotus
Sweety>!

Annyival egyszerűbb lenne az életem, ha képes lenni viszonozni az érzelmeit! De ha a Nap nem volna, az ember megelégedne a mindennapi esővel is.

109. oldal

BubbleTea>!

Ismerem a félfelem szörnyű hatalmát, már uralkodott rajtam.
A hit ellentettje.
Az univerzumba vetett bizalom ellenkezője.
Az, amikor nem hiszel a magasabb rendű önmagadban.

154. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ever · félelem
Sweety>!

Emlékezz rá, hogy a lélek halhatatlan! Hogy a szerelem sosem múlik el.

152. oldal

BubbleTea>!

Akkor derül csak fény az igazságra, amikor készen állsz befogadni azt. Amikor szükséged van rá ahhoz, hogy megtehesd a következő lépést az utadon a végzeted felé. Eddig nem volt szükséged erre a tudásra. Ennélfogva csak azt láttad, amit tudnod kellett, semmivel sem többet. Minden egyes lépésből egy másik következik.

146. oldal

Kapcsolódó szócikkek: igazság · Lotus
Sweety>!

Tudod, hogy működik az univerzum. Tudod, hogy minden energiából áll, hogy a gondolatoknak teremtő erejük van, és ha a szándékaink jók és tiszták, a saját varázslatainkat is véghezvihetjük itt a földi síkon

248. oldal

Ms_Mississippi >!

– Mikor jöttél meg? – kérdezi rezzenetlen pillantással.
Kérdésétől idegesen mozgolódni kezdek. Szorongatom a táskámat, szórakozom a hajammal, vakarózom, fészkelődöm, aztán végül kikerülve segítségül nyújtott kezét kimászom a kocsiból. A pillantásom lázasan cikázik, keresek egy biztonságos helyet, ahová nézhetek: bárhová, csak Damenre nem.
Szaggatott, szapora lélegzetvételek között felelek: – Tegnap. – Olyan rémes az igazság, hogy behúzom a nyakam.

253. oldal

Sweety>!

„Ha a tanítvány készen áll, megjelenik a mester.” Ugyanez a helyzet a tudással. Akkor derül csak fény az igazságra, amikor készen állsz befogadni azt.

146. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Melissa Marr: Veszélyes játék
Kresley Cole: Vámpírbosszú
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Kelly Oram: Örökkön-örökké
P. C. Cast – Kristin Cast: A vad
Jeaniene Frost: Síri csendben
Gena Showalter: Éjsötét szenvedély